banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 08:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Za koga ste navijali i zasto ?
Hrvatska 28%  28%  [ 8 ]
Turska 38%  38%  [ 11 ]
Neutralan 34%  34%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 29
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Hrvatska - Turska
PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Flavoure-Flave je napisao:
La Point je napisao:

Nema nista lose sto neko za nekog navija al kad se pretjeruje e onda je druga stvar. Npr, "navijaci" Hrvatske iz Viteza, Sujice, Kupresa ili Mostara imaju iste veze sa Hrvatskom ko i ja. Jednom je godisnje vide kad odu na godisnji i to je to, i onda glume vece navijace od onih iz Zagreba, Poreca ili Koprivnice. Ide mi na zivce kad god Hrvatska izgubi neredi u Mostaru, zasto ne odu na Trg Ban Jelacica i tamo ga rasture i ispolje svoje nezadovoljstvo? Mislis da bi ih BBB ili Torcida docekali siroke ruke? Bila je jednom emisija Latinice bas o ovome fenomenu i koliko Hrvatska gotivi "ove" iz Hercegovine i srednje Bosne. Isto tako vrijedi i za navijace iz RS kad navijaju za Srbiju. Bilo bi mi drago kad bi Srbija ispala, sto da se lazemo.
Sve je to paradoks i fenomen koji se nemoze razumjeti. Sve su to ratni post-sindromi. Bar tako mislim.

Cekaj...prvo kazes da nema nista lose kada neko za nekog navija,pa ti onda smetaju navijaci iz Viteza itd. sto navijaju za Hrvatsku i kazes da to vrijedi i za navijace Srbije u RS.Ne kontam. :-?
Ispade da su za nerede krivi samo hrvatski navijaci!?Nije bilo turskih zastava u "istocnom" Mostaru?Pa dokle vise tako geldanje samo jedne strane i upiranje prstom u Srbe i Hrvate?I kazes da bi ti bilo drago da Srbija ispadne.Nadam se da me onda razumijes kad kazem da me boli qratz za BiH reprezentaciju.Ne mrzim ih i ne zelim im po svaku cijenu da ispadnu,ali mi je savrseno svejedno kako ce proci.

Slusaj, ja ne mislim samo na ovu utakmicu, evo primjer sa proslog svjetskog prvenstva u Svabiji, nakon poraza Hrvatske od Brazila navijaci hrvatske reprezentacije u zapadnom Mostaru su krenuli prema istocnom da se obracunaju?! Pa kakve veze to ima sa bilo cim? Ja isto tako govorim o slavljenju po Banjaluci, kad je Srbija osvojila kosarkasko zlato ja mislim prije par godina. Ili je vaterpolo bio nesjecam se. Likovi odu na groblje i vuku nisane po ulici? I sad kad neko zamase turskom zastavom u istocnom Mostaru , e onda je to bruka? E jebiga. Ovo se prvi put desava da raja malo masovnije slavi pobjedu Turske, ali ja licno mislim da je to vise iz zajebancije prema nasim sugradjanima koji navijaju, pretjerano, za susjede.
To sto te licno zaboli kita za BiH, nemogu ja nista pomoci. Samim tim gestom,sto te neinteresuje reprezenatcija BiH, "islamiziras" hajmo tako reci samu reprezentaciju. Neceg cemu se protivite, a i ja. U reprezentaciji BiH ima igraca svih naroda, stoga nevidim toliku antipatiju prema istima.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
MuskoBre je napisao:
La Point, vidis, u tome je razlika. Vecini ovde je savrseno svejedno kako prolazi reprezentacija BiH, osim ako ne igra protiv Srbije, za koju mi navijamo.

A ti likujes kad Srbija izgubi, nevezano s kim igra.

Valjda ti je jasna razlika izmedju nase "nezainteresovanosti" za BiH, i tvoje "mrznje2 prema Srbiji...

Mislio sam konkretno kada bi Srbija igrala protiv Turske. :wink: A i to iz istog razloga ko i sto mi je bilo drago sto je Hrvatska zijanila. Ne zbog toga sto pretjerano volim turke. Inace me zaboli ona stvar kako Srbija prolazi u bilo kojem sportu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
nerevar je napisao:
kamo sreće da mi tako volimo svoju državu poput hrvata (kamo sreće da uopšte imamo državu).

