banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 11:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Acrobatico je napisao:
juznu afriku cemo gledati ipak samo na tv-u.
francuzi su stvarno prejaki, a rumuni odlicna ekipa. mislim da bi oni mogli biti i prvi u toj grupi ... mutu, kivu, marika, dika, ... jako dobar tim.

Gledacemo i to kroz seriju Opstanak :D

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Kakav neumjereni optimizam isijava sa svih strana, a mene samo zanima, na osnovu čega. Na osnovu toga što smo pokazali da možemo da igramo nerješeno sa Portugalom... Ljudi kao mejrilo uzimaju činjenicu da "nismo poraženo od najjačih reprezentacija u našoj grupi", dakle nismo slabiji od njih... Evo kontrapitanja... Od koga smo to pokazali da smo bolji? Finske i to na jednoj utakmici... Prvo se svi ubiše da dokažu kako smo mi "nismo slabiji", od Portugala i Poljske, da bi onda svi pokušavali da dokažu da su navedene reprezentacije opšti prosjek, koji nije ništa pokazao. Kako smo mi protiv tih "neubjedljivih" Poljske i Portugala, pokazali samo da možemo da odigramo egal sa njima, to i nas stavlja u krug "prosječnih" reprezentacija, a prosječne reprezentacije ne prijete nikome, već ćute, rade i pokušavaju da odigraju najbolje što mogu... Treba li da podsjetim nekolicinu ljudi ovdje, da su i poslije kraha u Jermeniji rasipali optimizam u stilu "sigurno prolazimo", a sigurno smo "prolazili", jer je bilo realno da mi pobijedimo Poljake, a da isti izgube od Belgije. Kako je to bilo realno, sm Bog zna, pošto naši nisu uspjeli da pobijede Poljake, čak ni kada njima utakmica ništa nije značila, a naši su još imali teoretske šanse da se plasiraju, u slučaju da je Finska umuvala neki gol Portugalcima... Zanemarimo činjenicu da su Poljaci igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca, pošto se slažem da ni naši nisu bili u najjačem sastavu...

Eto da ne pričam o Hrvatima opet, uzećemo kao mjerilo reprezentaciju Rumunije, kojoj je vidim, već odvagan kvalitet i opšte je prihvaćeno mišljenje da igrački nisu jači od nas... Upravo tako. Igrački nisu, kao što vjerovatno pojedinačno nije bolja ni pominjana Hrvatska, ali timski je nešto drugo, a fudbal je timska igra. Rumuni imaju dvojicu vrhunskih igrača (Mutua i Kivua), nekolicinu kvalitetnih i dosta solidnih. Za pravog trenera dovoljno da sastavi dobar tim. Vrhunski trener ne treba hrpu super zvijezda u timu (ili još gore, one koji sebe smatraju superzvijezdama), već mu je dovoljno da pronađe prave igrače za svoje zamisli i da ih posloži u skladnu cjelinu. Klemente to nije uspio, dođavola Klemente mora da ide. Ne zato što je osvojio treće mjesto, već zato što reprezentacija u ključnim utakmicama, nije ličila ni na šta... Stvarno sam i ja lično smatrao da je Klemente dobro radio, ali kasnije se zaista izgubio i priznajem da sam pogriješio u procjeni. Može biti da je on zaista odličan stručnjak, ali ovdje nije uspio i kraj priče. Nije ni prvi ni posljednji trener, koji je dobio otkaz. I mnogo veća trenerska imena od njega su imali loše epizode i letjeli sa posla.

