Shadow je napisao:
Ево једна нова тема, да не гушимо већ постојеће фудбалске...
Зашто навијати за клуб из свог града, а не за ''велике''?
У Енглеској човјек ће навијати за свој клуб, па макар био у четвртој лиги! И стадиони су крцати! У прошлој сезони плеј-оф за другу енглеску лигу на Вемблију су играли Милвол и Сканторп. Навијачи ова два тада трећелигаша су напунили Вембли! У Торину навијача ''малог'' Торина има више него Јувентусових! Ђеновљани не навијају за богате клубове са сјевера (Милан, Интер), имају своју Сампдорију!
Зашто код нас људи немају тај осјећај, зашто се навија за клубове које су основали комунистички режими, зашто су комунисти хтјели да читава држава навија за два клуба, зашто гушење фудбалски мањих средина? Мислим да на ову тему има шта да се прича, зато извол'те

Мислим да ће ова тема изазват непотребну полемику и безвезну дискусију у којој ће многима излетити и по која псовка.
Дакле, навијач Партизана откад знам за себе, истовремено када год је ( у 90% ) било неко организовано окупљање да се пружи подршка локалном клубу (КК и ФК Дрина) учествовао сам и пружао подршку.
Нико ме никада нинашта није присиљавао,готово сви у фамилији ближој ми навијају за Црвену Звезду,покојни отац исто је навијао и ишао у своје вријеме на утакмице.
Али истовремено сматрам да навијачка припадност
није главни елемент локалпатриотизма. Има дакако пречих ствари : бринути о екологији у средини у којој се живи,помоћи уколико је то у вашој моћи старим и изнемоглим, покушати на нормалан начин едуковати појединце који немају свијест о поштовању ресурса којим локалитет располаже итд итд....
Што се Енглеске тиче, много ми мало знамо о догађањима у Британији, доста оних који дођу на Олд Трафорд нису из центра Манчестера, доста раје дође из Лестера,Честерфилда и осталих мањих мјеста. За те нижелигаше углавном навијају људи који иду на утакмице премијерлигаша,а у нижелигашима проналазе добар вид да се одморе 2 сата.
Што се Торина тиче,ту такође правиш грешку, Јуве је Јуве,највише навијача у Италији, практично половина Италије навија за Јуве. Што се Ђенове тиче такође,градска дјеца навијају за Ђенову,сеоска за Самдорију,у Риму је сличну,са периферије навијају за Лацио,из центра Рима за Рому.Примјера колико хоћеш,кад су те већ метрополе у питању,једино у Минхену више људи навија за друголигаша него прволигаша.
Што се тиче комунизма (који такође сматрам смећем),није то баш тако,али ваљда у недостатку аргумената увијек се потеже да се успјеси два највећа клуба на овим просторима стављају у тај контекст,то неће дакако помоћи ни Борцу ни Војводини ни Челику.
Као што већ рекох, није то та емоција кад идем навијат за Партизан и за локални клуб,ма колико се трудио занемарити неке ствари. Одем годишње 10-ак пута на утакмице Партизана у фуци и на кошарку кад сам у прилици,знам људе из РС који не пропуштају ниједан битан догађај (финансијски моменат је главни).
И да, без обзира на моје навијачко опредјељење,увијек сам уз Борац,Леотар,Рудар,Модричу,Славију (иако их нимало не могу) против било ког клуба из иностранства и из Федерације.