banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 22:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 16:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Gresaka kao u prici...U startnih 11 Milosevic,koji je prespor za ovakve utakmice..Koroman koji ulazi u 42. minutu,koji jednostavno MORA igrati svaku utakmicu od pocetka..Standardno indisponirani N.Djordjevic i nestabilni Kezman..Ne pokusavanje pritiskanja protivnika na sredini terena,cekajuci ih da dodju na 20 metara od gola...Tri igraca kao flaster na Nistelroy-u,potpuno nepotrebno,Robben se ne zali na visak prostora..Prosjecni Stankovic,Ljuboja me prijatno iznenadio,Koroman najbolji igrac kao sto smo i navikli..Djordjevic standardno dobar,Jevrica da i ne spominjem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 17:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Samo hrabro - bez jednog *ili obojice* od ovog tandema Nadj/Duljaj i sa Savom na njegovom prirodnom mjestu poluspica. Argentinska igra podsjeca na italijansko mrcvarenje i cupanje, a to nam vise lezi nego bilo koji drugi protivnik.
Uzimamo 6 bodova samo ako Petko sad nastupi hrabro i pametno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ufff duboko su me razocarali!
mislim da je atmosfera u taboru bila malo skakljiva prije utakmice... i da se pokazao prevelik respekt prema holandjanima sto se vidjelo i na pocetku utakmice... zato je petkovic i usao u igru sa iskusnijim igracima ali standardno losim u reprezentaciji prvenstveno mislim na kezmana! savo ispod prosjeka... prava odluka petkovica bi bila da je odmah u prvom promjenio prvo djordjevica ranije 10min a onda da je ubacio i zigica umjesto save. a ono sto me najvise iznerviralo je ispucavanje lopte iz naseg sesnaesterca! pa taj fudbal gledamo vec 10godina!

josh ima nade... ali moraju puno bolje da igraju...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ljudi prestanite srati! nikad bolju utakmicu u zadnjih deset godina nismo odigrali. izgubili smo utakmicu samo zbog krive taktike što mi je jedino neshvatljivo. ali svi pričate nešto tipa: "ovaj je loše odigrao, ovaj ovako ,ovaj onako" a seća li se iko kako je izgledala naša igra 98 kad smo imali tri puta kvalitetnije igrače? ja se sećam. ako vodimo glumimo jebenu barselonu dok neko ne pogreši i ne izgubimo a ako gubimo predamo se pola sata pre kraja! a sada? jel do zadnje minute bilo neizvesno? jesu li momci dali sve od sebe? to što nismo dobro postavili taktiku kriv je selektor a ne igrači. ja momcima skidam kapu. ako su i izgubili bar su izgubili dostojanstveno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nerevar,npr Nadj je na terenu bio koliko i ja.Ako je to do Petkovica i taktike,onda ok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nerevar je u biti u pravu.
Ako je vec mislio ici na to da postavi jaku odbranu, to onda znaci da bi kontra trebala biti ubitacna - a to ne moze bas funkcionisati bez brzih igraca poput Koromana i Ljuboje. Kad ih je poslije uveo vec je bilo kasno... Medjutim, najveci problem je sto neki igraci ne igraju na mjestima ili nemaju uloge kakve inace imaju u klubovima; npr. Stankovic nikad u Laziu/Interu nije kreator igre, vec u kombinaciji sa nekim od igraca dolazi do sansi, ubacuje i sl. Ista je situacija sa Milosevicem - odavno on u Spaniji ne igra klasicnog spica, nego poluspica. Covjek se zna zagraditi, navuci 2-3 igraca na sebe i onda se rijesiti lopte da neko drugi nesto napravi. Kezman je nula kad treba sam sebi stvoriti sansu, ali zato kad ga neko drugi uposli onda dolazi do izrazaja. Itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Hm... U sutini Petkovic nije puno pogrijesio u procjeni situacije, ali je ipak isao previse defanzivno u utakmicu. Ideja sa Djordjevicem nije cak ni bila losa, jer je doticni recimo dalko brzi igrac od Duljaja i trebalo je da bude bolje rjesenje za Robena. Problem je sto je Djordjevic plasljivo usao u utakmicu, ostavio Robenu puno prostora. Kratko, uplasio se greske, posto nije standardan reprezentativac i izgubio se. Gavrancic je puno morao da zatvara i tu problematicnu stranu i izgubla se sredina odbrane, sto van Nistlroj nije iskoristio, srecom.Djordjevic je trebao da udje na Robena sa dva cvrsca starta odmah pri prvom primanju lopte u uvodu meca, makar rizikovao zuti karton... Mislim da bi Robena to malo primirilo, jer je obican nafurani idiot koji se ipak boji jacih duela... Nije uzalud grijao klupu u Celziju ove sezone. Duljaj je bio bolji u markaciji, ali on ipak nije odbrambeni igrac. Koroman je morao da igra od pocetka, to je bilo jasno od starta, a mislim da sam i rekao da ce on imati jako puno prostora na bokovima. Moralo je biti i puno vise centarsuteva jer je holandska odbrana daleko od sigurne. Moglo je bolje, ali ipak je vecian reprezentativaca prvi put na SP. Veliko je to opterecenje, pogotovo ako se zna da javnost ne ocekuje od njih male stvari. I kao sto rekoh P. Djordjevic je odlcino rjesenje u sredini, treba mu dati jos vise slobode u igri. Nadj je u paru sa Duljajem djelovao odlicno u razgradnji protivnickih napada, jer Snajdera, Van Bomela i Kokua nigdje nije bilo. Nazalost u pitanju su limitirani igraci i dvojica takvih panjeva je previse. Duljaj jos nekako, ali Nadje je ipak tanak tehnicki da bude u centralnom dijelu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 19:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja mislim da bi se Basta daleko manje uplasio ovakve utakmice od Djordjevica - pogotovo sto je stekao iskustva na medjunarodnom planu.
Ali sta je tu je.
Najgore je sto djeluje kao da selektor nije izvukao najbolju pouku iz ove tekme, jer je zamijenio Milosevica. Nadam se da ce protiv Argentine postaviti ekipu kako treba, jer smo prvi i posljednji kiks upravo potrosili...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ma niko ne kudi igrace... svaki ima pravo na los dan i lose poteze... nema ga bez greske ;)
najveci problem i dalje ostaje psihicki pritisak koji si sami stvaraju... to je nasa boljka No.1 u svakom sportu!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 20:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
a seća li se iko kako je izgledala naša igra 98 kad smo imali tri puta kvalitetnije igrače?

