banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 06:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Formula 1 (2011)
PostPoslato: 08 Feb 2011, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da se razumemo odlicno je prosao kada se pogledaju slike... Ograda je bukvalno prosla kroz celo auto

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Još jedan iz nekadašnjeg BMW-a u Renolu

Citiraj:
Pokraj Vitalija Petrova, na ovotjednim testiranjima na Jerezu za Lotus Renault nastupit će rezervni vozač Bruno Senna i Nick Heidfeld.

Iako se isprva pretpostavljalo kako će Senna biti idealna zamjena za ozlijeđenog Roberta Kubicu, koji će najvjerojatnije propustiti cijelu sezonu, čini se kako je Nick Heidfeld sada postao najozbiljnijim kandidatom za ovu poziciju.

Momčad iz Enstonea, svjesna kako nakon Kubičine nesreće ostaje bez svojeg glavnog vozača koji će predvoditi tehnički razvoj novog R31 bolida, ovog će vikenda procijeniti sposobnosti Heidfelda i Senne. Lotus Renault dao je do znanja kako se ne žuri s odlukom o zamjenskom vozaču, stoga bi se testiranje kandidata moglo nastaviti na trećim predsezonskim testiranjima u Barceloni, krajem idućeg tjedna.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Lekari bolnice Santa Corona izdali su saopštenje u kojem navode da se Robert Kubica oporavlja od posledica teške nesreće koju je doživeo pre oko nedelju dana.

Potvrđeno je i da će Kubica u sredu imati poslednju operaciju, nakon čega će početi postupak rehabilitacije.

"Stanje Roberta Kubice je dobro. Klinička slika je tako zadovoljavajuća da nam omogućava planiranje poslednje operacije već u sredu," stoji u saopštenju.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 14:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Nakon Kanade pomislio sam da je potrosio svoje opasnosti ali ocigledno da mu se bas ne da.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 17:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Doneta odluka o trci u Bahreinu

Trka Formule 1 u Bahreinu otkazana je danas, stoji u zvaničnom saopštenju takmičenja. Zbog političke situacije vlasti u toj zemlji nisu u mogućnosti da garantuju bezbednost učesnicima i ta odluka je poslata Berniju Eklestonu.

Većina timova će ostati u Barseloni gde se spremaju za nastavak šampionata.

sportal.rs

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2011, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

puuu majku mu

a mogli su malo da se vozikaju dok okolo štrajkuju

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2011, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Nakon što je prošle srede obavljena i treća po redu operacija, Robert Kubica nastavlja uspešan oporavak a lekari počinju planiranje procesa rehabilitacije.

Poslednja operacija bila je fokusirana na sanaciju teških povreda lakta i trajala je ponovo oko 7 sati. Kubica je dakle u poslednjih tačno 20 dana koliko je proteklo od udesa proveo oko 30 sati u operacionoj sali. Nakon nekoliko dana provedenih na odelenju intenzivne nege, Kubica je napokon pre 3 dana prebačen na odelenje rehabilitacije. Doktor Igor Rossello kaže: "Kubica sada, koliko je god to moguće, uživa u prednostima odvojene komforne sobe. Njegovo stanje je generalno pozitivno uzimajući u obzir sve kroz šta je prošao. On više ne trpi jače bolove i oseća se prilično dobro, kako fizički tako i psihički."

Opasnost od infekcije nažalost još uvek postoji. Kako lekari objašnjavaju, polomljene kosti bile su potpuno izložene tokom više od 45 minuta nakon nesreće. Za to dugo vreme, velika količina bakterija potencijalno je mogla da se infiltrira u organizam, i treba sačekati barem oko mesec dana da bi se sigurno moglo trvditi da one nisu niti mogu više da izazovu komplikacije. Za sada jedino što može da se uradi po tom pitanju je vrlo učestalo menjanje zavoja, eventualno preventivna primena antibiotika i - čekanje.

Rehabilitacija o kojoj se govori je trenutno ustvari nešto vrlo ograničeno, sastoji se samo od vežbanja blagog pokretanja podlaktice, uz lagano savijanje prstiju. Robert je za sada povratio samo vrlo malo osećaja u ruci.

Kako stanje bude napredovalo, lekari i fizioterapeuti moraju da razviju četiri odvojena programa rehabilitacije. Tim specijalista koji trebaju da osmisle taj proces će predvoditi doktor Ricardo Ceccarelli, koji je i lekar Lotus Renault ekipe. Po njegovim rečima, noga, koleno, lakat i ruka - svaki od ta četiri područja ranjenog tela zahtevaju različiti program oporavka, i svaki će biti dodeljen na brigu posebnim stručnjacima. Ceccarelli se nada da će sa prvom fazom moći da se krene uskoro i dalje objašnjava: "Njegovi udovi su prethodnih 20 dana bili potpuno nepokretni, pa je izgubljeno mnogo mišićne tenzije i tonusa, što je prva stvar koja mora da se sanira da bi se planiralo dalje. Na tome smo već počeli da radimo. Robert je vrlo odlučan pacijent, koji želi i može da radi mnogo sati dnevno. Uskoro će biti sposoban da sedi normalno, a nakon barem još mesec dana mogao bi možda i da prvi put stane na noge."

