banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 04:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 65  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2011, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
drinin vuk je napisao:
Citiraj:
Nismo ni mi neka velesila sad,

Шта нам фали? Нажалост и даље нам фали тај дух,заједништво, пјевање химне како ваља,дакле свију,

Ma fali nam i kvaliteta, naročito u kreaciji i ofanzivi. Pantelić je ništa, Jovanović van forme, Krasić van forme, Tošić nezreo kao pionir neki, Ninković toplo-hladno, Žigić van forme... Kod Antića smo još i nametnuli neki autoritet kao reprezentacija ali to se ponovo izgubilo.
Lično mislim da bi Kačar, Tadić, Sulejmani morali imati mjesta u reprezentaciji. Jeste da baraž nije prilika za eksperimentisanje ali ne znam šta možemo izgubiti.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ривалдињо слажем се да нам фали квалитет,прије свега на позицијама нападача,али једноставно није да га нема Сулејмани,па ајде ако ћемо даље ићи ту је и Мрђа,што не дати њему шансу,па ако Пантелић на свакој десетој одигра нешто како ваља,овај ће бар упола бољи бити.

А што се Тошића Зорана тиче,наш најбољи играч у овим квалификацијама без имало задршке. Ову с Талијанима је одиграо испод очекивања,али носио нас је у претходним утакмицама.

Већ шта је с Иваном Обрадовићем?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Upravo tako, u veznom redu imamo Krasica, koji ce jos malo poceti na centru padati i zicati penale, Jovanovica kojem je malo 6 lopti, a ne jedna, Racu,Fejsu,Kurtu i Murtu.
Deki je faca, ali godine uzimaju pod svoje + sto ne moze sam.
Dzaba nam odbrana jedna od najjacih na svijetu, kad su nam golman, vezni red i napad ispod prosjeka.Znaci daleko od tog da pucamo od kvaliteta.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 15:34 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Kačar je bio u zadnje vrijeme tri puta povrijedjen, i to sve neke "glupe" povrijede, zadnji put slomio nos, čini mi se. A i opala mu je forma u posljednje vrijeme. Tadić svakako zaslužuje poziv, dobar je igrač i zna sa loptom. Za Sulejmanija smo već sve rekli.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 15:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Na krilo laneta umesto krase.U spic gurnuti mrdju.Mada sa ovim arhidudukom na klupi,bolje ne ici u baraz.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
drinin vuk je napisao:
Citiraj:
Nismo ni mi neka velesila sad,

Еразмо тачно је да нисмо велесила,ал смо у оквирима Европе сила. Нажалост сав квалитет и потенцијал којим располажемо годинама нема ко да усклади и да од квалитетних појединаца направи тим. Најлакше је сада рећи не зна Пижон,руку на срце није знао Вујадин,Илија,Мирослав, није знао ни Антара. Проблем су дакле стручњаци,а имајући у виду постојећи млади кадар тешко је рећи да имамо уопште човјека који би могао са добрим играчима направити добар резултат,а кад кажем добар мислим на полуфинале ЕП или четвртфинале СП.

А што кажем да смо сила?
Имамо вјероватно по именима,па и учинку најјачу одбрану на планети (Коларов,Ивановић,Видић,Суботић). Имам фантастичног играча какав је Деки,иако у годинама,али он је људи икона у Италији. Имамо дакако квалитетног фудбалера какав је Красић (бар кад су нападачке ствари у питању). Имамо Тадића,кога нико из неких разлога не зове. Имамо Љајића који засигурно има квалитет потребан,имамо још пуно тога,без обзира да ли ће се неко сложит.

Шта нам фали? Нажалост и даље нам фали тај дух,заједништво, пјевање химне како ваља,дакле свију, те позитивна атмосфера у нашој Матици,која нажалост тешко да ће у скорије вријеме бити. О срећи не бих,јер да би је имао мораш је заслужити.

А поредити са екипом Србије екипе Јерменије,Турске,Естоније,Словеније,БиХ, Чешке, Шкотске у овом тренутку смо за сваку екипу сила,е прихватам да ми неко каже да сам субјективан,ал с добрим аргументима.

Bez uvrede za drininog vuka, ovo je mogao biti bilo ko, ali ovaj post oslikava svu "dubinu i daljinu" naše zablude, i snagu mitološke svijesti koja se oblikovala oko fudbalske reprezentacije.

