BlackHand debelo fulaš poentu...
Kao prvo
Citiraj:
stari molim te da se ne razbacujes nekim postovima koji ni tebi samom nisu jasni.
Savršeno dobro znam šta pišem...
Kao drugo
Govorio sam o klupskoj politici Juventusa "kupi jeftino, prodaj skupo", što znači da tvrdnja...
Citiraj:
u kome su od kad je sveta i veka igrali najbolji igrači na svetu, koji su pristajali i na 30% nižu platu, ali samo da budu članovi juventusa
...nije sasvim tačno. Dalje
Citiraj:
Van der Sar je odslužio svoje
... pa je vjerovatno zbog isluženosti, trenutno prvi golman Mančestera.
Citiraj:
Baggio je takođe pružio Juventusu sve što je trebalo, a onda je prodat slabijem klubu jer je došlo pojačanje
Bađo je prodan Milanu, sa kojim je odmah osvojio titulu u Italiji. Subjektivno, možda i jeste slabiji klub od Juventusa. Objektivno - nikako.
Citiraj:
Inzagija neću komentarisati u opšte.
Komentarisao ili ne i on je otišao u Milan. Njegovi kvaliteti su milion puta osporavani, ali taj čovjek se nadavao golova.
E da mi batalimo tu šuplju priču. Moja poenta je da se igrači nisu baš otimali za mjesto u Juventusu, kako si ti tvrdio. Odlazili su i u veće i jače klubove i odlaziće zbog te i takve klupske politike.
Citiraj:
Ali uporedi Milanovu kaznu sa Juventusovom i molim te nemoj se praviti blesav više. Milan igra Finale lige šampiona govori o multimilionskim pojačanjima i igra LS sledeće godine.. Lazio je rasprodao sve igrače da se spasi od bankrota (samo je čudo kako su dobro igrali drugi deo sezone i našli se na ovoj poziciji). Što se tiče Fiorentine mislim da i ti i ja znamo ko ih je preuzeo i da tom čoveku uopšte ne manjka para. Po tebi je Juventus koji je sigurno u top10 klubova u Evropi u ovom trenutku trebao još 15 godina da ispašta u nekim tamo nižim ligama zbog greške pojedinaca iz UO? Isti sud koji je ostaivo Milan u Seriji A je osudio Juventus na -17 u Seriji B
Njihova greška je što su dopustili da ih uhvate, a lažiranje utakmica, je nešto što se teško može nazvati "greškom UO", odnosno pojedinaca iz istog.
Blackhand trebo bi pažljivije da čitaš moje postove, ako se već upuštaš u raspravu, a ovako ja stalno dolazim u situaciju da se ponavljam.
Elem, mišljenja sam da je sve klubove koji su učestvovali u namještanju utakmica trebalo izbaciti iz prve lige i budući rang takmičenja, odrediti proporcionalno krivici. Juventus nije izbačen u drugu ligu, zato što je Milan bio povlašten u slučaju, već zato što je očito njihova krivica veća od ostalih učesnika u istoj aferi. Ovako kazne vjerovatno jesu proporcionalne krivici, ali nisu adekvatne.
Da li je sad nešto jasnije? Zabole me iskreno i za Milan i za Juventus (pošto generalno ne volim ni jedne ni druge), samo smatram da su kazne trebale biti drastičnije prema svima. To da li bi "veliki" Juventus ili Milan završili u četvrtoj ligi me iskreno ne zanima. Ako si pratio slučaj BlackHand, vidio bi da je Juventus upravo najčešće spominjan u toj aferi i činjenica da su osvojili dvije titule zahvaljujući (djelimično) i mutnim radnjama, automatski taj isti Juventus stavlja u poziciju glavnog krivca, pa im automatski dodjeljuje i najveću kaznu. Znači nije to nikakva zavjera protiv rušenja torinske imperije, već je neko pokušao da istjera na čistac sve mutne radnje u fudbalu. A da su akcije Juvnetusa pale, odlaskom u drugu ligu - jesu, ali to ne znači automatski da je neko isplanirao da uzdrma Juventus, da bi se obogatio na njihovim akcijama, u međuvremenu torinski crno-bijeli, nisu ništa krivi... Kako da ne?