banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 20:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2009, 08:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Zadar, Split i jos mnogi gradovi kako u Hrvatskoj ali tako i u Srbiji mnogo mogu nauciti od Poreca...

@Cro-fan...@Otok
Umjesto "opravdavanja vandalizma" mogli ste biti mnogo korisniji i drustvu u kojem zivite da ste procitali sljedeci tekst, a forumu da ste umjesto svojih postova dali link na sajt na kojem se pomenuti tekst nalazi...

Citiraj:
BOŽE pravde" u Zadru se nije čula. Srpska himna svirala je u Višnjiku poput svih ostalih, ali nije se čula. Nadglasao ju je koncert zvižduka. "Pa što sad", reći će mnogi. "U Zadru je još nedavno bio rat, svašta smo prošli". Jesmo, svašta smo prošli. Ali ako smo iz toga izašli kao primitivne seljačine, nije se isplatilo.
I nije problem samo u zviždanju na srpsku himnu (na koju su, brane se gledatelji u Višnjiku, zviždali i Makedonci), problem je u cijeloj situaciji koja se stvorila oko "najvećeg sportskog događaja u hrvatskoj povijesti", kako su ga okarakterizirali naši političari. No, u Koleginoj naredbi da se s Narodnog trga skine srpska zastava "jer bi mogla biti zapaljena", nema ništa sportsko, isto kao ni u lažnom dojavljivanju bombe i svemu ostalom što se proteklih dana događalo.Na kraju balade, najlakše je postupiti poput zadarskog gradonačelnika i za sve okriviti medije koji "nabrijavaju" atmosferu. No, Kolega i njemu slični zaboravljaju da je zadaća medija izvještavati javnost o događajima, ne ih uljepšavati. Naravno, mogli su novinari prešutjeti poruku iz vrhuške Tornada da je "Srbima bolje ne dolaziti u Zadar" i prešutno odobravati nacionalizam i okretati glavu pred bezrazložnom mržnjom koja sa sportom nikakve veze nema, ali zašto?

Zadarski gradonačelnik očito poistovjećuje upozoravanje na problem i raspirivanje istog. I to mu inače ne bi smetalo, s obzirom da mu je taj problem i osigurao udobnu fotelju u kojoj sjedi. Ali ovo je nešto drugo, ovo je Svjetsko rukometno prvenstvo koje sa sobom dovodi svjetske medije. I problem na koji je zadarski HDZ do jučer gledao sa smiješkom odjednom postaje itekako stvaran.
A problem nije da je Zadar "grad slučaj"; Zadar je samo grad, baš poput svih ostalih. "Slučajevi" su 16-godišnjaci koji se razbacuju popularnim optužujućim pitanjem "Di si ti bija deves'prve?" i roditelji koji su ih tome naučili. A to što su oni "deves'prve" bili tek sjaj u očima dvoje stranaca na koncertu Miše Kovača koji, kako će se kasnije pokazati, nisu u ključnom trenutku pri ruci imali kondome... To je manje bitno. Takvi "slučajevi" hodaju Zadrom i ostalim hrvatskih gradovima u sve većem broju, vješaju oko retrovizora zastavice s grbom NDH i slikom Ante Pavelića (velikog hrvatskog domoljuba, prema Živku Kolegi i onima koji su ga izabrali) i znaju da je loša bila "četr'speta" jer ih je tome naučio Marko Perković Thompson. Pa zatim napune 18 i glasaju za HDZ.

Isti ti "slučajevi" razočarani su kad čuju da u prekrasnoj novoj dvorani na Višnjiku neće igrati hrvatska reprezentacija, ali nema veze, za utjehu stiže barem Srbija. Ako već ne mogu potrošiti grlo bodreći domaće rukometaše, uvijek im ostaje sljedeća najbolja stvar - ostati bez glasa skandirajući "Ubij Srbina" i još čitav niz sličnih ksenofobičnih parola. I nije im žao potrošiti 150 kuna (cijena dnevne ulaznice) da bi si priuštili sat vremena tog užitka jer "što će nama prokleti Srbi dolazit' u grad".

