_Felix_Moses_ je napisao:
Barsa je napisao:
Upamti dobar fudbal se ne kupuje. On se stvara srcem. Barselona
Jao sta rece, pa ostade ziv. Bili su ko Liverpool, drzali se sredine tabele. A onda je nekom palo na pamet ajde da kupimo ekipu koja zna igrati fudbala pa su u jednom prelaznom roku 2003 doveli Rustua, Deca, Ronaldinha, Quaresmu, Marqueza, van Bronckhorsta, pa su onda bacili jos para na ekipu koja se stvara srcem i doveli Larsona, Albertinija, Gulyja, Etooa, Belletija, pa onda Van Bommel, Thuram, Zambrota, Henry, MIlito, Abidal, Toure i naravno Alves, Pique, Ibrahimovic, Villa, Mascherano, Sanchez i Fabregas.
Yebo te nisam ovo znao za Barsu. Šta mi sve napisa. Prvo pročitaj sve kada neko nešto napiše pa komentariši. Nigdje nisam napisao da Barselona ne kupuje igrače i ne dovodi pojačanja, ali nigdje. Normalno da moraju kupiti jednog ili dva igrača. Čudi me kako nisi napisao da su doveli i Mesija i plaćali mu lijekove za možda par stotina hiljada dolara, a koliko danas Mesi vrijedi?
Pogledaj malo koje je sve igrače u posljednje vrijeme dala Barselonina škola, a gdje su od Sitija, od Reala, Pariza?
A evo ti i objašnjenje za ovo: dobar fudbal se ne kupuje, stvara se srcem
Rekao sam da je City vještačka tvorevina, u posljednje 2-3 godine su potrošili 300-400 miliona evra (možda i više ne znam)na dovođenju igrača i ništa. Gledaju u leđa Man U i Čelziju. Dokaz da se ne može sa novcem sve. Koliko je Real do sada trošio? Samo su Ronaldo, Kaka i Benzema koštali 200 miliona evra. Gdje su trofeji? Gdje je pehar Lige šampiona? Gdje je pehar prvaka Engleske? Sa kojim je igračima prošle sezone Mančester osvojio titulu? Ne sjećam se da su u prelaznom roku trošili 100-200 miliona evra.
Da ne bude da pišem samo o primjeru Barselone
Evo ti još primjer Borusije Dortmund. Osvojili su titulu u prošloj sezoni, a koliko su dali na pojačanja? A dali su samo njemačkoj reprezentaciji 3-4 extra dobra mlada igrača za budućnost
U Francuskoj Lil osvoji, a ko mu je davao šanse prije početka prvenstva?
Vidiš sada da ima primjera da se još fudbal igra srcem, da nije novac presudan faktor. I vještačke tvorevine i vještački klubovi to vide
Jbg ako sada ne razumiješ, ne mogu ti pomoći