Za selektora nemam pojma i nemam blage veze ko bi bio dobro rješenje. Tumbakovića nikad nisam volio, ali mu priznajem odlične rezultate i što je još važnije, priznajem da sam se uvijek divio kao su njegovi timovi (Partizan u prvom redu) igrali lijep i dopadljiv fudbal. Mimo te priče o treneru, neko je moje mišljenje, da kompanija na čelu FSS, trenere koristi samo kao alibi za svoj loš rad i marifetluke, te da njima i ne odgovara da trener bude autoritet koji poznaje prilike u domaćem fudbalu, već im bolje paše marioneta koju mogu da iskontrolišu ili stranac kome puca ona stvar, šta se dešava u savezu. Problem, i to veliki, je i taj što se zaslužćni reprezentativci iz proteklih vremena, nisu na vrijeme uključili u rad sa reprezentacijom. Jesu Savićević i Stojković, kada je Miljanić odlučio da ih naprasno ustoliči, vidjevši da se bliži kraj njegove vladavine, pa je olako potrošio velika imena našeg fudbala. Slično kao što je Bata Mirković naprasno postavljen na neku Bože pomozi funkciju u reprezentaciji, a opet kao alibi, tj. da bi se moglo u novinama provlačiti, kako zaslužni reprezentativci "eto rade sa reprezentacijom". Treba tu puno više od puke smjene selektora i pozivanja igrača pod zastavu, ali to je previše očekivati.

E a sad malo o grupi... Zanemarimo na tren Farska Ostrva, mada mi, sa našom dugom tradicijom kikseva protiv autsajdera, teško možemo da bilo gdje knjižimo sigurne bodove, krenimo od Austrije i Litvanije. Litvanija spada u red reprezentacija Sovjetskog bloka, istina bez većih uspjeha, ali i ne spada u red popravljača gol - razlike, već je riječ o čvrstoj reprezentaciji, koja može da pravi dosta problema. Favoritima će, sigurno otkinuti dosta bodova. Austrija je kriminalno loša, ali ni oni nisu reprezentacija, sa kojom treba računati da je toliko loša. Imaju određenu tradiciju dobrih rezultata i treba vjerovati da će pokušati da se vrate, bar djelimično u krug onih malo boljih evropskih reprezentacija. Rumunija, kako ljudi ocjenjuju, odlično igra kvalifikacije, ali ne pokazuju ništa na takmičenjima. To je opet bolje od nas, koji osrednje igramo kvalifikacije, a na takmičenjima doživljavamo katatstrofe. Nismo u poziciji da prijetimo nikome, pa tako ni Rumunima. Zvučnija imena u timu, nisu nam garant uspjeha. Francuzi možda ne igraju dobro kvalifikacije, ali znaju kako da se plasiraju na svako takmičenje - imaju rutinu za kvalifkacije. Opet kažem - nismo u poziciji nikom da prijetimo, vicešampionu svijeta pogotovo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 11:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Neumjereni optimizam...vječita boljka srpskog naroda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
bravo nitro.
dosta dobra analiza.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
miki, prijatelju, nije optimizam najveca boljka srpskog naroda. najveca boljka srpskog naroda je uzdizanje u nebesa poslije nekog uspjeha, pa onda prosto patolosko pljuvanje i nipodastavanje poslije neuspjeha, uz obavezne floskule da, pobogu, 'oni ne znaju kako se bori u drzavnom dresu', 'nema timske igre'...j
ja bi, recimo, rekao da je to mozda i kljucni razlog zasto nasi igraci igraju slabije za reprezentaciju nego za svoje klubove. dekiju niko nista nece reci ako ne odigra dobro utakmicu za inter, a u srbiji ce uvijek da se nadje gomila dezurnih kriticara koji ce da ga popljuju i da mu popuju kako nije dobar. zato pedja stojakovic nece da igra za reprezentaciju u kosarci (pobogu, ako ne da 30 koseva i ne rijesi utakmicu, 50 ljudi ce da pljuje po njemu i da mu govore kako 'nije bodiroga'...sta ce mu to u njegovom zivotu), zato cemo mozda izgubiti i dekija, a poslije njega jos boga pitaj koga. zbog tog potpuno neumjerenog i neprimjerenog pljuvanja. time se reprezentaciji usadjuje strah od neuspjeha, jer niko ne voli da ga blate po medijima.

