MuskoBre je napisao:
Bl Boy, neke stvari za neke ljude jednostavno nemaju cijenu. I ja spadam u te koji tako razmisljaju. Ti, koji bi prodali rodjenu mater, samo da bi postigli kao nekakav napredak u karijeri..Bolje da ne govorim kako bih ih ja tretirao, da me se nesto pita
Uzmi za primjer Dejana Kukica..Mogao je samo sanjati da zaigra za Srbiju, a u BiH reprezentaciju su ga zvali barem 5 puta..Svaki put im se korektno zahvalio...
MuskoBre, slažem se u potpunosti.
Ali ima i jačih primjera.
Kao npr. košarkaš Peđa Danilović koji je javno odbio da igra za selekciju BiH, a onih koji nisu toliko glasno odbili BiH i otišli da igraju za druge selekcije ima stvarno puno. U svim sportovima.
BL Boy je napisao:
BL4ever ne slazem se s tobom kada kazes da je BiH selekcija samo Bosnjaka, jer dok god ima i drugih nacionalnosti u njoj ona se ne moze tako okvalifikovati.
Čujem bila dobra atmosfera na Trgu Krajine za vrijeme utakmica baraža.
Video bim, desetak hiljada banjalučkih ljubitelja BiH reprezentacije.
Jesi li ti bio?
A u zapadnom Mostaru još veće ludilo. Euforija cijeli dan.
NE. Nije to selekcija Bošnjaka. To je reprezentacija BiH!
To se moglo desiti samo u snovima pojedinaca.
Činjenica je da dobar dio BiH uopšte nije mario za te utakmice!
Priča da će svi navijati za BiH kada bude imala dobre rezultate ne pije vode. Dobar dio ljudi BiH ne doživljava kao svoju državu i teško da će promijeniti stav. To nije tema za sport već za druge podforume.
BL Boy je napisao:
Ne znam mnogi zamjeraju Srbima koji igraju za BiH, a ne zamjeraju Srbima koji su u fudbalskom savezu BiH i sl. (pa i ovim Srbi u parlamentu BiH uzimaju dnevnice u Sarajevu njih isto niko ne proziva).
MuskoBre ti je dobro odgovorio za sport.
A što se politike tiče, kad je već pominješ da li si primjetio "sastav reprezentacije" partija iz RS na izborima za organe RS i na izborima za zajedničke institucije?
Dok Bošnjaci i Hrvati najjače kandidate predlažu za "zajedničke BiH funkcije" (Silajdžić, Tihić, Lagumdžija...) najjače stranke iz RS šalju znatno slabije kandidate od onih koji se kandiduju u RS
(Dodik, Čavić, Bosić... - svi odreda su bili i biće kandidati za organe RS).
BL Boy je napisao:
Ti ni sam ne znas jesi otisao ili posao, mozda jesam mozda nisam, cemu ta misterija budi iskren reci jesam ili nisam, sta mi tu pricas pod upitnicima. Ja kad sam rekao ovo za repku kazem da im je to + a ne i garancija da ce zaigrati za neki veliki klub.
Problem je što ti zasnivaš svoju diskusiju na pretpostavkama o nekom, a ne na činjenicma.
Ti izgleda bolje znaš o mene šta ja znam o fudbalu i na kojim sam utakmicama bio!
Toliko o tvojoj ozbiljnosti