banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Sen Mi-Lo i Sun-Shan

Али, не вјерујем да ћеш наћи нешто много о њима. Они су типови који живе маклице усамљенички и аскетски, на планинама, али пробај... Можда нећто ископаш. Ја ћу поставити нешто о њима ако успијем наћи...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 22:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2006, 21:13
Da, kao što si pretpostavio o njima nisam našao ništa.

1. Postoji li neki autoritet o kome se može nešto naći na Internetu?
2. Da li ti je možda poznato da li Dragan daje privatne individualne časove? Eventualno, koliko to košta?
3. Koliko je članarina u klubu?
4. Sretao sam neke polemike oko toga šta je pravilnije wushu ili kung fu, tvoj stav?

NEMOGUĆA MISIJA
U skorije vrijeme (godina, možda i dvije) ne mogu nikako da se nađem u
BL ili nekom drugom mjestu gdje bih mogao trenirati ving čun, a opet
htjeo bih da se upoznam sa ving čunom, šta mi preporčuješ. Prvo sam
mislio neku knjigu, ali sve što sam sreo je previše šturo (iz razumljivih
razloga), pa sam onda naišao na http://awcaonline.com/emedia/ets.html.
(pretpostavljam da ti engleski nije problem)
Malo je opširnije i bolje ilustrovano (ne ulazim u kredibilitet autora)
Vrijedi li davati pare na ovako nešto?

Savršeno mi je jasno da čovjek samostalno može da
postigne vrlo malo, ali u mojoj situaciji alternativa je ništa. Mogao bih
pronaći sparing partnera i nekog skim bih mogao probavati ving čun tehnike.
Naravno to je daleko od treninga sa majstorom, ali uz pristojna uputstva
i zdrav razum mislim da je donekle moguće savladati bar neke osnove
Alternativa mi je zaboraviti ving čun do daljnjeg :cry:, a to ne želim.

Primjetio sam da kod vas ving čun predstavlja puno više od onog što se
pominje na linku koji sam postavio (oružja koja učite, broj formi, tehnika itd.).
Prokomentariši malo ako ti nije mrsko.

OK, da ne pretjerujem :D. Dosta za ovaj put. Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Evo jedan zanimljiv video. Prokomentarišite. Ovdje je ving čun lijepo demonstriran.

http://www.youtube.com/watch?v=Glv1xm8Vk8g

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
šta kažete, koji li je jači, lijevi ili desni? 8)
Slika
na topicu ninjitsu zoka vodi sa 2.0 (zasad...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 00:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Desni! Pretpostavljam da ima onaj mali repic, s takvima se nije zajebavati :D :D :D
pogotovo ako se slučajno zajebeš, pa mu otkineš repić :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Хајдемо редом:

1. Врло је мало ауторитета о којима се нешто може пронаћи на нету. Један од њих је Миле Васиљевић, али сумњам да ћеш наћи неку борбу или тако нешто. Миле то крије као змија ноге. Постоји много касета са његовим борбама, али је то for eyes only...

2. Драган не даје приватне часове, осим људима који код њега тренирају дужи период, неколико година. Ти приватни часови подразумијевају мало сложеније технике, за почетак. Касније, како се тахенике усложњавају, такви тренинзи постају све затворенији и затворенији. Ипак, није искључено да ти он не би давао неке технике приватно за одређену лову. Могу да га питам уколико желиш, али он сада има веома мало времена, тако да не вјерујем да ће моћи. Али, ако желиш...

3. Чланарина је 25 КМ.

4. Кунг-фу у преводу значи "најбољи", те се стога не веже само за борбу. Кунг-фу подразумијева бити најбољи у свему, у ономе што радиш. Зато је кунг-фу најобухватнији појам. Ву-шу подразумијева групу дисциплина унутар самог кунг-фуа.

5. Клип који си поставио је смијешан. Види се да су борбу радила два аматера, који су "ишли" на то да увале један другом тзв. "фрљоку", ударац који долази са стране и који је неконтролисан и који шаље у вјечна ловишта. Ту нигдје нема технике. Самим тим, не вјерујем да би њихова борба на улици изгледала овако. Вјероватно би пали чим би дигли ногу мало више од кољена.

6. Винг чун није само систем борења. Он је много више. Он је стил живота. Ако га радиш како треба. На једном нивоу се савладавају све технике из којих, касније, произилази небројено много варијација. Тада се ради на духовности, јт. на духовном развоју особе, као једном од нивоа борења са самим собом и са противником. Јер, поставља се питање: ако су два мајстора тренирали исто, ако имају исто знање, владају потпуно истим техникама, како то да један увијек добија другог? А треба знати да унутар кунг-гуа не постоје мањи или већи таленти. Технику можеш да радиш правилно или неправилно. Компромиса нема.

7. Немој куповати ту њигу. Веома је лоша. Нема везе са борењем. То је моје мишљење...

Ако те још нешто интересује, само питај, ту сам...

П. С. Добра слика. Зока је краљ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daljac je napisao:
Миле то крије као змија ноге. Постоји много касета са његовим борбама, али је то for eyes only...

