banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 12:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 438  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: NBA
PostPoslato: 11 Jun 2018, 17:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Не вјерујем да постоје шансе да Дајвис пређе у Голден Стејт. Након повреде Казинса, он се наметнуо као лидер, играч око којег граде игру, и екипа се испрофилисала, чак су без "рође" боље изгледали, има сјајну подршку у Холидеју, јак и у одбрани и у нападу.
У Николи Миротићу су добили онај квалитет на поз.4 (а Дејвис може играти на ниском посту, што му и више одговара, и доста боље то изгледа) који им треба, добро шири игру, и стална опасност са периметра, уз то има и повољан уговор (12,5 мил.$ наредне сезоне) из перцепције пеликана наравно.
И Итван Мур добро напредује, рационалан бек/крило који ће своје отворене шутеве погодити. Заслужује свој уговор. За сада имају попуњено у селери-кепу за наредну сезону 96 мил.$, оптерећује их превисок уговор Соломона Хила, који ем није тај квалитет, ем га повреда (мишић заддње ложе) уништава, значи не могу га се размјеном ријешити. Зато су одлично прошли са Даријусом Милером (знамо га из Бамберга), и у њему имају одличну подршку са клупе, поливалентног и корисног играча за мале паре (2,2 мил.$).
Остаје им да покушају продужити уговор ветерану Ронду, који је одлично сарађивао са Холидејом. Требали би се наћи. Довешће неке играче, углавном за минималац или за скромније уговоре, но нуклеус екипе имају, и имају будућност, наредне сезоне ће према горе, и мени баш готивна екипа, зато се и надам да је ово око Дејвиса само спекулација, а и реално тешко да се оствари тај прелазак.

Остаје питање, гдје ће Казинс. Да не би повреде, он би имао сигуран "максималац" (не мање од 175,5 мил.$ за 5 сезона, зависи колики ће бити селери-кеп за сезону 2018/19, то ћемо знати 1.јула), тражило би га барем 10ак екипа, но након гадне повреде тетиве која је многима уништила каријеру и дуге паузе, све је то сада под ?, сумњам да ће са пеликанима продужити сарадњу. Код "рође" је баш нејасна ситуација, добрих понуда би ипак требало бити, видјећемо.

Што се тиче Голден Стејта, они већ имају претрпан селери-кеп за наредну сезону, 128 мил.$ за само 8 играча, заправо више, неких 138+ мил.$, јер ће Дурент искористоти клаузулу из уговора и потписати нови максимачни уговор (не мање од 158 мил.$ за 4 сезоне, или 205 мил.$ за 5 сезона, такође зависно колики ће бити селери-кеп). Ту би тешко, немогуће могли "уградити" Дејвиса и његов уговор, морали би се одрећи или Грина или Томпсона, а и онда тешко.
Морају попунити екипу са 7-8 играча, тражиће као и ове сезоне провјерене и доказане ветеране који ће пристати играти за "минималац", тражиће и оба центра (и Зази и МекГију је истекао уговор), МекГију ако пристане на "минималац" можда понуде уговор, за Зазу тешко.
Тако остаје им пуно посла, но већ имају формирану екипу, и наредне сезоне такође ће бити фаворит за титулу.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2018, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Нажалост, Пеликани су обновили сарадњу са Алвином Џентријем, чиме су ефективно уништили било какву шансу да сљедеће сезоне постигну нешто више.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
LeBron bi mogao u moj omiljeni tim, SAS.

Tamo s Popom do 50te da igra :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Može li Denver nekako na istok da ode :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako LeBron, ipak, odluči da ostane, Cavsi će pokušati dovući Westbrooka.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ne bili kako imali dvije pobjede u finalu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

То са Вестбруком уопште не би било лоше. Добар је он играч, само му треба неко мало старији да му опали једну васпитну шљагу и каже му да не може да буде прва опција у тиму.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2018, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Крвава освета Џејмса и Вестбрука над Дурантулом! И још доведу рецимо Јокића и титула осигурана!

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Читам нешто да Кајри није баш рад да остане у Бостону и да би радије у Њујорк :confused2: :confused2: :confused2: али наравно сад је питање колико је то стварно а колико подвала кликбејтерских новинара.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.sportske.net/vest/kosarka/k ... 42331.html

Jednostavno najizvjesnija varijanta još otkad je Medžik očistio roster :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Тим Лејкерса, овакав какав је, је неупотребљив :-? Ако оће да скину Голден Стејт, онда поред Џејмса и Џорџа морају да доведу макар још једно име. И да се ратосиљају бораније које имају у изобиљу. Али рецимо Бол - Дерозен - Џорџ - Џејмс - Лопез, то би била симпатична петорка. Мислим ако већ тај несретни Бол мора да игра.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolu samo ne dati da forsira šut. Ostalo zna.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Та опција, прелазак Леброна у Лејкерсе (https://www.sportske.net/vest/kosarka/k ... 42331.html) је увијек отворена, из поменутих у тексту и неких других разлога. Конкретно, за имиџ ен-би-еја је добро да Лејкерси опет буду моћни. А то би се одразило у рубрици профит, ен-би-еј је одавно постала озбиљна и прпфитабилна зајебанција.