Sjećamo se, izgledala je veoma slično današnjoj. Ako izuzmemo kraj prvog i početak drugog poluvremena, igralo se isto.

Pretrči se pola terena pa se žvajzne lopta prema protivničkom golu čim se pomoli na horizontu, pa što u prazno, što u noge protivniku. I tako vazdan, dosadno za gledati.
Zato je Holandija držala loptu 66% odsto vremena, a mi 34%.
(ako se može reći da smo uopšte kontrolisali loptu dok je praktično nekontrolisano letjela s kraja na kraj terena)

Opasniji napad je imao Trinidad i Tobago protiv Švedske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 21:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
pobijedio je objektivno bolji tim i na tome im treba cestitati...
roben mozda jeste 'nafuran', ali je sasvim sigurno klasa iznad svih nasih igraca. mi smo igrali onoliko dobro koliko su nam dozvolili holandjani i limitirana taktika koju je postavio nas selektor...
svaka mu cast na tome sto je doveo reprezentaciju na sp, ali mi neke stvari nikako nisu jasne...recimo, koja je uloga dejana stankovica u reprezentaciji? ubjedljivo najbolji nas igrac se na utakmicama i ne primjecuje, za kreaciju igre je zaduzen djordjevic, po lijevoj strani igra dragutinovic, po desnoj koroman, duljaj i nadj kvare igru...koje je mjesto stankovica u svemu tome? zar se ne moze nekako drugacije postaviti taktika da i nas najbolji igrac moze da dodje do izrazaja? ovako mi se cini da on igra samo da bi mogao da izvede pokoji slobodan udarac...tek zadnjih 10 minuta je presao na lijevu stranu u sredini i dobio priliku za koji sut ili centarsut...
realno, boljih igraca od njega mi nemamo, tako da bi morali da koristimo ono sto imamo. jednostavno nije nas stil napucavanje lopti koje savo ili zigic treba da smire i proslijede do kezmana...

no, otaljacemo i ove dvije preostale utakmice, jer smo izgleda zato i dosli. mozda cemo osvojiti jedan bod, mozda cak dati i neki gol (mada danas, realno, nismo bili ni blizu tome ni u jednom trenutku)...petkovic ce poslije prvenstva otici i to je to...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2006, 21:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2005, 12:51
NACIONALNI STROJ je napisao:
Imam neki predosjecaj da cemo uzeti holandane,a bio bi i red 1998 su nas izbacili jedva golom u zadnjim sekundama a zadnji put su nas razvalili posteno i izbacili iz takmicenja ,mislim da je sad red na nas,treca sreca ako bog da......1-0 ili 2-1

Ja koliko sam shvatio i video po vasim oznakama vi ste fasisticka organizacija.

Vase oznake su nemci koristili na istocnom frontu, a i na vasem forumu sam video da iznosite fasisticke simbole i stavove.

