eugene of savoy je napisao:
Pa zar je mnogo bilo očekivati prolaz u grupnoj fazi takmičenja, i to u grupi kakvu smo imali?
Postavlja se pitanje, šta je mnogo a šta malo, i ko smo mi da bilo šta očekujemo? Život ide dalje i poslije pobjede i poslije poraza, ako je bio s*anje, s*anje će i ostati, ako je bio lijep, ostaće lijep. Jedina razlika je malo gorčine ili zadovoljstva, ali to su ionako prolazne stvari.
Dalje, zanimljivo je da kažeš ''u grupi kakvu smo imali'', kao da smo igrali sa ne znam kakvim levatima, a iz ove perspektive se pokazuje da je naša grupa bila najjača. Zaista, brazilska ''grupa smrti'' je, kad se sad pogleda, slabija od naše. Nije igra bila uvijek dobra, ali bilo je momenata koji bude nadu. Momci su se borili, to im se ne može sporiti. Sad je lako glumiti generala, ''trebalo je ovako, onako, ovo je loše, ono je loše''. Neki faktori se nisu poklopili, nismo prošli dalje. Posljednji smo u grupi, ali smo isto tako mogli biti i drugi, odlučivale su sekunde i spomenuti faktori koji se nisu poklopili. Iako su mediji vršili pritisak od Rumunije, većina iz našeg tabora je bila odmjerena u izjavama, govorilo se da grupa nije naivna i da neće biti lako proći u drugi krug. I šta sad, da ih pljujemo? Nema šanse.
Citiraj:
Ma super, za vas nema razočaranja sve i da to želite

Čuj nisu razočarani, zadnji u grupi, izgubili od Gane i jebene Australije... ma bravo najjači ste

Ovo citiram samo iz zajebancije, prosto mi je zanimljivo i smiješno čitati. Australija je sve samo ne ''jebena Australija'', a Gana, ma koliko su mi smrdljivi, ima određeni kvalitet. Ne treba ih sad ni precjenjivati, ali im treba priznati određeni kontinuitet rezultata, i shvatiti ozbiljno. Možda nam je to nedostajalo ovaj put...možda. U svakom slučaju, zanima me šta si ti konkretno očekivao od reprezentacije, kad si toliko ogorčen. Ja sam, recimo, smatrao da je osmina finala realnost, a sve preko je za skakanje od sreće. Zato nisam ni silno razočaran, i ne mislim da smo strašno podbacili.