Mi nismo sila, ni u evropskim okvirima. Bivanje silom, podrazumijeva nekoliko stavki, kao što su, kontinuitet dobrih rezultata i forme, infrastruktura, pozicije u fudbalskim institucijama, jaka domaća liga, dobar rad sa mladima. Mi od toga ispunjavamo jedva jednu. Prosto mi je bezobrazno reći da smo sila u odnosu na, npr. Tursku i Češku, koje nas šiju u skoro svim parametrima, i mogu se pohvaliti solidnim uspjesima u zadnjih 10-15 godina. Sila je bila Jugoslavija na SP '98, i igrački i rezultatski (manje-više), i njoj je falilo malo više sreće da napravi dobar rezultat. Ovo kasnije su tek prosječne ekipe.

Bitna stavka mitološke potke jeste naša "individualna snaga". Činjenice su, ipak, neumoljive: mi imamo tri vrhunska igrača, Vidića, Baneta i Dekija. Kolarov i Subotić jesu dobri, ali treba još da rade da bi bili vrhunski. Šteta je što nam se odličan kadar završava otprilike u zadnjem dijelu veznog reda, jer ono što imamo naprijed čine, ili prosječni, ili samo solidni igrači kakvih istinske sile imaju na izvoz. A naš napad je tužna priča koju smo ispričali mnogo puta do sada. Na kraju, istina, nemamo neke sreće sa selektorima, ali tu su u pitanju neki dublji problemi, trulež koja prožima čitav savez.

Dakle, te priče "prejaki smo, ali ne pjevamo himnu i zato loše igramo" se mogu mačku o rep okačiti. Činjenica da nam je voljni momenat slab (gledajući način na koji su Crnogorci sabili Engleze u drugom poluvremenu, vidjela se razlika koju čini taj voljni momenat), ali koji je razlog njegove slabosti, ne znam. Možda nedostatak samopouzdanja? Iz zadnjih izjava naših igrača, u kojima su bili prezadovoljni remijem sa Italijom, čini se da su oni mnogo svjesniji svoje prosječnosti od nas. Već sam rekao u nekom postu, u ovoj situaciji bi nam dobro došao selektor koji ne bi previše pametovao, već bi shvatio kakav igrački kadar ima, i postavio igru tako da izvuče najbolje iz istog.

Zaključak: nismo sila, mi smo prosječna evropska ekipa. U rangu Švedske, Norveške, Danske, Rusije i sličnih. Imamo dovoljno kvaliteta da se, uz dobar rad, možemo redovno kvalifikovati na velika takmičenja, a sve preko toga je bonus, koji zavisi od okolnosti i malo sreće.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bez uvrede za drininog vuka, ovo je mogao biti bilo ko, ali ovaj post oslikava svu "dubinu i daljinu" naše zablude, i snagu mitološke svijesti koja se oblikovala oko fudbalske reprezentacije.

Не вријеђам се ја свак има право да бира дисциплину којом жели објаснит проблематику око најважније споредне ствари на свијету.

Citiraj:
Mi nismo sila, ni u evropskim okvirima. Bivanje silom, podrazumijeva nekoliko stavki, kao što su, kontinuitet dobrih rezultata i forme, infrastruktura, pozicije u fudbalskim institucijama, jaka domaća liga, dobar rad sa mladima. Mi od toga ispunjavamo jedva jednu. Prosto mi je bezobrazno reći da smo sila u odnosu na, npr. Tursku i Češku, koje nas šiju u skoro svim parametrima, i mogu se pohvaliti solidnim uspjesima u zadnjih 10-15 godina. Sila je bila Jugoslavija na SP '98, i igrački i rezultatski (manje-više), i njoj je falilo malo više sreće da napravi dobar rezultat. Ovo kasnije su tek prosječne ekipe.

Опасно гријешиш. Инфраструктура, позиције у фудбалским институцијама, јако домаће такмичење нису основни предуслови да би неко био сила. Или желиш рећи како то све наведено има Уругвај,који је руку на срце,суперсила на свијету. А ја сам и говорио искључиво о евро оквирима и искључиво о садашњости,дакле не о прошлости,не о будућности. Контрадикторност ове твоје изјаве се огледа и у компарацији са генерацијом 98 која је по именима била јача,али по осталим тзв. по теби битним сегментима нигдје везе, па тек тада се почело са постављањем столица на стадионима,а камо ли шта друго,да не причамо о млађим категоријама,дакле у сви сегментима смо били иза.

