banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 09:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ninjutsu
PostPoslato: 28 Okt 2005, 10:01 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 14:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
za surikene ne znam ali poluge mozes radi bez obzira na oklop, postoji dovoljan otklon da se moze napraviti poluga

btw ono sto mene interesuje je da li se na tim treninzima ninjutsua uci laganje, posto diab10 otkako je krenuo da trenira laze k`o foka, pa me interesuje taj dio treninga da se malo izvjezbam

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Bezveze... daljac je u kung-fu-u, tengu je u ninjutsu-u... i sad ovaj prvi uci ovog drugog da je ono prvo mnogo drugacije od ovog drugog... (a posto vidim da tengu napise tu i tamo nekakav "oglas" i nista vise, ocigledno da covek nije sklon dokazivanju)... man'te se ove suplje price...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Warlock je napisao:
Bezveze... daljac je u kung-fu-u, tengu je u ninjutsu-u... i sad ovaj prvi uci ovog drugog da je ono prvo mnogo drugacije od ovog drugog... (a posto vidim da tengu napise tu i tamo nekakav "oglas" i nista vise, ocigledno da covek nije sklon dokazivanju)... man'te se ove suplje price...

Mogao bi da, s vremena na vrijeme, i procitas koji post, a ne da lupas napamet. Ja nikoga nisam ovdje nista ucio, samo sam postavljao opravdana pitanja, a nijedno, gle cuda, nije bilo upuceno tebi, tako da ne znam sta si se nasao mijesati u razgovor koji te se, medju nama receno, uopste ne interesuje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Dobro dobro... nemoj da se nerviras... skodi tenu... izvinjavam se... mod... brisi moj post, da ne bude kako potpaljujem vatru...

Vrh

Tema posta: ninjutsu
PostPoslato: 28 Okt 2005, 19:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2004, 08:57
1.Shuriken ne moze da ubije nikoga jer njegova namjena je prvenstveno da zbuni i unese paniku u neprijateljske redove.To sto si gledao neke filmove ne cini te znalcem japanskih ratnickih vjestina. Ako vas interesuje shuriken dodjite na trening. Zbog cega je bilo koje oruzje pod vjestina, ljepo sam cini mi se napisao da bez dobrog poznavanja golorukog borenja ninja ne bi mogao da radi ni osnovne pokrete sa oruzjem.

2. Poluge ne mozes izvoditi nikome ko nosi japanski yoroi jer Kote dio oklopa ne dozvoljava uvrtanje podlaktice. Mada mozes primjenjivati blokiranje kretanja protivnika ukoliko znas kako da mu blokiras sode ili kabuto. Vrat nije jedino ne zasticeno mjesto na yoroi-u ima ih mnogo. Unutarnji dio podlaktice i nadlaktice, leda, zadnji dio nogu i prije svega yoroi nisu nosili svi samuraji niti ratnici jer on je dio nasljeda a ukoliko niste pripadali visokom stalezu niste mogli nositi yoroi. Pored toga shuriken se nije samo bacao vec i koristio u direktnoj bliskoj borbi za
sjecenje i ubadanje jer postoji nekoliko vrsta shurikena.

Moje iskustvo u Ninjutsu je preko 12 godina i treninga i kao sto je primjetio Warlock nemam namjeru da se dokazujem ja objasnjavam i ako neko zeli moze doci na moj trening i tamo dobiti detaljnije info o vjestini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2005, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lijepo. Ja ne zelim da ulazim u filozofiju vase borilacke vjestine, jer je ne poznajem. Ali, ne mozete pisati o kung-fuu niti o razlici izmedju njega i ninjutsua kada ga ne poznajete. A da ga poznajete ne bi nikada tvrdili da ga je donio svestenik iz Indije i to jos da je taj isti pop :lol: bio nepokretan.

Po kojoj logici nepokretan covjek moze da napravi ijednu borilacku vjestinu?

Cuo sam zanimljiv podatak - moja poznanica je nedavno bila u Japanu i rekla mi je sljedece: kog god Japanca da je pitala o mjestu nastanka borilackih vjestina svi su odgovarali da je to Kina, ali da su ih Japanci naknadno usavrsavali kada su ih donijeli u Japan.

