banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 874 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Što se navijanja tiče opet standardno sa Južne tribine... "Žena ti je kurva Ivane" - Jel' tako nešto bilo ili se meni učinilo? Previše mizerno za komentar... A strašni, evropski, moderni Partizan, nije na svom terenu uspio da pobjedi Zvezdu, koja igra u najlošijoj formi otkad je ja pratim...

Inače obe su nam ekipe dno dna... Evo krenuću od Partizana, zbog te fame o trpanju golova, ubjedljive prednosti, da su daleko bolji od Zvezde itd... Đukić ima viziju moderne i lepršave igre, ima odlične igrače za ofanzivan fudbal, ali nema odbranu i nema balans između defanzive i ostatka tima. Bočni igrači su non stop u napadu, a dva veoma limitirana štopera, ostavljeni su na milost i nemilost protivičkim napadačima. Da su štoperi limitirani,vidjelo se kada je Sikimić pod pritiskom olako gubio lopte, a Mihajlov u jedinom pravom 1 na 1 duelu sa Koromanom, kod prvog gola, bio gotovo nijemi posmatrač.

Ovakom Partizanu bi iole ozbiljnija ekipa, bez problema dala 3-4 komada. Ne kažem to zato što sam navijač Zvezde, već što će to primjetiti svako ko bar malo razumije fudbalsku igru, a bilo je to pirmejtno već protiv OFK-a, kada je, po mom mišljenju, OFK Beograd previše lako dolazio do šanis protiv Partizana.
Žuka bi trebao da bude taj korektor iz srednjeg reda, ali on nema kvalitet da sve koriguje sam, a u defanzivi se totalno gubi spona veznog reda i odbrane...
Ne sporim zaista da igraju brzo i lepršavo u napadu, ali upravo to je Zvezda mogla i morala da iskoristi u ovom derbiju. Inače mi se jako sviđa kako igra Moreira, dok mi Dijara djeluje kao običan cirkusant koji trčkara oko lopte. Jovetić i Tošić kompletiraju jedan solidan utisak, ali to su sve ofanzivni igrači...

Zvezda sa druge strane pokazuje određen pomak, ali je to kilometrima daleko od onoga što bi trebalo da bude. Čini se da napreduju puževim koracima... Svaka čast sigurnosti Ranđelovića, ali ispred njega je odbrana na staklenim nogama, koja samo izvana izgleda sigurno. Od dva štopera ja ću po stoti put da kažem da je Tutorić igrač krajnje limiitranih mogućnosti i da je ipak samo igrač lokalnog nivoa. Dajem ruku u vatru da je Bajalica bolji od njega, taman da igra na jednoj nozi. Gaj je jedna ogromna enigma. Može da čuva i Anrija samog, ali će kad tad da kiksne i napravi glupost, kao što je često i večeras radio glumeći kreatora igre, a vidi se da mu nedostaje elementarne tehnike...
I naravno tu dolazimo do ključnog dvojca Basta i Anđelković... Anđelković je neka vrsta analogije Tutoriću. Ne fali njemu ni želje ni zalaganja. To bjesmoučno trčanje bez predaha, dovodi ga u situaciju da centrira 10-15 puta po utakmici, ali tom dečku nedostaje defanziva i malo orjentacije u prostoru. Basta nije desni bek. On je u odbrani kriminalan i vidi se da mu to ne odgovara... Partizanovi golovi su pali upravo sa tih polubočnih pozicija, gdje ovaj dvojac očito gubi koordinaciju sa ostatkom odbrane, jer je to određena vrsta ničijeg prostora - ni štoperov ni bekovski...
Ostatak tima - onako. Nit smrdi nit miriše, osim što je Molina u par navrata pokazao zavidnu klasu... Prava šteta što nije stigao ranije.

Suđenje je bilo kriminalno... Nema običaj da se kačim za sudijske odluke, ali ću pirmjetiti da je Koroman zasluženo isključen, ali da je sudija svojim odlukama dirketno uticao na takav slijed događaja. Ono Rukavinino potezanje za dres Koromana, dok ide prema golu, moralo je biti sankcionisano - makar žutim kartonom, toliko je bilo očito. Sudija je odlučio da pusti malo čvršću igru, ali je morao da uzme u obzir tenziju koja se stvara uoči svakog derbija i da će imati pune ruke posla, a on je od starta tolerisao dosta toga, pa pred kraj pooštrio kriterijum i razmahao se kartonima. Da je držao utakmicu od starta pod kontrolom, do toga vjerovantno ne bi moralo da dođe...

U suštini, pošten remi... Partizan je dobro prošao, kako je kriminalno odigrao u odbrani, dok Zvezda, u ovakovoj formi, mora biti zadovoljna remijem na stadionu vječitog rivala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2007, 23:47 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Nitro je napisao:
A strašni, evropski, moderni Partizan

Dovde sam uspio da pročitam, dalje ne smijem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Dobro, ja ću malo iz navijačkog ugla.. 8)

Jako dobar derbi..puno, puno grobara i samim tim dosta glasniji. Toliko glasniji da su se opušteno čuli na sjevernoj tribini stadiona.

