banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 06:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 445  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2007, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Apollonia je napisao:
Poredis Del Bosque i Lippija sa Kosanovicem, pa imas li ti pojma o fudbalu? Pa njih trojica ne mogu ni u jednoj recenici biti a kamoli da pocnes neko poredjenje?

Nemoj se praviti glupa ni luda.. Tvoj je veliki argument bio to sto on dve godine nije vodio ni jedan klub.. Ja sam samo istekao da neki od najvecih trenera svih vremena vec godinu/dve ne vode ni jedan klub..

Kasnije mi govoris da se informisem i pogledam stanje u srpskom fudbalu u kome ni igraci ni treneri nemaju ulogu...pa sto se onda bunis zbog postavljanja Kosanovica, koji nece imati nikakvu ulogu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2007, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ovde .ebe lud zbunjenog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2007, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
BlackHand je napisao:
Apollonia je napisao:
Poredis Del Bosque i Lippija sa Kosanovicem, pa imas li ti pojma o fudbalu? Pa njih trojica ne mogu ni u jednoj recenici biti a kamoli da pocnes neko poredjenje?

Nemoj se praviti glupa ni luda.. Tvoj je veliki argument bio to sto on dve godine nije vodio ni jedan klub.. Ja sam samo istekao da neki od najvecih trenera svih vremena vec godinu/dve ne vode ni jedan klub..

Kasnije mi govoris da se informisem i pogledam stanje u srpskom fudbalu u kome ni igraci ni treneri nemaju ulogu...pa sto se onda bunis zbog postavljanja Kosanovica, koji nece imati nikakvu ulogu?

Ajd jos jedan odgovor i onda gotovo na ovu temu. Drugo je jedan Lippi koji osvoji Svjetsko i odluci da se odmori, pritom vjerovatno sve ono sto je znao, kad se vrati nastavi dalje da prakticira. A jedan Kosanovic, koji nikad nista nije znao, i koji se razmece nekim titulama iz Kineskog prvenstva, tome nebi ni jos jedna trenerska skola pomogla, jer covjek jednostavno nema talenta za trenerski posao, nazalost u sljedecim utakmicama to cemo i vidjeti.
A sto se ja bunim, pa zato sto mislim da treba staviti nekog ko ima autoritet, i nad igracima a i da kaze Piksiju ja radim ovako i gotovo, mislim da Kosanovic takav biti nece, i da je upravo zato i izabran, da bi plesao kako Piksi svira. Opet, veliko postovanje za Piksija kao bivseg igraca, ali, sto se tice ove sadasnje uloge u Zvezdi covjek je nula, i ja ostajem pri tom, dokle god ne vidim da je ostvario nesto konkretno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2007, 22:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Vuk_samotnjak je napisao:
Ovde .ebe lud zbunjenog

Evo ja necu vise, obecavam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2007, 12:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
Od Benfice do Kosanovica ,od Kosanovica do ..........otd etd.....................
Van Der Vart veoma blizu Realu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 10:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Tevez konačno u Manchesteru na dvogodišnjoj pozajmici, da mi je viditi ko će zaustaviti dva tenka u napadu :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 12:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slika

Nikako pobjeći od Toyote :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2007, 18:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sondri je napisao:
Tevez konačno u Manchesteru na dvogodišnjoj pozajmici, da mi je viditi ko će zaustaviti dva tenka u napadu :-?

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 09:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj Real nikada nije bio normalan, ali sad znači zvanično nisu normalni ;)

Još jedan strašan Holanđanin u redovima Ajaxa. Za Real je potpisao Wesley Sneijder, akvizicija koja je Real koštala 27 miliona eura i pogađajte šta, ulaze u trku za Alvesom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad za sad u Real su u ovom roku došli sledeći igrači:

Wesley Sneijder iz Ajaxa - 27 miliona
Royston Drenthe iz Feynorda - 14 miliona
Jerzy Dudek iz Liverpoola - free
Javier Saviola iz Barselone - free
Roberto Soldado se vratio iz Osasune
Pepe iz Porta - 30 miliona
Julio Baptista se vratio iz Arsenala
Javier Balboa se vratio iz Osasune
Cristoph Metzelder iz Dortmunda - free (koji je btw pored Drenthea po meni najbolja akvizicija, ali njemu dajem prednost pošto je on došao potpuno besplatno)

Novih devet igrača u odnosu na prošlogodišnji sastav, nekako mi se tu uklapaju Higuain i Fernando Gago koje nismo imali prilike gledati u punoj snazi prošle sezone kako su se priključili tek u zimskom roku.