Nije mi drago da to vidim. :roll:

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 11 Jun 2006, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
A kakve to sad veze ima sa ovom utakmicom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 21:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2005, 12:51
Ja se izvinjavam sto sam skrenuo sa teme ali morao sam da ovo uocim jer me iznenadilo jako.

Sto se tice utakmice, heh jednostavno nama je vazno da Milosevic odigra vise utakmica od Dzajica a pobeda nam nije vazna. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ja samo kažem da ova reprezentacija ne može ni prismrditi onoj iz 98 po kvaliteti igrača ali momci daju sve od sebe. ona reprezentacija je bila puna vanserijskih igrača pa je opet gubila od holandije zato što nisu imali volje za igrom. da ne pominjem 6:1 od holandije i azerbejdžan. mi sada nemamo niti jednog vanserijskog igrača (možda stanković) ali smo čini mi se doživeli najmanji poraz od holandije u istoriji?

i još jednu stvar ne treba zaboraviti: koliko se novca ulaže u sport u holandiji a koliko u scg, srbiji, jugoslaviji...kako god da se zove...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vojvoda_RS je napisao:
Sto se tice utakmice, heh jednostavno nama je vazno da Milosevic odigra vise utakmica od Dzajica a pobeda nam nije vazna. :wink:

Utakmicu sam gledao na HRTu i cak su se njihovi komentatori cudili zasto Savo izlazi. On je odigrao vrlo dobro, pogotovo s obzirom ako se uzme da mu je primarna uloga da stane na loptu i navuce vise od jednog igraca na sebe i time stvori nekom drugom visak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 01:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
sad, kad sam se ohladio, jos mi se manje svidja nasa igra danas. jednostavno, ne sjecam se da smo nekada igrali vise kukavicki nego danas, da smo nekad cuvali rezultat i razvlacili igru i kad smo gubili 1:0...pa majku mu, ako nam je jedini cilj da izgubimo 1:0 i poslije pricamo kako smo se dobro nosili sa holandijom, onda nismo trebali ni da izlazimo na teren. otkud odjednom kod nasih igraca toliko izrazen kompleks manje vrijednosti, kad nam je uvijek u sportu bila karakteristika da se nikog ne bojimo?
ne razumijem igrace koji dopustaju da im protivnik drzi loptu po 3-4 minute na 15 minuta od kraja, a gube 1:0...da su igrali i borili se sa 100% snage svi, a ne jedino koroman, svi bi im skinuli kapu makar izgubili 5:0...

no, vjerovatno je ovo sve samo glupa iluzija...mi jednostavno ne mozemo bolje...zato nas nista dobro ne ceka ni protiv argentine ni protiv obale slonovace, koju vidim da su neki proklamovali za prvog favorita prvenstva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 02:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2006, 03:46
navijaci
Slika Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 06:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Apr 2006, 16:34
Losa taktika na pocetku utakmice je dovela do ovakvog rezultata a Petkovic je znao ko je od njih koliko spremana i kada je vidio (kao i svi mi) da nesto ne stima trebao je odmah nesto mijenjati u igri ovako trazimo sansu protiv Argentine pa sta nam Bog dadne!
NAPRIJED PLAVI!

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 12 Jun 2006, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Mi smo igrali potpuno isto kao što smo igrali i kvalifikacije. Međutim, razlika između kvalifikacija i ove utakmice je u dvije "sitnice":

1) Već spomenuti monstrum iz Pakla, Đorđević, koji je bio na desnoj strani umjesto Gavrančića, a to se ne bi desilo da je Vidić igrao. Očigledna greška Petkovića, otprije je poznato da Đorđević nema pojma i trebalo je od početka da igra sa Duljajem na mjestu desnog beka. U tom slučaju Koroman bi bio na desnom krilu i tako bismo ubili dvije muve jednim udarcem - riješili rupčagu na desnoj strani, kuda je Roben prolazio i, automatski, igra bi bila ofanzivnija, jer bi u sredini terena umjesto defanzivnog Duljaja bio ofanzivni Koroman. Inače, nevezano za ove taktičke probleme, meni se čini da je jedino Ognjen bio silno motivisan. Sjećate se onog kornera kad je animirao publiku da nam daje podršku? Dok on nije ušao, ovi ostali su bili ko mrtvi konji. Nažalost, motivisanost nije mnogo potrajala. Inače, što se Dejana Stankovića tiče, ja mislim da je upravo nemotivisanost njegov glavni problem, prije nego Petkovićeva taktika.

2) Ma koliko ja bio bijesan, treba priznati - Holandija je za klasu bolja i od Španije, da ne pričamo o Belgiji i Bosni i Hercegovini. Što je palilo protiv fudbalskih analfabeta, ne mora da uspije na ozbiljnom takmičenju. Međutim, ja se sve nešto nadam da će Petko da izvuče nekakvog asa iz rukava, pa da prođemo u drugi krug.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]