kazete, nitrova analiza je realna. ja u toj analizi ne vidim apsolutno nista realno. je..la vas ta realnost, ako se ona zasniva na tome "mi nismo bolji ni od koga, mi ne mozemo da pobijedimo francusku, rumuni su bolji od nas, svi su bolji od nas".
da nije bilo utakmice partizan-artmedia, mozda bih i ja isto prico, i bio TAKO realan. te utakmice nikad necu zaboravit, zato sto je partizan tada ispao JEDINO zbog toga sto su novinari i svi ostali citavo vrijeme pricali "jesmo bolji, ALI NE POBJEDJUJE UVIJEK BOLJI. BICE TESKO, IAKO SMO BOLJI MOGU DA NAS IZBACE". je..m ti takvu realnost koja unaprijed usadjuje u misli igraca strah od poraza. da igracima partizana nisu potpuno bez razloga usadili taj strah, pobijedili bi na toj utakmici sa 5:0, jer bi na teren izasli sa 1000 puta vise samopouzdanja.

ja cu da se vratim na reprezentaciju hrvatske, i jedinoj stvari koju postujem kod njih. NIKADA u emisijama prije hrvatskih utakmica necete cuti analize kao sto je nitrova. tipa, "realno, oni su bolji od nas. nemamo razloga za optimizam. ne mozemo da ih pobijedimo". uvijek, ma kako to nerealno bilo, se dize moral svojoj reprezentaciji, usadjuje se igracima misao da su dovoljno dobri da pobijede, samopouzdanje. uvijek se nadju strucni komentatori tipa cire koji ce reci da je hrvatska bolja od reprezentacije s kojom igra. a to igracima mnogo znaci. i to je jedan od razloga sto je hrvatska pobijedila dva puta reprezentaciju koja je, po svim mjerilima, za klasu bolja od njih. zbog atmosfere koja se stvara oko reprezentacije.

a mi cemo jako daleko da doguramo sa komentarima kao sto je nitrov

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ah, da, i jesu li francuzi postigli to sto su postigli u posljednjih 10 godina zato sto su imali poeticno timsku igru sa jedanaest jednakih i sloznih igraca koji disu kao jedan i krvare za majicu sa drzavnim grbom, koji je svetinja...
ili, mozda, ipak, zato sto su imali dvojicu najboljih svjetskih igraca u posljednjih 10 godina (zidan i anri)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Milanko je šou živi! Za ispadanje nisu krivi ni igrači ni trener nego novinari i komentari po forumima? :lol: :lol: :lol: Treba da se osjećamo krivim i mi ovdje? :lol: :lol: :lol: Da pošaljemo neke mejlove "Dekiju" i pitamo ga da nam oprosti jer je igrao kao djevojčica? :lol: :lol: :lol:
Jedini sport kojim si se ti bavio u životu vjerovatno su domine.
Peđa Stojaković nije nikad igrao za reprezentaciju jer ga boli neka stvar za njom. On je barem iskreniji i nikada to nije ni krio, otkada je bio djete čovjek je po inostranstvu.
A što se tiče grupe i kvalifikacija ne treba to ni komentarisati nešto posebno. Imali su jako mnogo sreće u žrijebu, grupa je jedna od lakših, ali to ništa ne znači jer je to reprezentacija Srbije. Na neko naguravanje i silu možda je moguće izboriti se za 2 mjesto pa onda baraž. I to pod uslovom da nađu nekog trenera koji ima predstavu o modernom fudbalu i koji će nemilosrdno gaziti one folirante na treninzima. Ovaj optimizam koji vlada ovdje (mada to u suštini i nije tako, jer ovi likovi poput Milanka znaju da ta ekipa nema pojma ali ne želi to priznati) je krajnje neutemeljen i nerealan. Ima još dosta vremena do raspleta tih kvalifikacija i ako se promjene neke stvari ima šanse za borbu za 2 mjesto. Mada znajući dosadašnju praksu nema od toga ništa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Milanko konstatno masis poentu svega sto mi napisemo.....na momente pomislim da si onaj Siemens ili eventualno splendid.....ajd malo otvori oci i pusti mozak da radi svoj posao jer ne vjerujem da bas nemozes skontat sta mi ostali ocemo da kazemo.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@fanotmacan

nisam se ni obracao tebi, jer znam da ti nisi sposoban da razumijes bilo sta od onoga sto sam napisao. tako da se nemoj osjecati previse lose zbog toga, jer jednostavno nemas dovoljno kapaciteta da shvatis neke stvari. izgubili smo utakmicu, dakle jedini moguci razlog toga je to sto su nasih 11 igraca pi...e. neko ne igra za reprezentaciju, znaci boli ga za reprezentacijom. to je jedina logika koja postoji u tvojim ogranicenim vidicima.
cisto istine radi, pedja stojakovic je kao razloge neigranja u iskrenom telefonskom razgovoru sa bivsim predsjednikom saveza iznio upravo ono sto sam ja pomenuo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 16:06 
Veteran
Veteran

