banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 10:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2009, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Sve ima svoje zakone tako i oduzimanje 3 boda. Nemoze niko BiH oduzeti tri boda ako se u poluvremenu zapali 50 baklji, naravno da za "zelenim" stolom moze ako se utakmica prekine u "65" min. a sudija odsvira kraj. Ima dosta nacina za kaznjavanje ali oduzimanjem bodova se kaznjavaju igraci a ne navijaci.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Dejan_BH je napisao:
preveo neki clanak iz nekog Briselskog lista, na engleski. U kojem pise, da su zvanicnici Belgije trazili otvorenu istragu o BH navijacima i njihovom ponasanju od pocetka. Tim jos dodano i da je delegat tekme u Genku podnio strasan izvjestaj FIFI. Nece me iznenaditi ako sutradan FIFA posalje upozorenje - dont fuck around BH savezu.

Dakle 1 baklja na travnjaku, 3 boda popusena.

Nogometna matematika.

lako moguc scenario
a sta mislis isplati li se belgijancima dati iljadu ,dvije eura za tu baklju?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 23:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2009, 22:35
Vuk_samotnjak je napisao:
Sve ima svoje zakone tako i oduzimanje 3 boda. Nemoze niko BiH oduzeti tri boda ako se u poluvremenu zapali 50 baklji, naravno da za "zelenim" stolom moze ako se utakmica prekine u "65" min. a sudija odsvira kraj. Ima dosta nacina za kaznjavanje ali oduzimanjem bodova se kaznjavaju igraci a ne navijaci.

Naravno, u pravu si. Sve ja to razumijem, ali to bi vredelo samo ako su pravila ista za sve.

Ali nisu.

Ti vec godinama pratis Srbijansku repku, i navikao si da za postoje FIFA/UEFA zakoni, koji predstavljaju neki empirijski sistem vrijednosti na osnovu kojih se moze odluciti, koga i kako kazniti i slicno.

Srbija i Hrvatska, vec odavno uzivaju status ozbiljnih sportskih nacija. Te dvije repke su zvanicno "velike" ekipe.

Srbija je bila sampion sveta i Europe, u kosarci, vaterpolu, redovni ucesnik svih svetskih i evropskih prvenstava gotov u svakome sportu. Slicno tako je i sa hrvatskom 3 u svetu u nogometu, 1 u svetu u rukometu etc.

No postoje i "male" ekipe.

To su oni levati koji nikada ne mogu da se probiju, a cak i kada imaju kvalitet i volju, u velikoj su opasnosti upravo zbog te svoje "neuglednosti" u svijetu, jer kada su one u pitanju FIFA ( ili bilo koja druga sportska organizacija ) fino zazmiri na jedno oko, i zaboravi pravila kako bi ugodila velikim ekipama.

Eh sada ja ne tvrdim, da su to neke ogromne, suvise ocigledne stvari, i da se kampanjski i sistematicno pokradaju i omalovazavaju takve repke.

Ne, to ide promisljeno i uglavnom se uoci kroz neke diskutabilne odluke sudija, sportskih organizacija etc.

Npr Crna Gora je u fudbalskom mikrokosmosu mala repka, i pogledaj samo sudjenje na tekmi protiv Italije. Ma Canavaro je kosio CG igrace, ma da je donio metalnu cijev i da je udarao crnogorce, sudija nebi zazvizdao.

Npr Spanija - BiH, Bih vodi celu tekmu, i overtime je 6 min, sudija je pustio da se igra 13 minuta, i kada spanci dadose gol, onda je zviznuo za kraj.

Primjera je milion.

Zato kazem, sasvim je mogucno da BH izgubi 3 boda ako bude nemira na tribinama. A sigurno ce ih i biti. ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 00:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 17:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LvB5F6DD1iA[/youtube]

MI BOSANCI
ZMAJEVI ZMAJEVI
DIJAMANTUUUUUUUU!

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 00:39 
Početnik
Početnik

bijeli_sa je napisao:

ne bi trebali, ja se nadam da nece, ne trebaju to raditi bar dok ne prodje ova utakmica i dok ne izgubimo sve sanse za plasman, a kada se to desi onda podrzavam sve ono sto rade, jer zamisli ti koliko ti mora biti dobro u tom savezu kada znas da ti svi jebu i djecu i majku a ti ne odustajes od te pozicije.... :angry1:

Istina je da BHF ne moze nista NSBiH.