А по већ наведеном ми имамо три врхунска,а Турска и Чешка,ниједног и једног (Петер Чех). О инфраструктури је бесмислено.Колико памтим а памтим у овом вијеку и с једнима и с другима имамо повољнији однос и биланс,с Турцима колико ме памћење служи нисмо играли у конкуренцији сениора у ових 11 година.

Citiraj:
itna stavka mitološke potke jeste naša "individualna snaga". Činjenice su, ipak, neumoljive: mi imamo tri vrhunska igrača, Vidića, Baneta i Dekija. Kolarov i Subotić jesu dobri, ali treba još da rade da bi bili vrhunski. Šteta je što nam se odličan kadar završava otprilike u zadnjem dijelu veznog reda, jer ono što imamo naprijed čine, ili prosječni, ili samo solidni igrači kakvih istinske sile imaju na izvoz. A naš napad je tužna priča koju smo ispričali mnogo puta do sada. Na kraju, istina, nemamo neke sreće sa selektorima, ali tu su u pitanju neki dublji problemi, trulež koja prožima čitav savez.

Да лијепо је и најлакше рећи ми имамо одбрану,а све остало је никакво. Али од одбране све креће. А желиш ми рећи како нпр. једна Грчка је била фантастична у свим сегментима 2002.? Како је сјајан напад Уругвај одвео у полуфинале?

Citiraj:
Dakle, te priče "prejaki smo, ali ne pjevamo himnu i zato loše igramo" se mogu mačku o rep okačiti. Činjenica da nam je voljni momenat slab (gledajući način na koji su Crnogorci sabili Engleze u drugom poluvremenu, vidjela se razlika koju čini taj voljni momenat), ali koji je razlog njegove slabosti, ne znam. Možda nedostatak samopouzdanja? Iz zadnjih izjava naših igrača, u kojima su bili prezadovoljni remijem sa Italijom, čini se da su oni mnogo svjesniji svoje prosječnosti od nas. Već sam rekao u nekom postu, u ovoj situaciji bi nam dobro došao selektor koji ne bi previše pametovao, već bi shvatio kakav igrački kadar ima, i postavio igru tako da izvuče najbolje iz istog.

Нико није рекао да је непјевање химне узрок слабим резултатима,већ је тај сегмент наведен у оној тези о атмосфери,духу репрезентације,поштовању. Вољни моменат је управо један од елемената атмосфере и духа.А шта треба да кажем да су ето Црногорци сила што су узели бод Енглезима? Рече ти да имамо три врхунска играча,ЦГ по том поређењу нема ниједног,или ћеш ми рећи како су Савић,Јоветић,Вучинић играчи супер класе,овај прва двојица можда буду врхунски,сада су добри играчи,али ништа више. Никада нисам рекао да ми имамо најјачу репрезентацију,већ сам рекао да смо у поређењу са свим могућим ривалима,осим ХР, јачи и да смо у овом моменту СИЛА. А што се тиче њиховог самопоуздања,то је више ствар неких других аспеката,прије свега што су сви најављивали пуну Маракану,што их пола не игра у својим клубовима,што већина њих те припреме репрезентације искористи да би се видјела са људима које види једном годишње,да би се цугало и пушило по ваздан.

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mi nismo sila za Estoniju, koja je zasluzila baraz a ne za CG,BiH ili tako nekog.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
@дринин вук

Nije potrebna nikakva posebna "disciplina", samo činjenice, statistika, te elementarna upotreba logičke analize za obradu navedenih. Odnosno, ono na čemu bi i ti, kao budući novinar, trebalo da donosiš zaključke, umjesto na emocijama i subjektivnom doživljaju.

Elem, što se tiče preduslova, ne griješim, a najmanje opasno. Pogledaj Top 10 liga u svijetu, i uporedi ih sa deset najvećih svjetskih velesila, i uvidjećeš da su poklapanja skoro 1/1. Dobra liga zahtijeva dobru infrastrukturu, a to podrazumijeva i rad sa mladima. Dalje se iz toga stvara jedna široka baza iz koje se u krajnjoj liniji izvlači najkvalitetnije, a to onda daje kontinuitet rezultata i forme. Izuzetaka, tu i tamo, ima, ali oni su tu uglavnom da potvrde pravilo. Urugvaj nije svjetska velesila, odnosno prestao je to da bude još prije nekih 60 godina. Njihov prošlogodišnji rezultat je kombinacija solidnog tima, okolnosti i sreće. Naravno da su i pozicije u institucijama bitne, jer one prave razliku između Anrijeve ruke u baražu, i naših 0:3 u Đenovi. A Jugoslavija '98. je još bila ekipa koja je baštinila određene stvari iz SFRJ sistema, koji je ipak bio uređeniji od ovog danas. Danas se jedino možemo pohvaliti određenim uspjesima mlađih selekcija, ali se ni to ne koristi na pravi način.

