banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 06:47 Danas je 16 Jun 2026, 06:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2025, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
_зока je napisao:
Tvoj problem je što ili nisi ili si jako malo u kontaktu sa "drugom stranom" i svoj stav temeljiš na onome što vidiš na internetu, a internet je pun kuronja koji pišu svakakve komentare, na svim stranama. Igrom slučaja kroz posao se svakodnevno srećem sa muslimanima, nešto rjeđe sa Hrvatima i uglavnom su to obični ljudi kao ti i ja koji samo gledaju kako da spoje od prvog do prvog i koje muče iste brige kao i nas.
Plus, jedna stvar je drugačija u odnosu na devedesete, a jako je bitna. Nema državne imovine, sve je privatno. Devedesetih se kamara ološa bacila u politiku jer je osjetila da bi mogla tu državnu imovinu prisvojiti i njima je odgovarao sukob. Misliš da bi sada ijedan političar, osim deklarativno, stvarno zagrizao do te mjere da započne rat? Pa sve što ima u ovoj Bosni je njihovo, nisu ludi da pale svoje.

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

То је тако до првог пуцња, а онда превлада страх и колектив. С тим што ми по српски се увијек посљедњи скупљамо за општу ствар. И у прошлом рату они су се први организовали у оружане формације. Деведесетих се камара олоша јесте бацила на државну имовину, али то је био други ешалон, они се нису питали хоће ли бити рата или не, само су га користили. Да ли ће бити рата или не, наредба стиже ван граница Балкана. И не мора чак ни да буде сукоб оних размјера, па да се пали сва имовина и слично, а да нам загорчају живот. Довољно је да нам савладају оно мало оружаних формација што имамо и нешто мало ветерана што би имали здравља да се организују, и онда нам одређују судбину. Заузети полицијске станице и зграде управе по градовима и то је то, адути су у њиховим рукама.
Што се тиче војног дијела, потпуно сам сагласан са Жељом, они изводе максималан степен реалне обуке који могу до кориштења ватреног оружја. Кад би их бацио у реалну ситуацију, једино што би им правило разлику је грување оружја и експлозивних средстава, али навикне се и коњ а да неће човјек, навикли би се за мање од мјесец дана... с тим што би они већ били уходани како да се понашају тактички, док ја и слични мени, и ако би прошли креш корс употребе оружја, би се скупили као пилићи у неком подруму и расправљали шта да радимо... шта ми вриједи што ћу гађати мету на полигону у центар кад ћу изаћи на терен и погинути као бена јер не знам ни основе, не знам шта је заклон, камоли шта више...
И нормално да и код њих има нормалног свијета чак и већина, али они непрестано пролазе индоктринацију прије свега Сребреницом, мржња се систематски одржава, а ту је наравно и фактор ислама, религије која те практично на притисак тастера пребацује у фанатизам. И по оном што сам чуо из више извора, ево пар примјера, још годинама уназад познаник отишао да ради у ФУП, враћа се из Сарајева, каже, тамо се само прича о рату. Овдје на полицијској академији федерални студенти, уопште и не крију мржњу, како сам чуо од наших људи ту. А обичан човјек ће да слуша, и то врло лако да слуша јер му је глава пуна Сребренице и освете.
Тако да, то није наивна ситуација, ни најмање. Срећа наша па нас се још увијек ипак боје.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2025, 09:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Nece biti rata, sve smo prodali strancima. Sve oni drze i upravljaju kako hoce. Ceka se jos elektroprivredu da "uvale" Madjarima, zato Orban oblece.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2025, 17:10 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Možda si u pravu a možda i nisi. Ko će zaustaviti zasljepljenog mržnjom i dovoljno indokriniranog da ne udari ne daj Bože na neku osnovnu školu, vrtić, bolnicu ili Banski dvor? Npr. A nije da nije bilo napada ne iste.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2025, 18:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I šta sad? Da hodamo naoružani? Da živimo kao Izraelci? U tom slučaju oni su već pobijedili.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2025, 20:50 
Bič božji
Bič božji

Glavu u pijesak, tako je najbolje.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2025, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Прва ствар коју бих увео је 4 часа физичког, тј. 4 дана да имају физичко по час. Од тога 2 да буду борилачке вјештине. Па од те основе, негдје даље. То дјеци, како су угрожени данас од некретања, неактивности, треба и без било каквог рата.
Онда даље, соколска друштва, промоција лова, повећање броја ловаца и слично, исто као и airsoft, ићи до максимума који се легално може. Смишљати шта год се може да будемо корак испред, а не као сад пет корака иза. Наравно, док је ове власти, све је то wishful thinking. Они дјецу већ задњих 20 година тренирају тако што им дају да носе претешке торбе, па ови јадничци и онако вињави, сад још криве кичму.

