banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Hm...pitam se..
PostPoslato: 28 Avg 2004, 11:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2004, 14:44
U ime svih u crveno-belom,
za zakletvu Zvezdi ja spev'o sam stih
ja kunem se srcem i dusom i telom
da bodricu, do smrti njih.
Al' zivot pred nama jos bitaka skriva
jer tezak je, tezak , taj fudbalski boj
ja znam, Zvezdu ceka jos sto ofanziva
i zivot joj poklanjam svoj.
Racunajte na nas.

Sumnjaju neki da bodrimo pogresan tim
i mrze nas zato sto uvek smo s' njim,
al' sever i dalje odjekuje tom,
navijackom pesmom najboljom.
Racunajte na nas
:drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2004, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
29.08.2004
"Delije" uništile sedišta u avionu JAT-a, pokušavali da pilotiraju
Navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda napravili su štetu u visini od 50 hiljada dolara u avionu "Jat ervejza" "boingu 737", kada su u utorak otputovali u Roterdam, na utakmicu Zvezda - PSV, rečeno je "Glasu javnosti" u beogradskom SUP-u. Prema jednoj verziji, navijače su na surčinskom aerodromu, po povratku iz Holandije, dočekali pripadnici Žandarmerije, a beogradski policajci su izvršili uviđaj i konstatovali štetu koja je procenjena na 50.000 dolara. U SUP-u su rekli da je drugi avion otišao po navijače u četvrtak i da su oni ovog puta mirovali, ne pričinjavajući nikakvu štetu. Policija je podnela krivične prijave za krivično delo oštećenja tuđih stvari, ali do juče niko nije bio priveden. U policiji su rekli da ne znaju protiv koliko osoba je prijava podneta.

Izvor "Glasa" rekao je da se sumnja da su navijači neznatno oštetili i drugi avion, koji je za Beograd poleteo iz Ajndhovena, a prema drugoj verziji iz JAT-a, navijače u povratku niko nije hteo da vozi, pa je jedva nađen pilot koji bi ih prebacio za Beograd. Navodno su u povratku prebačeni do nemačkog grada Kelna, odakle je poleteo avion za Beograd.

Prema pouzdanim informacijama sa aerodroma, navijači su na putu za Roterdam potpuno izvalili i rasturili većinu sedišta, divljajući i skačući po avionu, ne obraćajući pažnju na to gde se nalaze. Prilikom odlaska u Holandiju, oni su navodno oštetili sedišta i jastuke za naduvavanje, a čak su pribegli i paljenju baklji, pokušavajući da uđu u pilotsku kabinu s ciljem da pilotiraju. Navodno su nasrtali i na stjuardese.

Ovakve optužbe, posebno ove poslednje, odlučno odbacuju oni koji "delije" poznaju "dugo i dobro", tvrdeći da, iako skloni vandalskom ponašanju, kao i većina navijača, ne bi išli dotle da u avionu pale baklje. "Ko bi bio lud da zapali baklju usred aviona. Naš vođa je spreman da se suoči sa čelnicima JAT-a ako treba", rekao je "Glasu javnosti" jedan od navijača, dodajući da su samo oštećeni vazdušni jastučići.

Cela ova priča lako može da zastraši obične putnike, iako se avion kao prevozno sredstvo smatra najsigurnijim zbog kontrola kroz koje putnici prolaze. Jedino teši činjenica da je ovog puta u pitanju bio čarter let i da su se u avionu nalazili samo navijači. Zvezda je, naime, samo za "delije" iznajmila avion posebno za ovu priliku.

Šta se, zaista, tokom dva sata leta dešavalo za sada niko zvanično ne želi da govori. U "Jat ervejzu" su rekli da će o tome pričati u ponedeljak, kada se "smire strasti". U klubu Crvena zvezda, ni uprava, ni navijači, takođe, nisu bili raspoloženi da objasne šta se dešavalo u avionu. (Glas javnosti)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]