shakal je napisao:
Iako nisam fan ovog umjetnickog klizanja, zao mi je Plusenka sto zavrsava na taj nacin. Bio je najveci.
Znači, ipak se pratilo i ovo klizanje u nekom momentu.

filozof sa vrbasa je napisao:
Evo, sada sam gledao muško klizanje, dominacija kinesko-japanskog klizanja je očigledna, ali ne vidjeh dodjelu medalja, samo su im cvjeće dali.
Ne stigoh ranije prokomentarisati. Rusija je dozvolila da dođe samo jedan predstavnik u muškoj konkurenciji, tako da su odabrali Plušenka a ovaj se povrijedio, tugo moja, iako imaju još nekoliko dobrih klizača. Dominaciju kosookih je malo razbio Fernanedz na 4. mjestu, a ostali od kojih se svašta očekivalo kreću tek od 8. mesta. Francuz Žuber (Joubert), svojeveremeno faca, tek 13.
Ali generalno, slobodni program je bio prilično razočaravajući. Mislim da ovo sadašnje insistiranje na 4-strukim skokovima i kombinacijama skokova ne vodi nigdje. Česti su padovi i loša prizemljenja što dovodi do smanjenja ili potpunog gubitka koncentracija klizača u nastavku, a o ljepoti programa da ne govorim. Prosto ispade da je nabitnije da iskaču propisane skokove a sve ostalo što klizanje čini lijepim i magičnim pada u zapećak.
krol2 je napisao:
pa ne mora odmah biti derpe ako klize......ili ipak mora

Žuber ima zmije za kučne ljubimce i hodao je sa mis Francuske svojevremeno. A e'o šta Plušenko ima kod kuće. (Riba je producent Dimi Bilanu.

)
http://www.rudkovskaya.ru/en/press/covers/ Mada generalno, većinom jesu k'o curice.