Citiraj:
KIMI RAIKKONEN kontrolirao je svoju utrku u Monaku te držao peto mjesto dok mu agresivni Sergio Perez nije upropastio utrku.
Naime, Perez je agresivno svih napadao pri izalsku iz tunela te je pokušao prestići Raikkonena na istom mjestu. Finac je već skretao u lijevi zavoj, Perez je kasno kočio te je došlo do dodira. Budući da se Raikkonenu probušila guma, morao je u boks po novi set guma te se ipak uspio probiti u zadnjih nekoliko krugova s četrnaestog na deseto mjesto te tako nastaviti niz osvajanja bodova.
"Nisam mogao ništa napraviti, zabio se u moj bolid“, rekao je frustrirani Raikkonen.
"On očekuje da može doći dovoljno brzo u šikanu, zablokirati kočnice i da će ga svi uvijek izbjegavati. Razumijem ako je netko agresivan, ali ne razumijem kad je netko glup. Nije imao nimalo šansi za prolazak i nevjerojatno je glupo jer to uvijek radi."
Prije ovog incidenta na sličan način ga je pokušao prestići, te Raikkonen nije skrivao frustracije preko tim radija:
"Taj idiot pokušava uništiti moju utrku“, rekao je svom inženjeru.
Kimi je osvojio na kraju jedan bod i još uvijek je drugi u poretku vozača. Dodajmo da je Raikkonen morao posjetiti suce te se još ne zna hoće li biti kažnjen jer je vozio brže za vrijeme sigurnosnog automobila.
Osim što se našao na udaru kritika F1 navijača diljem svijeta nakon današnjeg incidenta u Monaku, ništa bolje o Sergiu Perezu nisu rekli Fernando Alonso i Eric Boullier.
Alonso: Jedino je McLaren zadovoljan s Perezom
Podsjetimo, Perez je na utrci sudjelovao u incidentima s Buttonom, Alonsom i Raikkonenom. Button nije bio zadovoljan Perezovim načinom utrkivanja, a ništa bolje mišljenje nemaju ni Alonso, ni Raikkonen.
Perez je na istom mjestu pri izlasku iz tunela zaobilazio vozače te je Fernando Alonso morao presjeći šikanu kako bi izbjegao sudar. Nedugo nakon toga, Alonso je morao predati svoju poziciju Perezu.
"Ne želim se previše osvrtati na ovaj incident. Najvažnije je da je Felipe dobro i da je Rosberg pobijedio u današnjoj utrci“, rekao je Alonso.
"A što se tiče Pereza, on je svoj bolid parkirao u Rascasseu, to je sve što mogu reći. Imao je sreće ove godine u tri incidenta. U Bahreinu se skoro dodirnuo s Buttonom, a ja sam morao izaći sa staze da izbjegnem sudar. Danas sam uspio izbjeći dodir, ali Kimi nije imao sreće. Vjerojatno je jedino McLaren sretan s Perezom.“
Kimi je uspio završiti utrku na desetom mjestu te osvojiti jedan bod, međutim, Eric Boullier nije nimalo zadovoljan vožnjom Pereza.
"Pokušao ga je jednom prestići i nije uspio. Ako pogledate video, vidjet ćete da je kočio vrlo kasno. Ovo je bilo previše. Skoro se razbio u Bahreinu s timskim kolegom, a i ovdje je opet bilo akcije. Izgleda kao da pokušava biti preagresivan i pokušava nešto što je neizvedivo“, rekao je Boullier.