da,Brigate....zbog rata,sankcija i propasti kompletnog društva-prekratko je trajala ta zvezdina dominacija...
taj vaš tim koji je planski pravljen i nadograđivan iz godine u godinu,bi najmanje pet godina bio u evropskom vrhu,bar među 5 ekipa...
ta sezona koju pominješ,gdje se protiv anderlehta,panathinaikosa i sampdorije igralo u budimpešti i sofiji je dobar pokazatelj,jer i pored toga što je dzaja već prodao prosinečkog i još par igrača (već sam i zaboravio koga je prodao odmah poslije Barija) ,i što se kao domaćin igralo na neutralnom terenu,ipak je zvezda bila na korak od finala protiv barcelone....čak je na vrijeme i povela u toj odlučujućoj utakmici u sofiji protiv sampdorije...al jbg,nije se dalo....kamo sreće da je samo zvezda propala,otišlo je sve u vražju mater...
mada,negdje od pravila Bosman,fudbal se mnogo promjenio,tako da ne bi dugo mogla držat korak....vjerovatno je ovo kakva je danas,i maximum u ovoj novoj eri fudbala i bez privatizacije...ali eto,ostaje žal za još kojim evropskim trofejem u vitrini....
ustvari, ovo je blizu maximuma..pod mus bi bilo da barem glupi Maribor ne igra treći put LŠ,a Zvezda nijednom,ili Dinamo ne znam ni ja koliko puta je igrao....a maximum bi možda bio da bude onakva kao Olimpiakos recimo,da češće igra LŠ nego što ne igra,da se ne bruka ni protiv koga,ali bez nekih pretjeranih ambicija...