I ne, sigurno nisu bili tamo zbog rukometa, s obzirom da se utakmica Poljske i Danske, barem jednako napeta kao Njemačka-Srbija, igrala pred praznim tribinama. "Slučajeve" to nije zanimalo, iako su već platili ulaznicu. Nakon što su se mrskim neprijateljima "najebali četničke majke", stigli su se vratiti kući na vrijeme za večeru. Sad barem znamo da je cijena mržnje najmanje 150 kuna; nije ni malo u doba krize. "Bože pravde"? Neće ići. A barem malo zdravog razuma?

http://www.index.hr

Jer kao sto rece "otok"

otok je napisao:
Najlakše je tražiti isprike poslije izgubljene utakmice u svim drugima,a ne u sebi..

u istom tonu: Najlakse je traziti isprike za vandalsko i necivilizacijsko ponasanje u drugima, a ne u sebi...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
slayerized je napisao:
otok je napisao:
Ajde budi iskren pa reci jesu li kada u Bg na gostavanju HR klubova čuli povici "ubij ustaše"...

Ne znas dete sta pricas, drugo je vikati ubij Srbina a drugo ubij Ustase, ti vredjas pripadnike jednog naroda, Srpskog naroda, a Ustase su bila pokret kao Cetnici. Iskreno, da ste vikali ubij Cetnika, ja se ne bih uvredila, meni su i jedni i drugi isti, ali vikati ubij Srbina je APSOLUTNO UVREDLJIVO i treba da vas bude sramota. Znaci, u SRBIJI SE NIKAD NIJE CULO UBIJ HRVATA!!!!!!!!!! Malo razmisli o ovome....

Da rezimiramo ako nisi shvatio: Vi vredjate ceo srpski narod, a mi na utakmicama samo jedan pokret u Hrvatskoj, ustaski pokret. Ako SAD nis shvatio... :evil3:

Prvo nije me sramota jer me nema zašto biti,niti sam koga vrijeđao niti se spuštam na nivo huligana koji na utakmicama ispoljavaju one najniže porive i strasti vrijeđajući druge po bilo kojoj osnovi..

Drugo nemoj mi prodavati sada floskule kako se u Srbiji nikada nije čulo ubij Hrvata već ustaše!!!
Vi sve Hrvate nazivate ustaše pa prema tome "pusti priče Snježana"..
Hoćeš reći kada dođu igrači recimo Cibone,Splita i sl. u BG da su ustaše i da ih treba pobiti..Kako znate da među njima nema niti jednog Hrvata?
:-? :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 09:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
otok je napisao:
Prvo nije me sramota jer me nema zašto biti,niti sam koga vrijeđao niti se spuštam na nivo huligana koji na utakmicama ispoljavaju one najniže porive i strasti vrijeđajući druge po bilo kojoj osnovi..

Nije te sramota što su se ta skandiranja čula??? Znam dosta meni dragih ljudi iz CRO koje JE sramota zbog svega toga, kako se Zadar poneo prema Srpskim reprezentativcima. Svaki normalni Hrvat bi se trebao stiditi toga.

Razlika izmedju VAS i NAS je ta što vaši navijači imaju POTPORU od strane visokih državnika da se tako ponašaju na tribinama, sam dokaz je gradonačelnik Zadra, koji je samim činom skidanja zastava dao do znanja našim reprezentativima da nisu poželjni i samim tim, na indirektan način, pozvao navijače na linč naših rukometaša.

U Srbiji se, ja verujem, TO NIKAD NEĆE DESITI!!! Moja zemlja će uvek osuditi vandalsko ponašanje, to je najmanje što može učiniti. A da ima budala među navijačima, i na našoj i na vašoj strani, to je bilo i uvek će biti.

[/quote]

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 09:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
otok je napisao:
Drugo nemoj mi prodavati sada floskule kako se u Srbiji nikada nije čulo ubij Hrvata već ustaše!!!

Nikad!!! Bar ne u Banja Luci, čak ni u onim prvim godinama nakon rata, kad se počela igrati BIH liga, a gostovali Široki i Zrinjski!!! Bio sam na milion utakmica, kako u dvorani, tako i na gradskom i apsolutno se nikad nije koristila riječ "Hrvat", kao ni "Musliman"!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
U Srbiji se, ja verujem, TO NIKAD NEĆE DESITI!!!

Ja...Svjedočili smo tome prošle godine u BG....
:roll: :roll:

@Sondri nisam ni mislio na Banjaluku već na sportske dvorane u Srbiji...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Slučaj, neću da se sa tobom raspravljam preko slova, da ti zaista volis tu svoju zemlju, ti bi ovde kudio sva ova dešavanja koja su se odigrala ovih dana. Najlakše je prebacivati loptu ''Nja nja nja, i vi ste nama tako'', a nismo!!! Reci mi molim te kad je na nivou nekog grada u Srbiji doneta odluka da se skine zastava Hrvatske!?

