banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 18:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 1122  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2010, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Možda da fudbaleri javno i zajedno, pomalo stidljivo ali jasno, kažu da misle, kako su oni u stvari pederi. I problem riješen. Moraće Dačić obezbjediti sigurnosne asspekte. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Realno, FSS savez nije kriv ni za šta. Ako se nekome ne sviđa rad saveza, divljanje nije način i metoda da se nešto promeni. Po meni, glavni krivci su naručioci posla (ko god to bio) i organizator meča, jer nije obezbedio minimalne uslove za bezbednost svih prisutnih na stadionu. Namjerno su pustili divljanje naših navijača i samo čekali da se neredi razviju do te mjere da se utakmica prekine. Naravno, iza sve stoji loša forma talijanske reprezentacije i njihov poznat lopovluk da se na najlakši mogući način dođe do 3 boda - prekidanjem utakmice. Ja se nadam da će utakmica biti ponovo odigrana.

ne rekoh li ja da cemo vrlo brzo doci do toga da su, ustvari, italijani jedini krivci. mislio sam da ce proci makar 7 dana do takvog zakljucka, kad ono ne prodje ni 5...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Milanko Djeric je napisao:

od strane koga? pedera?

koliko sam shvatio, ovde protestujes sto huligani ne odlucuju o tome koji dogadjaj moze a koji ne moze da se odrzi?

Не! Ја хоћу да укажем на чињеницу да су и поред свих упозорења и чињенице да нису постојали услови за одржавање параде она ипак одржана. Сада та иста држава "указује" на сигурносне аспекте?

Ти мени реци, да ли држава треба да јој хулигани одређују да ли да се фудбал игра или не?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Не! Ја хоћу да укажем на чињеницу да су и поред свих упозорења и чињенице да нису постојали услови за одржавање параде она ипак одржана. Сада та иста држава "указује" на сигурносне аспекте?

Ти мени реци, да ли држава треба да јој хулигани одређују да ли да се фудбал игра или не?

naravno, ima istine u tome sto pricas. samo, za mene nije pitanje je li trebalo ili nije trebalo da se odrzi ta parada, kao sto se ne postavlja pitanje treba li ili ne treba da bude odrzana utakmica. parada je trebala da bude odrzana, kao sto je ostatak svijeta koji misli da je ideja parade u sustini glupa (kojima i ja pripadam) trebao da paradu ignorise.
isto tako, drzava treba ili da omoguci odigravanje derbija, pruzajuci isto obezbjedjenje kao i paradi, ili da, lijepo, jasno i glasno prizna da nije sposobna da se obracuna sa divljastvom i nasiljem, da nije sposobna da garantuje svojim gradjanima (pa bili oni mirni navijaci, simpatizeri, pederi ili bilo kakvi drugi) da moze da ih zastiti, sto bi automatski povlacilo ostavke dacica, tadica i mnogih drugih. no, nismo li davno raskrstili sa moralom i postenjem nasih vlastodrzaca?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 01:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nisu postojali uslovi za održavanje parade ali je policija angažovala sve rasoložive ljude i napravila uslove... Nikome od paradera nije nedostajala ni dlaka sa glave...

Isto je trebalo i u Italiji uraditi... Pojačati kontrolu, ukloniti problematične u bajbokanu dok ne prođe i onda deportovati nazad...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:-? :-? :-?
Citiraj:
Karadžić hteo da ode, FSS ni da čuje

Jedna izjava predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića poremetila je dnevni red u petak održanom vanrednom sastanku Izvršnog odbora te organizacije.

"Možda je najbolje da u ovom trenutku podnesem ostavku", izjavio je Karadžić pred ostalim članovima komisije, tvrdi dnevni list "Sport".

Huligani, koji su prekinuli utakmicu Italija – Srbija u Đenovi nisu krili da su njihovi motivi, između ostalog, bili usmereni i protiv vrha FSS, odnosno Karadžića. Deo navijača Crvene zvezde Karadžića tereti za pristrasnost najvećem rivalu Partizanu, čiji je on i bio predsednik, pre povratka na čelo Saveza (Karadžić je bio i predsednik FS SCG).

