Delle Alpi nije polu prazan zbog lokacije, nego, pogađaj... zbog atletske staze ;)
bigman:
Real Madrid:
Roberto Carlos (free Fenerbahçe)
Diego López (€6M Villarreal)
Raúl Bravo (€2,3M Olympiacos)
José Antonio Reyes (kraj pozajmice Arsenal)
Iván Helguera (free Valencia)
Francisco Pavón (free Zaragoza)
David Beckham (free Los Angeles Galaxy)
Álvaro Mejía (€2M Real Murcia)
Óscar Miambres (free Hércules)
Pablo García (pozajmica Real Murcia)
Carlos Diogo (€6M Zaragoza)
Iako ih je napustilo 11 igrača, zaista smatram da nisu izgubili ama baš ništa. Carlos je već zadnje dve sezone počeo zapinjati i nije pružao taj kvalitet kao nekada, Raul Bravo je po mom ličnom mišljenu najveći promašaj u istoriji Reala (pored Woodgatea), šteta je što nisu uspeli kupiti Reyesa, ali ruku na srce, da su hteli, kupili bi ga..sumnjam da je cifra od 13M njima predstavljala problem. Za Helgueru važi isto što i za Carlosa, a lično mislim da Pavona nije trebalo prodati, nego možda neku pozajmicu srediti ili nešto sl. Beckham po Beckham, lično smatram da nisu izgubili ama baš ništa njegovim odlaskom sem love, a ostali su zaista toliko beznačajni da ih neću ni pominjati.
Barselona:
Ludovic Giuly (€3.2M Roma)
Giovanni van Bronckhorst (free Feyenoord)
Javier Saviola (free Real Madrid)
Rubén Martínez (pozajmica Racing de Ferrol)
Giuly je klasa za sebe, ali stigle su ga godine i mislim da više u Barseloni za njega mesta nema. Isto važi i za Bronchkohrsta, pružio je Barsi sve što je mogao i završava na, po meni, najlepši mogući način, u klubu u kome je zvanično počeo karijeru (odigrao je i prethodno za RKC 12 nebitnih utakmica :). Saviola, taj Saviola nikada nije dobio zasluženu pažnju u Barseloni, a da se ne lažemo u zadnjih par godina nije bilo ni mesta. Po mom mišljenju Barsa bi povukla mnogo bolji potez da su dali dobar ugovor Savioli, umesto kupovine Henrya, ali ebeš ga.
Atletiko Madrid:
Pichu (SD Eibar)
Luciano Galletti (Olympiacos)
Gabi (Real Zaragoza)
Fernando Torres (Liverpool FC)
Martin Petrov (Manchester City FC)
Federico Azcárate (AEK)
Atletiko Madrid je prodao ikonu kluba Torresa, i mislim da je napravio dobar posao. Pričajte šta hoćete, ali za pola sume koje su dobili za Torresa kupili su jednog od najboljih strelaca like u zadnje dve godine koji, kao što sam već rekao, košta duplo manje, a sigurno nije duplo slabiji igrač.. Torres već neko vreme izražava svoje nezadovoljstvo, a moj je stav da svim takvim igračima jednostavno treba pokazati vrata, naravno, za pravu cifru. Od ostalih se Petrov može nazvati standardnim, ali nije ni on imao neku veliku ulogu u Atletiku, tako da i pored odlaska 6 igrača, može se osetiti sam odlazak Torresa, ali mislim da neće, upravo zbog Forlana.
Valensija:
Valensija je 6 igrača poslala na pozajmicu, prodala starog Ayalu koji je po mom mišljenu, u trenutku prodaje mogao pružiti još jednu sezonu, mada me demantovao svojim igrama na Coppa America. Prodali su još i tog Tavana, koji iskreno nije loš igrač, ali on je tip napadača Ville i Morientesa, a porediti ga sa njima bilo bi najmanju ruku neozbiljno. Sve u svemu, Valensija nije izgubila ništa u ovom transfer roku.
Sevilja:
David Castedo (Levante UD)
David Cobeño (pozajmica to UD Almería)
Aitor Ocio (Athletic Bilbao)
Ariza Makukula (C.S. Marítimo)
Kepa Blanco (Getafe CF)
Nakon 7 godina Sevilju je napustio Castedo, levi bek, koji će sigurno igrati još dve sezone, ali sumnjam da će mnogo nedostajati Sevilju usled dolaska Mosquera, te Ocio koga će sasvim uspešno zameniti Boulahrouz. Na moje veliko iznenađenje nisu prodali Kanoutea, što je možda i pogrešno jer su za njeg mogli dobiti finih para, a trideseta mu je godina.
bigman: Nisi shvatio moju konstataciju za Žigića. Rekao sam minus za Valensiju jer mislim da on nije taj kvalitet na koga su oni tamo navikli. Puno su ga platili, i on će sigurno igrati (tu je plus za njega i za Srpski fudbal), ali je moje mišljenje da su za taj novac mogli sigurno dovesti i boljeg napadača. Ako su već tražili visokog, mislim da su mogli i Croucha dovesti za 20 miliona, ali nećemo sada počinjati sa tim.. "šta bi bilo kad bi bilo."
Generalno, klubovi nisu mnogo izgubili, samo su se pojačali, sa izuzetkom Atletika koji je izgubio najboljeg napadača i kapitena, ali, kao što sam već rekao, verujem da će ga Forlan uspešno zameniti.
_________________ Always remember that you are unique, just like everyone else...
|