2Fast2Furious je napisao:
U tih 40 miliona budzeta nisu uracunati troskovi motora i jos svasta nesta. Znaci i pored ogranicenja, na motore mozes da potrosis i 100 miliona, nikom nista.
meni se cini da imas krivi INFO... pa da pored tih 40miliona funti mogu trositi jos novac na motor niko se nebi buno...
nego u taj fond od 40milion funti treba biti uracunat razvoj motora, ravoj cjelokpnog auta, toskovi mehanicara, plate vozaca, marketing samog tima, i jos eventualno dako tim dobije tokom sezone neku novcanu kaznu, finansira se iz tog budzeta....
ZASTO NE SVIMA?
Celnici iz FIA su svjesni da postoje timovi kao Ferarri, McLaren, Toyota, BMW koji imaju vozace koji primaju puno novaca, a uz to imaju isto tako i 600-800 zaposlenih u samamom timu sto mehanicara, inzinjera....
jos jedna stvar, po mom skromnom misljenju, stavranjem dvije klase u samom F1 svijetu, su se nadali da ce veliki timovi to da prihvate.... a na kraju obrnuto... i tako im treba...volio bi da se desi jos odavno najavljivana opcija da se veliki timovi odvoje i formiraju svoje takmicenje....
sto se tice ove sezone... kad sam cuo za promjenu pravila sto se tice aerodinamike i pvratak na slik gume... obradovao sam se... pretpostavljao sam da ce se nesto ovakvo desiti... da ce neki "manji" tim da ispliva na povrs tipa Brawn GP.... ali glavesinama F1 svijeta nije dosta promjena... pored ogranicavanja budzeta, sledece godine bi, kako sad stavri stoje, stupiti na snagu jos dva idiotska zakona...
1. ukidaju se "deke" grijaci za gume...
2. nema doljevanja goriva tokom trke...
iskreno nadam se.... da ce do kraja maja.(do 29. maja) FOTA donjeti neko rijesenje za nastalu krizu i da ce doci bar do ublazavanja novih pravila za 2010. godinu... ili ako se tu ne postigne dogovor... da se formira nova klasa u svijetu automobilizma koju ce predvoditi Ferrari, McLaren, BMW, Toyota, Red Bull i Toro Roso....