U svakom slučaju mislim da se Real daleko najbolje naoružao za narednu sezonu, pored Atletika iz Madrida, ali ipak nekako dajem Realu prednost jer nisi preterano mnogo potrošili. Podsetiću samo na transfere ostalih jačih klubova iz Španije:

Barselona:
Gabriel Milito iz Saragose - 20,5 miliona
Eric Abidal iz Liona - 14 miliona
Yaya Toure iz Monaca - 9 miliona
Thierry Henry iz Arsenala - 24 miliona

Barselona je svesna svih svojih propusta u odbrani prošle sezone tako da su kupili fantastične odbrambene igrače zajedno sa Toureom koji je više defanzivno orijentisan.

Atletiko Madrid:
Jose Antonio Reyes iz Arsenala - 12 miliona (podsećam da ga je Arsenal pre samo dve godine platio 36 miliona)
Simao Sabrosa iz Benfike - 20 miliona
Diego Costa, napadač iz Brage - 3,5 miliona
Luis Garcia iz Liverpoola - 4 miliona (svaka čast, dobar posao)
Cleber Santana iz Santosa - 5 miliona (fenomenalan igrač, imao sam ga prilike gledati)
Diego Forlan iz Villarreala - 21 milion
Cristian Abbiati na pozajmici iz Milana
Raul Garcia iz Osasune - 13miliona

Što nas dovodi do sume od 78,5 miliona eura. Dodamo onih 60 miliona iz prošle sezone i zaključujemo da su opet potrošili ogromne pare, a znamo da opet neće napraviti ništa preterano mnogo. Prva četiri mesta sigurno, ali sumnjam da se mogu boriti za titulu, iako su doveli fenomenalne igrače, neće se stići uigrati dovoljno brzo da bi mogli ozbiljno parirati Barseloni i Realu.

Valensija:
Nikola Žigić iz Santandera - 20 miliona (iskreno, po meni promašaj za Valensiju, plus za Žigića i srpski fudbal)
Ivan Helguera iz Real Madrida - free
Juan Matta iz Real Madrid Castilla - free
Sunny iz Polideportiva - free
Marco Caneira se vraća iz Sportinga
Alexis iz Getefea - 6 miliona
Angel Javier Arizmendi, napadač iz Atletica - 6,5 miliona (nešto ne vidim da će se ovaj naigrati pored Ville, Morientesa, Angula i Žigića)
Timo Hildebrand iz Stuttgarta - free (najbolja akvizicija, da do godine zameni već starog Canizaresa)

Valensija se ove godine nije preterano istrošila, a i zašto bi? Prošle godine su pukli ogromne pare pa nisu ništa napravili. Kad znamo da su ih napustili Tavano i Ayala, zaista ne vidim šta Valensija može napraviti ove sezone..

Sevilla:
Aquivaldo Mosquera, defanzivac iz Pachuce - 7,4 miliona
Khalid Boulahrouz pozajmica iz Chelsea - imam osećaj da će proraditi ove sezone u Sevilli kad dobije pravu priliku
Seydou Keita iz Lensa - 5 miliona (veznjak iz Malija, strašan igrač, svi znamo ko se založio da dođe u Sevillu :) )
Morgan de Sanctis iz Udinesa - 5 miliona (opet pogodak, dosta dobar golman, za relativno male pare)
Tom De Mul, reprezentativac Belgije iz Ajaxa - 4 miliona (pogađajte.. opet bingo, bukvalno džaba jako dobar napadač)

Sevilla, ko Sevilla, opet malo para, opet kvalitetni igrači i opet će ciljati prva četiri mesta, te potajno i Evropsku titulu. Mislim da su za najmanje para kupili najbolje moguće igrače..

Toliko od mene.. Komentari?