Boli me đon što su vaši navijači(i naši) palili zastave jedni drugima!!! To su pojedinci, budale, mediokriteti. Ali kad se na nivou grada donese ta odluka!!!??? Svet je konačno video ko je ko i šta je šta :)

I još nešto me zanima: Zanima me da li su se nemački igrači ljutitli što uvek za njih navijate, jer to nije ONA Nemačka za koju vi mislite da je :)

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Задар је по ко зна који пут показао свој менталитет провинције, заједно са својим комплексашким становништвом.
Свако нормалан би се стидио поступака, или их макар осуђивао, а ови покушавају да оправдају...
Па ИГРАЧИ Звезде су нападнути прије пар дана на аеродрому!? Да ли је играчима Цибоне, пар дана касније у БГ, фалила "длака с` главе"? Пешић излази на кзш и говори: "Цибона је кошаркашка инстуција, стајати мирно кад се изговара њено име..."
Знаш кад ћеш добити спортско поштовање новинара, јавности, са друге стране... НИКАД!
Генерално, комплексашка нација...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 13:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
@ politicka prepucavanja na sprotskom forumu: krajnje je glupo i nezahvalno pricati price i navoditi primjere kojim se pokusava dokazati da je jedan narod apsolutno ispravan, a drugi apsolutno pogresan, pa bili to Srbi ili Hrvati.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
VRLO griješite što ovom zviždanju himni i skandiranju "ubij Srbina" pridajete nacionalni predznak. Znam, sad ćete reći: "Šta to ova morončina lupeta? Pa naravno da ima nacionalni predznak!". E pa ja mislim da nema. U pitanju je iživljavanje gomile budala kojima je sad zgodno to da skandiraju jer se tu pojavila reprezentacija Srbije. Sutra će sa istim žarom da pljuju po navijačima (i igračima) Dinama ili Hajduka ili protiv koga već navijaju. Isto kao u Srbiji - jedan prosječan huligan koji "navija" za Zvezdu sa jednakim žarom će da se obruši i na Hrvate i na navijače (i igrače) Partizana, a bogme i svoje igrače (!). Naravno, sve to važi i za navijače Partizana i druge. Taj "navijački" svijet je čudo i sportski događaji privlače najveće idiote.

Ono što hoću da kažem je - idiotizam nema nacionalnost. Idiotizam je jednostavno - idiotizam.

E sad, ono što već jeste malo ozbiljnije je ono skidanje zastava po naredbi gradonačelnika, što je velika sramota, ali opet - ne vidim razloga da mi sad ovde gonimo nekog navijača Hrvatske da nešto osuđuje i da se stidi što je gradonačelnik Zadra idiot. Ono što je takođe ozbiljno jeste napad na igrače Crvene zvezde prije nekoliko dana u Splitu, ali tu je zakazala policija i opet - u pitanju je gomila idiota.

Stvar koja me je vrlo iznervirala jeste ponašanje stručnih konsultanata na RTL televiziji. Komentatori su uglavnom objektivni i nema šta da im se zamjeri (lik koji je komentarisao meč sa Makedoncima me je po nekim komentarima podsjetio na najveću legendu Sabahudina Sašu Vugdalića), ali recimo Vlado Šola je sav veseo i sa smijehom prokomentarisao kako "svi osim Srbije imaju šanse za prolaz dalje". Sasvim je OK da on navija protiv Srbije (eto i ja navijam protiv Hrvatske), ali u javnim nastupima bi valjalo da se te navijačke tenzije malo obuzdaju.

Što se tiče samog rukometa - eto pobijedili smo Makedonce i ja sam zadovoljan ukupnim učinkom. Mislim da je ono što nas je upropastilo bilo ne katastrofa protiv Poljske (po jedna nas čeka na svakom velikom takmičenju) već poraz od Danske i olako prokockanih 8 razlike. Sa tom eventualnom pobjedom situacija bi bila mnogo drugačija i bili bismo glavni kandidati za polufinale. Šta je, tu je.

Inače, Francuzi su rutinski obezbijedili prvo mjesto porazom od Hrvatske. Poznato je da je vrlo teško na jednom takmičenju dvaput pobijediti jednu reprezentaciju i zato ako u polufinalu zaigraju Francuzi i Hrvati, Francuzi pobjeđuju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Harvester je napisao:
Inače, Francuzi su rutinski obezbijedili prvo mjesto porazom od Hrvatske. Poznato je da je vrlo teško na jednom takmičenju dvaput pobijediti jednu reprezentaciju i zato ako u polufinalu zaigraju Francuzi i Hrvati, Francuzi pobjeđuju.