Mnogima ne odgovara da se prica o kineskim borilackim vjestinama, jer bi to onda uzdrmalo odredjene ekonomske vrhove. Ne smijem ni da zamislim sta bi bilo kada bi mnogi koji treniraju borilacke vjestine znali da su sve nastale u Kini. Pojedine drzave bi izgubile odredjeni profit koji im borilacke vjestine donose.

Jos jedna stvar me buni - danas u svijetu ima mnogo propagandnog meterijala koji je vazan za ninjutsu. Zar to nije obicna reklama koja nema veze sa borenjem, jer, moramo priznati, neku vjestinu je nemoguce uciti sa kasete ili iz casopisa. Da li je to uradjeno samo radi vece popularizacije ninjutsua? Ako jeste onda je pitanje - sta je ostalo od izvornog, ratnickog ninjutsua?

Vrh

Tema posta: ninjutsu
PostPoslato: 08 Nov 2005, 14:33 
Početnik
Početnik

Ja nisam ni rekao da nisam vjezbao Kung fu :-)
Druga stvar sve borilacke vjestine nisu nastale u Kini jer bi onda ispalo dea je neko donjeo Kapoeiru u Brazil iz Kine. Razmisli malo o onom sto govoris. Da tacno je da su neke vjestine donesene iz Kine u Japan i da su tamo usavrsene. A zasto kazem da je Buda bio nepokretan vjerovatno bi trebao da malo pretreses istoriju.

Da ima mnogo propagadnog materijala za Ninjutsu ali ko ga je napisao, dali su oni legitimni, ko ih je ucio. Mnogo je stvari o kojima treba razmisliti.
Ja imam svoju legitimaciju kao ucitelja i nisam napisao ni jednu knjigu jer Ninjutsu nije za ucenje iz knjiga niti sam ja ga ucio na taj nacin. A narocito dobio licencu putem net-a jer za ovu licencu moras imati majstora ucitelj koji garantira za tebe u japanu. Sta je ostalo od samog pravog borbenog ninutsu-a mozes doznati samo od kvalifikovanog ucitelja koji je clan Shidoshi kai i ima shidoshi ho ili shidoshi licencu kao sto je i moja koju mozes vidjeti na slici. Na njoj stoji na japanskom
MEN:Sertifikat
Mijic Zoran
MIGI NO SHA: Osoba na desnoj strani
BUJINKAN DOJO
SHIDOSHI HO:mladji ucitelj
datum izdavanja i potpis velemajstora Masaaki Hatsumi

Inace o ninjutsu se ne uci preko net-a vec kao covjek dodjes na trening pa razgovaras o njemu ili ga treniras jer tako ces dobiti vise informacija.

http://www.sojobodojo.rs.ba/shidoshi_ho_licenca.JPG

Vrh

Tema posta: Re: ninjutsu
PostPoslato: 09 Nov 2005, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tengu je napisao:
Ja nisam ni rekao da nisam vjezbao Kung fu :-)

Da si radio kung-fu nikada ga ne bi poistovjecivao sa budizmom. Jing i Jang, koji je simbol kung-fua, dolazi iz Taoizma. I niko ne govori o Budi - tvorcu kung-fua.

tengu je napisao:
Druga stvar sve borilacke vjestine nisu nastale u Kini jer bi onda ispalo dea je neko donjeo Kapoeiru u Brazil iz Kine. Razmisli malo o onom sto govoris. Da tacno je da su neke vjestine donesene iz Kine u Japan i da su tamo usavrsene. A zasto kazem da je Buda bio nepokretan vjerovatno bi trebao da malo pretreses istoriju.

Da li ti kao ninja mozes reci da je Kapoera borilacka vjestina? U kojoj bi to situaciji ti koristio Kapoeru da je znas? I da li bi uvijek sa sobom morao nositi radio da bi pustao muziku kada bi dolazilo do neke borbe?
A to za Budu - necu komentarisati...

Vrh

Tema posta: idemo dalje
PostPoslato: 11 Nov 2005, 14:41 
Početnik
Početnik

Ja ne postovjecujem kung fu sa budizmom, shaolin kao izvor nastanka glavnog oblika kung fua je budisticki manastir. Mada mi nije jasno kako se u njemu mogao raditi kung fu sa oruzjem kada je oruzje zabranjeno unositi u budisticke manastire.
Druga stvar, zbog cega ne bi trebalo posmatrati Kapoeiru kao borilacku vjestinu i ustvari sta je po tvom misljenju borilacka vjestina.
Muzika je samo dio treninga kapoeire a nesto sto moras imati da bi se borio jer po takvoj logici bi i ti trebao da nosis strunjace ili drugu zastitinu opremu stalno uz sebe da bi se mogao boriti kada te neko napadne.