List piše da su potpredsednici FSS Dragoljub Vukadinović, Ivan Ćurković, Branimir Babarogić i Dragan Đorđević bili u čudu, a da je iznenađen je bio i generalni sekretar Saveza Zoran Laković.

Neizvesnot nije dugo trajala jer su svi članovi Izvšnog odbora FSS bili protiv toga.

Odlazak prvog čoveka srpskog fudbala u ovom trenutku bio bi znak da su huligani i rušitelji fudbala pobedili i tek bi tada nastao haos u fudbalskoj organizaciji, piše Sport.

U nedavno sprovedenoj anketi na stranicama MONDA, na pitanje: "Ko je odgovoran za poraz Srbije od Estonije?", najveći broj čitalaca izabraio je odgovor: Tomislav Karadžić.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 13:05 
Jbt nije to zelja huligana vec svih koji vole Srpski fudbal...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

naravno, i moja zelja bi bila da glavonja ode, ali ne na ovakav nacin

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Srpski fudbaleri se boje huligana?
17. oktobar 2010. | 10:37 | Izvor: Sportske.net

* Pošalji komentar
* Komentari (17)
* Pošalji
* Odštampaj
* Postavi na Facebook

Pakt da se ne priča o onome što se dešavalo u Đenovi posledica straha za porodice. Đuričić demantovao napise u portugalskoj štampi, većina izbegava da priča, a Luković ruskim medijima rekao da imaju porodice i ne žele probleme u Srbiji...
LukovicJednostavno, srpski igrači su u strahu, ma koliko to poricali. Jutro nakon meča, italijanski selektor Prandeli je rekao da razume strah srpskih fudbalera jer njihove porodice žive u Srbiji.

"Dogovor je da ćutimo, situacija je delikatna, imamo porodice u Srbiji", prenose "Večernje Novosti" izjavu Lukovića ruskim novinarima.

Ostali nisu rekli ni toliko. Njegov klupski drug Lazović kaže da mu je žao Stankovića, Žigić moli javnost da ga razume, Stanković je u depresiji, nakon suza na "Marasiju" rekao je da mu je mnogo teško.

KrasicKrasić takođe nije pričao sa italijanskim novinarima o utakmici, baš kao ni Ivanović sa Englezima. Progovorili su njihovi treneri i direktori koji su saopštili da su naši igrači razočarani svime što se desilo i da su samo hteli da igraju fudbal.

Svi se boje kazne, odnosno izbacivanja iz kvalifikacija. U portugalskim novinama je osvanula izjava Anđelka Đuričića da su razlozi politički i da ludaci žele da spreče Srbiju da uđe u Evropu, ali je on to demantovao.

"Nikada to nisam rekao, iskontruisali su moje reči, mene politika ne zanima. I nije istina da sam izjavio da se ne osećam bezbedno u Srbiji", poručio je juče golman Leirije.

PetrovicFudbaleri koji igraju u Srbiji, Petrović, Ninkov i Brkić ne žele da pričaju, upadljivo su odsutne i izjave Laneta Jovanovića, za koga se priča da je odbio da igra nakon napada na Stojkovića.

U svakom slučaju, država pored odgovora na pitanje kako namerava da se obračuna sa divljacima i da zavede red, treba da se pozabavi i ovim problemom.

Igrače ne treba osuđivati, izabrali su da ćute, jer nisu sigurni i ne žele komplikacije...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
PUNE TRIBINE LOVE I „BUMBARA“
„Sve sam stvorio kriminalom, na muda i glavu! Za to znaju svi, od ministara do pijandura iz parkića“, kaže „penzionisani“ vođa navijača

BEOGRAD - Biti „navijač“ u Srbiji - kakav unosan biznis!
Ucene, iznude, reket, zelenaštvo, prodaja narkotika, prebijanje ljudi i uništavanje imovine uz novčanu nadoknadu, „plata“ od voljenog kluba - ovo su glavni izvori prihoda vođa huliganskih bandi u Srbiji!