Pa i kada kazne savez, kazne gradjane BiH ( RS-a i FBiH ), jer ne ide to iz Usanovicevog dzepa, budi siguran. Da ide iz njegovog, on bi davno dao ostavku.

Savez razmislja kroz oci profita. Znam kada sam gledao Usanovica na CD-u, jbt bre, svaki neuspjeh BH repke je za njega uspjeh, jer je "savez" to jest 3 kriminalna musketira ( zna se ko su ), dobio toliko i toliko kesha ili toliko i toliko opreme. I onda se to fino prebace na licne racune, a za bilans savezove finansijske knjizice zaboli ih uvo.

Fanatikosi im ne mogu nakoditi nikako. Jedino da ih sacekaju na ulici i pretuku. A ovo novcano kaznjavanje i slicno, samo skodi repki a ne savezu.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 07:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Dejan_BH je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
U zenici nece biti baklji i ostaloga,,,yo je sigurno,,jeli je nemoguce bilo sta unjeti na stadionn,za razliku u Europi,gdje zabranjeno konrolisati odredena mjesta na tjelu.Kod nas to naravno nevazi.....

Onda ti nikada nisi bio na Bilinom polju. Istina je da te zandar pregleda cijelog i posebno ispipa fino tvoju ribu ( ako je vodis na utakmicu ), i da ti uzmu sve cak i kljuceve od kola. Ali baljke i ostalo se prebace preko sjevera. ;)

Bio sam na svakoj u zadnjih 5god,,,,u tim svim utakmicama je zapaljena mozda jedna ili dvije baklje,a ti su odma izbaceni.Murija je rigorozna,odma sve izbacuje sa tribina,i nema diskusije.........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 10:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
BOSNA I HERCEGOVINA: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić (Vladavić), Berberović, Jahić, Rahimić, Muratović, Misimović, Džeko, Ibričić. Selektor: Miroslav Blažević.

BELGIJA: Stijnen, Dems, Kompani, Vermaelen, Simons, Mudingaj, Sverts, Defur, Sonk, Felaini, Dembele. Selektor: Rene Venderejken
Evo Ciro objavio spisak..Samo mu i ne vjerujem bas sve.Licno bih volio vidjeti Topica veceras u prvih 11,onda bi on i Dzekson zadale bas puno brige belgijancima..Nadam se Muratovic na klupu a Topic u napad.I moram priznati da me pred utamicu uBelgiji nije nimalo bilo strah,ali sad sam bas nekako nesiguran...Zelim samo tri boda,pa makar i 1-0

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 10:49 
Početnik
Početnik

Evo sta pise sarajevo-x :

Citiraj:
Idemo hrabro!

Večeras novi sudar s Belgijancima

U spektakularnoj atmosferi na travnjaku Bilinog polja naša nogometna selekcija ponovo će odmjeriti snage sa Belgijom (utakmica počinje u 20.45 sati). Nakon što su uspješno odradili gostovanje u Genku izabranike Ćire Blaževića čeka novo iskušenje. Sigurno je da će pokušati preslikati taktiku koja je donijela veličanstvenu pobjedu.
Piše: Edin Isanović

Prema najavama sastav BiH će izgledati ovako: Supić, Nadarević, Spahić (Jahić), Pandža, Berberović, Jahić (Vladavić), Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko. To bi formacijski izgledalo 3-5-2 s tim što bi prilikom ataka gostiju više ličilo na 5- 3- 2 kada bi bočni nogometaši (Berberović i Vladavić) više pomagali odbrani.

Niti jedan trener nakon pobjede neće revolucionarno mjenjati ekipu. Još uvijek nije sigurno da li će moći igrati kapiten Spahić. Na njegovo mjesto trebao bi uskočiti Jahić koji može igrati na više pozicija. Selektor ne može računati na usluge Muslimovića koji se povrijedio na Cristal Areni. S druge strane šefa struke ohrabruje povratak iskusnog Elvira Rahimića i svakako da će njegovo prisustvo biti ogroman dobitak. Svi očekujemo veliku, tešku utakmicu. Samopouzdanje reprezentativac je na zavidnom nivou.

Odličan kontranapad

Kao što je bilo uočljivo, imamo izuzetno dobar kontranapad i svakako da tim oružjem treba pokušati ugroziti Belgiju, mada će večeras biti na većem oprezu. Ovaj dvoboj jedan je od ključnih za plasman na SP, pa će u podsvijesti igrača biti i psihološki pritisak. Naročito se to odnosi na suparnika koji bi evenutualnim porazom gotovo pa izgubio sve šanse. I sam selektor apostrofira važnost utakmice. Sonk i Dembele su pokazali da su vrlo opasni. Puno se kreću i teško ih je držati pod kontrolom. Ako naša odbrana uspije u tome, obavili bi veliki posao.

