banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2008, 19:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Eduardo je napisao:
Nisam imao sreće, ali takve stvari se u fudbalu događaju

Arsenal je napisao:
Arsen Venger i navijači tog kluba odustali su od prvobitnih zahtjeva da se Tejlor doživotno suspenduje.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Nitro je napisao:
Teško je povjerovati u priglupu priču o "slučajnosti", kad nekom praktično otkineš nogu. Ono je bio start ĐONOM, a to u fudbalu nije dozvoljeno čak i kada igrač ide čisto na loptu. I da je nekim čudom Eduardova noga ostala čitava, start đonom visoko na nogu protivnika, bez prevelike šanse da se dođe do lopte, direktan je crveni karton, po svim mogućim pravilima. A za brutalnu povredu ovakve prirode, kazna mora biti veća od one koju povlači dobijanje crvenog kartona. Nema puno smisla u tome da istu kaznu odradi neko ko je dva puta u toku utakmice igrao rukom ili opsovao sudiju li protivnika, pa zaradio crveni i neko ko je ugrozio karijeru drugo igrača.

Ne bih se složio.. Taylor ga definitivno nije htio povrijediti.. Trenutak pred sudar Taylor je zatvorio oči, kao što svako od nas refleksno uradi pri nekom udarcu ili direktnom susretu, tako da def. nije vidio da je sad Eduardova noga tamo gdje je maloprije bila lopta.. Žao mi je i jednog i drugog..

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ljudi recite vi meni da sam ja lud, ali meni nikako ne ide u glavu da treba isto sankcionisati nekoga ko sudiji nešto opsuje i dobije crveni karton i nekoga ko ovako brutalno povrijedi protivnika, pa bilo to i sasvim slučajno. A ne vidim zašto bi trebalo sažaljevati Tejlora. Možda mu je i teško, ali treba se naučiti nositi sa sopstvenim postupcima, makar oni bili, kao što rekoh sasvim slučajni. Uostalom mogao je da se javno izvini, posjeti Eduarda u bolnici i pokaže da mu je stvarno žao.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
http://www.birminghammail.net je napisao:
Taylor has apologised to Eduardo, who underwent surgery at Selly Oak Hospital and has now been moved to back to London.

http://www.skysports.com je napisao:
Taylor made the personal visit to Birmingham's Selly Oak Hospital to see Eduardo after being left distraught by the serious leg injury suffered by player.

Nitro, ovo nije ni u jednom segmentu drugačije nego kad je Stepen Hunt nanio frakturu lobanje Petr Čehu.. Očigledno i dokazano da to nije bilo namjerno urađeno. Ako je već jedan fudbaler sjeban, zašto sjebavati i drugog? Mislim da je Tayloru najveća kazna to što mora živjeti s njim, kao i čitav pritisak koji osjeća.

Reci ti meni, šta bi po trebi Martin Taylor još treba da uradi? Posjetio ga je, zvao ga je, izvinjavao mu se.. Jedino da mu još popuši na krevetu i to je to.. Očigledno mu je jako žao zbog svega, ali ne vidim nikakav razlog da se on sad nešto spektakularno kažnjava, ili ne znam ti ni ja šta.. Dvije utakmice neigranja, koliko već sljeduje za crveni i to je to..

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Posjetio ga je u bolnici i izvinio se.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 01:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bendtner mu je bivši saigrač i kaže da nikad nije bio sklon grubim startovima.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

zanimljiv komentar

"Simpatiziram Taylora jer je žrtva: Nitko ga nije naučio pravilima ponašanja na terenu"
SIMON MARTIN je student koji obožava nogomet, želi postati trener i nogometni sudac, a u slobodno vrijeme bavi se komentiranjem Premier Lige. Uspješno ili ne, procijenite sami na temelju komentara o našemu Eduardu.

"Martin Taylor namjeravao je napraviti čvrst prekršaj na Eduardu. Beskrupulozan, zloban prekršaj, međutim nije želio da završi ovako kako je završilo.