A sto se tice Bude...... Opet cu ti reci hajde procitaj jos koju knjigu pa ces uvidjeti da je Shakyamuni Buda bio covjek koji je razvio danas poznati sistem borenja Kung Fu u Kini, ustvari mozda ga drugacije zovu u Kini nego u japanu ali je bio Buda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2005, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
A sta je sa onim: "Ko vidi ninjdzino lice i prica o tome, umrece u najgorim mukama.."

Vrh

Tema posta: Re: idemo dalje
PostPoslato: 11 Nov 2005, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ajd da i ja kazem koju o kung-fuu, ako nije za zamjeriti...

tengu je napisao:
Ja ne postovjecujem kung fu sa budizmom, shaolin kao izvor nastanka glavnog oblika kung fua je budisticki manastir. Mada mi nije jasno kako se u njemu mogao raditi kung fu sa oruzjem kada je oruzje zabranjeno unositi u budisticke manastire.

Shaolin nije niti moze biti glavni izvor nastanka kung-fua. Kung-fu je nastao mnogo prije nego sto su se pojavili i prvi manastiri u Kini. Wing chun (u prevodu=pesnica proljeca) je nastao pradavno. Kinezi ne znaju tacan datum njegovog stvaranja, niti tvorca. Vjeruju da ga je stvorio svekoliki Tvorac.

Takva tvrdnja dolazi zbog, kako Kinezi kazu, savrsenosti ovog ratnickog sistema kada je u pitanju borba koja ne podrazumijeva vatreno oruzje. U kung-fuu su ukljuceni svi aspekti borenja. Ipak, kako je Kina ogromna, tako se kung-fu razvijao i prilagodjavao odredjenoj oblasti. Nije biulo sanse da se neke tehnike mogu isto raditi na sjeveru i na jugu iz rpostog razloga sto su, recimo, ljudi bili razlicito obuceni. Tu se, za kratko, mijenjao princip borenja, tako da na jugu nisi nikoga mogao hvatati za odjecu kada oni, prirodno, i nisu nosili odjecu usljed visokih temperatura.

Pa opet, kung-fu je opstao u svom izvornom obliku sa tehnikama koje se rade i na sjeveru i na jugu, sa istim principima. Iz tog razloga se govori o najsirem borilackom sistemu. Cak su i kineske ninje svoje tehnike preuzele iz kung-fua.

Dalje - uz kung-fu se prvobitno i primarno veze taoizam, a ne budizam. To bi svakom poznavaocu kung-fua bilo jasno, ako zna da se za simbol kung-fua uzima Jin i Jang. U njemu su sadrzani osnovni taoisticki principi.

E, zato se moglo vjezbati sa oruzjem.

tengu je napisao:
Druga stvar, zbog cega ne bi trebalo posmatrati Kapoeiru kao borilacku vjestinu i ustvari sta je po tvom misljenju borilacka vjestina.

Borilacka vjestina je sistem borbe koji pomaze u prezivljavanju. A ako kapoera moze da ti pomogne makar i u obicnoj tuci...
Mislim - ti si ninja. Zar bi jedan kapoera majstor, pa bio dobar ne znam koliko, mogao da te pobijedi onom ludom akrobatikom?

A ja nemoram nositi strunjace, jer oni nisu sastavni dio moga treniranja. Kao ni bilo koje drugo pomocno sredstvo...

tengu je napisao:
...pa ces uvidjeti da je Shakyamuni Buda bio covjek koji je razvio danas poznati sistem borenja Kung Fu u Kini, ustvari mozda ga drugacije zovu u Kini nego u japanu ali je bio Buda.