@Milanko
Peđa može pričati šta hoće novinarima, ali opšte je poznata stvar da ne osjeća nikakvu vezu sa reprezentacijom. Samo nije baš zgodno reći u javnosti boli me ona stvar za reprezentacijom, pa mora lagati nešto. Kad je on to igrao pa da su ga nešto ispljuvali? Jednom koliko se sjećam i to je pola takmičenja bio povrijeđen. Jesi se zapitao što niko ne pljuje Divca ili Đorđevića, zašto oni nisu u jednom trenutku tako odbili da igraju?
Samo primitivna i glupa stvorenja kao ti mogu tražiti razloge u takvim stvarima u kojim ih ti tražiš. Da nisi tako zatucan shvatio bi da svaka zemlja ima novinare i javno mnijenje i da su u većini evropskih zemalja mnogo oštriji i realniji u sagledavanju igre njihovih reprezentacija nego u Srbiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@fantomacan

evo, ja cu prvi prekinuti vrijedjanje. izvini sto sam reko da nisi sposoban da razumijes nista, ali se jednostavno ne slazem s tobom.
bez obzira sto je offtopic (a mozda i nije), i sto ce nitro da me po hiljaditi put izvrijedja zbog toga, mislim da neigranje gomile igraca za kosarkasku reprezentaciju srbije ima velike veze sa pricama o dekijevom neigranju za reprezentaciju i onome sto bi u buducnosti moglo da se desi i sa nasom fudbalskom reprezentacijom. kazes "opste je poznata stvar zasto pedja ne igra za reprezentaciju". sve sto ja i ti i svi ostali ovde znamo o razlozima neigranja za reprezentaciju pedje i mnogih drugih dolazi od izjava predsjednika saveza i selektora. a predsjednik saveza i selektori nekako uvijek svu krivicu svaljuju na igrace. sto je normalno, jer cuvaju svoje guzice i fotelje, pa nisu ludi da kazu da mozda dobar dio razloga lezi i u njima i u njihovom ponasanju prema reprezentativcima.
2003 godine, kad je pedja posljednji put igrao za srbiju (a tada niko drugi nije htio da igra), poslije prvenstva su svi poceli da ga pljuju kako nije veliki igrac, i niko nije stao u njegovu odbranu. pedja, kao ni deki u fudbalu, nikad nije bio igrac koji je mogao sve sam. a mi smo to ocekivali od njega. i bili grdno razocarani kad nije mogao sve sam.
isto tako i deki nije mogao nikad sve sam. a mi pljujemo po njemu, i na ovom forumu, i inace novinari, predsjednik saveza. pljujemo po reprezentaciji ciji je on kapiten, govorimo da pojma nemaju, da ne mogu nikoga da pobijede. ja, da sam na mjestu vecine igraca, rekao bih "dobro, je...e se, onda sami igrajte za srbiju, ako vam mi ne valjamo i ako ste tako velike patriote"
i, posto pratim skotsku i englesku stampu, mogu da ti kazem sta oni pisu. recimo, englezi ne pisu (bez obzira sta procitas na indexu) da "REALNO, nemaju sanse da budu prvi u svojoj grupi za sp 2010, da su REALNO hrvati bolji", nego jedva cekaju te kvalifikacije da pokazu svima da vrijede mnogo vise nego sto to posljednji rezultati pokazuju.
skoti su odusevljeni igrom svoje reprezentacije, zele da selektor ostane i sigurni su da ce njihov tim da eksplodira u sljedecim kvalifikacijama. iako se jos od 1998 nisu plasirali na veliko takmicenje. iako su izgubili od gruzije (velesila, nema sta). nigdje traga pljuvanju reprezentacije.

