Harvester je napisao:
VRLO griješite što ovom zviždanju himni i skandiranju "ubij Srbina" pridajete nacionalni predznak. Znam, sad ćete reći: "Šta to ova morončina lupeta? Pa naravno da ima nacionalni predznak!". E pa ja mislim da nema. U pitanju je iživljavanje gomile budala kojima je sad zgodno to da skandiraju jer se tu pojavila reprezentacija Srbije. Sutra će sa istim žarom da pljuju po navijačima (i igračima) Dinama ili Hajduka ili protiv koga već navijaju. Isto kao u Srbiji - jedan prosječan huligan koji "navija" za Zvezdu sa jednakim žarom će da se obruši i na Hrvate i na navijače (i igrače) Partizana, a bogme i svoje igrače (!). Naravno, sve to važi i za navijače Partizana i druge. Taj "navijački" svijet je čudo i sportski događaji privlače najveće idiote.
E sad, ono što već jeste malo ozbiljnije je ono skidanje zastava po naredbi gradonačelnika, što je velika sramota, ali opet - ne vidim razloga da mi sad ovde gonimo nekog navijača Hrvatske da nešto osuđuje i da se stidi što je gradonačelnik Zadra idiot. Ono što je takođe ozbiljno jeste napad na igrače Crvene zvezde prije nekoliko dana u Splitu, ali tu je zakazala policija i opet - u pitanju je gomila idiota.
Искрено, ово нагиње ка лупетању.
О каквим је овдје идиотима ријеч? Лијепо се види да читава публика од 7 до 77 "прави угођај". Ти покушаваш (што је највећи апсурд који сам чуо у задње вријеме) да поистовјетиш навијање "Звезда ми је свеееее, Звезда живооот јееее...", са "убиј Србина/четника/циганина, Србе на вребе, ЗА ДОМ СПРЕМНИ..."???
Па кад си на неком дербију чуо "убиј гробара/делију, убиј играча Партизана/Звезде"? Зна се врло добро шта је спортско навијање, а шта је
националистичка и нацистичка парола/пјесма/повик. Два дана након тога је Цибона гостовала у БГ, да ли си чуо "убиј Хрвата"?
Хулиганизам је нешто друго, туче, нереди и сличне ствари, али ово није ни близу томе. Друг ми прича, кад је биоу Задру (међу оних 50-так људи), да су марицом (МАРИЦА!) пребачени у дворану, ида није било 300 полицајаца, не би извукли живе главе! У 21 вијеку! Када неко плати дневну карту, која није ни мало јефтина, да би изгубио глас пјевајући наведене "пјесмице", то је онда патолошки случај. Једнако интересантну утакмицу одмах након тога гледа празна хала....
Дојаве о бомбама, забрана шетње, ХЕЈ! шетње, без полиције! То што је скинута застава, није жеља градоначелника, нити је он идиот, њему виси егзистенциа о концу (политичка), јер гласове је добио играјући на националну карту, ХДЗ је апсолутни владар доле.
Највећи спортски догађај у Хрватској - до сада - са оваквим мрљама, заслужује најгору осуду. Наравно, све је то дириговано и то је државни интерес.
Искрено мнислим да такво навијање не би било у Загребу, или било ком сјевернијем граду у Хрватској. Долазе и Звезда и Партизан да играју против Цибоне, и никад не буде толико таквих испада. Чак не буде потпуно испуњена дворана. Задар је националистичка и нацистичка провинција, "обогаћена"
већ постојећом склоношћу ка комплексашким појавама у Хрватској, поготово у том географском окружењу.
Citiraj:
Taj "navijački" svijet je čudo i sportski događaji privlače najveće idiote.
Је л` сад треба да се сви овде на форуму и званично сматрамо идиотима???:roll: