banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 19:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 276  Sledeća

Za koga ćete navijati u finalu?
Argentina 44%  44%  [ 32 ]
Njemačka 56%  56%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
BL Boy je napisao:
Pa eto ako je sudio toliko dobro sto nije svirao za Portugal taj penal ako je vec ovo sve opravdano dosudio. Ocigledno je bio na strani Njemaca.

Nemoj se sramotiti i prestani biti jadan.
Greska ko greska, puno ih je prvenstvo. I penal i crveni su bili opravdani, a ti si rekao da su prestrogi.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Pa eto i ti sad kazes da je greska ;-) neznam sto je problem reci da je covjek pogrijesio. Ne kazem da je velika stvar ni prva ni zadnja greska sudija i nije najveca bilo je i gorih.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Prvo kazes da je bio na strani Njemacke, a onda da nije velika stvar?! Jesi ti svjestan sta pises uopste? Ako stvarno mislis da je bio an strani Njemacke, kako to onda nije velika stvar?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
. Ocigledno je tu bilo da je on bio taj koji je svojim odlukama prelomio utakmicu a to je najgore za sudiju, najbolje je kad je sudija nezapazen. Uostalom da je tako dobro sudio dobio bi poslije jos nesto da sudi.

Ево шта си написао.
Прва реченица, апсолутна лаж да је он преломио утакмицу.
Друга реченица... Па судио је још једну утакмицу, али како би ти то могао знати.

На три нула и са играчем мање им није судио пенал, који и није био толико јасан на прву, а ти трубиш о намјерном штимању и примљеним новцима од Њемаца.

Контрадикторан си, а то није чудно кад се неко изгуби у својим небулозама. А ти само дроби.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ovaj nalog mu za sada ima najvise uspjeha :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Njegove odluke su u najmanju ruku bile sumnjive pa ne bi se portugalci bas bezveze bunili. Onaj penal se mogao i nije morao suditi. Tu je sudija trebao imati na umu da je istoj ekipi prije tog dao crveni koji isto tako nije morao. Tako da obe odluke nisu bile bas da se moraju suditi a pogotovo ne obe zajedno. Jos na to sve poslije Portugalu se ne sudi penal i onda sve ukupno kad uzmes dobijas nepravicno sudjenje. A drugu utakmicu s Iranom kazem nisam skroz gledao, ali vidim da se i tu govori o tom nesudjenom penalu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Njegove odluke su u najmanju ruku bile sumnjive pa ne bi se portugalci bas bezveze bunili. Onaj penal se mogao i nije morao suditi. Tu je sudija trebao imati na umu da je istoj ekipi prije tog dao crveni koji isto tako nije morao.

Morao je dati crveni i morao je svirati penal ako je vidio, jer su to jasni prekrsaji bili.
Taj kumulativni faktor je nepoznat pravilima.
Zamisli da ga pita neko sto nije svirao penal, a on kaze pa dao sam im vec crveni.
Cuj ne bi se Portugalci bunili. I to ti je dokaz? De se bar malo potrudi, da to izgleda iole ozbiljno sto pises.
Kao da je prvi slucaj da se neko buni u sportu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:47 
A jest vas lozi lik, za desetku...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Crveni karton Pepeu nije trebao dati. Tada je Mazic dospio u prvi plan utakmice, a to je ono sto on inace ne radi.
Milion takvih situacija se desavalo pred ocima sudija pa nisu odreagovali vec su smirivali situaciju.

Da nije dao crveni karton u toj situaciji nijedan jedini covjek se ne bi bunio niti bi iko rekao "pogrijesio je, trebao mu je dati crveni", Ovako je ipak napravio frku na utakmici i zbog toga je pogrijesio.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
BL Boy je napisao:
Njegove odluke su u najmanju ruku bile sumnjive pa ne bi se portugalci bas bezveze bunili. Onaj penal se mogao i nije morao suditi. Tu je sudija trebao imati na umu da je istoj ekipi prije tog dao crveni koji isto tako nije morao.

Morao je dati crveni i morao je svirati penal ako je vidio, jer su to jasni prekrsaji bili.
Taj kumulativni faktor je nepoznat pravilima.
Zamisli da ga pita neko sto nije svirao penal, a on kaze pa dao sam im vec crveni.
Cuj ne bi se Portugalci bunili. I to ti je dokaz? De se bar malo potrudi, da to izgleda iole ozbiljno sto pises.
Kao da je prvi slucaj da se neko buni u sportu.

Pa naravno da ne stoji u pravilima, ali sve sudije uglavnom paze na taj kumulativni faktor. Evo primjer koliko si puta vidio da sudija kad ne sudi neki faul nekoj ekipi onda poslije toga svira neki faul ili penal koji nije bas toliko kao prethodni tj.radi kompenzaciju. Primjer Holandija Meksiko i padanje Robena kad je svirao zbog toga sto prije tog nije svirao penal. Ni to ne pise u pravilima a vecina sudija tako sudi zbog opsteg utiska da ne ispadne da je ostetio jednu stranu. Kod Mazica nije bila kompenzacija u pitanju ali je slicno jer kazem u glavi je trebao imati da je vec sudio crveni. Masa sudija sudi tako da kad vec da crveni onda poslije ne svira olako penale pa cak i ne daje lako zute kartone toj ekipi.