@Freak
neces vjerovati, ali ne shvatam sta vi svi zelite da kazete. da nemamo razloga bilo cemu da se nadamo? da nismo dovoljno dobri da se kvalifikujemo i da treba da se pomirimo sa tim? da treba da se predamo godinu dana prije starta kvalifikacija? molim te, objasni mi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sve dok su na celu FSS potomci Miljana Miljanica,razni Terzici,Djorici,kumovske veze itd nemamo pravo nicemu da se nadamo.Mi jednostavno nemamo igru,kad ste zadnji put gledali da smo mi neku utakmicu dobro odigrali,da smo nekoga nadigrali?I ove kvalifikacije i pobede koje smo ostvarili su bile sve nekako nazor.Kad na trenersku poziciju dodje covek koji ce licno odlucivati ko ce da igra,sto do sada nije bio slucaj i dok se gore navedena gamad ne otera iz FSS a bojim se da se to jos dugo nece desiti,nesmemo biti optimisti.Pa ljudi znate li vi da MILOVAN DJORIC daje trenerske licence u zemlji Srbiji?A valjda vam je svima jasno ko je i sta je on.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mateja Kežman: NAROD ME ŽELI U DRESU SRBIJE!

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?i ... ctionId=44

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 17:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Nitro je napisao:
Kakav neumjereni optimizam isijava sa svih strana, a mene samo zanima, na osnovu čega. Na osnovu toga što smo pokazali da možemo da igramo nerješeno sa Portugalom... Ljudi kao mejrilo uzimaju činjenicu da "nismo poraženo od najjačih reprezentacija u našoj grupi", dakle nismo slabiji od njih... Evo kontrapitanja... Od koga smo to pokazali da smo bolji? Finske i to na jednoj utakmici... Prvo se svi ubiše da dokažu kako smo mi "nismo slabiji", od Portugala i Poljske, da bi onda svi pokušavali da dokažu da su navedene reprezentacije opšti prosjek, koji nije ništa pokazao. Kako smo mi protiv tih "neubjedljivih" Poljske i Portugala, pokazali samo da možemo da odigramo egal sa njima, to i nas stavlja u krug "prosječnih" reprezentacija, a prosječne reprezentacije ne prijete nikome, već ćute, rade i pokušavaju da odigraju najbolje što mogu... Treba li da podsjetim nekolicinu ljudi ovdje, da su i poslije kraha u Jermeniji rasipali optimizam u stilu "sigurno prolazimo", a sigurno smo "prolazili", jer je bilo realno da mi pobijedimo Poljake, a da isti izgube od Belgije. Kako je to bilo realno, sm Bog zna, pošto naši nisu uspjeli da pobijede Poljake, čak ni kada njima utakmica ništa nije značila, a naši su još imali teoretske šanse da se plasiraju, u slučaju da je Finska umuvala neki gol Portugalcima... Zanemarimo činjenicu da su Poljaci igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca, pošto se slažem da ni naši nisu bili u najjačem sastavu...

Eto da ne pričam o Hrvatima opet, uzećemo kao mjerilo reprezentaciju Rumunije, kojoj je vidim, već odvagan kvalitet i opšte je prihvaćeno mišljenje da igrački nisu jači od nas... Upravo tako. Igrački nisu, kao što vjerovatno pojedinačno nije bolja ni pominjana Hrvatska, ali timski je nešto drugo, a fudbal je timska igra. Rumuni imaju dvojicu vrhunskih igrača (Mutua i Kivua), nekolicinu kvalitetnih i dosta solidnih. Za pravog trenera dovoljno da sastavi dobar tim. Vrhunski trener ne treba hrpu super zvijezda u timu (ili još gore, one koji sebe smatraju superzvijezdama), već mu je dovoljno da pronađe prave igrače za svoje zamisli i da ih posloži u skladnu cjelinu. Klemente to nije uspio, dođavola Klemente mora da ide. Ne zato što je osvojio treće mjesto, već zato što reprezentacija u ključnim utakmicama, nije ličila ni na šta... Stvarno sam i ja lično smatrao da je Klemente dobro radio, ali kasnije se zaista izgubio i priznajem da sam pogriješio u procjeni. Može biti da je on zaista odličan stručnjak, ali ovdje nije uspio i kraj priče. Nije ni prvi ni posljednji trener, koji je dobio otkaz. I mnogo veća trenerska imena od njega su imali loše epizode i letjeli sa posla.