P.S. Videću sutra da odradim engleze, i svaki naredni dan po jednu ligu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Не бих да испаднем чангризав и незахвалан, СВАКА ТИ ЧАСТ ЗА ОВО али не би било лоше да неведеш и ко је отишао из клубова, како би се могао стећи прави утисак о екипама.
:wink:
И ово ми западе за око:
Citiraj:
Nikola Žigić iz Santandera - 20 miliona (iskreno, po meni promašaj za Valensiju, plus za Žigića i srpski fudbal)

Црвени и плави дио реченице не иду један без другог. Није плус за српски фудбал ако Жига не буде међу најбољима у својо екипи. И нема потребе за толиким предрасудама, јер једино тако правдам ово неповјерење, с обзиром да коментаре о његовим фудбалским способностима нисам прочитао у овом посту. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 11:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Valencia je trebala dovesti 5 "osrednjih" igrača za klupu i ništa više. Njihov sastav mi se najviše sviđao prošle godine.

--------------------Canizares------------------------------

Miguel--------Ayala-------------Albiol----------Del Horno

Joaquin-------Albelda-----------Baraja-----------Vicente

-----------------Villa------------Morientes-----------------

Problem je bila kratka klupa na kojoj su od "zadovoljavaućih" bili Edu, Marchena i Curo Torres. Pored Morientesa mislim da je Žigić višak, ali kad ovaj već ide, onda bi Žigić opet mogao doći do izražaja s obzirom na najbolje španske krilne igrače. Joaquin i Vicente će imati malo lakši posao po bokovima jer će bekovi morati paziti da ne bude prekršaja i tzv. skraćenih kornera zbog Žigića, a znamo i kakav centaršut ima Vicente. Po meni Valencia fino pojačala "klupu", Atletico dobio s Simaom, Forlanom i Reyesom za Garciu ćemo vidjeti zbog njegove sklonosti povredama, ali Fernanda Torresa ne može zamijeniti niko!!! Barca popunila rupe, svaka ekipa u kojoj igra Henry je kandidat za titulu, a ako još spomenemo i Ettoa, Ronaldinha, Deca, Messija, Yayu, Puyola, Abidala,.... Real možda doveo previše igrača koji bi zbog visine transfera trebali igrati u prvih 11. Nadam se da će Atletico konačno u LŠsledeće sezone i da me neće rušiti na Vicenete Calderonu na 1.3 kvotama. Inače od 2009. Atletico se seli na novi stadion, 70.000 mjesta u predgrađu Madrida, pravljen za kampanju Madrida za Olimpijske igre koja je propala. Stadion, na žalost, ima atletsku stazu, ali je u planu rekonstrukcija do 2009. kojom bi se otklonio taj zastarjeli detalj na fudbalskim terenima. Vicente Calderon se ruši i gradi se park koji će takođe biti korišten za promociju Madrida u novoj kandidaturi za velika takmičenja. Samo se nadam da se neće desiti kao s Juveom kad su preselili na Delle Alpi koji je prilično udaljen od grada pa je većinom bio polu prazan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Delle Alpi nije polu prazan zbog lokacije, nego, pogađaj... zbog atletske staze ;)

bigman:

Real Madrid:
Roberto Carlos (free Fenerbahçe)
Diego López (€6M Villarreal)
Raúl Bravo (€2,3M Olympiacos)
José Antonio Reyes (kraj pozajmice Arsenal)
Iván Helguera (free Valencia)
Francisco Pavón (free Zaragoza)
David Beckham (free Los Angeles Galaxy)
Álvaro Mejía (€2M Real Murcia)
Óscar Miambres (free Hércules)
Pablo García (pozajmica Real Murcia)
Carlos Diogo (€6M Zaragoza)

Iako ih je napustilo 11 igrača, zaista smatram da nisu izgubili ama baš ništa. Carlos je već zadnje dve sezone počeo zapinjati i nije pružao taj kvalitet kao nekada, Raul Bravo je po mom ličnom mišljenu najveći promašaj u istoriji Reala (pored Woodgatea), šteta je što nisu uspeli kupiti Reyesa, ali ruku na srce, da su hteli, kupili bi ga..sumnjam da je cifra od 13M njima predstavljala problem. Za Helgueru važi isto što i za Carlosa, a lično mislim da Pavona nije trebalo prodati, nego možda neku pozajmicu srediti ili nešto sl. Beckham po Beckham, lično smatram da nisu izgubili ama baš ništa njegovim odlaskom sem love, a ostali su zaista toliko beznačajni da ih neću ni pominjati.

