banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 03:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1418 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 71  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: KK Igokea
PostPoslato: 28 Jan 2013, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Radi li iko od vas kao strucni konsultant na Areni...

Molim te, pojasni pitanje....

Nitro je napisao:

Teško da je bilo previše sumnjivih odluka. Sudije su pustile jaču odbranu sa više kontakta, što bi po dosad viđenom moralo da odgovara Igokei. Štemberger zaradio nesportsku i tehničku, obe sasvim opravdano i Prepelič dobio tehničku za simuliranje, koja je mogla i da se ne odsvira, ne bi niko prigovorio. A da je Jorović pogodio dva bacanja, na egalu, vjerovatno bi Igokea dobila, tako da sudije nisu navukle ništa više nego što inače rade kad Olimpija igra u Ljubljani, kao što skeva reče.

Inače bi i ja da se osvrnem na taj fenomen Igokee, pričajući strktno o košarkaškim stvarima. Oni su ove sezone izgubili četiri utakimice, od toga su dvije bile na pola koša, teško gostovanje u Podgorici i u Ljubljani, izgubili sa po šest razlike.
Jaka odbrana im je konstanta, odlično branjenje niskog posta, odlično postavljanje na liniju dodavanja kod udvajanja i kontrola skoka bez doprinosa nekog jakog centra. U napadu brz protok lopte, nekad imaju i po 4-5 dodavanja bez spuštanja lopte, sve u cilju da se izgradi otvoren šut. To sve zvuči jako jednostavno, ali je u praksi teško to uraditi, ako ne postoji dobar tim. Prošli mandat u ABA ligi imali su po imenima daleko jači tim, pa su prošli jako loše, baš zbog nepostojanja tima. Ove sezone su odlično nadogradili sasvim solidnu bazu (Joksimović, Dozet, Komatina, Šulović, Adamović) timskim igračima, a Jorović je bio pun pogodak. Brz u tranziciji, skače, prenosi loptu, odličan šuter. Sve ono na čemu se bazira igra Igokee, zbog čega mi se njihovo angažovanje Edvardsa, nikako ne uklapa u koncept. On je prestatičan za tu igru i nije skakački jak. Njegovi kapaciteti su dva na dva, gdje dolazi do punog izražaja, zbog čega je i dominirao u Cedeviti one sezone sa Drejperom, koji ga je filovao loptama iz pika. Ali cijenim da ekipa ne može bez centra i da je on trebao biti varijanta, ako se utakmica uvuče u pozicionu igru, koja Igokei manje odgovara. Ostalo su pokretljive lažne petice poput Brkića, koje su opcija i za spoljašnji šut, koji ih dosad odlično služi...
E sad, skauting protivnika je ovdje ključna stvar. Ko ga radi, zaslužan je za pola, ako ne i više pobjeda. Sve utakmice su taktički ušli gotovo savršeno spremni, tako da neka posebna struka sa klupe, za vođenje utakmice i nije naročito neophodna...

.

Све си мање више написао добро.
Само да напоменем, да је одбрана прекопирана од КК Барселона. Ко год је гледао "блауграну" ово је увидио.
Нижи играч долази са стране помоћи код аут линије, док виши затвара, отварање ка рекету. Ако се већ баци пас преко висиког играча на линију 6.75, то мора бити low пас, и таман одбрана стигне све изротирати.
Остало си ти све мање-више написао. Никако ми се не свиђа Игокеа, али да играју ок играју, и не би волио да играју евро лигу, али им нико не може оспорити ни игру ни резултате.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 12:06 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Serete brate, pretjerano, pisete neke analize, pa ja pomislim, ili ste treneri pa se razumijete, ili ko zna sta, ali ja cu da pojasnim, ljudi imaju ekipu, dzaba je tebi skauting ako imas konje ispod obruca, on tebe ne razumije, tu je kraj svih analiza... Cao...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

нитро, надам се да ћеш чешће писати на кошаркашки темама, да развијемо причу.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 12:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Kosarka trazi dublju analizu a bogami i poznavanje :D
Kod nje ne smeta vjetar ili grbav teren...
A primjer skautinga je utakmica sa Zvezdom gdje nas VV nije odgovorio na ulazak Brkica

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Serete brate, pretjerano, pisete neke analize, pa ja pomislim, ili ste treneri pa se razumijete, ili ko zna sta, ali ja cu da pojasnim, ljudi imaju ekipu, dzaba je tebi skauting ako imas konje ispod obruca, on tebe ne razumije, tu je kraj svih analiza... Cao...