А са овим саставом нису на путу да опет постану моћни. Већ дуго времена, од сезоне 2010/11 немају респектабилну екипу, у сталном неком тумарању, траже играче, улазе у процес реизградње, и врло брзо се покаже да то није то.
Са Леброном ствари би се промијениле, рођени такмичар, играч који екипу чини бољом, но и овим Лејкерсима пуно тога фали.

Простора у селери-кепу имају, оптерећени су за наредну сезону тек са 39 мил.$, од тога готово пола на нереално висок уговор Денга који је у завршеној сезони одиграо тек 13 минута (што ти је живот, човјек заради випе милиона $ него што је минута одиграо, е то је уговор), од осталих оних битних под уговором су тек млади играчи са задња 2 драфта, Инграм, Бол и Кузма, прва двојица високи избори који су наговјестили потенцијал, али и постоји скепса, посебно због Болове грозне механике шута, но са Кузмом, 27.избором су баш погодили, јако занимљив играч који има будућност.

Сви остали су слободни агенти, Лопезу неће понудити уговор, посебно не сличан овом у завршеној сезони, нема шансе, и тражиће центра. А центара међу слободним агентима има, да Казинса није задесила гадна повреда тетиве, типовао бих на "рођу" у Лејкерсима, овако видјећемо, није искључено.
Рендла, вјерујем да ће покушати задржати, млад играч који се одлично позиционира у рекету, захвалан, константно активан, ради пуно оних корисних ствари у рекету, може играти и 4 и 5, такви су увијек на цијени.
Код Ајзеје Томаса и Колдвел-Попа ситуација је нејасна, доказани квалитет, али да ли је то што треба Лејкерсима, ако Леброна приволе (који ће наравно добити максимални уговор), питаће се и он за мишљење, ипак је то Леброн.

Биће у Лејкерсима великих промјена, то је па готово сигурно, видјећемо на шта ће личити, са Леброном иако га полако и притишћу године, то би била већ сасвим друга димензија.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Цијеним да Томас 100% лети ако дође Леброн, али КЦП не би требало да му смета. Био је прилично добар прошле сезоне, нарочито у другој половини. Свакако по поузданости неколико свјетлосних година испред Џеј Ар Смита, Корвера и остатка дружине из Кливленда.

А како би они могли да се отарасе тог Денга?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2018, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Питам зато што сам мало приглуп, тако да иако стално слушам о трејдовима, селери кеповима, уговорима и осталим чудесима, имам само неку магловиту идеју како то све функционише.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2018, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A imaju valjda neke amnestije (ne Internešnl, prvo ga moraju poslati u Siriju da bude moderate beheader pa onda valjda može potpasti pod to :) ), sad da lim mu plaćaju sve (50 milki, u njegovom slučaju) ili dio... ili da ga trejdom uvale nekome... S obzirom kako najluđi dodavač u istoriji košarke radi posao u pripremi tima za prijem neke zvjerke, vjerujem da će i tu naći rješenje.

Strah me, da budem iskren, jedne varijante... da spoje Lenarda i Lebrona u Lejkersima. Nadmašilo bi i Dejvisa u GSW. NBA bi potpuno prestala biti sport i postala bi 101% biznis. A nešto mi ova situacija sa Kavajem od starta čudno miriše... ako već mora iz SA (iz kog god čudnog razloga se to dešava, jer je postao stub franšize) volio bih da ga vidim u Niksima, koje bi instant uozbiljio, dakle ekipa oko njega i Porzingisa, a Majkl Bisli može i nama u Zvezdu gdje bi nam igrao i 3 i 4 kao zamjena Dobriću / Jankoviću.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2018, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Majkl Bizli da nije pukotina, bio bi top15 igrač.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2018, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čak i više od toga, IMHO. Ljevoruki Melo. Čisto darovit igrač. Ali pukotina dostojna najvećih pukotina NBA, a nije da ih nije bilo. Zato i nisam siguran koliko bi nam se isplatio u jurišu na četvrtfinale Evrokupa, vjerovatno bi bio skup (mada, ima Ćoki - sve dok ne šilbuje), a potencijano bi pokvario atmosferu i onemogućio izrastanje Lazarevića u bijelog Kavaj Lenarda, koje je ovako potpuno izvijesno.
A dobro. Mlad je to igrač, valjda će ga proći bubice jednom.

Spoiler:
Taman će biti kako treba kad zaigra onaj basket sa Ajversonom, Ouklijem i pokojnim Viltom

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Šta je Bibi jeo? :o Kamenje? :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2018, 09:04 
boc u gujcu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 438  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]