Mladi u Modrici 12. aprila docekuju Hrvatsku
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 12. aprila u Modriči će odigrati prijateljsku utakmicu protiv "U-21" selekcije Hrvatske, potvrdio je juče za "Nezavisne novine" Milan Jelić, potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.
Naime, prvobitno je planirano da naše nade odmjere snage sa vršnjacima iz Italije, ali je ovaj meč propao, a u međuvremenu je postignut dogovor sa zapadnim komšijama. Kao i prije 27 dana, kada smo igrali protiv Slovenije (1:0), domaćin će biti stadion "FK Modriča Maksima" u Modriči.
"U susretu protiv Slovenije Modriča se pokazala kao dobar domaćin, te smo odlučili da na ovom stadionu ugostimo i Hrvate", rekao je Milan Jelić.
Ibrahim Zukanović, selektor "U-21" reprezentacije BiH, spisak igrača na koje će računati u ovom meču saopštiće početkom narednog mjeseca.
"Vjerovatno će na spisku biti samo igrači iz naše lige, a takođe moguće je da pozive dobiju i naši fudbaleri koji nastupaju u Hrvatskoj i zemljama okruženja. Hrvati su jaki, ali sa nama nemaju baš mnogo sreće. Nadam se da će tako biti i ovaj put. Atraktivan su protivnik, što će biti inspiracija i nama", kaže Zukanović.
Stručnom štabu "bh. nada" problem pri sastavljanju spiska mogla bi predstavljati činjenica da će se 12. aprila igrati revanš susreti polufinala juniorskog i seniorskog Kupa BiH.
"Biće nam nezgodno zbog toga, jer automatski nećemo moći računati na igrače koji nastupaju za Željezničar, Široki Brijeg, Orašje i Žepče. Mislim da će o ovome razmisliti u Savezu i bilo bi dobro kada bi prolongirali revanš susrete Kupa za neki drugi termin", kaže Zukanović.
Prema najavama Izudina Ibrahimkadića iz Takmičarske komisije N/FS BiH, termine Kupa može promijeniti samo Izvršni odbor, koji je i usvojio postojeći kalendar takmičenja. Stoga, moguće je da dođe do promjene jer je sjednica IO N/FS BiH zakazana za 30. marta u Sarajevu.
Podsjetimo, u martu prošle godine BiH je u Širokom Brijegu ugostila Hrvatsku, ali je odigrano samo jedno poluvrijeme, a susret je prekinut zbog nestanka električne energije na stadionu.
Izvor: Nezavisne
_________________ Uvijek hrabra, vesela, svakom majka utjeha, jedina. Pišeš naše stranice, moja nježna kraljice, sudbine. Rodila, te rijeka duboka, u svakom viru Vrbas nosi tajnu, nosi istinu.
Ovo je moj grad...
"
|