Naime, Taylor je igrač stare škole defanzivaca. Namjeravao je prestrašiti Eduarda, kako on ne bi u nastavku utakmice bio ubojit. No, umjesto da ga je samo preplašio, dogodilo se nešto strašno. Iz usporene snimke se vidi da je Taylor ciljao Eduardovu nogu, a sve s razlogom kako bi ga što više zaplašio na samom početku utakmice. To je prvi i glavni razlog nesreće. Drugi razlog bi mogli biti i nešto duži čepovi na kopačkama, zbog čega je Taylor tako zahvatio Eduardovu nogu.

Zbog svega toga moram reći da simpatiziram Taylora, on je žrtva baš kao i Eduardo. Žrtva je jer ga nitko nije naučio kako se mora ponašati na terenu.

U posljednjih deset godina došlo je do velikih promjena u nogometu. Na primjer, prije su igrači skakali s rukama dolje, tako ih se učilo, pazili su na suparnike, a danas kad god netko skoči drugi dobije lakat u glavu. Dobar skakač ne treba pomoć ruku, nije on skakač u vis ili u dalj, gdje ako nešto krene po krivu može stradati samo jedna osoba. Na nogometnom terenu su 22 igrača i oni moraju biti svjesni da je njihovo zdravlje u opasnosti.

Nogometaši nemaju više poštovanja jedni za druge, prije je nogomet bio samo igra, a sada je biznis u kojemu moraš pobijediti pod svaku cijenu.

Pa čak i ako je cijena uništenje jednog mladog života.

Kakva sramota."

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
pobogu, pa dudu nije pogino (bar kolko ja znam), pa da se prosipaju tako srceparajuce price kao ova ovog simona martina. cuj idiotizma "unistenje jednog mladog zivota".
sam eduardo od svega toga pravi manju tragediju i slucaj nego hrvatska javnost

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Reci ti meni, šta bi po trebi Martin Taylor još treba da uradi? Posjetio ga je, zvao ga je, izvinjavao mu se.. Jedino da mu još popuši na krevetu i to je to.. Očigledno mu je jako žao zbog svega, ali ne vidim nikakav razlog da se on sad nešto spektakularno kažnjava, ili ne znam ti ni ja šta.. Dvije utakmice neigranja, koliko već sljeduje za crveni i to je to..

Ako se izvinio i posjetio ga, onda OK, sa njegove strane. On i ne treba ništa da uradi, ali treba da dobije veću kaznu, a to nije 2-3 utakmice, koliko nosi običan crveni karton, koji se može dobiti za potezanje protvnika za dres, ako je igrač posljednji u odbrani. Po toj logici ispada da je to isto, a činjenica da je jednom čovjeku, ugrožena ili bar unazađena karijera, samo je "kolateralna šteta" i splet nesrećnih okolnosti. Licemjerno, ako se mene pita.

Mislim, na ulici kad izazoveš saobraćajnu nesreću, sudi ti se za saobraćajni prekršaj, ali ako je u nezgodi bilo povrijeđenih, sudiće ti se i za nanošenje tjelesnih povreda iz nehata. Postoje stvari koje teba donekle razgraničiti, a ovaj balvan je na kraju ispao i žrtva, jer je totalno "psihički slomljen" i nije "grub igrač". Mislim smiješno... Evo hipotetički, da je bila obrnuta situacija, da je recimo Vedran Ćorluka, ovako startovao na Vejna Runija, polomio mu nogu i stavio karijeru pod znak pitanja, kakva bi bila reakcija i kazna?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 14:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
a ovaj balvan je na kraju ispao i žrtva

Po čemu je on balvan? Zato što je visok 195cm???

FA je danas potvrdila, kazna je tri utakmice i to stavlja tačko na svaku raspravu o ovome. Da li HNS trebao kazniti Eduarda kad je na treningu polomio Buljata??? Nanio mu je istu ovu povredu, startom na treningu, do danas se nije vratio u takmičarsku formu!!! Ako porediš saobraćajne nesreće i teren, onda je trening još gora situacija!!! Nije mu bio konkurentan na poziciji, bili su odlični prijatelji, članovi reprezentacije Hrvatske, ali ga je Eduardo u žaru borbe jednim klizećim startom oduvao sa terena na godinu dana.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jebiga sad, kad moram tako da se izrazim.
Po svemu rečenom ispade da je u redu polomiti nogu čovjeku, opravdati to slučajnošću i reći da je primjerena kazna za to tri utakmice.

