banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 11:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 29 Maj 2009, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Odlicna reklama za F1 na BBC-u

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O8ZT5EybKIs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prenos F2 za one koji nemaju EuroSport
http://www.formulatwo.com/f2tv-live.aspx

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavrsen prvi trening. Rosberg prvi, Hamilton drugi, BGR los kao i obicno na treninzima. Ferrari je tu negde uglavnom prvih 8 je u +0.400 tako da i nije neka velika razlika. Videcemo drugi trening jer su tu razultati i vremena nesto realniji

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A glupe trke :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sezona 09 .. brrrrrrrrrm, brrrrrrrrrrrm, Button je pobjednik :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ebote, jel to do mene ili je bocanje trenutno interesantnije of f1 ? :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A tu su negde :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009, 08:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Briatore je bio u pravu, F1 nece biti zanimljiva ako ne pobjedjuju Hamilton, Raikkonen ili Alonso.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lotus štiti svoje ime

Grupa Lotus plc je izjavila da će preduzeti sve neophodne korake da bi zaštitila ime Lotus, nakon što je britanski tim Litespeed objavio da će ući u formulu 1 pod čuvenim imenom Lotus.

Litespeed ima pravo da koristi ime Lotus jer ga je kupio od Dejvida Hanta, koji je imao pravo na njega. Ipak, Grupa Lotus plc nije srećna što će videti svoje ime u formuli 1 ponovo. U svom saopštenju, oni su rekli: "Grupa Lotus plc i njena filijala Lotus Cars Limited, proizvođači legendarnog Lotus Elise i globalna visokotehnološka inženjerska konsultantska kuća, nisu povezani niti uključeni niti na bilo koji drugi način povezani sa novoosnovanim 'timom Lotus' koji se prijavio za šampionat formule 1 2010. godine."

"Grupa Lotus plc će preduzeti sve neophodne mere da bi zaštitili svoje ime, reputaciju i imidž brenda."

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Nakon brojnih pregovora s FOTA-om (Udruženjem F1 timova) i čekanja u neizvjesnosti, Međunarodna automobilistička federacija FIA, danas je objavila popis prijavljenih natjecatelja za sezonu 2010.

Na popisu su se našle sve postojeće F1 momčadi. Timovima koji su predali uvjetnu prijavnicu, FIA je savjetovala da se najkasnije do idućeg petka, 19. lipnja, nakon još jednog sastanka s Maxom Mosleyem, odreknu svojih uvjeta i potvrde svoju predanost sportu. U suprotnome, FIA je najavila evaluaciju ostalih potencijalnih natjecatelja, što znači da bi McLaren, BMW Sauber, Renault, Toyota i Brawn GP mogli izgubiti pravo natjecanja iduće godine.

Iako su uvjetnu prijavnicu predali još Ferrari te obje momčadi Dietricha Mateshitza - Red Bull Racing i Scuderia Toro Rosso - spomenuti timovi su uvršteni na popis kao potvrđeni natjecatelji. Naime, smatra se da su se ove momčadi ranije obvezale FIA-i i FOM-u na višegodišnje natjecanje u Formuli 1.

Ograničenje najvećeg dopuštenog broja bolida na stazi povećan je na 26, što znači da ćemo iduće godine imati priliku gledati čak tri nove momčadi - Campos Grand Prix, Manor Grand Prix i Team US F1. Vrijedi spomenuti kako su sve tri momčadi odabrale Coswortha kao dobavljača motora, koji će se nakon tri godine izbivanja vratiti u Formulu 1.

Momčad - Konstruktor

Scuderia Ferrari Marlboro - Ferrari
Scuderia Toro Rosso - STR (dobavljač motora nije potvrđen)
Red Bull Racing - Red Bull Racing (dobavljač motora nije potvrđen)
At&T Williams - Williams Toyota
Force India F1 Team - Force India Mercedes
Campos Grand Prix - Campos Cosworth
Manor Grand Prix - Manor Cosworth
Team US F1 - Team US F1 Cosworth
Vodafone McLaren Mercedes* - McLaren Mercedes
BMW Sauber F1 Team* - BMW Sauber
Renault F1 Team* - Renault
Panasonic Toyota Racing* - Toyota
Brawn GP Formula One Team* - Brawn (dobavljač motora nije potvrđen)

* Momčadi koje su predale uvjetne prijavnice.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 08:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema nista od ovoga, Ferrari nece nastaviti takmicenje pod ovim uslovima. Taj ugovor sa FIA-om je cista glupost, ugovor jeste potpisan ali pod odredjenim uslovima koje FIA sada menja na stetu Ferrari-ja. Neka ih tuze, samo ce izgubiti bezveze, jer ne mogu nikoga da nateraju da se takmici. Ugovor nije vazeci sa promenjenim pravilima, a i ako FIA dobije spor Ferrari nece nastaviti takmicenje. Vec pregovaraju sa LeMans-om, videcemo ko ce na kraju popustiti, ali mislim da je ovaj put Ferrari cvrsto odlucio da istraje u svom i da zadrzi svoj uticaj u ovom sportu

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Montezemolo: "If it is necessary, the big manufacturers are ready to organise an alternative World Championship.. A Ferrari at Le Mans? Why not? If we can no longer race in F1 this would definitely be an option."