Ovi navijači kriminalci dolaze na mesto šefova grupa nakon godina dokazivanja na tribini, obično u kasnim dvadesetim, uglavnom potiču iz finansijski stabilnih porodica, za razliku od svojih „vojnika“, izuzetno nasilnih klinaca bez novca i perspektive, koji su po pravilu iz siromašnih i rasturenih porodica.

U ekskluzivnom razgovoru za Kurir, jedan od nekadašnjih žestokih momaka sa srpskih stadiona opisuje svoj vrtoglavi uspon na sam vrh navijačko-huligansko-kriminalne hijerarhije. Ne želeći da krije neke opšte detalje iz svog života, za koje kaže da ih „znaju svi, od ministara do pijandura iz parkića“, P. T. (39) tvrdi da je sve stvorio kriminalom i „na muda i glavu“ i kaže da ne opravdava neke svoje postupke, ali krivi i sistem i državu što su ga primorali da krene težim putem.

- Nije tajna da vođe navijača ili, kako ih nazivaju, bosovi huliganskih bandi žive od kriminala. To znaju svi, od ministara do pijandura iz parkića. Glavni izvor prihoda je prodaja narkotika, zatim slede iznuda, reket, a kod nekih jajara i „plata“ od kluba za koji navijaju. Vođa grupe i njegovi prvi pomoćnici su uglavnom momci od 25 do 35 godina, ali glavni šljakeri su klinci od 17 do 19 godina, koji bi bez „ekipe“ po ceo dan blejali na ulici. Ovako, ulaskom u grupu, njihov život dobija kakav-takav smisao, a ukoliko imaju sreće, vremenom i sami postaju vođe. Daleko od toga da se ponosim nekim svojim postupcima, ali verujte mi da država snosi veliki deo krivice - kaže naš sagovornik.

On kaže da je imao sreće što su mu roditelji bili uzorni i uticajni građani, kao i većini njegovih „kolega“, pa je često izbegavao drakonske zatvorske kazne.

- Više puta sam bio hapšen, pa čak i osuđivan na uslovne ili višemesečne kazne zatvora. Potičem iz uticajne i finansijski stabilne porodice. Na početku su roditelji bili ti koji su me spasavali velikih robija, a kasnije sam postao dovoljno moćan da mogu sam da kupim slobodu. Hapšen sam dva puta zbog prodaje heroina, a imao sam suđenja i za reket, iznudu, nasilničko ponašanje, kao i nebrojeno mnogo puta za nanošenje teških telesnih povreda. Sve u svemu, u zatvoru sam proveo ukupno 16 meseci. Neki bi rekli malo, ali... - objašnjava bivši vođa huligana.

U navijački način života naš sagovornik je stupio sa 13 godina, a 2006. se povukao sa tribina s dovoljnom količinom novca koji je njemu i porodici omogućio lagodan način života - do kraja života!

- Od svoje 13. godine sam na tribini i većinu stvari koje sam stvorio u životu, stvorio sam zahvaljujući takvom načinu života. Svako ko misli da je navijanje samo urlanje i mahanje šalovima, grdno se vara. Napredovanje na tribini možeš da ostvariš samo ako imaš ogromna muda i još veći mozak. Sredinom devedesetih postao sam vođa navijačke grupe, i to sam bio sve do 2006. Nikad nisam imao nijedan dan radnog staža, a sad imam svoju firmu. Povukao sam se s tribine, ali svestan sam da nikad ne bih mogao sebi i svojoj porodici da obezbedim lagodan život da nije bilo stadiona - završio je P. T.

Klinci su radna snaga
Huliganska banda ne bi bila ni izbliza toliko moćna da „radnu snagu“ ne čine klinci koji nemaju šta da izgube. Željni dokazivanja, tinejdžeri i tek navršeni punoletnici su laka meta za manipulisanje, a pripadnost grupaciji i život na visokoj nozi im donose bekstvo iz bede.
- Ta dečurlija odrađuje sav posao. Njih dvadesetak, tridesetak su radna snaga. Oni na ulici prodaju drogu, prete ljudima koji ne vraćaju novac od kamatanja, tuku i maltretiraju, uništavaju imovinu dužnicima. Iza njih stoje stariji likovi, koji izdaju naređenja. Klinci su lako zamenjivi, jer zbog prirode posla često „padaju“ na robiju, ali na njihovo mesto za tren oka stižu novi - objašnjava naš sagovornik.

