banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 19:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 438  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: NBA
PostPoslato: 07 Jun 2018, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
I sad nam valja jos godinu dana trpit najodvratniji tim na svijetu :(

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Lebron da ode u Filu i skida ih sledeće godine.

Simmons, Redick, Lebron, Dario, Embiid.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Dario se uklapa u kalup bezglavih igrača u bitnim utakmicama. To čisto da LBJ-a podsjeti na ovogodišnji Klivlend. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dario je sam osvojio ABA u sred Beograda. Ako je to nebitna utakmica, onda ok.

Ne mora on tu da kreira bilo šta pored Lebrona i Simmonsa. Iako sam mišljenja da itekako može.

Kad je košarkaški IQ u pitanju, to bi bila najbolja ekipa u NBA.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Teško da će Lebron na Istok bilo gdje van Klivlenda. Ono što se čini izvijesnim je da u Klivlendu više neće vidjeti titulu, a možda ni finale. Boston teško da će biti hendikepiran kao ove godine, kad su ih svejedno pošteno napatili... Možda malo ružno letjeti pred rudu, ali upravo su izgubili utakmicu gdje je Kari šutao 3/16, a niko drugi od gostiju nije prešao 10, za 0-3 u seriji, tako da...
Moj pik ili Lejkersi koji imaju bukvalno sve uslove da ga dovedu, ime, pare tj. prostor... ili ostanak u Klivlendu i pokušaj da dokaže da nije pobjegulja i sl... Znači, bira između ostanka kući i nekog pokušaja viteštva (Cavaliers :D ), ili maksimiziranja svog tržišnog potencijala priključenjem nekoj super-ekipi gdje opet ima šanse da se bori za prsten. Pretpostavljam da bi vrh NBA bio mnogo više zainteresovan za opciju broj 2... jer najviše vole dola... dolaske na utakmice i pred ekrane velikog broja navijača koji cijene takmičarski neizvijesnu košarku :)

Utakmica - kakva igra Durenta. Ne znam, možda i najbolja u karijeri? Sav pritisak na njemu, ostali bazen pogoditi, a finale gdje i protivnik kida jer mu od te utakmice skoro sve zavisi, a kući ih je vrlo teško dobiti. Ko nije gledao, neka baci pogled na hajlajtse, preuzeo je i našibao strašnih šuteva. Sipa i sipa, dugo vremena bio bez promašaja, a šuteva bilo odasvud, milina gledati.

Druga stvar, Igudala faktor. Za 22 minuta +14, jednostavno igrač koji Lebronu, od svih igrača Voriorsa, može najviše dosađivati. Da je bio od početka, mislim da bi Kavsi već sad bili psihički u bunaru. Ovako, bili su tu jako blizu, ima to još neke nade za njih bar da se ponosaju, da ne bude metla.

Uglavnom, Golden Stejt se otresao one početne mrljavosti, sjetili se da su u finalu (a malo je falilo i da uopšte ne budu tu, eto šta uradi povreda Pola), angažovano odigrane ova i prošla utakmica i sad ide na njihovu vodenicu.

I kad se već priča o sledećoj sezoni, ne mogu, a da ne priželjkujem odlazak Durenta. Koliko god da ga gotivim, nije ovo u redu, kao što nije bio ni onaj Majami... svi ti vrh igrači treba da igraju jedni protiv drugih. Ovako je poenta samo hajp i vrtoglave gledanosti i zarade, od početka sezone se 80% zna finale.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bio je podatak na početku utakmice, Iguodalin +/- za mislim cijeli plej of, prvi od svih igrača. Neka me neko ispravi ako griješim. Doduše, ne sjećam se cifre.

khm, khm...

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa trebao je ostati onda u ABA i dominirati. Šta je bilo kada se od njega očekivalo na EP. Pa i ove utakmice u playoff-u. Čak i onu koju su uzeli i on imao 25 poena protiv Bostona, od prve petorke trojica oko +20, on -1. A skoro najviše minuta na terenu. U sekund isto kao T.J. McConnell, ali je ovaj imao +18 za 39 minuta. Ali opet što se tiče tog košarkaškog IQ, magistar je za neke u Klivlendu :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
Bio je podatak na početku utakmice, Iguodalin +/- za mislim cijeli plej of, prvi od svih igrača. Neka me neko ispravi ako griješim. Doduše, ne sjećam se cifre.

khm, khm...

