Citiraj:
Србија игра одличан рукомет на Европском шампионату.
У односу на претходна такмичења наша репрезентација поправила је много тога. Одбрана је чвршћа, уигранија, лопта у нападу много бржа, трансформација из одбране је на знатно вишем нивоу…
Посебан тон игри Орлова даје и луцидност наших крила. Нисмо на претходним првенствима толико лопти слали момцима у ћошку, овога пута слика је много другачија, Рајко Продановић са једне, Иван Никчевић с друге стране добијају доста употребљивих лопти.
У дуелу са Данском лево крило Орлова, Иван Никчевић матирао је Круне три пута, од чега два кад се меч ломио. Дан после меча остао је смирен.
- Дуго смо чекали да вратимо неке нагомилане дугове. Овај тријумф је јако важан, не само због та четири бода већ и на психолошком плану, сад видимо да можемо да одиграмо шездесет минута на високом нивоу са свима и победимо једну од најјачих екипа на свету. Нема места еуфорији, нисмо се спремали да победимо само Данску већ желимо да учинимо много више, да одиграмо цело првенство квалитетно – истакао је Никчевић.
На нашу констатацију да игра Орлова подсећа на Французе, да тешко дајемо, али још теже примамо голове, имао је спреман одговор:
- Не желим да се поредим са осталим репрезентацијама, ми фурамо свој фазон, играмо нашу игру, трудимо се да коригујемо неке грешке, да се што боље уиграмо.
Да ли размишљате о другој фази сад кад сте обезбедили пролаз са четири доба?
- Рекао сам пре првенства да треба ићи од меча до меча, тако и даље размишљам. Морамо да задржимо ову, победничку атмосферу.
Искрено, да ли сањате полуфинале и пуну Арену?
- Немам шта да кријем, жеља је улазак у борбу за медаљу пред 20.000 људи у Арени, али да би до тога дошли морамо да испоштујемо све противнике – закључио је Никчевић.
Верујем у тим
Шта Вам даје толико самопоуздање, чини се да су ово Ваше најбоље игре у дресу са националним грбом?
– Верујем у себе, момке, верујем у овај тим. Никад нисам имао проблем са самопоуздањем. Сам осећај да припадаш једној компактној целини, улива додатну сигурност. Кад знаш да је екипа иза тебе, онда немаш разлога да се бојиш да ћеш промашити, други ће учинити све да исправи твоју грешку.
Најбољи навијачи на свету
Колико великих мечева у разним дворанама широм света је одиграо Иван Никчевић ни сам не може да изброји. А, да ли може да упореди атмосферу из Пионира са неком другом?
- Само са оном у Нишу. Познато је да српски навијачи имају жицу за навијање, праве страшну атмосферу и носе свој тим. Овакве публике нема нигде на свету!
Данас па слободно се може рећи небитан меч за нас,практично једино битно је да се нико више не повриједи,јер ти малери нас толико хоће да је то страшно,практично остали смо без двојице играча, спомиње се Рнић који би могао замјенити Вучковића,наводно то је најреалнија опција тренутно. Што се меча са Словацима тиче мени првом је резултат у другом плану немамо шта изгубити и ако је жртва пораз од Словака за побједу у првом мечу друге фазе,прихватам је моментално. Нека се наши кључни играчи одморе и одморни дочекају дакако битнију утакмицу у суботу. Словаци свакако су слабија екипа од нас али играће они данас дакако мотивисаније једноставно не желе се вратити у Братиславу без иједног бода и са три пораза,желе обрадовати солидан број својих навијача у Пиониру. Сретно Орлови!