Najbolji primjer onog o čemu sam govorio prethodno, jesu afričke selekcije. Mnogo, zaista mnogo talenta, sjajnih igrača, odličnih generacija i medalja u mlađim kategorijama. Međutim, u seniorskoj konkurenciji dolazi do izražaja haotičnost njihovog pristupa, te nedostatak infrastrukture i sistema. Ali, kada se taj isti talenat, izbrusio kroz jedan sjajan fudbalski sistem kakav je francuski, rezultat je titula svjetskog i evropskog prvaka, i još jedno finale SP. Dok će Africi najveći domet biti sjajna Nigerija '94, zaustavljena od mudre Italije, i Gana od prošle godine, i njihova agonija u četvrtfinalu.

Što se stavke o broju vrhunskih igrača tiče, ne vidim koliko to zaista ima veze sa tim da li je neko sila ili nije. Česi u zadnjih 15 godina imaju finale i polufinale EP, Turci 3. mjesto na SP i polufinale EP. Koliko su oni imali vrhunskih igrača, ili nisu, zaista nije toliko bitno, iz ovog se vidi da postoji određeni kontinuitet rezultata, a to je jedino na osnovu čega se mogu donositi zaključci. No, ovdje je bitno i pomenuti fudbalski sistem u kojem igrač pruža ono što najbolje zna. To e vjerovatno razlog zašto čsto optužuju Vidića da mnogo bolje igra za Junajted nego za reprezentaciju, ili Stankovića, i sl. Prosto, vrhunski igrač će u jednomsistemu biti vrhunski, a u drugom tek solidan, i to je ono što se nama dešava. Otud i razlog zašto je naša "najbolja na svijetu" odbrana prima nedopustivo mnogo golova. Dovoljno govori podatak, da u ovim kvalifikacijama, jedine ozbiljne ekipe koje su primile više golova od nas su Belgija, Bugarska i Turska (jednak broj), jer porediti se sa Islandom, Maltom i Lihtenštajnom i nije nešto.

Opet, to nas dovodi do sljedećeg zaključka: šta god da ne štima, to nas je dovelo u situaciju da ne možemo sa pretjeranim optimizmom tvrditi da ćemo dobiti Sloveniju i osigurati baraž. A ako ga osiguramo, tamo ne smijemo nikome prijetiti, jer po prikazanom, teško da bismo bili izrazit favorit protiv bilo koga. Na papiru, da, ali na terenu ne, i toga smo svjesni i mi za tastaturom, i igrači. A sila nismo, ni po kojoj osnovi.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Slika
pročitah na jednom drugom forumu komentar ispod ove slike:
"ovima ne trebaju šalovi i zastave da bi se vidjelo za koga navijaju..." :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ako se BiH plasira na Evro mogla bi Varta iz zahvalnosti neku fabričicu u Federaciji da otvori.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
soba 39 je napisao:
Slika
pročitah na jednom drugom forumu komentar ispod ove slike:
"ovima ne trebaju šalovi i zastave da bi se vidjelo za koga navijaju..." :lol:

Koje lobanje jebote. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Погледати ову слику и погледати израз лица Шука. Провјерени и велики навијач Србије. Слушати га како каже "наша репрезентација" и схватити да то ради искључиво по директиви,а ради плате - непроцјењиво :)

Французи ће добит дефинитивно ту утакмицу, а БиХ ће сигурно је жељети у баражу избјећи нас и Хрвате,ово остало реално могу проћи.

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2010, 12:08
Reci da je Srbija trenutno sila za BiH sto se tice gonjanja lopte po zelenim povrsinama, moze samo lokalni patriota u zabludi.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

KaoKakao je napisao:
Reci da je Srbija trenutno sila za BiH sto se tice gonjanja lopte po zelenim povrsinama, moze samo lokalni patriota u zabludi.