Od „juga 45“ do BMW
Kao po nekom nepisanom pravilu, vođa huliganske bande svoj put ka vrhu uglavnom započinje u automobilu „jugo 45“ crvene boje! Kako pristiže novac od kriminalnih radnji, a dolazi i do njegovog uspona u huliganskom svetu, menja se i prevozno sredstvo. Vođe u zaletu, kao i prosečni narkodileri, obožavaju automobile kao što su „golf 2“, stariji modeli „audija“, BMW „kockica“... S dolaskom velike love slede džipovi, „mercedes“, a često i „aždaje“ od više desetina hiljada evra.

Stanovi od 300.000 evra
S obzirom na to da dolaze iz bogatijih krajeva Beograda, vođe često ostaju na lokacijama gde su proveli detinjstvo, ali vremenom steknu dovoljno novca za sopstvene kuće ili stanove, čija vrednost često prelazi i 200.000, pa čak i 300.000 evra. Njihove „gajbe“ opremljene su kao da u njima žive turbo-folk pevačice, ministri, poslanici ili urednici Kurira (ovo je šala), a komšiluk im neretko čine ličnosti iz javnog života.

Supruge kao robinje
Većina šefova navijačkih ekipa je oženjena i ima decu. Za njih se - kao i za pevače, fudbalere, biznismene - lepe beogradske sponzoruše željne lagodnog života. Za razliku od pomenutih, međutim, vođe huligana uglavnom ne nasedaju na trikove zgodnih grabljivica. Supruge huligana, naime, veći deo života provedu između četiri zida, gajeći decu.

Heroin iz Sofije, „kombinacije“ iz Rusije
Veze između naših i inostranih huliganskih bandi, između ostalog, zasnivaju se i na zajedničkoj novčanoj dobiti. Srpski huligani su u dobrim odnosima s navijačima CSKA i Levskog iz Sofije, preko kojih nabavljaju heroin, koji kasnije prodaju na beogradskim ulicama.
Takođe, veliki prijatelji Srba su i ruski huligani, koji, pored toga što su iste vere, imaju i odlične „kombinacije“ u svetu kriminala. Slično je i s pristalicama grčkih klubova PAOK i Olimpijakos.

http://www.kurir-info.rs/vesti/pune-tri ... -55052.php

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Citiraj:
Редовна тура: Ђенова - Грачаница

Да ли је ова паралела претјеривање, провјерите у осврту секретара редакције Фронтал.РС, на хулиганско-навијачки спин у медијима.

На Фудбалском стадиону "Луке" у Грачаници, прије два дана, у нередима на утакмици између "ФК Братство" из Грачанице и "ФК Раднички" из Лукавца повријеђена су четири лица.

Пише: Жељко Свитлица

Бацала су се пиротехничка средстава на терен, нападнути су радници Агенције за заштиту из Грачанице, од којих су три повријеђена, док је навијач "Радничког", чији су иницијали А.Н. (21) из Лукавца, задобио тешке повреде.

Оштећен је и путнички аутомобил, који је био паркиран у близини.
Интервенцијом полиције из Грачанице, група навијача је удаљена са терена, која је у даљој намјери спрјечена да нарушава јавни ред и мир.
Како?

Па зар изгредници из Ђенове нису похапшени? Откуд српски хулигани у Грачаници?

Како ће БиХ сада у Европу, гдје је чекају БХ фанатикоси?

Претјеривања никад доста, али зашто не поновити да се навијачки нереди и насиље дешавају – ама баш свугдје и тако оправдати нереде у Ђенови. Идући том мишљу, сад из Србије треба да упере прстом и броје мртве по европским стадионима? Ипак не. Треба се окренути себи и ријешити свој проблем. Шта Србе брига за тамо неке нецивилизоване државе чије су бомбе убијале људе, дјецу, рушиле мостове, творнице, сијале осиромашени уранијум да ниче генерацијама које долазе... Са таквима се не треба поредити.