Ne kontam ovo na kraju, jesi se zeznuo u kucanju, ili valjda si mislio drugo mjesto, i u finalu...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
VRLO griješite što ovom zviždanju himni i skandiranju "ubij Srbina" pridajete nacionalni predznak. Znam, sad ćete reći: "Šta to ova morončina lupeta? Pa naravno da ima nacionalni predznak!". E pa ja mislim da nema. U pitanju je iživljavanje gomile budala kojima je sad zgodno to da skandiraju jer se tu pojavila reprezentacija Srbije. Sutra će sa istim žarom da pljuju po navijačima (i igračima) Dinama ili Hajduka ili protiv koga već navijaju. Isto kao u Srbiji - jedan prosječan huligan koji "navija" za Zvezdu sa jednakim žarom će da se obruši i na Hrvate i na navijače (i igrače) Partizana, a bogme i svoje igrače (!). Naravno, sve to važi i za navijače Partizana i druge. Taj "navijački" svijet je čudo i sportski događaji privlače najveće idiote.

Ono što hoću da kažem je - idiotizam nema nacionalnost. Idiotizam je jednostavno - idiotizam.

E sad, ono što već jeste malo ozbiljnije je ono skidanje zastava po naredbi gradonačelnika, što je velika sramota, ali opet - ne vidim razloga da mi sad ovde gonimo nekog navijača Hrvatske da nešto osuđuje i da se stidi što je gradonačelnik Zadra idiot. Ono što je takođe ozbiljno jeste napad na igrače Crvene zvezde prije nekoliko dana u Splitu, ali tu je zakazala policija i opet - u pitanju je gomila idiota.

Stvar koja me je vrlo iznervirala jeste ponašanje stručnih konsultanata na RTL televiziji. Komentatori su uglavnom objektivni i nema šta da im se zamjeri (lik koji je komentarisao meč sa Makedoncima me je po nekim komentarima podsjetio na najveću legendu Sabahudina Sašu Vugdalića), ali recimo Vlado Šola je sav veseo i sa smijehom prokomentarisao kako "svi osim Srbije imaju šanse za prolaz dalje". Sasvim je OK da on navija protiv Srbije (eto i ja navijam protiv Hrvatske), ali u javnim nastupima bi valjalo da se te navijačke tenzije malo obuzdaju.

Što se tiče samog rukometa - eto pobijedili smo Makedonce i ja sam zadovoljan ukupnim učinkom. Mislim da je ono što nas je upropastilo bilo ne katastrofa protiv Poljske (po jedna nas čeka na svakom velikom takmičenju) već poraz od Danske i olako prokockanih 8 razlike. Sa tom eventualnom pobjedom situacija bi bila mnogo drugačija i bili bismo glavni kandidati za polufinale. Šta je, tu je.

:thumbright: :thumbright:

Da bi riječ reko..

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:

Искрено, ово нагиње ка лупетању. :wink:
О каквим је овдје идиотима ријеч? Лијепо се види да читава публика од 7 до 77 "прави угођај". Ти покушаваш (што је највећи апсурд који сам чуо у задње вријеме) да поистовјетиш навијање "Звезда ми је свеееее, Звезда живооот јееее...", са "убиј Србина/четника/циганина, Србе на вребе, ЗА ДОМ СПРЕМНИ..."??? :confused2:
Па кад си на неком дербију чуо "убиј гробара/делију, убиј играча Партизана/Звезде"? Зна се врло добро шта је спортско навијање, а шта је националистичка и нацистичка парола/пјесма/повик. Два дана након тога је Цибона гостовала у БГ, да ли си чуо "убиј Хрвата"?
Хулиганизам је нешто друго, туче, нереди и сличне ствари, али ово није ни близу томе. Друг ми прича, кад је биоу Задру (међу оних 50-так људи), да су марицом (МАРИЦА!) пребачени у дворану, ида није било 300 полицајаца, не би извукли живе главе! У 21 вијеку! Када неко плати дневну карту, која није ни мало јефтина, да би изгубио глас пјевајући наведене "пјесмице", то је онда патолошки случај. Једнако интересантну утакмицу одмах након тога гледа празна хала....
Дојаве о бомбама, забрана шетње, ХЕЈ! шетње, без полиције! То што је скинута застава, није жеља градоначелника, нити је он идиот, њему виси егзистенциа о концу (политичка), јер гласове је добио играјући на националну карту, ХДЗ је апсолутни владар доле.
Највећи спортски догађај у Хрватској - до сада - са оваквим мрљама, заслужује најгору осуду. Наравно, све је то дириговано и то је државни интерес.
Искрено мнислим да такво навијање не би било у Загребу, или било ком сјевернијем граду у Хрватској. Долазе и Звезда и Партизан да играју против Цибоне, и никад не буде толико таквих испада. Чак не буде потпуно испуњена дворана. Задар је националистичка и нацистичка провинција, "обогаћена" већ постојећом склоношћу ка комплексашким појавама у Хрватској, поготово у том географском окружењу.
Citiraj:
Taj "navijački" svijet je čudo i sportski događaji privlače najveće idiote.

