Citiraj:
Карабатић за Журнал: Волео бих да Србија освоји сребро
Мање од десет дана остало је до почетка Европског првенства, чији је домаћин наша земља. Доћи ће у Србију велики број најпознатијих и најбољих играча Европе и света.
Ипак, све очи упрте су у само једног и јединог, најбољег играча планете – Николу Карабатића. Рођени Нишлија брани боје актуелног светског, олимпијског и европског првака Француске, а ексклузивно за Спортски журнал Никола је радо прихватио разговор:Да ли се радујете доласку у родну земљу?
– Пресрећан сам из много разлога. Поново ћу бити у земљи у којој сам рођен и у којој сам провео прве године живота. Моја најближа родбина коју имам, осим мајке и брата, живи у Нишу, али биће са мном у Новом Саду све време шампионата, до краја јануара. Такав је договор. Радујем се и сусрети са многим пријатељима из рукометног света и из Београда и из Ниша и осталих околних земаља
Никола је наставио:
– Знам да се у Србији, где је по традицији незаборавно гостопримство, сва такмичења организују до перфекције и знам колико су генерални секретар РСС, мој и пријатељ мога оца Божа Ђурковић, и председник Веља Марјановић са свим градовима учинили да добију организацију и да све протекне у најбољем реду.
Да ли имате нешто да поручите фановима у Србији и грађанима наше земље?
– Честитам им Нову 2012. годину и наравно Божић. Желим да Србија освоји једну од медаља. Било би дивно, зар не. Французи злато, а Србија сребро или бронзу. И видимо се за седам дана. Наравно, поздрав и свим читаоцима и редакцији Спортског журнала.