Nerevar,sad cu te ja pitati:A KOJU TO DRZAVU!?

Citiraj:
evo ja sam sticajem okolnosti pre neki dan bio u austriji i tamo je sve crveno-belo. mislim austrijski crveno-belo. nema veze što su verovatno svi znali da nemaju šta tražiti na turniru i što mogu biti srećni ako osvoje bod. ali svejedno je sve vrvilo od likova ofarbanih u ratničke boje koji paradiraju po gradu i pevaju. i kako sad komentarisati takvo ponašanje? jel to znači da su kompletni idioti jer se ponašaju kao da će osvojiti prvenstvo a ne postoji ni najmanja šansa da pobede jednu jedinu utakmicu?

Nerevar,ja zivim u Austriji.Ali razlika izmedju njih i Hrvata je u tome sto se oni ne ponasaju kao da su najbolji na svijetu.Podrzavaju svoju reprezentaciju koja je vise nego kriminalna,ali su ih na kraju nagradili pljeskom.Nisu se zanosili da ce da poderu sve ili na to da su "favoriti" kao nase zapadne komsije.U tome je razlika.

Citiraj:
a čuj ne prave oni taj brend hrvatstva bez razloga. neko pametan je zaključio da će moći u budućnosti fino da žive od tog brenda i oni ga forsiraju. jebote likovi se furaju da su izmislili kravatu. slažem se da to sad deluje smešno, ali za 50 godina se više niko neće sećati i celi svet će znati da je kravata hrvatski proizvod. a mi smo s druge strane toliki idioti da ne vodimo računa ni o onome što imamo, pa ćemo za par godina izgubiti i to.

Slazem se sa ovim komentarom.Samo me jos interesuje jedna stvar.STA MI TO IMAMO?

P.S.
Sto se ne javi kad si bio u AT?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
La Point je napisao:
Likovi odu na groblje i vuku nisane po ulici?

Pa majku mu,budimo ozbiljni.Ne govorim ja o idiotima.Pricamo o obicnom narodu a ti sad otisao na najveci sljam.Takve majmune ne treba pitati ko su vec samo palijati.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Flavoure-Flave je napisao:
nerevar je napisao:
kamo sreće da mi tako volimo svoju državu poput hrvata (kamo sreće da uopšte imamo državu).

Nerevar,sad cu te ja pitati:A KOJU TO DRZAVU!?

to sam i rekao :lol:

Citiraj:
Citiraj:
evo ja sam sticajem okolnosti pre neki dan bio u austriji i tamo je sve crveno-belo. mislim austrijski crveno-belo. nema veze što su verovatno svi znali da nemaju šta tražiti na turniru i što mogu biti srećni ako osvoje bod. ali svejedno je sve vrvilo od likova ofarbanih u ratničke boje koji paradiraju po gradu i pevaju. i kako sad komentarisati takvo ponašanje? jel to znači da su kompletni idioti jer se ponašaju kao da će osvojiti prvenstvo a ne postoji ni najmanja šansa da pobede jednu jedinu utakmicu?

Nerevar,ja zivim u Austriji.Ali razlika izmedju njih i Hrvata je u tome sto se oni ne ponasaju kao da su najbolji na svijetu.Podrzavaju svoju reprezentaciju koja je vise nego kriminalna,ali su ih na kraju nagradili pljeskom.Nisu se zanosili da ce da poderu sve ili na to da su "favoriti" kao nase zapadne komsije.U tome je razlika.

pa što da se ne ponašaju? ko se ne bi zanosio nakon što pobedi englesku na wembley-u? pa nemačku u grupi? nismo li se i mi zanosili pred svetsko prvenstvo, kao što nitro reče: najbolja odbrana kvalifikacija, bla, bla...? i mene je tad obuzela fudbalska groznica, al me prošla čim smo primili peti gol :lol:
Citiraj:
Citiraj:
a čuj ne prave oni taj brend hrvatstva bez razloga. neko pametan je zaključio da će moći u budućnosti fino da žive od tog brenda i oni ga forsiraju. jebote likovi se furaju da su izmislili kravatu. slažem se da to sad deluje smešno, ali za 50 godina se više niko neće sećati i celi svet će znati da je kravata hrvatski proizvod. a mi smo s druge strane toliki idioti da ne vodimo računa ni o onome što imamo, pa ćemo za par godina izgubiti i to.