Na lijevom boku trebao bi zaigrati Vladavić, koji je izuzetno brz, pa možemo očekivati nekoliko utrčavanja u sredinu, u zonu šuta. Iako smo ih prizemljili na njihovom travnjaku, itekako ih treba respektovati. Ovoga puta motivisani su da se revanširaju. Svaka strategija zavisi od toka utakmice. Belgija će najvjerovatnije započeti oprezno. Čekat će i vrebati svoju priliku kada se BiH na krilima euforije ispuše. Ako budemo nametali svoj stil igre, koji će lomiti homegenost protivnika, šanse su nam veće. U utakmici koja svojom psihološkom dimenzijom troši energiju, ključno je strpljenje. Bude li svih 11 aktera u dobrom izdanju, naše šanse su sigurno veće. No podbaci li neko od njih, okolnosti se mjenjaju.

Iskoristiti prazan prostor

Vezni red je odradio najveći dio posla u Genku. Težak ispit čeka ih i na Bilinom polju.Opet smo dobili na širini što je velika snaga ove reprezentacije. Važno je da protok lopte bude što brži, u tom slučaju bitno je da se nogometaši stalno kreću i kontinuirano nude u praznom prostoru. Ne sumnjamo da će Misimović, Muratović i Rahimić znati odgovoriti zahtjevima. Disciplinirano su se vraćali iza lopte, presjecali protivničke napade i, ono što je najvažnije, bili učinkoviti u napadu. Javnost najviše ima zamjerki što bh. nogometni dragulj Miralem Pjanić ima slabu minutažu u reprezentativnom dresu. Izgleda da se stvari neće promijeniti ni u ovoj utakmici. Svoju šansu čekat će sa klupe

U vrhu napada bit će Džeko i Ibričić. Napadač Wolfsburga iz svake situacije opasan je za protivnički gol. Nadamo se da će i večeras poentirati. Kada je selektor razmišljao o drugom napadaču odlučio je da u prvi plan gurne Senijada Ibričića. On može igrati na više pozicija. Trči, razigrava, blokira i ponetira. Na čekanju je Marko Topić.

Ono što smo primjetili je veliko zajedništvo koje krasi reprezentaciju, tu je i odlična atmosfera, linije djeluju usklađeno. Sve nabrojano razlog je velikog optimizma i isčekivanja pobjede. Podrška navijača treba kao nikada do sad. Bez prave podrške, nema ni prave igre. Belgijancima na Bilinom polju neće biti lako između Ćirini lavova i paklenih tribina. Euforija je već preplavila našu zemlju. Idemo hrabro!

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:19 
Početnik
Početnik

Kad bi veceras bilo opet bakljada...bili FIFA zaustavila utakmicu sta mislite? Sta je najgori scenario koji nam se moze dogoditi?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WhkhoOLIkpw[/youtube]

Znači bolesnik, al pravi...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:29 
Početnik
Početnik

Sondri je napisao:

Znači bolesnik, al pravi...

Malo ga grlo uhvatilo valjda. Ali meni je bas zabavno. Ja sam gledao ovdje na Belgijskom kanalu i pravo dosadno.

Ovaj Marijan je zabavan pravo... 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:47 
Početnik
Početnik

kaco je napisao:
BOSNA I HERCEGOVINA: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić (Vladavić), Berberović, Jahić, Rahimić, Muratović, Misimović, Džeko, Ibričić. Selektor: Miroslav Blažević.

BELGIJA: Stijnen, Dems, Kompani, Vermaelen, Simons, Mudingaj, Sverts, Defur, Sonk, Felaini, Dembele. Selektor: Rene Venderejken
Evo Ciro objavio spisak..Samo mu i ne vjerujem bas sve.Licno bih volio vidjeti Topica veceras u prvih 11,onda bi on i Dzekson zadale bas puno brige belgijancima..Nadam se Muratovic na klupu a Topic u napad.I moram priznati da me pred utamicu uBelgiji nije nimalo bilo strah,ali sad sam bas nekako nesiguran...Zelim samo tri boda,pa makar i 1-0

A sta ovo znaci. Ako Spahic ne bude igrao, na mesto stopera dolazi Vladavic ?