Zato što ne zna da se bori :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајд провјери, па нам јави :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 14:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Možda ti se čini malo čudno što ovoliko ispitujem o ving čunu, ali to je prvo zbog lošeg ličnog iskustva koje imam sa borilačkim vještinama, a drugo želim ozbiljno da se posvetim nekoj borilačkoj vještini što zahtjeva značajna ulaganja vremena, truda, finansija (u mom slučaju to znači i preseliti se). Jedanog mog trenera je u kafanskoj tuči razvalio lokalkni alkos koji inače u tim tučam služi kao vreća za mlaćenje, drugi je bio prilično dobar u uličnim tučama ali tehnika njegove vještine je potpuno iracionalna (ni on sam je ne koristi te tehnike u tuči, već se prešalta na nešto što izgleda otprilike kao loš kik boks)

Što se tiče onih knjiga, jasno mi je kao dan da nemaju veze sa borenjem, čisto treba mi nešto gdje bih mogao da vidim ilustrovane pojedinačne pokrete (ne očekujem ovdje perfekciju i majstorstvo) da se pobliže upoznam sa ving čunom, gore već pomenuh da sam sretao iracionalnih tehnika. Recimo da se radi o boksu, htjeo bih da vidim direkt, aperkat i kroše. U tom kontekstu da li mogu da posluže? Ako ne, šta ti možeš da mi preporučiš za tu svrhu? Nažalost, pošto mi do daljnjeg nikako nije izvodljivo doći do trenera ving čuna, bojim se da sam u situaciji u kojoj trebam od dva zla izabrati manje.
Još jednom da ne bude zabune iz tih knjiga ne želim da naučim da se borim već čitsto da vidim pojedine pokrete i koliko razumno izgledaju, to je sve.

1. Ovo gore na slici su Zoran (ninjitsu) i Li?
2. Pitaj Dragana za privatne časove, onako neobavezno s obzirom da ima malo vremena, a i ja bih tek mogao da planiram to najranije za godinu dana. Ako je moguće, bilo bi fino da saznam i neku okvirnu cifru, koliko bi to koštalo na mjesečnm ili godišnjem nivou. (Ovo možda možeš i na pp)
3. Koliko dugo ti treniraš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

starlight je napisao:

Da.

Tebe stvarno uhvalilo ovo oko kung fu-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 15:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
....uhvalilo....

???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Greška, trebalo je da piše "uhvatilo".

Djeluješ mi da goriš od želje da treniraš kung fu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 15:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pretpostavio sam da si mislio "uhvatilo" ali na mojoj tastaturi su T i L prilično daleko, pa reko da pitam.

Vjerujem da je veličina uspjeha ekvivalentna veličini entuzijazma. Ne bih rekao baš da gorim,
ali u pravu si jesam ozbiljan po tom pitanju (nadam se da sad nisam ispao cjepidlaka :D ).
E, da, još uvijek nisam odlučio definitivno da to bude kung fu, još sam u fazi elaborisanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ствар је и у "мудима". Владање техником је преко потребно, наравно, али ако неко нема петљу да се потуче, онда му никакво знање неће помоћи. Не занм колико су твоји претходни тренери знали, али ако су знали и добили добре батине, јасно је да им "херц"није радио како треба.

Што се књига тиче, Миле Васиљевић има двије објављене књиге и унутар њих постоји неколико занимљивих ствари везаних директно за кунг-фу и винг чун. само, оне су много скупе и не знам да ли ти се исплати да дајеш 60 КМ за десет квалитетних страница... Те књиге нису онакве какве би требале бити за ту цијену, али ја на боље још увијек нисам наишао.

Ипак, у тим књигама готово да нећеш наићи нити на једну технику која је везана за винг чун. Његове технике се једноставно не могу учити нити показивати из књига, јер се раде у три димензије. Папир то не може представити. Чак ни снимак снимљене борбе или спаринга ти не може открити, осим ако ниси велики мајстор, шта се ту одрађивало. Вјеруј ми - једини начин да научиш кунг-фу је да га тренираш. Све остало је заваравање... У тим књигама поготово не моежш видјети покрете, јер се у винг чуну покрети вежу, тј. нема строгог правила под којим се они одрађују. Шаблон постоји, али технике су производ дате ситуације.

Citiraj:

Да.

Citiraj:
2. Pitaj Dragana za privatne časove, onako neobavezno s obzirom da ima malo vremena, a i ja bih tek mogao da planiram to najranije za godinu dana. Ako je moguće, bilo bi fino da saznam i neku okvirnu cifru, koliko bi to koštalo na mjesečnm ili godišnjem nivou. (Ovo možda možeš i na pp)

Нема проблема.

Citiraj:
3. Koliko dugo ti treniraš?

Шест година.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ural je napisao:
trazim svoj neki sto bi rekli duhovni mir tj. da me boli k... za budale oko mene

Ako kao što i sam kažeš tražiš duhovni mir, onda bih ti predložio da se na neki način koji tebi najviše odgovara posvetiš duhovnosti, nekom obliku duhovnog rada i duhovne izgradnje. To može ići uz kung fu, a može i bez njega.

To je ono ti ja imam reći, a neka oni koji treniraju kung fu kažu kako on djeluje na njih po ovom pitanju koje tebe zanima.

Sve u svemu tebi je potrebna neka unutrašnja promjena, promjena tebe samog a ne tvoje okoline, i toga si koliko vidim svjestan, što je jako bitno za početak. Sad je potrebno da nađeš nešto što će izazvati tu unutrašnju promjenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Želim ti sve najbolje, da uspiješ u onoj promjeni koja je najbolja za tebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 01:08 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 03:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
](*,) majko moja...!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Друже Мицелијусе, па старлајт није рекао ништа што није тачно, немој бити толика пицајзла...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
A sta predstavlja taj repic?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]