Za selektora nemam pojma i nemam blage veze ko bi bio dobro rješenje. Tumbakovića nikad nisam volio, ali mu priznajem odlične rezultate i što je još važnije, priznajem da sam se uvijek divio kao su njegovi timovi (Partizan u prvom redu) igrali lijep i dopadljiv fudbal. Mimo te priče o treneru, neko je moje mišljenje, da kompanija na čelu FSS, trenere koristi samo kao alibi za svoj loš rad i marifetluke, te da njima i ne odgovara da trener bude autoritet koji poznaje prilike u domaćem fudbalu, već im bolje paše marioneta koju mogu da iskontrolišu ili stranac kome puca ona stvar, šta se dešava u savezu. Problem, i to veliki, je i taj što se zaslužćni reprezentativci iz proteklih vremena, nisu na vrijeme uključili u rad sa reprezentacijom. Jesu Savićević i Stojković, kada je Miljanić odlučio da ih naprasno ustoliči, vidjevši da se bliži kraj njegove vladavine, pa je olako potrošio velika imena našeg fudbala. Slično kao što je Bata Mirković naprasno postavljen na neku Bože pomozi funkciju u reprezentaciji, a opet kao alibi, tj. da bi se moglo u novinama provlačiti, kako zaslužni reprezentativci "eto rade sa reprezentacijom". Treba tu puno više od puke smjene selektora i pozivanja igrača pod zastavu, ali to je previše očekivati.

E a sad malo o grupi... Zanemarimo na tren Farska Ostrva, mada mi, sa našom dugom tradicijom kikseva protiv autsajdera, teško možemo da bilo gdje knjižimo sigurne bodove, krenimo od Austrije i Litvanije. Litvanija spada u red reprezentacija Sovjetskog bloka, istina bez većih uspjeha, ali i ne spada u red popravljača gol - razlike, već je riječ o čvrstoj reprezentaciji, koja može da pravi dosta problema. Favoritima će, sigurno otkinuti dosta bodova. Austrija je kriminalno loša, ali ni oni nisu reprezentacija, sa kojom treba računati da je toliko loša. Imaju određenu tradiciju dobrih rezultata i treba vjerovati da će pokušati da se vrate, bar djelimično u krug onih malo boljih evropskih reprezentacija. Rumunija, kako ljudi ocjenjuju, odlično igra kvalifikacije, ali ne pokazuju ništa na takmičenjima. To je opet bolje od nas, koji osrednje igramo kvalifikacije, a na takmičenjima doživljavamo katatstrofe. Nismo u poziciji da prijetimo nikome, pa tako ni Rumunima. Zvučnija imena u timu, nisu nam garant uspjeha. Francuzi možda ne igraju dobro kvalifikacije, ali znaju kako da se plasiraju na svako takmičenje - imaju rutinu za kvalifkacije. Opet kažem - nismo u poziciji nikom da prijetimo, vicešampionu svijeta pogotovo...

Svaka cast za analizu, odlicno receno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Cini mi se da ce i ova tema pod kljuc, jer cim se Milanko javi odmah krenu prepucavanja i to ona najgluplja u tom coveku nema ni malo realnosti i cim neko, mada mi se cini i vecina, kaze nesto prilicno objektivno on krene da lupa po svom. Pa pusti i nas da se izrazimo, jel svi moramo imati misljenje kao ti. Sve je to lepo i je bih voleo da je tako, ali NIJE :roll: :roll:

Sto se reprezentacije tice bice dobro ako se kvalifikujemo, jer po meni realno i ne mozemo bolje od 2. mesta u grupi, sve bolje od toga je ogroman uspeh. Nemojte da se lupate u prsa pa da posle opet moramo da iskasljavamo svakakve gluposti. Tako je bilo i pred kvalifikacije za euro, svi smo bili ubedjeni da cemo biti prvi u grupi, drugi u najgorem slucaju, pa sta je na kraju bilo. Jedno su zelje a drugo mogucnosti. Savez nam je toliko korumpiran (uvek je i bio) da se mozemo samo pribojavati da i na sledecem velikom takmicenju nece biti Srbije

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 27 Nov 2007, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Što se Kežmana tiče, i ja bih volio da ga ponovo vidim u reprezentaciji, jer ako on i Žigić dobro funkcionišu u napadu, naša reprezentacija cvjeta.
Naravno, to se odnosi na njegovu igru, a što se tiče njegovih izjava i generalno ponašanja u javnosti - mislim da je kretenski i imbecilno. Iz nekog razloga ne propušta nijednu priliku da potkači FK Crvenu zvezdu, bilo klub bilo navijače, svojevremeno je otvoreno navijao za PSV (a poslije treba u reprezentaciji normalno da funkcioniše upravo sa tim igračima protiv kojih navija), a u tom stilu sad, opet ničim izazvan, daje nekakve pet-od-pet izjave. Ali dobro, srećom da na terenu ne igraju ljudski nego fudbalski kvaliteti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 19:00 
Veteran
Veteran

@Milanko

Izvinjavam se i ja tebi na vrijeđanju a i svima drugima ako sam nekoga uvrijedio, ali ti si prvi počeo. Sasvim je normalno da imamo drugačije mišljenje ali ne moramo se vrijeđati jer to ne vodi nigdje.
To što ti smatraš da je "pljuvanje" medija glavni razlog loše igre reprezentacije nije tačno. Da te podsjetim recimo Hrvatske kada je selektor bio Barić koji je objektivno bio loš, HTV koji će zadnji uputiti neku kritiku na račun njihove reprezentacije je puštao snimke kada je Ćiro došao na pres konferenciju Barića i svašta mu rekao. I ne samo to, Barić je bio izložen mnogim kritikama što je i zaslužio. I Kranjčar je bio osuđivan radi izjava da on nije nimalo kriv za nekvalifikovanje u dalje takmičenje, iako su igrali solidno. Znači nije tačno da tamo nema kritike, a HTV je samo vrh ledenog brijega jer ne pratim njihove medije i šta pišu a nisam ni ranije kada su bila ta takmičenja o kojima pričam. Nemoj smatrati da je ono šta vidiš na HTV = Hrvatska javnost.
A nisam ni pratio RTS ali čisto sumnjam da su oni nekim teškim riječima pokopali reprezentaciju Srbije. Ako bi sada svi pričali kako reprezentacija Srbije odlično igra iako su njihove partije protiv Poljske, Belgije, Kazahstana stvarno sramota, ti misliš da bi oni bolje igrali? Ja sam siguran da ne bi. Niko nije branio tebi ili bilo kome da se nada, samo mislim da bi se većina nas složila da ako ne promijene igru možemo zaboraviti na kvalifikovanje za SP. Vjerovatno svi previše očekujemo, jer kad se pogleda ona statistika da je bivša država igrala svako drugo SP, očekivanja da Srbija igra svako EP i SP su nerealna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 19:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
fantomacan je napisao:
Nemoj smatrati da je ono šta vidiš na HTV = Hrvatska javnost.

Mene samo zanima na koji nacin doticni gleda utakmice hrvatske reprezentacije na HRT-u ako kaže da živi u Škotskoj? :roll: Jer HRT-ovi kanali (HRT1, HRT2 i HRT+ ) su zakodirani preko satelita, a da bi mogao da kupiš karticu moraš biti HR državljanin i plaćati 180 evra pretplatu/godišnje. Nemoj me razocarat Milojko da financiraš ustašku televiziju? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 19:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Nitro je napisao:
Klemente to nije uspio, dođavola Klemente mora da ide. Ne zato što je osvojio treće mjesto, već zato što reprezentacija u ključnim utakmicama, nije ličila ni na šta... Stvarno sam i ja lično smatrao da je Klemente dobro radio, ali kasnije se zaista izgubio i priznajem da sam pogriješio u procjeni.