Ovo apsolutno nije tacno, mozes imati veoma jaku ekipu sa igracima koji su vanzemaljci ali rezultat ne mora doci. U kosarci postoji pored kvaliteta jos nekoliko stvari koje su veoma bitne, hemija, uigranost, SKAUTING druge ekipe, trenutna forma itd itd.... Ovo sto si ti napisao da je tacno Igosi bi za vrijeme proslog mandata u ABA morali onda imati vise pobjeda nego ove sezone, a CSKa bi pobijedila Olimpijakos u Evroligi zato sto su kvalitetniji bili :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
skeva je napisao:

Ovo apsolutno nije tacno, mozes imati veoma jaku ekipu sa igracima koji su vanzemaljci ali rezultat ne mora doci. U kosarci postoji pored kvaliteta jos nekoliko stvari koje su veoma bitne, hemija, uigranost, SKAUTING druge ekipe, trenutna forma itd itd.... Ovo sto si ti napisao da je tacno Igosi bi za vrijeme proslog mandata u ABA morali onda imati vise pobjeda nego ove sezone, a CSKa bi pobijedila Olimpijakos u Evroligi zato sto su kvalitetniji bili :)

A Partizan bi u odnosu na individualni kvalitet ostalih učesnika Evrolige, možda figurirao kao grupa skupljača lopti pored parketa, a ne ekipa koja igra prilično bitnu ulogu, već nekoliko sezona...

Citiraj:
нитро, надам се да ћеш чешће писати на кошаркашки темама, да развијемо причу.

Nisam više u tokovima sporta, kao prije par godina, sustigle su druge obaveze, ali kad povežem da ispratim 2-3 kola nekog takmičenja, onda rado dajem neki komentar.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:15 
Bič božji
Bič božji

skeva je napisao:

Ove godine je kvalitet ABA lige nikakav, valjda ste svjesni rezltata koje su napravili učesnici ABA lige u EVROLIGI ili EVRO KUPU... Porediti ekipe od ove i prošle sezone je neumjesno...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
RBA,
Ja sam igrao kosarku 10gd i pratim je je skoro 20, nisam trener i ne razumijem se u njihov posao ali ovo za skauting ti tvrdim 100%. Isto tako Igokea po imenima nema tim da bude medju 6 u ABA ligi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ove godine je kvalitet ABA lige nikakav, valjda ste svjesni rezltata koje su napravili učesnici ABA lige u EVROLIGI ili EVRO KUPU... Porediti ekipe od ove i prošle sezone je neumjesno...

Смјешно је рећи колико веће буџете поједине екипе које играју евро лигу или евро куп имају од аба лигаша.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:23 
Bič božji
Bič božji

Нова Варош je napisao:

Смјешно је рећи колико веће буџете поједине екипе које играју евро лигу или евро куп имају од аба лигаша.

Mislio sa na Euro ligaše koji igraju ABA ligu ove sezone, pogledaj kakve rezultate su ekipe napravile u Evropi, Zvezda koja je pretendent na prsten ABA lige u po Beograda bude ladno pometena og Galate ili prije neki dan tamo u Rusiji, Partizan nikada nije imao lošiji tim, jesu maldi, ali je činjenica da ove godine nisu u rangu sa nekim prethodnim sezonama, Olimpija takođe...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Jest ove godine kvalitet lige bas opao, sto je cudno kad je ovo prva sezona koja vodi u EL iz ABA.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:26 
Bič božji
Bič božji

papučar je napisao:
Jest ove godine kvalitet lige bas opao, sto je cudno kad je ovo prva sezona koja vodi u EL iz ABA.

Nema se keša, da se manipuliše što bi reko Čenga... Alksandrovac ima zdrav kapital i zato je tu gdje jeste...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Koliko su te famozne evroligaske ekipe jake i zasto nisu nista uradile u evropi govori i trenutno stanje na tabeli Olimpije i Cedevite :wink: . To sto neko ima zagarantovano mjesto u evroligi ne znaci da su ekipa evroligaskog kalibra. Vidjecemo sledece godine kad u evroligi budu igrali najbolje ekipe sa balkana, a ne one koje imaju najvise platiti...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 14:44 
Bič božji
Bič božji