Citiraj:
Po čemu je on balvan? Zato što je visok 195cm???

Po tome što ponajbolji odbrambeni igrači tipa Vidića, Neste, Karvalja ili Tirama, uz svu žustrinu kojom igraju, nikada nisu nanijeli ovakvu povredu nekom protivničkom igraču.

I da ponovim... Postoji nešto što se zove nanošenje teških tjelesnih povreda iz nehata i za to treba da postoji kazna, koja je veća od običnog sankcionisanja dobijenih kartona.

Citiraj:
Da li HNS trebao kazniti Eduarda kad je na treningu polomio Buljata???

Da se to desilo na utakmici hrvatskog prvenstva, a meta bio protivnički igrač, naravno da je trebao da ga kazni. S obzirom da je u pitanju bio trening Dinama, to je unutrašnja stvar kluba, koju je trebalo da riješi rukovodstvo kluba i kazni ga. Druga je stvar što sam klub neće raditi protiv sopstvenih interesa, pa kazniti najboljeg igrača.
'ajde dobro, Eduardo je ni kriv ni dužan dobio kaznu od 9 mjeseci, a Martin "Slučajno je bilo" Tejlor, tri utakmice. Pravda je zadovoljena...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
FA je odredio da je kazna 3 utakmice i tu je kraj rasprave....snimci su pokazali da nije bilo namjere da se povrijedi protivnicki igrac i po meni je cak i taj crveni karton prestrog....karton je dobio samo zato sto je sudija vidio polomljenu nogu a start nije bio za crveni karton.....

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajde, nitro, bilo je i gorih slucajeva. ne mislim sto se tice povrede, ovo je grozno, nego sto se tice kazni.
sjecam se slucaja kad je aldo duser iz deportiva namjerno polomio bekama toliko da ovaj nije mogo da igra cini mi se na evropskom prvenstvu ili nesto slicno, a za to nije dobio ni zuti karton. jest da su engleski mediji razapinjali dusera na krst, ali mu nisu nista mogli. sta su onda hrvati mogli ocekivati za tejlora

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
karton je dobio samo zato sto je sudija vidio polomljenu nogu a start nije bio za crveni karton.....

Ne bih se složio ni sa ovim. Start đonom visoko na nogu protivnika pa još sa strane, je apsolutno crveni karton, bar koliko se ja razumijem u fudbalska pravila.

Citiraj:
ajde, nitro, bilo je i gorih slucajeva. ne mislim sto se tice povrede, ovo je grozno, nego sto se tice kazni.
sjecam se slucaja kad je aldo duser iz deportiva namjerno polomio bekama toliko da ovaj nije mogo da igra cini mi se na evropskom prvenstvu ili nesto slicno, a za to nije dobio ni zuti karton. jest da su engleski mediji razapinjali dusera na krst, ali mu nisu nista mogli. sta su onda hrvati mogli ocekivati za tejlora

Sve je to OK što ti navodiš, ali me upravo to i nervira. Zbog blagih kazni, danas sutra će neko opet da nasrne na protivnika i kaže "bilo je slučajno, išao sam na loptu". Klaudio Kasapa je prije par godina, igrajući za Lion, zadobio tešku povredu, nakon starta protivničkog igrača - ne sjećam se ko je bio u pitanju. Uglavnom, francuska fudbalska federacija je tada presudila da dotični, koji je pruzrokovao Kasapinu povredu, pauzira onoliko koliko Kasapi bude trebalo da se vrati na teren. U Engleskoj, eto sam si naveo, Roj Kin je prije par godina namjerno osakatio Halanda, uništio mu karijeru i dobio par utakmica kazne.
Generalno je problem što se preblago tretira ta njihova igra. OK fudbal je muška igra, čvrsta, na kraju krajeva Englezi su ga izmislili, ali to ne znači da je u redu da neko slomi nogu protivniku, a da se kaže da je kazna od tri utakmice adekvatna, jer je eto bilo slučajno.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 18:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Start đonom visoko na nogu protivnika pa još sa strane, je apsolutno crveni karton