Kubica je počeo da redovno prima posete. Osim naravno najbližih, porodice, verenice, pa zatim menadžera, šefa Lotus Renault tima, kod njega su bili i kolege vozači, prvog dana nakon nesreće Fernando Alonso, pa sledećih dana Vitantonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella, Pastor Maldonado i Mark Webber. Nedavno je i reporter magazina Autosport uspeo da dođe do njega i napravi kratak intervju. Robert je tom prilikom izjavio: "Znam da trenutno nisam u dobroj formi, ali mislim da sam zaista imao mnogo sreće. Moram da se suočim sa dugim i teškim programom rehabilitacije, ali to me ne brine." Inače, uvek optimista, šali se sa posetiocima i čak on sam nastoji da ih oraspoloži. Govori kako ga svi aparati i ekrani medicinskih nadzornih instrumenata i razni zvukovi koje emituju neodoljivo podsećaju na one u boksu F1 tima, pa se u bolničkoj sobi nekako oseća kao kod kuće. A voli i svakome da se hvali i pokazuje kako već može da pomera kažiprst !

Uprkos opštem optimizmu, ipak mora da se razume da lekari, kako im to profesija nalaže, prvenstveno govore o životu i zdravlju čoveka. Sudbina jedne karijere nije i u principu ne treba da bude njihova briga. Niko od lekara ne može za sada da garantuje da će Kubica povratiti potpunu i nesmetanu funkcionalnost desne ruke. Ograničena funkcionalnost jedne ruke običnom čoveku i nije prevelika prepreka za jedan normalan život. Međutim, za vrhunskog profesionalnog vozača, naročito Formula 1 bolida, jedan tako manji hendikep može značiti razliku između nastavka i okončanja karijere. Za Roberta Kubicu, koji je toliko posvećen auto sportu, to je razlika između dana i noći.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sir Jackie Stewart je oštro kritikovao nemačkog arhitektu, rekavši da on nije mnogo uradio za gledaoce.

Tilke se pridružio Formuli 1 1999. godine kada je projektovao stazu Sepang u Maleziji. Pored te staze on je deizajnirao još dosta staza, između ostalih Bahrein international Circuit, Shanghai International Circuit, Istanbul Park, Valencia Street Circuit, Yas Marina i mnoge druge.

Preticanje je izuzetno teško u Bahreinu i Valensiji i umesto da se radi na promeni staza, Formula 1 zahteva promanu dizajna automobila. U proteklih nekoliko godina oni su predstavili KERS, a od ove godine se uvode i zadnja pomična krila, kako bi se povećao broj preticanja.

Međutim, preticanje je veoma teško na većini staza, a Stewart je uveren da je Tilkeov dizajn glavni krivac za taj veliki problem.

"Ja verujem i ubeđen sam da su glavni razlog nedostatka preticanja u modernoj Formuli 1, upravo moderne staze. Skoro sve moderne staze su dizajnirane od jednog čoveka, nemačkog arhitekte, Hermanna Tilkea", rekao je Stewart.

"Zona kočenja je sad mnogo kraća zbog izuzetno efikasnih kočionih sistema i aerodinamičkog potiska, a samim tim i zona preticanja je smanjena. Dok sam se ja takmičio ta zona je bila 200m, danas je ona 50m", dodao je on.

"Ali i nove staze moraju da preuzmu na sebe deo krivice. Jednostavno rečeno nove staze su suviše bezbedne i ne kažnjavaju vozačeve greške", dodao je on.

"Uzmite poslednju trku 2010. godine. Postojala su četri vozača koja su se borila za titulu u Abu Dabiju. Ferrari i Fernando Alonso su bili glavni favoriti. On je trebao da završi na četvrom mestu i postao bi trostruki šampion. To se nije dogodilo jer nije mogao da obiđe Vitaly Petrova, kome je ovo bila prva sezona i koji je pravio dosta grešaka", rekao je Stewart.

"Tilkeovo ime stoji iza svake nove staze od devedesetih godina. U nekim aspektima on je uradio odličan posao, omogućio je fantastične pogodnosti i doneo luksuz sportu. Ali bojim se da nije mnogo uradio za gledaoce", dodao je Britanac.

"Ukoliko se staze ne modifikuju, gledaoci širom sveta će još dugo biti uskraćeni za veliki broj preticanja", dodao je on.

Iako je zahvalan što su nove staze bezbedne, Stewart smatra da se sad otišlo u drugu krajnost.

"Trkačke staze su se promenile od perioda mog takmičenja i hvala Bogu na tome. Tada je vozač u pet godina mogao tri puta da izgubi život", rekao je Stewart.

