Što se navijanja tiče opet standardno sa Južne tribine... "Žena ti je kurva Ivane" - Jel' tako nešto bilo ili se meni učinilo? Previše mizerno za komentar... A strašni, evropski, moderni Partizan, nije na svom terenu uspio da pobjedi Zvezdu, koja igra u najlošijoj formi otkad je ja pratim...
Inače obe su nam ekipe dno dna... Evo krenuću od Partizana, zbog te fame o trpanju golova, ubjedljive prednosti, da su daleko bolji od Zvezde itd... Đukić ima viziju moderne i lepršave igre, ima odlične igrače za ofanzivan fudbal, ali nema odbranu i nema balans između defanzive i ostatka tima. Bočni igrači su non stop u napadu, a dva veoma limitirana štopera, ostavljeni su na milost i nemilost protivičkim napadačima. Da su štoperi limitirani,vidjelo se kada je Sikimić pod pritiskom olako gubio lopte, a Mihajlov u jedinom pravom 1 na 1 duelu sa Koromanom, kod prvog gola, bio gotovo nijemi posmatrač.
Ovakom Partizanu bi iole ozbiljnija ekipa, bez problema dala 3-4 komada. Ne kažem to zato što sam navijač Zvezde, već što će to primjetiti svako ko bar malo razumije fudbalsku igru, a bilo je to pirmejtno već protiv OFK-a, kada je, po mom mišljenju, OFK Beograd previše lako dolazio do šanis protiv Partizana.
Žuka bi trebao da bude taj korektor iz srednjeg reda, ali on nema kvalitet da sve koriguje sam, a u defanzivi se totalno gubi spona veznog reda i odbrane...
Ne sporim zaista da igraju brzo i lepršavo u napadu, ali upravo to je Zvezda mogla i morala da iskoristi u ovom derbiju. Inače mi se jako sviđa kako igra Moreira, dok mi Dijara djeluje kao običan cirkusant koji trčkara oko lopte. Jovetić i Tošić kompletiraju jedan solidan utisak, ali to su sve ofanzivni igrači...
Zvezda sa druge strane pokazuje određen pomak, ali je to kilometrima daleko od onoga što bi trebalo da bude. Čini se da napreduju puževim koracima... Svaka čast sigurnosti Ranđelovića, ali ispred njega je odbrana na staklenim nogama, koja samo izvana izgleda sigurno. Od dva štopera ja ću po stoti put da kažem da je Tutorić igrač krajnje limiitranih mogućnosti i da je ipak samo igrač lokalnog nivoa. Dajem ruku u vatru da je Bajalica bolji od njega, taman da igra na jednoj nozi. Gaj je jedna ogromna enigma. Može da čuva i Anrija samog, ali će kad tad da kiksne i napravi glupost, kao što je često i večeras radio glumeći kreatora igre, a vidi se da mu nedostaje elementarne tehnike...
I naravno tu dolazimo do ključnog dvojca Basta i Anđelković... Anđelković je neka vrsta analogije Tutoriću. Ne fali njemu ni želje ni zalaganja. To bjesmoučno trčanje bez predaha, dovodi ga u situaciju da centrira 10-15 puta po utakmici, ali tom dečku nedostaje defanziva i malo orjentacije u prostoru. Basta nije desni bek. On je u odbrani kriminalan i vidi se da mu to ne odgovara... Partizanovi golovi su pali upravo sa tih polubočnih pozicija, gdje ovaj dvojac očito gubi koordinaciju sa ostatkom odbrane, jer je to određena vrsta ničijeg prostora - ni štoperov ni bekovski...
Ostatak tima - onako. Nit smrdi nit miriše, osim što je Molina u par navrata pokazao zavidnu klasu... Prava šteta što nije stigao ranije.
Suđenje je bilo kriminalno... Nema običaj da se kačim za sudijske odluke, ali ću pirmjetiti da je Koroman zasluženo isključen, ali da je sudija svojim odlukama dirketno uticao na takav slijed događaja. Ono Rukavinino potezanje za dres Koromana, dok ide prema golu, moralo je biti sankcionisano - makar žutim kartonom, toliko je bilo očito. Sudija je odlučio da pusti malo čvršću igru, ali je morao da uzme u obzir tenziju koja se stvara uoči svakog derbija i da će imati pune ruke posla, a on je od starta tolerisao dosta toga, pa pred kraj pooštrio kriterijum i razmahao se kartonima. Da je držao utakmicu od starta pod kontrolom, do toga vjerovantno ne bi moralo da dođe...
U suštini, pošten remi... Partizan je dobro prošao, kako je kriminalno odigrao u odbrani, dok Zvezda, u ovakovoj formi, mora biti zadovoljna remijem na stadionu vječitog rivala...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|