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 08:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Bravo za FOTA-u!

Citiraj:
Udruga momčadi Formule 1 (FOTA) je u petak, u jedan sati nakon ponoći po našem vremenu izdala službeno priopćenje u kojem je objavila da pokreće novu seriju i svjetsko prvenstvo.

Zaključak je to četverosatnog sastanka održanog danas u Enstoneu u Renaultovoj tvornici. Osam članica FOTA je krajnje frustrirano FIA-inim ponašanjem i momčadi su se u nepostojanju druge razumne alternative na kraju odlučile na taj dramatični korak.
"Momčadi ne mogu nastaviti kompromitirati fundamentalne vrijednosti ovog sporta te su zajednički odlučile izmijeniti svje uvjetne aplikacije za sezonu 2010.," stoji u službenom priopćenju.

"Momčadi stoga nemaju druge alternative osim da startaju pripreme za lansiranje novog prvenstva koje će zrcaliti vrijednosti svojih sudionika i partnera. Nova serija će imati transparentnu vladavinu, jedan set pravila, ohrabrivat će ulazak novih sudionika te slušati želje svojih navijača uključujući i ponudu nižih cijena ulaznica za gledatelje diljem svijeta, partnere i druge važne dioničare."

"Vozači, zvijezde, brandovi, sponzori, promotori i kompanije tradicionalno povezane s najvišom razinom motorsporta bit će uključeni u našu novu seriju," stoji u nastavku.

FIA je momčadima s uvjetnim aplikacijama dala rok do petka u kojem mogu odustati od svojih zahtjeva, a Max Mosley im je jučer poslao još jedno pismo s novim prijedlozima i kompromisnim rješenjima.

No, njegovi su prijedlozi i zahtjevi, čini se, odbijeni te će se Formula 1, ukoliko FOTA uistinu ostvari svoju najavu, od sljedeće godine tako svesti na dvadesetak amaterskih imena virtualnih organizacija predvođenih imenima US F1, Campos i Manor Grand Prix. Istodobno, Formula 1 je ostala i sa samo jednim dobavljačem motora - Cosworthom, koji u ponudi ima tek zastarjelu specifikaciju 2.4 litrenog V8 motora od prije tri godine.

Važno je naglasiti da Ferrarija te dvije Red Bullove momčadi tek čekaju sudski procesi za bezbolni odlazak iz Formule 1, s obzirom da su 2005. s FOM-om potpisali svojevrsno produženje Concorde ugovora kojim su se za nastupanje obvezali do 2012. No, Ferrarijevi i Matschitzevi odvjetnici tvrde da ti ugovori više ne vrijede te su uvjereni da iz Formule 1 mogu otići bez da Ecclestoneu moraju isplatiti stotine milijuna dolara odštete.

"Od formiranja FOTA-e u rujnu prošle godine, momčadi su zajedničkim snagama surađivale s FIA-om i vlasnikom komercijalnih prava kako bi unaprijedile i razvile sport."

"Svjetski financijski preokret bez presedana Formulu 1 je neminovno suočio s novim izazovima. FOTA je ponosna što je uspjela postići mjere za najveću redukciju troškova u povijesti sporta."

"Proizvođači su posebno ponosni na asistenciju koju su pružili nezavisnim momčadima bez čega većine od njih danas ne bi bilo u sportu," stoji u nastavku. Iste te momčadi, osim Brawna, FOTA-i su okrenule leđa. Radi se, naravno, o Force Indiji koja je po vrlo niskim cijenama dobila Mercedesove motore i McLarenovu tehnologiju te Williamsu, koji je već tradicionalno zbog svoje perfidne politike uzrok smutnje i kamen spoticanja među momčadima.

FOTA je u službenom priopćenju dodala i da vlasnik komercijalnih prava od 2006. do danas od momčadi pojedinačno godišnje redovito isisava desetke milijuna dolara.

Današnja FOTA-ine objasa sigurno će zasjeniti Veliku nagradu Velike Britanije koja se po posljednji put vozi na Silverstoneu.