Замислите ситуацију: Италијански министар иностраних послова Франко Фратини се извинио фудбалским фановима широм Европе, јер је током утакмице Лиге шампиона између градских ривала Интера и Милана на терен поред голмана Диде бачен мотоцикл, а Дида погођен бакљом у главу.

Коментатор на некој овдашњој телевизији је то прокоментарисао: ''Ужас, па зар да идемо у такву варварску Европу. Никад!'' Јесте, али мало сутра. Умјесто тога, данас је уредно подшишани и обријани Борис Тадић, познат и као предсједник Србије, рекао да ће "бити кажњени и изоловани хулигани и екстремисти и да они неће зауставити процес прикључње Србије Европској унији"(?!?).

Је ли? Они то могу? На сву ту су причу, послије бакље у главу несрећног Диде, навијачи Лација одговорају салвама фашистичких пјесама и са уздигнутом десницом, као пластична инкарнација Мусолинијевог и даље живог духа.

Италијани морају под хитно да раскрсте са својом прошлошћу, ако мисле да напредују као друштво...
У свом дворишту

Напретка нема ни у Србији. На протестима против геј параде, само је фалио Драган Бјелогрлић као ''Црни бомбардер'', све остало је било ту: хеликоптери, полиција, навијачи...само се сада мало мање слуша Електрични оргазам, а више нешто друго:

Можемо говорити и претјеривању, измишљању, али Србија има посла са ''улицом''.

Кажу, млади у Србији су фрустрирани и безнадежни. Они, који су сада у двадесетим годинама, значи у пунини вреле крви која би изражавала бунт, откад знају за себе гледају како земља крвари, како је рањавају и краду. Слушају како су најцрњи, онда мрзе у рикверц, а редовно се фиксају садржајем са телевизије, који је све, осим добар и здрав. Граница између политике и естраде је варљива, а и једног и другог има превише сваки дан у главама људи. Политичаре треба протјерати из домова.

Нема оправдања за нереде. Треба хапсити. Након првог убиства на стадиону, требало је реаговати муњевито и ставити до знања хилиганима шта их чека, ако се дрзну да раде било шта друго осим да пјевају и евентуално машу заставама на својој трибини.

Ипак, ту улицу је, не тако давно, чак скоро, одликовала једна телевизија. ''Момци који су се десет година супротстављали режиму, тукли се са милицијом док су остали спавали у својим кућама. То су Делије.“, рекао је 2000. године директор Б92, Веран Матић, када је додијелио награду ''за животно дјело" вођама група са са најчувеније сјеверне трибине на Балкану. Иначе, навијачи су тада демолирали полицијску станицу Стари град, и наводно однијели сво оружје. Јуришници ДОС-а. Наши момци. Патриоте.

Шта сад раде Делије, а шта Матић? Бар је неко досљедан у борби против режима.
Слика и прилика

Навијачи Србије су добили и типску стереотипну слику: Србин – хулиган. Фантомка на глави, набилдан и тетовиран; четници, мртвачка глава на грудима. Тек ћемо га се нагледати.

Ко је слику ''нацртао'', тек ћемо се наслушати. Штампа у Београду пише: Криминалци, Шарић, опозиција, Образ, Руси,...Што јасно указује да се поново од мухе прави носорог, односно да је то скретање пажње са политичке стварности у Србији, гдје Тадићевој догми ка безалтернативном прикључењу ЕУ, независни аналитичари прогнозирају најраније 2035. године! Од суфицита осталог од гарнитуре из прошле владе, дошло се до кредита код ММФ и најављене продаје Телекома Србија.

Навијачи кажу: Ми смо то све направили, јер не волимо Караџића (Томислава). Караџић је миран, камере су окренуте на другу страну, већ на самом почетку утакмице у Ђенови. На момка са криминалним досијеом, каквих је још пар стотина сигурно само на ''северу'', али, ето, не да су на слободи, него оду понекад мало и у ЕУ.