Hoću da poentiram, ako ti uradiš skauting da boli glava, sve i do najsitnijih detalja, kako treba da se braniš, koje pozicije šuta itd itd, dođeš na sastanak sa ekipom i počneš to da im objašnjavaš, a oni u tebe gledaju ko tele u šarena vrata, koliko će taj skauting imati rezultat, ili ako imaš limitirane igrače, koji ne mogu da odgovore na kvalitet protivničkog igrača, kakav bi bio rezultat... Ili još gora stvar, da zanemarimo i jedno i drugo, da igrač ima i znanje i kvalitete, ali nije dobio platu pola godine, više je gladan nego što je sit, kakv bi biuo rezultat...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 15:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Tvoja je poenta da ovi iz Aleksandrovca imju jedini redovne plate u ligi pa zato prave rezultate? Da nema uticaj na ovakve rezultate priprema utakmica, hemija i nista drugo? Ja opet koliko znam Bajica, ne mogu povjerovati da su ovo njihovi rezultati. Po meni kapa dole! Govorim samo sa sportskog aspekta, sve drugo je glupo spominjti po 1000 put

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 16:00 
Bič božji
Bič božji

Ko je prošle sezone bio trener, ko je radio skauting, ko je prvak BiH, na koji način je Igokea došla do učešća u ABA...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jul 2010, 09:50
Sta reci o subotnjoj utakmici, sve je vec prezvakano. Nas cetrdesetak smo bili na licu mjesta, pokusali navijanjem pomoci koliko smo mogli, ali zavrsilo je kako je zavrsilo. Ako izuzmemo trojkasko ludilo Prepelica, odbrana nije bila losa. Napad je bio losiji dio igre, i to je bilo vrlo vidljivo. Znalo se da bi konacno Edvards mogao da bude zapazeniji, i nije lose krenulo. Problem je sto je on malo tromiji, pa pasovi ka njemu moraju da budu vrlo precizni. Ako mu pobjegne par lopti, kao sto zna da se desi, postane nervozan i on i ostali. Dalje, Stembu sut nece pa nece, a ostalim bekovima je to sporedna stavka u opisu posla. Da je Brkic bio tu, bila bi to druga prica. Jorovic uvijek uhvati zalet u prvoj cetvrtini, ali sad je brzo zaradio dvije licne, i cijeli mec je trazio svoj uobicajeni ritam. Cinilo se da ga je nasao pred kraj, ali onda je vjerovatno umor kumovao onim promasenim bacanjima, koja su bila pocetak kraja. Na kraju, Hemonds. Odbrana standardno dobra, ali u organizaciji i realizaciji napada steka vec neko vrijeme. On ce morati da se konsoliduje, jer bez njega cijeli tim puno teze igra.

Cedevita bi mogla biti prelomni mec, sto podrazumijeva dodatni pritisak, ali nadati se najboljem.

Brigate BL je napisao:
Vlade, je li istina da je iGokea pregovarala sa Dragovicem i da je bio opcija za 3/4

Prvi put cujem za Dragovica, sto ne znaci da nije bio u kombinacijama. Evo, recimo, znam da se poslije povrede Sulovica pregovaralo sa Bobijem Marjanovicem, Miletom Ilicem i Ivanom Marasem. Kasnije je za zdravlje pitan i Andjusic, kao i Varda. Nudjen je i nigerijski reprezentativac Ekene Ibekwe, a cak sam nacuo da se razmisljalo i o Stroberiju kad je ovaj izrazio zelju da ode iz Cibone. Medjutim, za Dragovica prvi put cujem od tebe. Sto neko rece ranije, bilo bi to gomilanje na cetvorci, pogotovo nakon potpisa Radetica. Znam da je Dragovic nekad bio trojka, ali, poput Jorovica, dobijanjem mase lagano je prebacen na cetvorku. Ako Igokei nesto treba, to je suter, ali pitanje je kako ga sad naci, a pogotovo uklopiti u tim uoci zavrsetka najbitnije sezone u istoriji kluba.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dobro si rekao da je njima cedevita biti ili ne biti. sigurno će izgubiti od partizana, a ako izgube i od cedevite, eto ih na egal sa zvezdom. posljednje kolo je nezgodno gostovanje protiv cibone i tu bi mogli da padnu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
vlade_divac je napisao:
Nas cetrdesetak smo bili na licu mjesta, pokusali navijanjem pomoci koliko smo mogli, ali zavrsilo je kako je zavrsilo.

Дај слике да видимо? :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imaju gostovanje i Skoplju. Dolazi im Krka i Zadar tu neće biti problema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1418 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 71  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]