Citiraj:

Vijest da će momčadi okupljene u FOTA-u istupiti iz Formule 1 i pokrenuti novu trkaću seriju i svjetsko prvenstvo među navijačima je dočekana s oduševljenjem. Bernie Ecclestone, Max Mosley, vječna politička previranja i mijenjanja pravila te beskonačna pohlepa, ali i skupe cijene ulaznica te potpuno ignoriranje glasa navijača, glavnih financijera sporta, očito su dosadili navijačima koji svoja mišljenja ostavljaju na nekim od najpoznatijih globalnih F1 foruma.

Neslužbena, ali respektabilna, zajednica Ferrarijevih navijača TheScuderia.net je oduševljena najnovijim događanjima te pozdravljaju Scuderiju i FOTA-u i žele im uspjeh i sreću u vremenima koja dolaze. Unatoč lažiranim Haymarketovim anketama koje za časopis poljuljanog ugleda F1Racing provode po Ecclestoneovom nalogu, sasvim je jasno i neupitno da Ferrarijevi navijači neće gledati Formulu 1 ako u njoj ne bude nastupao i Ferrari.

FOTA-ina vijest oduševila je i navijače okupljene na forumu britanskog Autosporta, čiji je izdavač krajnje kontroverzni Haymarket. Tamošnji su forumaši organizirali i anketu s pitanjem "hoćete li podržavati novu seriju?" Čak 75% sudionika se o novoj FOTA-inoj seriji izrazilo krajnje pozitivno te je najavilo da će svakako kupiti ulaznice za neku od utrka ukoliko budu u prilici. Protiv FOTA-ine odluke izjasnilo se svega 5% navijača, što je još jedan krajnje nepobitan dokaz o tome da Haymarket u svojim publikacijama, tjedniku Autosport i mjesečniku F1Racing koji izlazi i kod nas, objavljuje lažirana istraživanja i ankete samo sa ciljem indoktrinacije čitateljstva prema kojem ne gaji apsolutno nikakvo poštovanje.

Osim ankete, Autosportovi forumaši već su napisali i nekoliko stotina postova izjavivši svoje oduševljenje, ali i netrpeljivost spram Bernija Ecclestonea i Maxa Mosleya.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako se to radi, svaka cast, vreme je bilo da se prekine ova tiranija matorih perverznjaka, eto im sada F1 koja ce biti losija od F2 serije :fist: :fist: :fist: :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Red Bull dominira na treninzima uz izmenjen bolid, danas su predstavili novi nos, dosta drugaciji od prethodnog, a najavljeno su i nova prednja i zadnja krila. Ferrari totalno los, nema nigde brzine. Previse su okupirani FOTA-om i rasravama sa FIA-om i sve je to odvelo prvenstvo u drugi plan, pa imaju ceste uzlazne i sliazne etape u sezoni. Mozda ce ovo njihovo zrtvovanje biti od koristi za F1, ali meni ni malo nije zanimljivo da ih gledam ovako nemocne i posle ovoliko trka. Jos mi je manje jasan McLaren, koji se drzi po strani, ne mesa se puno u ove rasprave, cuti i "radi" a rezultata nigde kao ni kod Ferrari-ja

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Valjda cemo sutra gledati bar malo zanimljiviju trku, prvi put da Button nije dominantan i na moje osobno zadovoljstvo to se desava na domacoj stazi :D :D :D

Uz to Pavlovic je odustao na prvoj trci u Ceskoj, tako da je opet ostao bez bodova. Bez para nema ni muzike, tako da ce ovo biti jos jedna gorka sezona za njega puna pehova... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 14:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Ljudi ako neko zna gdje mogu gledati sutra utrku na netu nek stavlja linkove. Po mogucnosti da nije Justin.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hmm, jako tesko, uglavnom samo na Justinu imas prenos, ali tamo je snimak katastrofa, ako nesto nadjem okacicu

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
http://www.atdhe.net/

Trebalo bi biti i ovde :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Post-qualifying car weights - Britain

Pos Driver Weight (kg)
1. Sebastian Vettel 666.5
2. Rubens Barrichello 657.5
3. Mark Webber 659.5
4. Jarno Trulli 658.0
5. Kazuki Nakajima 652.5
6. Jenson Button 657.5
7. Nico Rosberg 661.5
8. Timo Glock 660.0
9. Kimi Raikkonen 654.0
10. Fernando Alonso 654.0
11. Felipe Massa 675.0 *
12. Robert Kubica 689.5 *
13. Heikki Kovalainen 695.5 *
14. Nelson Piquet 682.5 *
15. Nick Heidfeld 665.5 *
16. Giancarlo Fisichella 668.0 *
17. Sebastien Bourdais 687.5 *
18. Adrian Sutil 692.0 *
19. Lewis Hamilton 666.0 *
20. Sebastien Buemi 672.5 *

* declared weight

Vettel najtezi u prvih 10, odlican pomak su napravili sa novim delovima bolida, znatno tezi bolid, a dosta brzi od konkurencije :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]