Човјек се извинио Италијанима јуче. Шта је он крив, поред толико могућности да дивља, једноставно није могао да их не искористи.
Извин'те ме уста моја

Извињавао се Тадић, Јеремић и амбасадор Србије у Италији. Црвенило се лице Србима на тв екранима, све најгоре о себи писали смо по новинама, часописима, друштвеним мрежама и интерент форумима.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Србије, није се извињавао. Криви су Италијани, каже он. Он је на вријеме јавио да долазе и навијачи, и једно тврдо језгро хулиганско. Не може их српска полиција хапсити по Ђенови. Побогу, па шетају се и по Београду.

Давид Петријашвили, делегат утакмице квалификација Италија - Србија, у свом извјештају је написао како је ФСС све своје информације о безбједносним ризицима у Ђенови на вријеме доставио и њему и организатору утакмице.

Можда Италијани немају искуства са дивљањем навијача. Италијански коментатор је, показивање средњег прста и паљење бакљи коментарисао са: ''И овај народ хоће у Европу'?'. Претјеривање? Стигло му је саопштење са Сицилије: ''Чекај, ево ми се ту и тамо поубијамо на стадиону, а у Европи смо, немојте тако...''

Све најбоље о навијачким групама на апенинској чизми мисли и полиција, па су најављене посебне мјере обезбјеђења за ово коло ''калча''. Сумња се, најозбиљније, да ће се домаћи навијачи хтјети ''солидарисати са српским'''! Ово овај пут није иронија, већ чињеница. Почаст Тигру Аркану... опет тај Лацио.
Цара Душана на стадионе

Србији треба посебан закон о навијачима. Када се њихово ангажовање и дјеловање сматра корисним за државу или неку групу која има моћ, а када негативним? То треба рашчистити.

Затим написати анализу о томе када их, како и против кога успјешно користити, како их плаћати, када хапсити, када не. Бар у Србији има стручњака, који би докторирали на ту тему. Можда се онда не би дешавало да, нпр. у Блицу, пише како је Иван Богданов био и један од нападача на америчку амбасаду након проглашења нелегалне независности у Приштини, а прешути се да је својевремену нападао и Савезну скупштину, и полицијску станицу, разбијао главе службеним лицима 5. октобра 2000. године... Револуционар човјек.

Ванземаљцу који чита новине таква слика би била недовољно јасна.

Фудбал је овдје у запећку. Нико га не спомиње, а фудбалери Србије су претрпјели страх какав се не виђа. Ако не убрајамо сталне упаде револтираних навијача на тренинге и у свлачионице. У Хрватској рецимо. (Опет беспотребно поређење.) Играчима је најтеже.
Да се отцијепимо од УЕФА-е?

УЕФА можда спрема избацивање Србије из квалификација, што мирише на својевремену забрану Црвеној звезди да игра своје утакмице за првака Европе на Маракани, из "разлога безбједности и близине ратне опасности". За то сви данас знамо да је било лобирање моћних и богатих клубова са "цивилизованог Запада", који су се плашили конкуренције која добро игра на страни, а (што је природно) још боље код куће.

У тексту се италијанске Ла републике пише да је послије катастрофе на Хејселу, Енглеска избачена из свих такмчења, али само због тога што је УЕФА постигла такав договор са владом Маргарет Тачер. Ваљда да се још јаче притисне попустљиви и извињиви Борис.

Нешто слично би могло да се догоди и сада, кажу у Ла републици, али Платини то неће тражити, јер ће наредне године бити одржани избори за предсједника УЕФА, па би искључивање Србије била претешка одлука.

На бриселском стадиону Хејсел, у финалу Купа шампиона између Ливерпула и Јувентуса, 29. маја 1985. године погинуло је 39 навијача, а више стотина њих је повријеђено. Ово се узима као највећа трагедија у историји фудбала у Европи. Дешавања у Ђенови су вјероватно на другом мјесту.
http://www.frontal.rs/cyrl/?page=50&kat=5&vijest=49343
Сви га претјерасмо.