Nije bio Buda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2005, 21:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Nije provokacija, ali zanima me kako vi sto trenirate tradicionalne borilacke vjestine komentarisete da su nindje i majstori kung fua i ostali vjestina svaki put ubjedljivo porazeni uglavnom od rvaca i majstora brazilskog jiu jitsua u ultimate fightu i slicnim takmicenjima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2005, 04:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
"... ko ce ici kuci praznih ruku? Izbacite najslabiju kariku" :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: ninje u UFC
PostPoslato: 12 Nov 2005, 11:32 
Početnik
Početnik

Ovo je odgovor za del capo:
Na drugom UFC u finalu je bio ucenik Robbert Bussey-a majstora Bujinkan Ninjutsu-a i pobjedio je u nekoliko sekundi. Izasao je kao sekundant, cini mi se za Rorie Gracie ili neko vec iz Gracie porodice. Sem toga potezes pitanje koja je vjestina bolja mislim da je to nemoguce reci jer jedan covjek ne moze ukazati na kvalitet jedne vjestine vec nesto drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2005, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slazem se sa tenguom.
Uostalom, vrlo malo ljudi radi pravi ninjutsu i kung-fu, a jos manji broj ih ide po ringovima i bije se za pare...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2005, 20:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jeste dosao je u finale kao zamjena i pobjedio. Mislim da je imao jos jednu pobjedu i tri poraza. Izgubio je borbu sa Tankom, debelim alkoholicarom. Takmicio se jos jedan nindja, mislim da se zove Scott Morris, veoma neslavno je zavrsio ufc karijeru. Nidnjicu je dobar ako zelis da se prisunjas nekome, da nekoga napadnes iz zasjete al u ne naoruzanoj borbi prsa u prsa u odnosu na ostale sportove veoma je ne efikasan. Sto se tice goloruke borbe uglavnom se zasnima na jiu jitsu i aikidu, ispravi me ako grijesim. Ali aikido je bio efektivan u borbi protiv samuraja koji su nosili teske oklope i zbog toba bili veoma nestabilni i spori. Volio bi da vidim tog aikodoku koji ce izbjegen udarac Lenox Luisa i uz to da napravi polugu na njegovoj ruci.
Citiraj:
Uostalom, vrlo malo ljudi radi pravi ninjutsu i kung-fu, a jos manji broj ih ide po ringovima i bije se za pare...

Mnogo ljudi se jos uvijek trenira kung-fu, i mnogi od njih se biju po raznim manje poznatim turnirima za simbolicne pare.
Ako se neko takmici u ufc ili pride, to sigurno ne radi zbog para, jer pare koje oni zarade su smjesne u odnosu na zaradu jednog boksera, tenisra ili kosarkasa.
Borilacka vjestina da bi bila efikasna ne moze ostati tradicionalna. Pa cak i boks se polako mjenja, svako ko je gledao mec Fedor-CroCop vidio je da Fedorovi "ulicni" udarci su bili efikasniji od Mirkovi tehnicko cisti bokserski udaraca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2005, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Filmovi cuda cine... :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao Daljac dana 14 Nov 2005, 09:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2005, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

del_capo je napisao:
Nidnjicu je dobar ako zelis da se prisunjas nekome, da nekoga napadnes iz zasjete al u ne naoruzanoj borbi prsa u prsa u odnosu na ostale sportove veoma je ne efikasan.

To ne mozes da znas, jer ne treniras ninjutsu. Ako su ljudi vijekovima prezivljavali u ratovima i borbama zahvaljujuci ninjutsuu onda ne vidim zasto bi bilo sta promijenila ulicna tuca.

del_capo je napisao:
Sto se tice goloruke borbe uglavnom se zasnima na jiu jitsu i aikidu, ispravi me ako grijesim. Ali aikido je bio efektivan u borbi protiv samuraja koji su nosili teske oklope i zbog toba bili veoma nestabilni i spori. Volio bi da vidim tog aikodoku koji ce izbjegen udarac Lenox Luisa i uz to da napravi polugu na njegovoj ruci.

Evo, ja cu te ispraviti: jiu-jitsu je vise borilacki sport, a ne vjestina, jer se ne zasniva na prizevljavanju. Jiu-jitsu se vise svodi na poluge, bacanja, gusenja, rvanje, a manje, vrlo manje na udarce. Aikido je s druge strane- u bilo kom obliku, cak i taj famozni realni aikido - umjetnost poluga i kao takav se ne moze koristiti u borbi iz razloga koje si ti naveo.

del_capo je napisao:
Mnogo ljudi se jos uvijek trenira kung-fu, i mnogi od njih se biju po raznim manje poznatim turnirima za simbolicne pare.