Dakle zadivljuje me kako svaku svoju gresku u proceni ti lepo izanaliziras a tvoje postove pratim vec duze vreme i uvek na pocetku pogresis a kasnije tu gresku priznajes pa onda neko moze i pomisliti da si zaist odlican poznavaoc fudbalskih prilika i same igre! I da ako mislis da je Klemente 'osvojio' trece mesto onda alal vera! Ja mislim da je taj covek u onoj grupi izgubio prva dva, a da trece nije ni osvojio!

Citiraj:
Tumbakovića nikad nisam volio, ali mu priznajem odlične rezultate i što je još važnije, priznajem da sam se uvijek divio kao su njegovi timovi (Partizan u prvom redu) igrali lijep i dopadljiv fudbal
.

Pa pobogu koji si ti jos tim gledao koji je on vodio i kakve on uspehe ima sem titula sa Partizanom koje su namestene kao i vecina titula osvojenih '90-tih goidna. Pa zar si zaboravio kako je taj covek redovno dobija samare u evropi? Najperspektivnija generacija Partizana koju je on vodio sa Ciricem na celu je ispala od rumunskog Nacionala, zar se toga ne secas?

Citiraj:
Problem, i to veliki, je i taj što se zaslužćni reprezentativci iz proteklih vremena, nisu na vrijeme uključili u rad sa reprezentacijom. Jesu Savićević i Stojković, kada je Miljanić odlučio da ih naprasno ustoliči, vidjevši da se bliži kraj njegove vladavine, pa je olako potrošio velika imena našeg fudbala.

NIje Miljanic potrosio ta velika fudbalska imena vec su ona sama sebe potrosila i pokazala da nisu za te poslove. Konkretno Dejo nije za selektora nikada ni bio, a Pixi nije za predsednika niti saveza niti Zvezde. Iz te generacije samo je koliko toliko Djukic pokazao da je sposoban za posao koji obavlja.

Citiraj:
Opet kažem - nismo u poziciji nikom da prijetimo, vicešampionu svijeta pogotovo...

Analiza grupe je korektna do ove recenice! Kome mi to pretimo? Nikome naravno, ali ne zelim ni da slusam izjave tipa Nenada Kovacevica: "Majko mila kakva grupa"! Ako cemo unapred da se odreknemo 1.mesta i da idemo na drugo ostacemo i bez tog drugog kao sto se desilo i u tek zavrsenom kvalifikacionom ciklusu! Na pocetku su svi rekli Portugal prvi idemo na drugo mesto, zar ne? I sta smo na kraju dobili? Ne trebamo da pretimo nikome ali treba da jasno svima stavimo do znanja ako vec necemo biti prvi u grupi natjeracemo one koji budu da proliju litre znoja i da pretrce ne 10km vec 13-15km kada budu igrali protiv nas, e sa takvim pristupom se i imamo cemu nadati!

Svako ko kaze da je nerealno ocekivati plasman na SP stvarno ne poznaje fudbalsku igru! Kljuc uspeha nase reprezentacije je da ekipu preuzme nas covek koji je i istinski strucnjak, poput Dujkovica ili Muslina i da se uspostavi prepoznatljiva igra reprezentacije, a da bi se to dogodilo onu bagru iz saveza treba najuriti u cemu se svi slazemo. Ukoliko bi se to ostvarilo mi bi mogli da racunamo na plasman na svetsko!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2007, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

marlonbrando je napisao:
Kljuc uspeha nase reprezentacije je da ekipu preuzme nas covek koji je i istinski strucnjak, poput Dujkovica ili Muslina i

Ne budi smesan,pa tog istog Muslina su oterali iz sugavog Lokerena zato sto se klub pod njegovim vodstvom grcevito borio za opstanak(u super jakoj Belgijskoj ligi :D ) a ti bi da vodi Reprezentaciju

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]