Slazem se sa ovim komentarom.Samo me jos interesuje jedna stvar.STA MI TO IMAMO?

evo recimo rakiju šljivovicu. tj. imali smo. sad ćemo morati švabama da plaćamo licencu jer su oni pametni a mi nismo. prepoznali ljudi kvalitet u tome i brendirali.

Citiraj:
P.S.
Sto se ne javi kad si bio u AT?

a što ti nisi u security-ju na ratm-u? :P

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
NIKADA NAVIJATI ZA HRVATSKU!!!
Razlog ...PROST. Ne samo protekli rat vec i mrznja koju oni osjecaju prema svim srpskim klubovima i reprezentaciji. kako oni meni tako i ja njima. Ne znam da li ste ikada gledali prenose srpske reprezentcije na HRT-u ...pa to sve kljuca od pkosti i mrznje ako dobijmo ili se nsladjuju kad gubimo. Na srbijanskim medijima tog nikada nema i ljudi uvijek normalno komentarisu. Zapitajte se da li i jedan hrvat navija za nas...NE. E upravo ta osobina Hrvata mi nikad nece dozvoliti da navijam za njih
PROTIV NJIH IZ SVEG SRCA!!! Kako je bilo lijepo gledati penale!!!

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 20:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Slažem se sa apsolutno svime što je napisao @Nitro, nisu Hrvati ništa više "fanatični" i "bahati" od bilo koje druge nacije. Dovoljno je pročitati što su Turci pisali o Hrvatima prije meča, da će ih samljeti i njih i Švabe u polufinalu i da se vide u finalu već sa Španijom, da su prvaci Evrope bla bla bla... i to od Nihata do turskog trenera, sa druge strane to od Bilića i HR igrača nikad niste čuli, jedino od HR medija. Inaće, navijao sam za Hrvate jer su objektivno daleko kvalitetnija momčad od Turske i žao mi je što su ovako izgubili.

Vader je napisao:
Jedva su dočekali da se u ovoj muci bar slade sa tim što svjetski mediji kažu da je Hrvatska nezasluženo ispala, odmah su prenijeli šta kažu strani mediji, a i prije toga kad god ih neko pohvali. Mislim da im to priznanje znači više od samog sportskog uspjeha, tj. sportski uspjeh im treba najviše zbog tog priznanja.

Hrvatska nije Index.hr ... :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 20:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Razlog ...PROST. Ne samo protekli rat vec i mrznja koju oni osjecaju prema svim srpskim klubovima i reprezentaciji. kako oni meni tako i ja njima. Ne znam da li ste ikada gledali prenose srpske reprezentcije na HRT-u ...pa to sve kljuca od pkosti i mrznje ako dobijmo ili se nsladjuju kad gubimo. Na srbijanskim medijima tog nikada nema i ljudi uvijek normalno komentarisu. Zapitajte se da li i jedan hrvat navija za nas...NE. E upravo ta osobina Hrvata mi nikad nece dozvoliti da navijam za njih

Sjećam se prenosa Argentina-Srbija (SP 2006) na HRT-u u kojoj je Štimac otvoreno navijao za Srbiju. Pogledaj malo srpske forume iz tog vremena, prepuni su Štimčevih komentara o "pokradanju Srbije" , "nezasluženom rezultatu", i svašta je još on tamo nasro ... 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
zigizmund je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:

Sjećam se prenosa Argentina-Srbija (SP 2006) na HRT-u u kojoj je Štimac otvoreno navijao za Srbiju. Pogledaj malo srpske forume iz tog vremena, prepuni su Štimčevih komentara o "pokradanju Srbije" , "nezasluženom rezultatu", i svašta je još on tamo nasro ... 8)

buraz,citas li ti feral?ikada?pa malo prekopaj po arhivi pa vidi kako se stimac ponasao prema srbima(narocito jednom u splitu) i sta je govorio o srbima prije no sto se ULJUDIO I UEVROPIO

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
MuskoBre je napisao:
La Point, vidis, u tome je razlika. Vecini ovde je savrseno svejedno kako prolazi reprezentacija BiH, osim ako ne igra protiv Srbije, za koju mi navijamo.