Barselona:
Ludovic Giuly (€3.2M Roma)
Giovanni van Bronckhorst (free Feyenoord)
Javier Saviola (free Real Madrid)
Rubén Martínez (pozajmica Racing de Ferrol)

Giuly je klasa za sebe, ali stigle su ga godine i mislim da više u Barseloni za njega mesta nema. Isto važi i za Bronchkohrsta, pružio je Barsi sve što je mogao i završava na, po meni, najlepši mogući način, u klubu u kome je zvanično počeo karijeru (odigrao je i prethodno za RKC 12 nebitnih utakmica :). Saviola, taj Saviola nikada nije dobio zasluženu pažnju u Barseloni, a da se ne lažemo u zadnjih par godina nije bilo ni mesta. Po mom mišljenju Barsa bi povukla mnogo bolji potez da su dali dobar ugovor Savioli, umesto kupovine Henrya, ali ebeš ga.

Atletiko Madrid:
Pichu (SD Eibar)
Luciano Galletti (Olympiacos)
Gabi (Real Zaragoza)
Fernando Torres (Liverpool FC)
Martin Petrov (Manchester City FC)
Federico Azcárate (AEK)

Atletiko Madrid je prodao ikonu kluba Torresa, i mislim da je napravio dobar posao. Pričajte šta hoćete, ali za pola sume koje su dobili za Torresa kupili su jednog od najboljih strelaca like u zadnje dve godine koji, kao što sam već rekao, košta duplo manje, a sigurno nije duplo slabiji igrač.. Torres već neko vreme izražava svoje nezadovoljstvo, a moj je stav da svim takvim igračima jednostavno treba pokazati vrata, naravno, za pravu cifru. Od ostalih se Petrov može nazvati standardnim, ali nije ni on imao neku veliku ulogu u Atletiku, tako da i pored odlaska 6 igrača, može se osetiti sam odlazak Torresa, ali mislim da neće, upravo zbog Forlana.

Valensija:
Valensija je 6 igrača poslala na pozajmicu, prodala starog Ayalu koji je po mom mišljenu, u trenutku prodaje mogao pružiti još jednu sezonu, mada me demantovao svojim igrama na Coppa America. Prodali su još i tog Tavana, koji iskreno nije loš igrač, ali on je tip napadača Ville i Morientesa, a porediti ga sa njima bilo bi najmanju ruku neozbiljno. Sve u svemu, Valensija nije izgubila ništa u ovom transfer roku.

Sevilja:
David Castedo (Levante UD)
David Cobeño (pozajmica to UD Almería)
Aitor Ocio (Athletic Bilbao)
Ariza Makukula (C.S. Marítimo)
Kepa Blanco (Getafe CF)

Nakon 7 godina Sevilju je napustio Castedo, levi bek, koji će sigurno igrati još dve sezone, ali sumnjam da će mnogo nedostajati Sevilju usled dolaska Mosquera, te Ocio koga će sasvim uspešno zameniti Boulahrouz. Na moje veliko iznenađenje nisu prodali Kanoutea, što je možda i pogrešno jer su za njeg mogli dobiti finih para, a trideseta mu je godina.

bigman: Nisi shvatio moju konstataciju za Žigića. Rekao sam minus za Valensiju jer mislim da on nije taj kvalitet na koga su oni tamo navikli. Puno su ga platili, i on će sigurno igrati (tu je plus za njega i za Srpski fudbal), ali je moje mišljenje da su za taj novac mogli sigurno dovesti i boljeg napadača. Ako su već tražili visokog, mislim da su mogli i Croucha dovesti za 20 miliona, ali nećemo sada počinjati sa tim.. "šta bi bilo kad bi bilo."

Generalno, klubovi nisu mnogo izgubili, samo su se pojačali, sa izuzetkom Atletika koji je izgubio najboljeg napadača i kapitena, ali, kao što sam već rekao, verujem da će ga Forlan uspešno zameniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dodao bih još da će Sevillu zasigurno napustiti Alaves, samo je pitanje koja će suma biti u pitanju, a najverovatnije će otići u Chelsea.