Што се тиче Израела, антициониста сам, али не могу им порећи да ем нису будале, ем су фантастично способни и у тим стварима се и треба угледати на њих.
Само треба наћи неког коалиционог партнера да се угради у опрему за физичко и иде гас, бићемо најјачи.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2025, 22:09 
Administrator
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Ne, najbolje je da se spremamo za rat. Da širimo paranoju i da djecu od malena učimo da je onaj drugi loš, da hoće da ubije, da želi rat. Da im oduzmemo i ono malo radosti i želje za životom. Da se zatvorimo u svoj tor i ne idemo nigdje. Jer "onaj drugi" je krvolok, a mi smo fini. Oni su bili spremni, a mi nespremni. Oni su zločinci, a mi žrtve.
Samo što se ova priča koju pričate može pročitati i sa druge strane, kako se mi spremamo za rat, kako smo zločinci i sl.
Isti ste vi.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 00:58 
Bič božji
Bič božji

Drugi put mi lijepiš etiketu na ovoj temi. Nemoj to raditi. Ako mislim drugačije od tebe imam puno pravo da to svoje mišljenje iznesem ovdje da li se to tebi sviđalo ili ne. Ja mislim tako i tačka.

Niti upravljam tvojim životom i tvojim razmišljanjima, radi i misli kako je za tebe najbolje, viši interes je nebitan. To što se ne slažemo je odlično.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
motozeljo je napisao:
Ne, najbolje je da se spremamo za rat. Da širimo paranoju i da djecu od malena učimo da je onaj drugi loš, da hoće da ubije, da želi rat. Da im oduzmemo i ono malo radosti i želje za životom. Da se zatvorimo u svoj tor i ne idemo nigdje. Jer "onaj drugi" je krvolok, a mi smo fini. Oni su bili spremni, a mi nespremni. Oni su zločinci, a mi žrtve.
Samo što se ova priča koju pričate može pročitati i sa druge strane, kako se mi spremamo za rat, kako smo zločinci i sl.
Isti ste vi.

На ово могу само рећи, једно је бити добар, друго будала.
Нисмо цвећке, али они су одмах скакали на нас дословце сваки пут кад је неки бјелосвјетски олош долазио овдје с оружјем да прави хаос. Док, кад су "наши" долазили, Срби су им градили путеве, фабрике, школе по Босни, Македонији, Косову... након оба велика рата. Нисмо исти никако. Јасно је чија је мржња јача.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 12:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Škole, puteve, fabrike je pravila i AU. I Otomansko carstvo je pravilo u skladu sa svojom razvijenošću. Druga stvar je što su oni od Kosova naovamo zaostali u vremenu. Pominješ oba svjetska rata: više Srba iz Bosne, ma koliko je to meni teško da priznam, je učestvovalo u I s.r. na strani AU nego na strani Srbije. Narod sa ovih prostora je ratovao u Italiji uglavnom, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, a nije mi poznato neko veliko stradanje Srba u BH u tom periodu, pogotovo od strane ostalih naroda iz BiH. Ako griješim prosvijetli me

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Mi "mali" se nikada nismo pitali oko nekog rata. Kod nas malih država je uvijek u pitanju velika sila, koja muti vodu i uvodi u rat preko svojih marioneta. Mislim da smo mi bili uvučeni u rat zbog jake industrije i resursa. Kada smo razjebani po pitanju toga, nikome više ne odgovara rat na ovim prostorima. Jako malo je državne imovine i ono što je ostalo, otiće u strane ruke. Strane sile dok imaju svoj kapital i crpe resurse, neće dozvoliti rat i tu je kraj priče.
Zeljo je prosao rat i ja ga razumijem. Kada vidi oruzje neko i obuke, na sta ga to asocira.
Samo od toga nema ništa. To se neko pravi "patriota" sa one tamo strane. Uvijek se ispostavi da je neko to radio zbog nekih političkih poena. Isto kao i oni što govore da će biti neka repriza a pišu iz Danske, Švedska, Australije.. Drugim riječima lože narod u dokolici.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Jesmo se mi mali uvijek pitali za rat, samo što su ti mali najčešće neobrazavane ovce koje znaju samo sa mekeke ići na klanje.

Jer nemojmo zaboraviti da rat zakuvaju oni što ih ovi naši mali izglasaju zarad pečenja ispod šatora, kotlića i 50 - 100 KM u džep. To što mi kreteni gledamo politiku kroz takve stvari, to je naš problem i ne može Englez da zakuva tamo gdje nema prostora. Zašto Englez ne zakuva Špance i Portugalce ? Zašto Rus ne zakuva Irce i Engleze ? Zašto ne zakuva Turke na Kurde ili nešto slično tome ?