A ti likujes kad Srbija izgubi, nevezano s kim igra.

Valjda ti je jasna razlika izmedju nase "nezainteresovanosti" za BiH, i tvoje "mrznje2 prema Srbiji...

Сјајно и јасно написано.

Иначе мени је било сасвим свеједно,не волим ни једне ни друге,мада видети онако емотивно измрцварене Хрвате на крају...Непроцењиво :lol:

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Al ga zakuvaste, ovo moze u politiku :lol: :lol: :lol: :lol:
Dao Bog da niko od ove dve reprezentacije nije prosao :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 22:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2004, 00:48
питам се зашто сад не пусте рекламу лијепо је бити хрват :lol: :lol: :lol: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovaj članak morate pročitati "Slaven Bilić duguje Kaptolu proviziju" .. Hrvati se sprdaju na pobožnost svojih igrača ... :lol:

http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumn ... ,123938.jl

Citiraj:
Zapravo, kad bolje promislim, na te bi procjene možda trebalo dodati i koji postotak i koju tisuću eura više jer smo u sve tri utakmice igrali s katoličkim narodima. Jer, vidite, ni Austrijanci ni Nijemci nisu ateisti, a o Poljacima da i ne govorimo. Svi su se oni vjerojatno molili kao i mi, ali nebo je odlučilo podržati upravo nas. Razmislite malo o tome. Stavite se, na primjer, na mjesto Djevice Marije. Zar je njoj bilo lako odlučiti kome će se od svoje djece umilostiviti? Zamislite kakva je to drama morala biti u duši te prečiste žene?

Sjedne ona gledati utakmicu i još se premišlja tko joj je draži, a onda joj iz hrvatske svlačionice vjetar donese skrušeno mrmljanje: “Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom. Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.” Bogorodicu to dirne i odluči navijati za nas.

Ali, tek što je ona to pomislila, i iz njemačkog se stručnog stožera začuje smjeran šapat: “Gegrüßet seist du, Maria, voll der Gnade, der Herr ist mit dir. Du bist gebenedeit unter den Frauen, und gebenedeit ist die Frucht deines Leibes, Jesus”, a onda se još i Poljaci krenu gorljivo tući u prsa vičući: “Zdrowas Mario, laskis pelna Pan z Toba, blogoslawionas Ty miedzy niewiastami i blogoslawiony owoc zywota Twojego Jezus.”

Djevica se zbunjeno okreće sad jednoj, sad drugoj, sad trećoj nogometnoj reprezentaciji i naposljetku odabere nas. Treba li vam jasnijeg dokaza da naše svećenstvo valjano radi svoj posao?

To da su u nerazgovjetnom žamoru molitvi na mnogim jezicima Otac, Sin i Duh Sveti, Majka Božja i svi sveci naposljetku čuli i priznali samo one hrvatske, velika je pobjeda naše vjere. Oholo je to možda kazati, ali Bog nas najviše voli. Zato što molimo između treninga i postimo prije utakmice, mi smo jedini istinski predstavnici Katoličke crkve u ovome dijelu svijeta. Nas nijedna država ne može dobiti u nogometu. Osim možda Vatikana.

Ali, opet, tko zna, možda je dragi Bog pomagao i drugima, nego oni to nisu znali prepoznati? Poljak Lobodzinski, na primjer, šutira na gol, promaši pa pogleda u nebo i očajno zavapi:

“Bože, zašto?!”

A Bog to ne izdrži, nego razmakne oblake i gnjevnim basom drekne:

“Zato što si kreten! Trebao si dodati, Krzynowek ti je bio slobodan.”

Teško je koji put zaključiti pomaže li Bog ili ne pomaže, čudnovati su, što se kaže, puti Njegovi. Ali, jedna je stvar, čini se, nedvojbena. Česi nisu nikakvi katolici.