Је л` сад треба да се сви овде на форуму и званично сматрамо идиотима???:roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Harvester je napisao:

Ne kontam ovo na kraju, jesi se zeznuo u kucanju, ili valjda si mislio drugo mjesto, i u finalu...

Naravno da sam mislio na finale, a to je samo namjerna greška da vidim da li pratite :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što reče Danil Harms - trezvene starice bilo bi dobro hvatati lasom.

Elem, prvo ću da odgovorim na posljednju rečenicu u bigmanovom postu:

Citiraj:
Је л` сад треба да се сви овде на форуму и званично сматрамо идиотима???

Ajde ne zezaj! :wink: Znaš vrlo dobro da sam mislio isključivo na stadione i da idioti o kojima sam govorio u prethodnom postu vole svoje frustracije da ispoljavaju na pomenutim događajima. Nisam mislio na nas forumaše, koji smo inače intelektualna elita Republike Srpske, to je valjda jasno 8)

Citiraj:
Ти покушаваш (што је највећи апсурд који сам чуо у задње вријеме) да поистовјетиш навијање "Звезда ми је свеееее, Звезда живооот јееее...", са "убиј Србина/четника/циганина, Србе на вребе, ЗА ДОМ СПРЕМНИ..."???

Ne, to uopšte nisam rekao. Ali eto, ti koji viču "Zvezda mi je sve" i tome slično mlate igrače tima za koji "navijaju", demoliraju im aute, na utakmicama (i na svom terenu i na gostovanjima) prave ogromnu štetu zbog koje njihov klub plaća ogromne količine para, tako da to što im je "Zvezda sve" mogu da okače mačku o rep dok ne pokažu primjernim ponašanjem da im je stalo do kluba. Da poentiram - smatram da su i Delije i Grobari i BBB i Torcida i Manijaci i i Horde zla potpuno ista stoka kojoj nije stalo ni do čega osim do liječenja sopstvenih kompleksa.

Istina je nesumnjiva da je u Hrvatskoj mnogo više izražena srbofobija nego u Srbiji... šta, "hrvatofobija" (?) Ali to ne može da se zaključi na osnovu incidenata "navijača", koji su svugdje isti, nego na drugim stvarima. Jedan primjer sam već naveo (Vlado Šola), drugi bi mogli da budu srpski i hrvatski komentatori (među ovim drugima nekih koji su ekstremno nacionalistički nastrojeni, Slavko Cvitković prvenstveno, dok je u Srbiji takva pojava nezamisliva), treći bi mogla da bude npr. Hrvatska televizija koja se malo-malo u nekoj političkoj emisiji bavi Srbijom i njenim "zaostatkom za civiliziranim svijetom" umjesto da gledaju svoja posla itd.

Okej, ovo je možda malo nejasno, tako da ćeš morati da mi vjeruješ na riječ da je u mojoj glavi poenta savršeno jasna, problemi nastupaju u prenosu na papir, tj. ekran.
Za kraj, jedan citat:

"Pravo je zadovoljstvo udariti čovjeka po njušci."

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
Зна се врло добро шта је спортско навијање, а шта је националистичка и нацистичка парола/пјесма/повик.

Slika

Slika

:evil3:

I po cemu smo mi sad bolji od njih?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne, to uopšte nisam rekao. Ali eto, ti koji viču "Zvezda mi je sve" i tome slično mlate igrače tima za koji "navijaju", demoliraju im aute, na utakmicama (i na svom terenu i na gostovanjima) prave ogromnu štetu zbog koje njihov klub plaća ogromne količine para, tako da to što im je "Zvezda sve" mogu da okače mačku o rep dok ne pokažu primjernim ponašanjem da im je stalo do kluba. Da poentiram - smatram da su i Delije i Grobari i BBB i Torcida i Manijaci i i Horde zla potpuno ista stoka kojoj nije stalo ni do čega osim do liječenja sopstvenih kompleksa.