I da, vesti iz Italije :)
Juve ponovo započinje progovore se Udineseom. Kako do kraja transfer marketa imaju još 25 miliona eura da potroše bacili su se na Zapatu i Di Natalea ili Quagliarellu. Pre će biti Di Natale jer je u svađi sa trenerom, iako sam ja radije za Quagliarellu. Postoji još mogućnost da Juve uključi Palladina u ponudu jer je Giampaolo Pozzo, trener Udinesa još ranije bio zainteresovan za njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
bigman: Nisi shvatio moju konstataciju za Žigića. Rekao sam minus za Valensiju jer mislim da on nije taj kvalitet na koga su oni tamo navikli. Puno su ga platili, i on će sigurno igrati (tu je plus za njega i za Srpski fudbal), ali je moje mišljenje da su za taj novac mogli sigurno dovesti i boljeg napadača. Ako su već tražili visokog, mislim da su mogli i Croucha dovesti za 20 miliona, ali nećemo sada počinjati sa tim.. "šta bi bilo kad bi bilo."

Не ниси ти мене схватио, јер је Жига најбољи нападач у тој "класи" (кад се прича о веома високим нападачима). Ако су хтјели таквог, онда су купили најбољег. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Žigić bolji od Croucha? Priznaj da si se samo našalio :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I ja smatram da je bolji, iako je Crouch tehnički vidno potkovaniji, ali nema kila. Da su Žigiću Gerrard, Alonso, Garcia, Riise, Finnan,... da ga šopaju loptama vjerujem da bi dokazao Bigmanovu konstataciju da je bolji od Croucha, ne najbolji od visokih jer tu su Toni, Kanoute, Carew,... ali od Croucha sigurno. Uostalom sad je u ekipi sa perfektnim veznim redom i u paru sa fenomenalnom napadačem pa ćemo vidjeti od čega je napravjen! Moja prognoza 15 golova i 4-5 penala nad njim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Je li iko od vas gledao Liverpool - Galatasaray ove godine?

A od visokih igrača tu je i Adebayor, Trezeguet, Ibrahimović, Saha.. Žigić je samo po 4-5 cm viši od njih..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2007, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2006, 21:38
Ama ove godine u Realu Shuster izvrshio jedno ciscenje tima ali ponovo su doveli igrache za velike pare ,ali ne ko proslih godina.Tako da ove godine su sohli Sneider i Drenthe ,dva sjajna igracha sredine ,Metzelder je odlichna odbrana,sa Pepeom nisam toliko upoznat.Barca je napravila odlichan posao dovodjenjem Abidala(to mi se najvishe svidja) o Hneriju da se ne pricha ,samo je pitanje hoce li otici Eto ili Rondalinho ili ce pokushati igrati sa 4 superstara u ekipi pa mozda postati kao Real proshlih godina.Sevilla ,klasika,male pare dobri igrachi koji ce dati svoje u klubu za sto su ih i doveli ,a ocekujem od Atletica da napokon uradi neshto u Primeri posto su uvjek imali odlichne igrache ali nisu imali rezultate.

Zigic JE bolji od Croucha.Zigic da igra pored Alonsa,Gerrarda i takvih igracha pokazao bi se bolje od Croucha,iako Crouch ima zavidnu tehniku sa svojom visinom sjajno snalaznjivost ali nikada nisam vidio toliko tanku i mrsavu nogu u mom zivotu tako da Zigic ima mnogo vishe mase od momka iz Lieverpoola

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2007, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Žigić je samo po 4-5 cm viši od njih..

Nije to ni malo... Pogotovo u skoku, gdje bi trebalo da je Žigić najopasniji. Da je Žigić neki čidotovorac i fenomen - nije, ali je evidentno da napreduje iz sezone u sezonu. Zvezda, Rasing, prva violina reprezentacije, Valensija. Ostaje da se vidi koliko može u jakom timu i jakom takmičenju. Meni nekako vizuelno djeluje da je on dominantniji od recimo Krauča, koji djeluje prilično nejako i slabo u duelu. Fizički je naš krako defitnivno jači. Ostali pominjani, baš i nisu taj tip igrača, pošto svaki od njih voli loptu na zemlji. Uopšte ne sumnjam da će dati tovar golova, ako se izbori za mjesto u timu, jer će igrati uz Visentea i Hoakina...

Realov posao u prelaznom roku mi se izuzetno sviđa. Odlični timski igrači i konačno pravi posao u odbrani. Perez je dovodio igrače radi marketinga, Kalderon ih dovodi radi igre i rezultata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 445  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]