Spoiler:
Slika

Hehe, jeste, ali tu su dvije bitne činjenice - u odnosu na sada, tad je Klivlend imao jednog više igrača koji ide preko 30 po potrebi, a Voriorsi jednog manje :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 18:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
Rivaldinho je napisao:
Druga stvar, Igudala faktor. Za 22 minuta +14, jednostavno igrač koji Lebronu, od svih igrača Voriorsa, može najviše dosađivati. Da je bio od početka, mislim da bi Kavsi već sad bili psihički u bunaru.
Игудала је супер важан у систему Голден Стејта, увијек је био прејак у одбрани. Године су га сустигле, но и даље је јак у одбрани, није то та агресија, већ игра "досадну" одбрану, гдје стално притишће, чепрка, зато и може чувати знатно више и снажније играче, дефинитивно (у ратницима) најмање лежи Леброну, заправо он је одлучио финалну серију 2014/15 што управо његова рубрика +/- те сезоне (https://www.basketball-reference.com/pl ... elog/2015/) посебно у плеј-офу открива.
Леброн јесте имао тада (значи у финалу 2015-е) добре бројке, но и шут испод 40%, заслуга Игудале.

Rivaldinho je napisao:
I kad se već priča o sledećoj sezoni, ne mogu, a da ne priželjkujem odlazak Durenta. Koliko god da ga gotivim, nije ovo u redu, kao što nije bio ni onaj Majami... svi ti vrh igrači treba da igraju jedni protiv drugih.
Па 2016-е, и након што је Дурент прешао у Голден Стејт, имали смо нешто што у историји ен-би-еја нисмо имали, барем не у овој новијој. Двије од највеће 3 актуелне звијезде (значи Дурент и Кари, трећа је наравно Леброн) су се нашле у истој франшизи.
У европском спорту и поимању то је често уобичајено да најбогатији клуб покуша узети све што вриједи, но у ен-би-еј гдје управо зато и имамо тај селери-кеп, то се некако косило са неким постављеним принципима и самом суштином ен-би-еја.

И то је изазвало бројне полемике, бјеше доста буре, не искључујем и да су челници ен-би-еја можда мало погурали ствари, прије свега да се више о томе пише, ваља зарадити пару и у љетним мјесецима, а ен-би-еј са годишњим профитом преко 6 млрд.$ је постала озбиљна зајебанција.
О томе колико је у реду груписање најбољих играча у једном клубу свако већ има свој суд.

Наравно да такође прижељкујем да Дурент промијени клуб, допринијело би то занимљивости, а и реално Голден Стејт је у проблему како то све уклопити у селери-кеп. Већ им је преоптерећен за наредну сезону (128 мил.$) и то само за 8 играча, покушаће опет то попунити доказаним ветеранима који ће играти за "минималац", али мораће и неке боље кеширати.
Дурент има опцију +1 (за "само" 26,25 мил.$), наравно он одлучује, видјећемо 1.јула и колики ће бити селери-кеп за наредну сезону, но реално Дурент ће готово извјесно искористити клаузулу и потписати максимални петогодишњи уговор, има 30, и сада се кинта мора зарадити.
Да ли са Голден Стејтом, или другом франшизом, видјећемо.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2018, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakav crni odlazak Duranta, nema sanse. Hocu da ostane i da im se sljedece godine desi neki Detroit 2004.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Traje li ovo jos uvijek? Ja nisam odgledao ni jednu utakmicu... ne planiram se bezveze nervirati... Finale je bilo izmedju Hjustona i GSW, to su dvije najbolje ekipe na svijetu trenutno, Klivlend je skup gradjana plus Lebron. Navukli ljudi nekih budala kao da ih je Bajic iz Igokee selektovao. Zavrsavaj to i daj drafta nekog.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
0-3 teams are 0-131 all-time and 0-13 specifically in the finals

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima još šanse za Klivlend. Ako Drejmond Grin pokuša da udari nekoga iz Klivlenda i na kraju slučajno zakači Stefića i slomi mu nosić. Onda Durant ne gledajući šta se desilo udari Grina, ali slomi šaku. E onda postoji šansa da se Klivlend vrati u seriju.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
Citiraj:
0-3 teams are 0-131 all-time and 0-13 specifically in the finals

Али својевремено је Портланд против Даласа стигао од 0-3 до 3-3. Кливленд треба само то да уради... и онда још да добију посљедњу.

