Citiraj:
nek si im rekao svaka čast...dosta su ona govna iz fmp-a, žlezde, vojvodine i hemofarma vodili glavnu riječ po pitanju domaće lige, igranja jadranske, odnosa sa igračima iz nba i evrope...zatim razne ucjene na račun partizana i ostalih klubova koji su se pobunili da igraju jadransku ligu itd itd...i šlag na tortu je bio dolazak bartomea ljetos kada je partizanu skinuta treća godina sigurnog igranja u evroligi na osnovu ranije osvojenih bodova...i dule debeli je ovo ranije pominjao pa ga niko nije shvatao ozbiljno. nadam se da će poslije dudine izjave početi klupko da se odmotava.
sto se tice ostalog ne znam, ali sto se tice price da je neko nekog natjero da igra jadransku ligu i da ona 'unistava srpsku kosarku', to su ordinarne gluposti...
ovo evropsko prvenstvo je prvo u posljednjih xx godina da su glavni igraci u reprezentaciji bili oni koji su stasali u domacim klubovima. poslije rata, od 95-99 godine smo se slepali
na generaciju odraslu u staroj jugoslaviji, poslije toga 2001-02 su nam glavni igraci bili gurovic, bodiroga, stojakovic i jaric, koji su svi otisli iz srbije sa po 17-18 godina i kosarci su se naucili negdje drugo. sada je prvi put da imamo ozbiljne igrace koji su odigrali postene sezone u domacim klubovima. a veliki dio zasluga tu pripada i jadranskoj ligi. ili bi mozda velickovic, tepic, tripkovic, teodosic, erceg, macvan napredovali toliko da su, umjesto protiv cibone, zadra, olimpije, pa i bosne igrali protiv tamo nekih boraca iz cacka, metalaca ili sta ti ja znam.
prema tome, prica da jadranska liga nanosi stetu srpskoj kosarci je totalno suplja. ja bih cak rekao da srpska kosarka ima i najvise koristi od jadranske lige, prvenstveno zato sto nasi klubovi imaju mnogo pametniju politiku od hrvatskih, pa ne kupuju sakom i kapom prosjecne strance, nego dozvoljavaju domacim mladjim snagama da napreduju kroz jake utakmice...
uostalom, iako navijam za partizan, ako su bili toliko zabrinuti za srpsku kosarku, ako im je zastita srpske kosarke bila sveti cilj, mogli su onda lijepo da ostanu u srpskoj ligi, pa i po cijenu neigranja evrolige. to bi bila potvrda visokih moralnih vrijednosti. ovako, to je suplja prica...