Е па ниси поентирао. :D
Пошто знам ствари о ове двије наше групе, нећу причати о осталима. Елем, навијачке групе Делија/Гробара по својој суштини - дефиницији - програму - су људи који живе за клуб, мало су радикалнији у својој љубави према клубу од симпатизера, и то је све. То што је навијачка група погодна (убила се!) за мајмуне/клошаре/идиоте/мороне/и осталу стоку, да се у њу инфилтрирају, никако не значи да цијелу групу можеш називати стоком. Прави навијач иде на утакмицу, пјева, прави кореографију, учествује у свим активностима трибине (од бојкота до хуманитарне акције) и повремено се бије (јер је то дио "фолклора" навијачке субкултуре :D ) БЕЗ оружја и оруђа, са жељом да понизи другог навијача (најчешће се одузима шал, неко обиљежје од момка који је пао и не може да се брани више, јер, вјеровао или не, постоји кодекс међу навијачима), а не да некога убије, осакати или начини инвалидом. Нажалост, чето се деси да се такви могу исконтролисати кад дођу на стадион, или око њега, па се догађају немиле сцене. Највећи проблем су млади, који се покушавају доказати на тај начин, у ствари, постижу контраефекат, па су увијек осуђени (често то поприма физичко-васпитне мјере) и од стране навијачке групе којој "припадају". Делије нису одавно направиле ни једну ствар коју си навео... (за њих сам сигуран)
У осталом, зар нису то показали у задњем колу НЛБ, кад се нису "светили" Хрватима за Сплит.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Dakle, SP u rukometu, Hrvatska, sport, prognoze, medalje, ovo-ono. Pa nije fazon da sad, kad nismo usli u polufinale, prestanemo govoriti o sportskom dijelu prvenstva?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E vidiš, tu sad dolazimo do veoma pipave situacije. Ako su za navedene nemile događaje odgovorni samo pojedinci, zašto se onda navijačka grupa (u ovom slučaju govorim o Delijama, ali odnosi se i na ostale) fino ne ogradi od takvih incidenata? Ne sjećam se da je iko osudio šamaranje Ognjena Koromana ili divljaštvo na autima itd. itd., da kaže "ovo je djelovanje pojedinaca, mi Delije kao grupa se ograđujemo" i tako dalje.
Tehnički, ja razumijem tvoju poentu - po samoj definiciji navijačka grupa bi trebalo da bude organizacija koja bi na utakmicama pružala malo glasniju i slikovitiju podršku svom timu nego što to rade "obični" navijači koji samo dođu da pogledaju utakmicu. Ali mislim da se sve to prilično (ili potpuno) izgubilo u ovom raznom divljaštvu. Pa danas je spektakularna vijest kad je navijanje na nekoj utakmici korektno!

Uostalom, ova priča je dosadna. Idem da vidim kako mi napreduje tijesto za picu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Dakle, SP u rukometu, Hrvatska, sport, prognoze, medalje, ovo-ono. Pa nije fazon da sad, kad nismo usli u polufinale, prestanemo govoriti o sportskom dijelu prvenstva?

Paaaa, Francuzi osvajaju. Doduše, to se znalo i prije početka prvenstva. Pitanje je jedino kako će medalje da se rasporede međ Hrvatima, Poljacima i Dancima. Danci ne mogu uzeti zlato ili srebro, ali imaju šansi za bronzu. Hrvatima i Poljacima dajem podjednake šanse za plasman u finale (ili možda malo veće Poljacima). Većina ljudi misli da su Hrvati za klasu bolji, ali njušim da će u polufinalu da dožive strašan pad, jer su nakon pobjede nad Francuzima sebe već proglasili za šampione.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schwabo je napisao:
I po cemu smo mi sad bolji od njih?

Прво, колико видим, слике су из И. Сарајева и Бања Луке. Нема везе са Србијом и њиховим навијачким групама, као ни са односом између навијача Србије/Хрватске.
Друго, и то је старо више од 2-3 године. Не вјерујем да то још увијек каче.
Треће, да се разумијемо, АПСОЛУТНО сам против тога (иако ја нисам неки фактор да осуђујем, али је то мој лични став), и строго би кажњавао све врсте оваквих парола, ГДЈЕ год да се догоде.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 539 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]