Добар текст.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@rikas

ma prosto fantastican tekst. evo ti jedan bolji...
Citiraj:
Mržnja

Gorčin Stojanović | 15. 10. 2010. - 00:02h | Komentara: 16
Licemerno je iščuđavanje nad količinom mržnje koja kruži Srbijom danas. Oni koji (se) pitaju, mogu pitati ogledalo, a mogu pokušati sa prebiranjem po sećanju ili po dokumentima vremena, novinskim i televizijskim arhivama, recimo.

Umesto pitanja otkud toliko mržnje u Drugima i na Druge, može se setiti svih onih rečenica ispisanih, izgovorenih, izvikivanih – javnih misli i privatnih osećanja.

Sve one ruke sa barjacima koje treba poseći, sve priče o domaćim izdajnicima, ustašama i balijama, stranim plaćenicima, svi dnevnikovi dodaci, radikalski talasi, sve te mile i milijane, svi zadrigli aktivisti mržnje, poslenici neljudskosti, komentatori zakrvavljenih očiju i misli, sav taj svet niskosti, podlosti, zluradosti, ispraznog sarkazma i površnog cinizma, sav taj splin nacionalnog ekskluzivizma i večtiog pravdanja sopstvenog nitkovluka nitkovlukom onih drugih – sve se to javlja ponovo, kao bodež u srcu, kao metak koji kruži Srbijom, onaj isti metak koji je ubio penzionera na džogingu, novinara u šetnji, premijera ispred državne zgrade, taj zapaljivi metak od kog gore džamije i ambasade, taj dum-dum metak pravo u srce Srbije.

Mržnja.
Mržnja je srce Srbije.
To piše na transparentima, to piše na licima. Kosovo je druga reč za mržnju, i to je ta najjeftinija reč, reč-čakija, reč-britva.

Licemerje je drugo ime ove zemlje, mržnja je njeno prezime. I nije se stoga čuditi što nema samilosti, milosrđa, solidarnosti, vere, nade, ljubavi, ljudskosti, logike i lepog vaspitanja.

Nisu ono tamo naša deca.
Ono smo mi.

nije da se slazem sa svime iz ovog teksta, ali boldovani dio je sustina...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima i onoga. Uvijek Srbi moraju biti najveći komunisti, Jugosloveni, evropljani i demokrati,.. Nekada veći Turci i od Turaka, ...
Nije Srbin - poturica morao imati po onoj narodnoj krv do lakta ako su Turcima prsti krvavi jer su Turci to tražili, nego da bi se dokazao. Kada ćemo se riješiti kompleksa niže vrijednosti. I čim se nešto loše desi samo time potvrđivati i vikati, vidite kakvi smo mi... koja smo mi gov.a...
Ako je neko idiot, zašto je potrebno cijeli narod sa time poistovjećivati i pridavati mu toliku pažnju. Ako ih je i par stotina i par hiljada, opet isto. Ima ih u svim zemljama.

Đinđić je jednom rekao ako se aktivno uključi u nešto 15-20% ljudi, onda oni mogu da povedu zemlju u onom pravcu u kojem žele. Parafraziram. Ali taj je smisao. Zato su one stotine hiljada ljudi 5. oktobra imale energiju da pokrenu Srbiju u drugom smjeru.

Jedino zašto se diže ovolika frka oko huligana ili heroja revolucije, zato što nisu više na strani vlasti i oni mogu da budu onaj impuls koji će pogurati novih 15-20%. Oni su spremni jurišati, rušiti, lupati,... kao što su i 2000.-e godine. Ali što ih više pritiskaju, više će ih biti i biće agresivniji. Jer izgleda da problem leži na drugom mjestu. Prvi put su ih se riješili u Sablji. Sada pristižu mladi izdanci na više strana...plodno tlo. Ne znam ko đubri. Ili smo zaista đubrad...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne znam ko đubri. Ili smo zaista đubrad...