Србија је за БиХ сила у свим спортовима од хокеја до фудбала. ;) Убједи ме у супротно и одлазим са форума. Ал прије тих страшних аргумената немој ми ударати причу о великом Џексону дијаманту златном и о томе како ја свој став заснивам на национализму ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:

Србија је за БиХ сила у свим спортовима од хокеја до фудбала. ;) Убједи ме у супротно и одлазим са форума. Ал прије тих страшних аргумената немој ми ударати причу о великом Џексону дијаманту златном и о томе како ја свој став заснивам на национализму ;)

Prvo nije sila u sjedecoj odbojci, pa ti je prvi dio recenice netacan :).U fudbalu su trenutno ispred nas, kvalitetom, odnosom prema dresu, ti odaberi sta god ti pase.Ako dodjemo do baraza samo njih da izbjegnemo, al bi zato CG legla, kao meni ovaj rekas sto cu sad stuci.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2010, 12:08
drinin vuk je napisao:
KaoKakao je napisao:

VidE Vuka sto se isprsssssio. :lol:

Covjece Boziji, vidi sta je Srbija napravila u kvalifikacijama do sad a sta BiH pa onda trabunjaj. Srbija ima jacu odbranu od BiH, vezni red je izjednacen stim sto biH ima plejmejkera u Misimovicu kakvog Srbija nema, BiH je u nekoj drugoj galaksiji sto se tice napada a i golman nam je bolji, realno. Pogledaj i igrace gdje ko igra, po kojim klubovima, nije bas da BiH igraci igraju po rumunskim ligama dok srbijanci igraju po Realu, Barci itd. Srbija nemoze Estoniju uzeti a BiH ih razvalila u proslim kvalifikacijama. Samo jedan primjer.

Mene je strah da se nadjemo sa Srbijom u barazu iz samo jednog razloga a to je mogucnost sranaj na tribinama. A sto se tice megdana na terenu, pa......baci sisu da se igramo, kako ide ona stvar.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
KaoKakao je napisao:
drinin vuk je napisao:
KaoKakao je napisao:

VidE Vuka sto se isprsssssio. :lol:

Covjece Boziji, vidi sta je Srbija napravila u kvalifikacijama do sad a sta BiH pa onda trabunjaj. Srbija ima jacu odbranu od BiH, vezni red je izjednacen stim sto biH ima plejmejkera u Misimovicu kakvog Srbija nema, BiH je u nekoj drugoj galaksiji sto se tice napada a i golman nam je bolji, realno. Pogledaj i igrace gdje ko igra, po kojim klubovima, nije bas da BiH igraci igraju po rumunskim ligama dok srbijanci igraju po Realu, Barci itd. Srbija nemoze Estoniju uzeti a BiH ih razvalila u proslim kvalifikacijama. Samo jedan primjer.

Mene je strah da se nadjemo sa Srbijom u barazu iz samo jednog razloga a to je mogucnost sranaj na tribinama. A sto se tice megdana na terenu, pa......baci sisu da se igramo, kako ide ona stvar.

Ko i do sad što je išla... :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
joj ovog jadnika,pa covjece boziji ,sta vi sebi umisljate.vi ste pobijedili estoniju pa eto sad ste bolji od nas. mi smo sa francuzima odigrali nerijeseno i izgubili iako smo ih tamo razvalili dok su vas sa c timom pregazili.portugal isto,rumuniju smo dva puta uzeli a vas su naguzili onako postenski.

najvise volim sto se laHko palite dodjete do vrhunca a onda ono miso maunaga :D

vi protiv nas nemate sanse ni u jednom sportu osim onom vasem sa malim mrezicama

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

papučar je napisao:
drinin vuk je napisao:

Prvo nije sila u sjedecoj odbojci, pa ti je prvi dio recenice netacan :).U fudbalu su trenutno ispred nas, kvalitetom, odnosom prema dresu, ti odaberi sta god ti pase.Ako dodjemo do baraza samo njih da izbjegnemo, al bi zato CG legla, kao meni ovaj rekas sto cu sad stuci.

Мислио сам да ти не одг,ал ајде (из разлога да се не схвати погрешно), сједећа одбојка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (част свим спортистима с хендикепом,њиховим судбинама итд) али ми причамо о професионалном спорту,не о спортистима с инвалидитетом ;)Тако да је сасвим тачан.