Jug

Slika

Sever

Slika

Grobari su na početku imali dobru parolu..

Slika

ali na njihovu nesreću "provaljena" je...i sada im ostaje samo sramota..

Slika

i još..

Slika

sve u svemu super derbi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 12:35 
Urednik
Urednik

Lol, te parole su stvarno lol :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 12:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ja slusao prenos preko BN radija sirotinja ali nije lose.

Sramota da se jedini derbi na svijetu a to je izmedu Zvezde i Partizana nemoze gledati direktno na TV.
Ja naprimjer nisam mogao na utakmicu jer sam to zadovoljstvo ustupio Sijuksu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Samo da kazem da nije bio bolji derbi pa sigurno u zadnjih 10tak godina ako ne i jace. Konacno oba tima zele pobedu i idu na pobedu, konacno i jedni i drugi navijaci su tu i navijaju i konacno sudija sudi odlicno ali samo 60minuta, a od tog minuta sve na stetu Zvezde jer ono potezanje Rukavine je crveni karton zbog toga sto je zadnji igrac odbrane koji rusi igraca koji ulazi u cistu sansu, Jovetic je za potezanje Gaja na kraju takodje zasluzio crveni jer je potezanje bilo s ledja a takodje uopste nije isao na loptu vec direktno na igraca. Ne zelim da verujem da je sudija te greske namerno napravio jer je 60min sudio sa 10, ali mislim da je prva greska uzrokovala sve ostale i da se tu malo i pogubio.

Zvezda nema beka (Andjelkovic bi trebao da se prestane bavisti fudbalom jer ako nije shvatio sta treba da radi na svojoj poziciji za 20godina igre onda bi mu penzija bila i najbolje resenje, a Basta je nakon loma ruke uzrokovanog Nadjovim startom totalno propao kao igrac), a Tutoric osim zelje i zalaganja (sto bih mogao i ja pokazat na terenu) nema vise nista.
Defanzivni deo veznog reda cista 10 dok se kreativci nisu videli osim onih golova (Milijas dve asistencije) i Molina kod dva prodora u drugom poluvremenu.
Jestrovic covek ima iskustvo i na njega igra ali mislim da je Misondogar ili kako li se vec zove trenutno za klasu ispre njega.

Sve u svemu odlicna utakmica cak u rangu najboljih liga, navijanje oba tabora za 10 (grobari su se bolje culi jer su imali razglas na svojoj tribini), sudija za 10 do 60min i na kraju posten rezultat. Konacno je iz Zvezda pocela da igra fudbala na onom travnatom terenu a ne neke igre koje niko ne razumije i konacno je to licilo na tim!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Prvo da kazem da se ne slazem sa Nitrom jer je ovo bio najbolji derbi u poslednjih desetak godina.Sto se tice igre Partizana mislim da je malo podcenio cigane,ne kazem da su igrali lose vec da mogu i znaju pono bolje.Partizan je oba gola dao iz izradjenih akcija a primio zahvaljujuci greskama odbrane.Sto se sudjena tice mislim da je bilo korektno osim dve,tri sitnije greske na obe strane,ali jbg cigani su navikli da im se u svakom drugom derbiju svira penal pa me i ne cudi sto kukaju na sudjenje.Sto se navijanja tice mislim da su grobari odrzali pravi cas ciganima,bio sam na istoku a cigane uopste nisam cuo.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika
Slika
Slika
Slika

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2007, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Prvo da kazem da se ne slazem sa Nitrom jer je ovo bio najbolji derbi u poslednjih desetak godina.Sto se tice igre Partizana mislim da je malo podcenio cigane,ne kazem da su igrali lose vec da mogu i znaju pono bolje.Partizan je oba gola dao iz izradjenih akcija a primio zahvaljujuci greskama odbrane.

Nemoj ti mene pogrešno da razumiješ druže... Slažem se da je utakmica bila odlična u globalu, ali Partizan je prenaivan, a Zvezda previše - nešto. To ne mogu ni da definišem, uglavnom nije dobro i uglavnom su i jedni i drugi daleko ispod nekog evropskog nivoa... Ali Partizan ima perspektivu i neki koncept, koji se trudi da ispoštuje, dok je Zvezda prinuđena na improvizaciju i uigravanje u hodu, ali ima kvalitene igrače. Vidjećemo već u idućoj utakmici i jedne i druge. Zvezda ako ponovi dobru igru, značiće to da joj je forma zaista u porastu, ali ako odigraju loše, to će da znači da sam bio u pravu i da su igrači neopjevani magarci, koji igraju samo protiv jačih protivnika, dok od slabijih očekuju da sami sebi uguraju lopte u mrežu.. Partizanovi klinci su malo poletjeli poslije niza dobrih rezultata, pa su mislili da će i Zvezdu da zbrišu u letu, pa ćemo sad da ih vidimo, kad su malo prizemljeni... Ipak ovaj derbi je pokazatelj da za fudbal ima nade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 10:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2007, 13:45
Nemoj ti mene pogrešno da razumiješ druže... Slažem se da je utakmica bila odlična u globalu, ali Partizan je prenaivan, a Zvezda previše - nešto.