nismo djubrad, samo smo uvijek uceni da stvari radimo na divljaka i ispod zita, mimo reda i zakona, da se stvari rjesavaju na ulici, sorkom, na silu. da drzavom treba da upravljaju 'obicni ljudi'. zato nam je 50 godina idol bio bravar, zato mile dodik pobjedjuje na izborima - zato sto prosjecan srbin u njemu vidi svoj ideal - na kvarnjaka se obogatio, preuzeo vlast, sve sto je u zivotu postigao nije postigao zahvaljujuci pameti i radu, nego zahvaljujuci tome sto je bio na pravo mjesto u pravo vrijeme, laze otvoreno i bezocno i na racun toga kupi glasove. usput, kofol, vuce za nos citav svijet i jebe im majku onako 'zdravo, seljacki'. otuda tolika odusevljenost i petim oktobrom i, generalno, trazenje opravdanja za vecinu nasih sranja.

sto neko nekad rece, "volimo mi da radimo, samo moramo da naucimo pravila po kojima se radi i koja moraju da se slijede".

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 20:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Milanko Djeric
Само што нитковлук оних других има дужу традицију и ми то треба да прихватимо наравно уз њихову сугестију ипак смо ми почетници, уз то ћемо да прихватимо и хиљаду осталих ствари биле оне лоше или добре све је то у духу европске традиције.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Само што нитковлук оних других има дужу традицију и ми то треба да прихватимо наравно уз њихову сугестију ипак смо ми почетници, уз то ћемо да прихватимо и хиљаду осталих ствари биле оне лоше или добре све је то у духу европске традиције.

recimo, englezi su rijesili problem huligana prije 20 godina. mi, umjesto da se ugledamo na njih, smatramo da 'nemaju oni sta nama da pametuju, sve dok sveukupan broj mrtvih na nasim stadionima ne dostigne broj mrtvih na njihovim'. dakle, sacekacemo da se nama desi neki hejsel, pa da se onda nesto uradi potom pitanju. pobogu, zasto uraditi odmah, zasto spasiti eventualne ljudske zivote, kad cemo moci da se tjesimo da je, eto, kod engleza nekad bilo gore.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:

recimo, englezi su rijesili problem huligana prije 20 godina. mi, umjesto da se ugledamo na njih, smatramo da 'nemaju oni sta nama da pametuju, sve dok sveukupan broj mrtvih na nasim stadionima ne dostigne broj mrtvih na njihovim'. dakle, sacekacemo da se nama desi neki hejsel, pa da se onda nesto uradi potom pitanju. pobogu, zasto uraditi odmah, zasto spasiti eventualne ljudske zivote, kad cemo moci da se tjesimo da je, eto, kod engleza nekad bilo gore.

Ништа енглези нису ријешили они су само багру уклонили са стадиона ,сад се они кољу по насељима далеко од очију медија. Хулиган је хулиган и ван стадиона. Не можемо ми да се поредимо с Енглеском и нећемо ми достићи Енглеску никада , и не треба да се поредимо ни са једном земљом у европи ово треба да ријешимо на неки свој начин ,а не да све преписујемо и усвајамо од њих.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ништа енглези нису ријешили они су само багру уклонили са стадиона ,сад се они кољу по насељима далеко од очију медија. Хулиган је хулиган и ван стадиона. Не можемо ми да се поредимо с Енглеском и нећемо ми достићи Енглеску никада , и не треба да се поредимо ни са једном земљом у европи ово треба да ријешимо на неки свој начин ,а не да све преписујемо и усвајамо од њих.

ako budale hoce da se medjusobno potuku, niko ih ne moze sprijeciti. moze ih se samo sprijeciti da s tim maltretiraju normalan svijet koji je, recimo, doso da gleda utakmicu a ne njihova sranja. u tome su englezi uspjeli. a mi nismo.
to za rjesavanje 'na nas nacin' ne bi bilo lose kad se 'nas nacin' ne bi sastojao od ignorisanja problema, uz obavezno 'sta su oni nama nasli da pametuju' kad nas neko sa strane podsjeti da problem, ipak, postoji.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Rikas je napisao:
Ништа енглези нису ријешили они су само багру уклонили са стадиона

Nije li to - rijesenje!?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 21:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
Citiraj:

Kako onda objasnjavas da je covijek koji posao s djecom na utakmicu zaklan ispred stadiona prije godnu dana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 1122  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]