"Od četri do šest vozača godišnje su ginuli na stazi. To je neprihvatljivo i maksimalno podržavam bezbednost na stazama", rekao je on.

"Ali sad smo otišli u drugu krajnost. Staze ne bi trebale da omoguće toliku slobodu vozačima. Staza treba i da kažnjava vozačke greške. Bezbednost je na prvom mestu, ali ne treba ići iz krajnosti u krajnost", rekao je Jackie.

"Prošlo je skoro 17 godina od kako je izgubljen poslednji život na stazi Formule 1. Ja ne znam ni jednu industriju, sport ili biznis, gde je bezbednost na tolikom novou", dodao je Stewart.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ovo je doba godine, kada vlasnik F1, Bernie Ecclestone radi na tome da poveća interes za Formulom 1, na sve moguće i nemoguće načine.

Ovoga puta došao je na ideju da postavi prskalice pored staza, kako bi stvorio veštačku kišu, i samim tim postigao veću dramu na stazi.

„Totalno je drugačija slika, kada je staza vlažna“, rekao je Ecclestone.

„Postoji mnogo staza na kojima bi moglo da se instalira sistem prskalica, i dovede veštačka kiša. Zašto da ne pada kiša u sred trke? Ili da pada kiša 20 minuta, u toku trke, ili zadnjih 10 krugova? Naravno, upozoravali bi vozače na to, 2 minuta pre toga. Neizvesnost bi, definitivno, bila veća.“

Bernie smatra da KERS i pokretna krila nisu pouzdani, da krila mogu da se ne vrate, pa da dodje do udesa na stazi, kao i to da je vozaču poprilično otežano upravljanje vozilom sa svim tim novim sistemima, tako da smatra da je veštačka kiša "dobra ideja."

Sistem medalja, prečice na stazi za vozače, veštačka kiša? Šta sledeće možemo očekivati od "tate" Formule 1?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 16:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
e ljudi jel zna iko ko ce prenositi Formulu 1 2011? Koliko sam informisan ni jedna TV kuca sa prostora ex-yu nije otkupila prava prenosa? Jel ima u bl neki kafic ( pored astre-mustanga) da ce se moci pratiti prenos?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
DELLBOY je napisao:
Citiraj:
Ovo je doba godine, kada vlasnik F1, Bernie Ecclestone radi na tome da poveća interes za Formulom 1, na sve moguće i nemoguće načine.

Ovoga puta došao je na ideju da postavi prskalice pored staza, kako bi stvorio veštačku kišu, i samim tim postigao veću dramu na stazi.

„Totalno je drugačija slika, kada je staza vlažna“, rekao je Ecclestone.

„Postoji mnogo staza na kojima bi moglo da se instalira sistem prskalica, i dovede veštačka kiša. Zašto da ne pada kiša u sred trke? Ili da pada kiša 20 minuta, u toku trke, ili zadnjih 10 krugova? Naravno, upozoravali bi vozače na to, 2 minuta pre toga. Neizvesnost bi, definitivno, bila veća.“

Bernie smatra da KERS i pokretna krila nisu pouzdani, da krila mogu da se ne vrate, pa da dodje do udesa na stazi, kao i to da je vozaču poprilično otežano upravljanje vozilom sa svim tim novim sistemima, tako da smatra da je veštačka kiša "dobra ideja."

Sistem medalja, prečice na stazi za vozače, veštačka kiša? Šta sledeće možemo očekivati od "tate" Formule 1?

Ovo bi odmah dovelo u pitanje namjestanja trka 10000%

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ukoliko to uvedu, prestacu gledati trke.
Majku im manipulatorsku, samo nesto izmisljaju.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 00:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Hamilton malo pljuje Red Bull

http://www.guardian.co.uk/sport/2011/mar/21/red-bull-lewis-hamilton

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Da li neko zna da li ce HRT da prenosi sezonu?
Prosle godine su sa popustom platili 700.000eura,a ove godine nedaju popust i traze milion eura za prava.
Spekulise se da ce cekati da prodju 1.-2. trke,pa da smanje cijenu.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SKY DE

a vi ostali patite :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Pa i Njemacki RTL prenosi svake godine, jest da ne podnosim jezik ali za F1 cu izdrzati nekako :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Pa i Njemacki RTL prenosi svake godine, jest da ne podnosim jezik ali za F1 cu izdrzati nekako :D :lol:

Uzivaj :lol:
Ima i stream za BBC, oni ipak imaju najbolji prenos i uvodne emisije. Nemam sada link preko koga se uleti na njihov stream, jer oni proveravaju IP

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mah, da se lako naci stream na netu.. Ali ja hocu na TVu da gledam! :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kupis kao i ja iMac 27 i lagano :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ili jos jednostavnije, dodjem kod tebe kad bude trka :lol: I da, imas gratis praznjenje frizidera :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]