Jel se neko sali za prvi april ?

Nije zar Ciro toliki glupan ?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 13:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dejan_BH je napisao:
kaco je napisao:

A sta ovo znaci. Ako Spahic ne bude igrao, na mesto stopera dolazi Vladavic ?

Jel se neko sali za prvi april ?

Nije zar Ciro toliki glupan ?

Ma nije jarane,u tom slucaju ako pahic ne zaigra ,a Rahimic se vrati ,onda bi Jahic iso na mjesto Spahica,dok bi Muratovic zauzeo mjesto ispred zadnje linije..A ipak i ja se nadam da je ovo prvoaprilska,i opet kazem strah me danasnje tekme i volio bih da vidim Topica u startnoj postavi zajedno sa Dzekom.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 14:10 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Ma nije jarane,u tom slucaju ako pahic ne zaigra ,a Rahimic se vrati ,onda bi Jahic iso na mjesto Spahica,dok bi Muratovic zauzeo mjesto ispred zadnje linije..A ipak i ja se nadam da je ovo prvoaprilska,i opet kazem strah me danasnje tekme i volio bih da vidim Topica u startnoj postavi zajedno sa Dzekom.

Ne znam, veliki sam skeptik po pitanju Topica.

Nije igrao vekovima za BH, a i ne znam kako igra za Saturn. Ipak mozda mu treba pruziti sansu, mozda upravo on i zabije gol.

Od Dzeke ne treba nista ocekivati jer kako Ciro rece " Belgijanci nece popusiti istu foru 2 puta ". Dakle za ocekivati je flaster na Edinu, i veliki presing na nasu sredinu terena. Jedino tako Crveni dzavoli i mogu da probiju nasu odbranu sa Spahicem na celu.

To potvrdjuje i tekma u Genku. Kada god je izvrsen jaci presing na Jahica i sredinu terena, krale su se lopte i slale u neugodnim igracima u neposrednoj blizini Supicevog gola.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dejan_BH je napisao:
Citiraj:

Ne znam, veliki sam skeptik po pitanju Topica.

Nije igrao vekovima za BH, a i ne znam kako igra za Saturn. Ipak mozda mu treba pruziti sansu, mozda upravo on i zabije gol.

Od Dzeke ne treba nista ocekivati jer kako Ciro rece " Belgijanci nece popusiti istu foru 2 puta ". Dakle za ocekivati je flaster na Edinu, i veliki presing na nasu sredinu terena. Jedino tako Crveni dzavoli i mogu da probiju nasu odbranu sa Spahicem na celu.

To potvrdjuje i tekma u Genku. Kada god je izvrsen jaci presing na Jahica i sredinu terena, krale su se lopte i slale u neugodnim igracima u neposrednoj blizini Supicevog gola.

Ma da oni ce pokusati zatvoriti Dzeku,ali i genijalca Misketa,i bilo bi mi lakse da Dzeku zaustave,ali ne i genijalca..Ipak je Misimovic nas veliki adut i on je taj koji djeli lopte kao na tanjiru i Dzeksonu i bilo kome drugom.Nadati se da igramo otvoreno ,pa da im damo gol vise..ps Supic je strasno vazan veceras i zelim da drzi nulu veceras u svom prvom nastupu pred svojom publikom...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Sarajlija86. je napisao:
Kad bi veceras bilo opet bakljada...bili FIFA zaustavila utakmicu sta mislite? Sta je najgori scenario koji nam se moze dogoditi?
Da pobijedite i da ne bude bakljade :D

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Citiraj:

Da bar nisi gledao prvu utakmicu pa da ne znaš da Fellaini ne igra zbog kartona :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sad sam pola sata brisao postove,jos jednom ako se skrene sa teme sledi zakljucavanje

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 17:07 
Početnik
Početnik

SIJUKS je napisao:
Sad sam pola sata brisao postove,jos jednom ako se skrene sa teme sledi zakljucavanje

Ali ja sam bio postavio slike stadiona i navijacku pjesmu BiH. Zasto si to obrisao? :cry:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sarajlija86. je napisao:
SIJUKS je napisao:

Ali ja sam bio postavio slike stadiona i navijacku pjesmu BiH. Zasto si to obrisao? :cry:

Ti si pokrenuo i pricu o nastanku bih,o odnosu Zenice i Sarajeva,o kulin banu,papi.... kakve zo veze ima sa reprezentacijom bih.Budi srecan sto nisi dobio ban :evil3:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]