Start nije bio visoko na nogu, inače bi mu slomio potkoljenicu, a ne zglob. To samo tako izgleda na onoj slici.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Mozda bi i bolje prosao da je start bio na potkoljenicu...vjerovatno ne bi bilo loma.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@nitro

sa stanovista pravde, sve je to tacno. ali kad bi sada suspendovali taylora na, recimo, pola godine, odma bi krenula prica "da, to jeste strasno, ali sjetimo se da roj kin za prekrsaj sa jos gorim posljedicama, za koji je priznao da je bio namjeran nije ozbiljnije kaznjen. to je zato sto su oni mancester a mi mali birmingem, diskriminacija, bla bla"...jednom kad se tako nesto pustilo, tesko je sad stati u kraj.
jedino da se donesu nova pravila, pa da se za sve startove koji kao posljedicu imaju ovakve lomove odredi veca suspenzija. no, onda je opet moguce suspendovati nekoga za start bez ikakve namjere i tako mu upropastiti karijeru (cisto sumnjam da ce i jedan klub zadrzati igraca suspendovanog na, recimo, godinu dana). jeste da bi tada igraci sigurno bili oprezniji, ali opet, ne znam, mozda bi se moglo desiti da neko potpuno slucajnim startom slomije nogu igracu i zbog toga debelo zaplati.
rekose da u hrvatskoj postoje "teski i pogibeljni startovi", ali da ni jedan od 2000 godine pa do sad nije okarakterisan ni kao tezak, a kamoli kao pogibeljan (?). a vjerujem da je bilo startova slicnih ovom, samo su igraci imali srece da se ne povrijede.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Možda bi najbolje rješenje bilo uvesti oštrije kazne od ove Taylorove za nenamjerne ali fatalne prekšaje, ali opet ne kao kazne za namjerne prekršaje, znači rangirati ih po kazni između ovoga što je sada dobio Taylor i nekog namjernog prekršaja, tako da igrači ipak dosta više paze šta rade, jer ovako ako se za nenamjeran a fatalan prekršaj mogu izvući sa samo tri utakmice onda ih ništa neće tjerati da paze u duelima.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo to i pokušavam da kažem... Start je bio nesmotren - OK, ali neka primjerenija kazna sigurno bi malo više zaštitila igrače koji su meta takvih startova, pa bi onda igrači malo više razmišljali prije ovakvih nesmotrenih startova. Znači, kao što Milanko reče, trebala bi jedna opšta promjena pravila, odnosno ovo što je Vader spominjao, neka vrsta rangiranja prekršaja. Da je kojim slučajem nastradao neki engleski reprezentatativac, vjerovatno bi se već uveliko razmišljalo o toj promjeni pravila. Ovako stvarno ispada da je Eduardo kažnjen više od Tejlora, samo zato što je "bilo slučajno".

Citiraj:
Start nije bio visoko na nogu, inače bi mu slomio potkoljenicu, a ne zglob. To samo tako izgleda na onoj slici.

Svjedno je start đonom na nogu protivnika crveni karton. Eto sreće da ga je pogodio nekoliko centimetara više. Vjerovatno bi prošao samo sa kontuzijom ili posjekotinama na nozi, ali...

edit:
Evo da se ovim tekstom sa Indexa nadovežem na priču o apsurdnim kaznama. Za šamar 4 utakmice, a za ovaj start sa veoma gadnim posljedicama - tri. Tekst je naravno tendenciozan i kvazi senzacionalistički, kao i većina na tom sajtu, ali služi samo kao ilustracija ove situacije.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 00:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
to je zato sto su oni mancester a mi mali birmingem

Manchesterovi igrač su kroz istoriju najviše kažnjavani i to ponekad za smiješne situacije. Rio Ferdinand je imao najavljen doping test, navodno zaboravio doći , došao odmah sutra ujutro i nalaz bio negativan. FA ga kazni sa 9 mjeseci ne igranja jer se nije pojavio dan ranije!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]