-ulomak- :lol:

Poslednji put menjao zigizmund dana 22 Jun 2008, 22:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 22:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bles je napisao:
питам се зашто сад не пусте рекламу лијепо је бити хрват :lol: :lol: :lol: :confused2:

Tko kaže da ne puštaju? Prebaci evo sad na HRT2 i do ponoći češ je vidjeti BAREM 3 puta, ako ne i više ... :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Al ste ga istupili pa to je nevjerovatno. Neko gore odgovorno tvrdi da baš nijedan Hrvat ne navija za Srbiju. Ajme majko, kakav zaključak. Neko izgleda poznaje lično svih 4 miliona Hrvata ili koliko ih ima, pa tvrdi kako nijedan nikad ne navija za Srbiju. I to je sad kao dobar razlog da i mi njih mrzimo. Boli me ona stvar, ko je, odakle je, ko za koga navija ili nešto treće. Navijam za onoga ko mi se učini da daje maksimum a svoj tim, za onoga ko je u stanju da sa manje zvučnim imenima, ali srčanošću i timskom igrom pobijedi favorita. A kako to mediju u Hrvatskoj prezentuju druga je stvar i stvar za drugu analizu. Za to otvorite temu "Kako se ponašaju mediji i javnost u Hrvatskoj". Ovdje govorimo o isključivo sportskim aspektima, a oni su ovdje zanemareni i bačeni u drugi plan, pred činjenicom da Hrvati prenaglašavaju sopstvene uspjehe. Ja vam još jednom kažem, zapitajte se ka čemu je usmjereno to potenciranje sosptvenih uspjeha. Isključivo protiv Srpstva? Teško...
Vader je to dobro rastumačio. Jesu li prepotentni - jesu. Ali imaju na to svako pravo. Pa zaboga, osma su selekcija na listi FIFA. Reprezentacija sa najboljim učinkom u kvalifkacijama, pa vi sad recite da je od njih preambiciozno to što su smatrali polufinale za svoju mjeru. Ma ne da mi se više. Očekujem naglo skretanje teme ka nefudbalskim odnosno ensportskim temama, pa vjerujem da uskoro neće biti puno smisla diskutovati. Mogu samo reći, da su sportski (fudbalski) radnici u Srbiji, radili po modelu Hrvatske, reprezentacija bi bila daleko uspješnija. Ovako ostaje samo da se Hrvatima zavidi na uspjehu, stoga navijanje protiv njih poprima utjelotvorenje narodne izreke "da komšiji crkne krava", jer ni bližeg komšije, a ni većeg neprijatelja od Hrvatske.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 00:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Pogledavsi sve postove sticem utisak da je tema pokrenuta samo iz jednog razloga...da bi kompleksasi izbacili visak nacionalistickog naboja...CAST IZUZECIMA...ali ih je premalo... :(

Nacionalizam u sustini i nije tako los ( bar me ne dotice ) dok se ne dogodi ovo:
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=54977
A onda vec - out.

Ova tema je odavno trebala pod kljuc...ili nije ju trebalo ni otvarati jer apsolutno nema nikakve veze sa sportom.
:confused2:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
SmileY je napisao:
Za koga ste navijali i zasto ?

...za sve one kojima je citanje nerazumljiv proces ....

za koga i ZASTO, ljudi su iznosili svoje razloge ,ove i one prirode i sta je tu sporno? ako neko uziva u porazu hrvatske ili pobjedi turske-na to i ima pravo

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
Priznajem, tema je osjetljiva, ali ne smatram da treba pod kljuc, samo treba je voditi u pozitivnom smjeru.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 01:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
zigizmund je napisao:
Ovaj članak morate pročitati "Slaven Bilić duguje Kaptolu proviziju" .. Hrvati se sprdaju na pobožnost svojih igrača ... :lol:

http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumn ... ,123938.jl

Ekstra :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 09:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Ne volim Hrvate u sportu jer previse seru...kad god nesto malo vise naprave dignu se u zvijezde i krenu pricat ovako-onako,a cim im se desi kiks e onda su svi krivi sem njih,jednom sudija ne valja,jednom teren ne valja,jednom vrijeme ne valja....najsmjesnije mi je kad krenu pricat o Luki Modricu...jedan od 5 najboljih igraca sredine terena u europi :D :D :D hahaah za umret od smijeha!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 92 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]