Dobra dva komentara, nema sta. Sve u svemu, derbi je bio dobar, Partizan nije dobro takticki krenu "na Zvezdu", ali sumnjam da tamo niko ne zna "da je Zvezda ipak Zvezda" pa bih zakljucio da je to ipak bila smisljena Djukiceva takticka zamisao. Sad, sto je samo djelimicno uspjela, to je vec druga prica. Zvezda dize formu, sto je i bilo za ocekivati jer tamo ima dosta kvalitetnih pojedninaca i vrijeme ce pokazati koliko ta ekipa moze da se nosi sa evropskikm u kupu UEFA. Partizanu "duva" u zadnjoj liniji, Mihajlov i Sikimic nisu idealno rjesenje za ovu (veoma dobro selektiranu ekipu) ali u ovom trenutku nema boljih i to ostaje upravi kluba da rjesava u nekom blizem vremenu jer u nekom "evro" duelu slijedi trpanje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Izvinjenje Gaju, Diari, Moreiri, i ostalim fudbalerima

Tokom derbije desio se i jedan manji rasistički ispad kad su na rasnoj osnovi "pojedini" navijači Partizana vređali igrača Crvene zvezde Gaja. Da li su oni zaboravili da i u našem timu igra nekoliko fudbalera crne puti?

- Kad sam na terenu trudim se da vodim računa samo o tome gde je lopta, gde su protivnički igrači i moji saigrači. Ako se dobro sećam navijači su nešto dobacivali Gaju dok je bio prekid. Mogu samo da kažem da to nije lepo.

- Odavno sam naučio lekciju da je zadatak navijača da isprovociraju fudbalere da ne bi igrali najbolje što umeju. Mislim da su navijači Partizana to želeli Gaju - kaže Dijara.

Jeste to su želeli, ali to ni u jednom trenutku nije opravdanje, a osobe koje su to radile treba da se stide. U ime naše redakcije, a verujemo i ogromne većine navijača Partizana želimo da uputimo izvinjenje Diari, i Moreiri, pa čak i Zvezdinom fudbaleru Gaju. Grobari nisu rasisti, ali pošto u svakom žitu ima kukolja, ima ga i kod nas. U isto vreme izvinjavamo se i ostalim fudbalerima koji su na kraju utakmice ostali goli do kože, kad je nekoliko primitivaca uletelo na teren i nasilnički otimalo sve sa njih.

http://partizan.net/indexs.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 21:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Dobićte vi po džepu, praznim tribinama i ko zna šta još! Kakavi idioti, vrijeđaju crnce, a najbolji igrač im crnac???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Dobićte vi po džepu, praznim tribinama i ko zna šta još! Kakavi idioti, vrijeđaju crnce, a najbolji igrač im crnac???

Uvek se nadje neki majmun koji dobacuje bilo na nasoj ili vasoj strani,kad su igrali pre par godina Partizan-Bajern neka budala baci neki tvrdi material na Kana i za milimetar ga promasi,narod kad ga nije ubio na tribini

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 22:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Vuk_samotnjak je napisao:
Ja slusao prenos preko BN radija sirotinja ali nije lose.

Sramota da se jedini derbi na svijetu a to je izmedu Zvezde i Partizana nemoze gledati direktno na TV.
Ja naprimjer nisam mogao na utakmicu jer sam to zadovoljstvo ustupio Sijuksu

Bio prenos na RTS-u mogao si gledati preko neta tako sam ja gledala, doduse bio je sa zakasnjenjem ali opet bolje ista nego nista.

A sto se tice utakmice, uz famozni bolji Partizan, uz greske sudija, ovaj nerjesen rezultat meni je ravan Zvezdinoj pobjedi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 22:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Meni je ovaj rezultat protiv ovih kuruzara ravan katastrofi!!! Moraju popraviti utisak protiv Poljaka!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2007, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Meni je ovaj rezultat protiv ovih kuruzara ravan katastrofi!!! Moraju popraviti utisak protiv Poljaka!!!

Da niste igrali bunkericu mozda bi nas i dobili :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 09:18 
Urednik
Urednik

Rasista ima, fora je uglavnom isprovocirati crnca da loše igra, a svejedno da li ga zajebavamo za boju kože ili za ženu ko Ranđelovića :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad je neko idiot, svejedno mu je!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
šta sad, ne treba da se provociraju crnci?zašto bi oni bili zaštićeni, a slobodno može da se viče ciganske (grobarske) pičke, pičko ćelava, svinjo debela i slično?

ne kontam u čemu je problem i zašto bi crnci bili više zaštićeni od ostalih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nije u tome problem, ni ja ih nešto ne gotivim, ali provocirati majmunskim uzvicima protivničkog igrača zbog boje kože, a tvoj najbolji igrač je takođe crnac... E to je potez maloumnika!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 874 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]