Poslednji put menjao BL Boy dana 03 Jul 2014, 15:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Crveni karton Pepeu nije trebao dati. Tada je Mazic dospio u prvi plan utakmice, a to je ono sto on inace ne radi.
Milion takvih situacija se desavalo pred ocima sudija pa nisu odreagovali vec su smirivali situaciju.

Da nije dao crveni karton u toj situaciji nijedan jedini covjek se ne bi bunio niti bi iko rekao "pogrijesio je, trebao mu je dati crveni", Ovako je ipak napravio frku na utakmici i zbog toga je pogrijesio.

Upravo manje bi mu Svabe zamjerile za zuti da je dao nego sto mu Portugalci zamjere za crveni. Nikad nije dobro za sudiju da bude u centru paznje a on je tu bio.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
:lol: :lol:

ja stvarno mislim da on nas zajebava :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Primjer Holandija Meksiko i padanje Robena kad je svirao zbog toga sto prije tog nije svirao penal. Ni to ne pise u pravilima a vecina sudija tako sudi zbog opsteg utiska da ne ispadne da je ostetio jednu stranu. Kod Mazica nije bila kompenzacija u pitanju ali je slicno jer kazem u glavi je trebao imati da je vec sudio crveni.

Pa eto, ti primjer loseg sudjenja navodis kao dobar, kao etalon.
Koliko god puta igrac simulira, ne treba dosuditi u njegovu korist. Pardon, prva dva puta. Nakon toga ide drugi zuti i crveni.
A ne jednom na jednu, drugi put na drugu stranu. I tebi je to dobro sudjenje.

Nije sudijina krivica sto se Pepe unosi u facu i udara glavom u Milerovu glavu. Udarac je slab, ali crveni karton se cesto daje za takve, agresivne kontakte. Dovoljno je da se stavi ruka na facu i moze biti crveni.
To je sve Pepeova krivica.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
BL Boy je napisao:
Pa eto i ti sad kazes da je greska ;-) neznam sto je problem reci da je covjek pogrijesio. Ne kazem da je velika stvar ni prva ni zadnja greska sudija i nije najveca bilo je i gorih.

Мени није проблем рећи да је неко погријешио, ево, теби ћу рећи да си погријешио, "незнам" се не пише тако, овај пут ћу ти прогледати кроз прсте и проћи ћеш само са усменом опоменом :D

Црвени на утакмици Њемачке и Португала није споран, није га он измислио, јасан деликт је постојао. Можда би више негативних поена и приговора зарадио да га није дао. На све треба додати Пепеову репутацију идиота и прљавог кучкиног сина, коме превентивно давање црвеног картона сваких пар утакмица није неправедан већ мудар чин.

Опет, кад се погледа просјечно суђење на овом првенству, Мажић је вјероватно мало изнад просјека, што је за дебитанта на великом такмичењу ипак добра ствар. Није се губио, и показао је да има материјала да буде врхунски судија.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Nije sudijina krivica sto se Pepe unosi u facu i udara glavom u Milerovu glavu. Udarac je slab, ali crveni karton se cesto daje za takve, agresivne kontakte. Dovoljno je da se stavi ruka na facu i moze biti crveni.
To je sve Pepeova krivica.

Dobro sudjenje ne znaci strogo postovanje pravila. Meni je pokazatelj dobrog sudjenja kad se sudija uopste ne primijeti na utakmici.

Ova situacija je ista kao i crveni Van Persiju zbog napucavanja lopte nakon zvizduka. I to je po pravilima ali vecina ljudi je to okarakterisala kao los potez sudije, sto i jeste bio, iako je po pravilima.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je dobro sudjenje kad sudija kod prekrsaja igre za crveni karton dodijeli crveni karton.
Maziceva krivica je jedino sto je on morao izvaditi karton, a ne neko drugi.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

Црвени на утакмици Њемачке и Португала није споран, није га он измислио, јасан деликт је постојао. Можда би више негативних поена и приговора зарадио да га није дао.

Niko rijec ne bi rekao.
Takvih situacija na utakmicama milion. Dovoljno je pogledati koskanja prije kornera.
Kada bi se za takve stvari svirao crveni otislo bi sve u kurac. Po meni je pogrijesio Mazic tu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Meni je dobro sudjenje kad sudija kod prekrsaja igre za crveni karton dodijeli crveni karton.
Maziceva krivica je jedino sto je on morao izvaditi karton, a ne neko drugi.

Ja stvarno ne znam kako ti mozes stvari posmatrati na ovaj nacin.

Upravo je poenta sudjenja da sudija procjeni sta u kojem trenutku da uradi.
Prekrsaj igre za crveni karton je udaranje Songa, ovaj potez Pepea jeste debilan, ali ne toliko da se donese tako radikalna odluka koja promjeni tok meca.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Мени је једино та ријеч "погријешио" мало прејака и не свиђа ми се. Можда није поступио најмудрије, можда није одабрао најбољу од неколико "исправних" опција, али није погријешио. Но, како било, у мору ужасног суђења, ја бих му дао пролазну оцјену.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 276  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]