Нема везе ранг листа с тиме да смо бољи,бољи смо до сада на основу међусобних утакмица, пласмана на велика такмичења, на већи број квалитетних играча,тимова,квалитет лиге,успјех млађих категорија,инфраструктурне могућности репрезентације,кућа фудбала,итд. Легла би вам (нисам сад сигуран у ранг листу) можда Турска и боље,моје мишљење је да би с њима лакше изашли на крај,можда гријешим. ;)

Citiraj:
VidE Vuka sto se isprsssssio.

Можда се Вук испрсио зато што воли да лупа,а можда се ипак ради о томе да Вук навија за Земљу која је спортска нација,за разлику оне која је нешто између европског просјека,можда и лошије.

А шта је то БиХ урадила велико? Изгубила од Француске на свом стадиону,гдје требала примит петицу.Разбијена од просјечне Румуније с 3-0. Добила два пута Бјелорусију,еј Бјелорусију,која није играла велико такмичење и неће у наредном вијеку. Добила Луксембург два пута,тај силни Луксембург. Играла нерјешено с Албанијом,која има тек једно евро име,које опет није класа - Лорика Цану. То је урадила. Обезбједила бараж.
И могао бих до сутра,али ти ћеш се сад позват на Естонију и ваших седам комада,ја ћу ти одговорити да смо ми ту Румунију два пута табали,ти ћеш запети за нејаке Словенце,ја ћу ти рећ да смо ми колико год били лоши ове године,ипак вас табали и тако,па ћемо стати око овог дјела.

Вратимо се кадру.

Јоргачевић - Хасагић (Беговић) = реално мрка капа и код једних и код других. Беговић игра најјачу лигу,ал реално далеко је он од неког врхунског голмана. Хасагић се више бави корупцијом нег загријавањем,Јоргачевић сигурно није у овом тренутку наш најбољи голман,ал ајде.

Видић,Коларов,Суботић,Ивановић - Лулић,Панџа,Папац,Спахић = 3-1 за Србију,тај један бод сам дао Спахићу,који је ето нек буде бољи од Суботића,мада реално гледано ни то кад би се статистика гледала није реалност,ал ајде.

Станковић,Кузмановић,Красић,Јовановић - Пјанић,Медуњанин,Рахимић,Мисимовић = 3-1 за Србију,овдје тај бод за БиХ односи Мисимовић. О осталим поређењима је илузорно причат.

Жигић,Пантелић - Ибишевић ,Џеко = 0-2 сасвим јасно.

Пижон - Сушић = да богдо није ни једног ни другог на клупи.

А ако ћемо о резервним причати,клупа Србије дакако јача: Бркић,Бишевац,Рајковић,Качар,Тошић,Сулејмани,Нинковић,Петровић,Томовић итд.

Могао бих о сваком појединачно играчу БиХ, или ти требам рећи како Рахимић више не игра него што игра,има их још,тако је и код Србије кад су појединци у питању.Мисимовић реално гледано да је иоле био квалитет играо би за Србију,то и сам знаш (први сматрам да је квалитетан креативац), али код тадашњих челника су рекли да нема брзину,што је општепознато,БиХ спада у најспорије евро тимове,због тога је и изгубила од Португала,осим осталих разлога.

По чему је Хасагић бољи од Јоргачевића? Или ти не пратиш Белгијску лигу,или пратиш само Турску или не пратиш ниједну?

Спомену ми ти и евро клубове,па ајде да видимо и то (нисам ни спомеуно да играчи босне играју у румунији и мађарској) дакле: Ивановић (Челзи),Видић (Манчестер Јунајтед),Милијаш (Вулфс),Петровић (Блекбурн),Коларов (Манчестер Сити),Станковић (Интер),Красић (Јувентус),Љајић (Фиорентина),Баста (Удинезе),Бишевац (ПСЖ),Матић (Бенфика),Тошић (ЦСКА),Луковић (Зенит),Сулејмани (Ајакс),Кузмановић (Штутгарт),Качар (ХСВ) итд,итд,итд. О млађим категоријама да не причамо,ако мало прогуглаш разним фудбалским сајтовима,схватићеш да по свијету осим бразилаца и аргентинаца у најјачим евро лигама у младим тимовима Европе највише има Срба и Словенаца. ;)

Србија не може Естонију добити (размислиш мало о свему уочи и после те утакмице) или да ја помињем све и свашта? На крају Србија не може Естонију, Босна може Естонију,Србија може Босну. Најбољи је?

Што се тиче срања,неће их бити овај пут,јер гостујућим навијачима неће бити дозвољен долазак,то је 99% сигурна ствар.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 65  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]