zerocool je napisao:
Ja sam rekao da je Spanija najdosadnija liga, sto realno i jeste.
Nije. Seria A je najdosadnija. Francuze necemo racunati, bicemo ozbiljni.
Popokatepetl je napisao:
Treba uzeti u obzir da su Real i Barselona za klasu bolji od najjačih engleskih timova, kao i da je stil igre lepršaviji. Eto, prošle godine je Bajern bio na nivou Reala i Barselone, pa je završio sezonu sa jednim ili dva poraza, i nerijetko je nabijao protivnike sa 4-5 razlike, a bilo je i utakmica kad su dali 7 ili 8 golova.
Real nije bolji od Junajteda za klasu. Ni od Celzija. Oni su taman tu negdje.
Barselona ok.
Sondri je napisao:
Koliko god rezultati pokazivali jedno, ja tu Barcelonu ne mogu očima gledati 5-6 godina... Svaka utakmica precrtana, golovi kao na PS2... Zadnji go izvan kaznenog prostora krajem prošlog vijeka... Samo davljenje lopte, protivnika i gledatelja... Ko mi kaže da je to lijep fudbal, za mene je idiot... Kad gledam utakmicu, želim neizvjesnost, šuteve, borbu, duele,... a ne 100 pasova po igraču, bježanje od kontakta i padanje na prvi dodir, pri čemu kompletna ekipa trči prema sudiji i maše rukom da pokaže karton... Fudbal je i dalje muška igra, valjda...
Jok, fudbal je postao igra na rezultat. I to je razlog zasto Barselona ne mijenja stil.
Jer donosi pobjede, bodove, pare...
Barselona umjesto postavljanja autobusa, drzi loptu kod sebe. I tako se "brani". Zato im stoperi i ne trebaju fakticki.
Mogu igrati pijani Pike i stakleni Pujol. O Valdezu nema potrebe trositi tastaturu.
Ako nista, nije ruzniji stil od bunkera. I ne snosi samo Barsa krivicu, nego i protivnici. Koji su letargicni uglavnom.
Da ih jos dva-tri tima otresu onako ko Bajern, zamislili bi se pravo, ako vec sad nisu.