Gledaj ovako - kung-fu se kao vjestina trenira cijeli zivot. Tek poslije 15-20 godina treniranja mozes reci da znas da se boris. Dakle ti mislis da je realno da neko ko je 20 godina potrosio drljajuci po kojekakvim sumama, pecinicama, prasnjavim salama - ode da se bije na ultimat fight. Ja sebe ne mogu da zamislim u takvoj ulozi.

del_capo je napisao:
Borilacka vjestina da bi bila efikasna ne moze ostati tradicionalna.

Vjeruj mi - ne mora. Sta se to promijenilo o borbi u posljednjih 500 ili 1000 godina? I onda su ljudi znali da se bore, a znaju i danas... Pa ako si tada mogao da se nosis sa svima ako si znao kung-fu ili ninjitsu, ne znam zasto to ne bi mogao i danas...
Ali, valaj znati da kung-fu nije ono sto je radio Brus-Li ili sto danas rade Dzeki Cen i Dzet Li. Kung-fu je nesto sasvim, sasvim drugo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2005, 18:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako su ljudi vijekovima prezivljavali u ratovima i borbama zahvaljujuci ninjutsuu onda ne vidim zasto bi bilo sta promijenila ulicna tuca.

vitezovi su vijekovima prezivljavali u ratovima i borbama sto ne znaci da bi njihove tehnike bile efikasne u danasnje vrijeme.
Citiraj:
Aikido je s druge strane- u bilo kom obliku, cak i taj famozni realni aikido - umjetnost poluga i kao takav se ne moze koristiti u borbi iz razloga koje si ti naveo.

to i govorim cjelo vrijeme kao vecina ostalih vjestina bio je veoma efikasan u vremenu kada je nasta i sobzirom da se nije adaptirao danas gotova da nema nikakvu efikasnost, bar u borbi s nekim ko je strucnjak za nove "hibridne" borilacke sportove.

Citiraj:
Gledaj ovako - kung-fu se kao vjestina trenira cijeli zivot. Tek poslije 15-20 godina treniranja mozes reci da znas da se boris

u tome i jeste stvar prosjecnu osoba poslije par godina treniranja brazilskog jiu jitsu moze da se veoma uspjesno nosi sa skoro svakim u borbi na zemlji. Ista stvar je sa rvanjem, muay thai i boksom.

Citiraj:
Dakle ti mislis da je realno da neko ko je 20 godina potrosio drljajuci po kojekakvim sumama, pecinicama, prasnjavim salama - ode da se bije na ultimat fight. Ja sebe ne mogu da zamislim u takvoj ulozi.

Ne razumijem sta pokusavas da kazes, ja ne znam nikoga ko je potrosio 20 godina po sumam i pecinama.

Citiraj:
Vjeruj mi - ne mora. Sta se to promijenilo o borbi u posljednjih 500 ili 1000 godina? I onda su ljudi znali da se bore, a znaju i danas...

mnogo toga, uzmimo samo borilacke sportove, koliko je nekad majstora borilacki vjestina znalo da se bori i na zemlji i stojeci, gotovo niko. UFC je sve to promjenio, dolaskom Gracie ljudi po prvi put vide BJJ i njegovu efikasnost. Gotovo svi koji se takmice u ultimate fightu treniraju i borbu na zemlji i na nogama da bi bili uspjesni, jedino Gracie je napravio veoma uspjesnu karijeru koristeci samo BJJ.

Citiraj:
Pa ako si tada mogao da se nosis sa svima ako si znao kung-fu ili ninjitsu, ne znam zasto to ne bi mogao i danas...

promjenio se protivnik tada su ti borci uglavnom radili kojekakve kate sutali prazan vazduh dok dans provode sate i sate u ringu sparingujuci, ili na strunjacama vjezbajuci bacanja, poluge, ciscenja itd. A da ne govorim koliko je danasnja nauka i sportska medicina pomogla, vjerovatno si cuo za pylometric vjezbe, nove vrste kondicionih treninga, tegovi, pravilna i redovna ishrana koju su imali samo bogatasi u srednjem vijeku...

Citiraj:
Ali, valaj znati da kung-fu nije ono sto je radio Brus-Li ili sto danas rade Dzeki Cen i Dzet Li. Kung-fu je nesto sasvim, sasvim drugo...

brus lee jeste zacetnik mixed martial arts, njegov pristup borbi jeste ono sto vidimo u ufc i pride-u, da koristis ono sto tebi najvise odgovara da pobjedis bilo to udaranje, sutanje, rvanje itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]