Pa zato što nema plodno tlo. Zato što je ovde glavna floskula "biće kako mora", znači već sa tom maloumnom izjavom mi se kao narod stavljamo u poziciju da nemamo ništa u svojim rukama.

Ja vjerujem, a i ovako na terenu vidim, da je normalan narod postao alergičan na ove lopovske političare i ostale ološe, a da je nacionalna priča sve manje u fokusu normalne raje. Kada pričam sa čovjekom iz Sarajeva bliža mi je priča "majku li im svima" nego "je li Srebrenica bila genocid ili ne". To samo ovi banditi na vlasti u sprezi sa demonskim medijima kreiraju narativ koji odgovara tome da jedan Nešić bez i malo blama plati kauciju preko milion čitaj MILION KM i nijedna institucija ne pokuca na vrata da pita ODAKLE DRUŽE ?

E to je nama problem, što nam je bliži airsoft od krađe 10 i kusur miliona u najavi na Kozari.

A da je tebi sređena ekonomija, da ostavljaš ljude ovde i daješ im podsticaje, da mladi bračni parovi jedva čekaju da rađaju i odgajaju dječicu, da poslodavci imaju podsticaje kada im radnica zatrudni, a ne da prevrću očima, kada bi prije svega bili okrenuti sebi i pomagali jedni drugima, nema tih muslimana i hrvata koji bi nam mogli naštetiti. Ali ne, kod nas je patriotizam "Jes im reko jebom ti mater".

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 14:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Mi smo na dnu prehrambenog lanca u svijetu i treba da se ponašamo u skladu sa time.
Ali ne, mi smo nebeski narod i nas sve sve pita...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
motozeljo je napisao:
Možda si u pravu a možda i nisi. Ko će zaustaviti zasljepljenog mržnjom i dovoljno indokriniranog da ne udari ne daj Bože na neku osnovnu školu, vrtić, bolnicu ili Banski dvor? Npr. A nije da nije bilo napada ne iste.

U tom slučaju bi to bio terorizam, a ne rat.
Svugdje u svijetu postoji terorizam ,zašto bi mi bili izuzeti od istog.
I o kakvom ratu vi pričate?O ratu u pravom smislu riječi?Ko i sa čime da ratuje?
Devedesetih je sve i jedan stanovnik države stariji od 15 godina znao rukovati oružjem.Svi služili vojsku, vježbe, TO.
Gdje je logistika ,pozadina, tehnička sredstva da možeš ratovati duži period.Ko će spremati hranu, odjeća obuća?
Gdje je gorivo?
Hoće li biti interneta, kladionica?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 16:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Peće nane pitu svojim vojnicima. I ispunjene listiće nositi u kladionicu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
:lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2025, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ja stvarno ne razumijem da ovdje ima neko ko smatra da u bih može doći do rata. Muškarci od 20 do 40 godina su uglavnom jedino oružje vidjeli na tv i u igricama. Bilo bi više samoubistava i slučajnih ubistava nego stradanja od neprijatelja.

Послато са Redmi Note 13 Pro помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2025, 03:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Какве везе има то да ли зна неко ратовати са тим да ли ће бити рата? Као да су људи прије другог св. рата имали неку обуку за ратовање. Дође војска и покупи те. Колега је причао да му је ђед отишао са ножем за свињокољ у рат. Није пушке ни имао. Касније им Црногорци дотурили неке пушке. Какву су обуку имали они на Сремском фронту?

Као да је неко Украјинце питао знају ли руковати оружјем или не.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2025, 06:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Rata kao rata, uvijek može biti, samo je pitanje dovoljnog broja uslova i budala da se desi. Trenutno je pitanje, niti ima volje niti ima materijala, što ne znači da se ne može to okrenuti.
Samo da podsjetim , ovdje se uglavnom priča o nosanju puške i upotrebi, te osnovnoj obuci. A svako zaboravlja koliko upotreba moderne tehnologije znači ( čitaj sateliti sa nadzorom u realnom vremenu, dronovi, te špijunske službe). Tako da sto Despota u nekom sukobu vrlo lako može postati hrpa željeza sa mrtvom posadom, ako naletiš na nekog ko ima pristup i obučenost ovakvim stvarima....
Ko danas ulaže u pamet?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2025, 07:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Onaj jedan sto snima vjencanja dronom vrijedi vise od cijelog airsoft kluba.

Vrh

[ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]