Сад је вријеме да се ставе паре на Кливленд. Голден Стејт је у тоталном нокдауну.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slažem se u potpunosti.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Вечерас почиње највећи преокрет у историји кошарке. Ставио бих 100 евра да Кливленд добија серију, али осјећао бих се као да крадем паре дјетету, па нећу.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2018, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovdje ne pomaže ni obrnuta psihologija. Možda neku vulkan da se aktivira :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2018, 04:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Utakmica 4 - finale koje to nije bilo.
Durent MVP, potpuno zasluženo, s obzirom na onakvo preuzimanje u 3. utakmici kad je praktično zatvorio seriju partijom za istoriju.

Nije mi samo jasna ova NBA publika danas. Više vatre ima na probama predstava u domu penzionera. Bitno da se krevelje i plešu pred kamerama... :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2018, 05:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Apr 2018, 18:47
То би било то што се тиче ове сезоне ен-би-еја. Меч је завршио и прије него ли је почео. Кливленд је имао своју шансу у 1.мечу, утрећем су такође били у игри, и ту се видјело да им је то максимум, посебно што се у том мечу ратницима вратио Игудала, изузетно важан за њихову игру, јак у одбрани, и таман толико да спута фантастичног Џејмса да Кливленд нема ни мрву шанси.

О самом мечу се и нема шта рећи, ту је једноставно квалитет на страни Голден Стејта. И можемо рећи да је финале Запада већ одредило шампиона ен-би-еја. Кари је имао своје вече, а када има вече, милина га је гледати. Јак је, прејак Голден Стејт. Ту су 4 ол-стар играча, било је сумњи како ће 3 врсна стрелаца (Кати, Дурент и Томпсон) заједно функционисати, да ли ће им фалити једна лопта, но добро је то укомпоновано, Дурент је потврдио класу, и да зна рационачно одиграти, Леброн је одиграо овај плеј-оф нестварно, но како се шампиони памте, ово је ипак Дурентов плеј-оф.
Ту су и остали, Грин који ради све оне друге послове, и прљаве, и јако важни Игудала, а и остали су такође доказани играчи који углавном играју за "минималац". И једна права такмичарска екипа, за плеј-оф.

Што се тиче Кливленда, ту све стане у једну ријеч, Леброн. Ово јесу играчи са огромним уговорима. но ова екипа без Леброна не би дохватила 30 побједа у регуларном дијелу, били би заправо одавно у процесу танковања, и то нису играчи за плеј-оф.
Леброн је такву екипу луђачким партијама довео до великог финала, можда подвиг незабиљежен у историји ен-би-еја да један играч екипу ипак лимитираних играча доведе до великог финала, штета за Леброна што нису макар ту једну побједу дохватили, но ту се против оваквог Голден Стејта није могло.

Сада нас чека супер занимљиво љето. И ту иду два питања. Гдје ће Дурент, и гдје ће Леброн. Дурент има двије титуле, оно што је наканио 2016-е, остварио је, сада му ваља видјети, остати у ратницима, који ће и наредне сезоне бити прејаки, или покушати са другом франшизом доказати да је он та класа који ће екипу "неостварених" играча довести далеко.
Код Леброна је ситуација загуљенија. У 15 сезона, имао је један четворогодишњи излет ван Кливленда, и то му се вратило са двије титуле. Он је у ен-би-еју свој траг оставио, доказао класу, да је играч за велика дјела, 15 импресивних сезона, но некако када погледамо број титула, три, тешко да га то чини посебно срећним. И он ће тражити франпизу која ће имати шансу за титулу.
Овај Кливленд? Јок. Морали би пуно тога промијенити, а простора у селери-кепу немају. Када је 4 минута пре краја изашао, некако срдачније се поздравио са играчима Голден Стејта него са саиграчима. Тако, ваља му видјети шта даље, можда ипак завршити каријеру у франшизи у којој је почео, доказати вјерност (иако је имао један излет у Мајами), и то се у ен-би-еју посебно поштује. Или потражити екипу која ће бити конкурентна у борби за титулу? А и ту, Исток или Запад? На Истоку ће тешко наћи такву. Можда Бостон, но ту је већ Кајри са којим се није растао у срећи и весељу. Потражити срећу на Зашаду? Запад је већ квалитетом одскочио, ту још само Леброн фали.
Биће ово интересантно љето.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2018, 07:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
0-4. Сезона је успјешна.

Нисам гледао нити једну утакмицу финала, немам образа да навијам за ГС.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8750 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 438  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]