Elvis Presley je napisao:
Ne da nisu igrali bunker, vec ni blizu.
Da ih je Grcka jebavala na sredini, nije. Do onih zicera koje su masili dosli su nakon bezidejnog bunarenja. Kostarika takticki igra fenomenalno, prilagodili su se Grcima, ko je gledao utakmicu sa Urugvajem zna da je bila skroz druga prica. Uostalom, oni kao autsajderi i ne mogu igrati nikako drugacije.
Da nisu ostali bez igraca dali bi umrlim Grcima jos jedan gol sigurno. Cak i sa igracem manje su imali nekoliko kontri ali ne moze Kembel sam pored onih klocina koji su ubili boga u njemu.
To sto vi ocekujete ovdje skarice i neke driblinge to je vas jebeni problem...
7 dana da su igrali ne bi Grcima dali gol i sa igracem vise jer su i onaj dali sasvim slucajno. Nisu imali ni jedne jedine prilike, imali su dva suta u okvir gola iz jednog slucajno dali gol. Grci su bili konkretniji, bolji, imali veci posjed, vise udaraca u okvir i van gola, dominantni. Druga je stvar sto Grcka nema desetku da pruzi zadnji pas pa moraju ubacivati sa strane, ali ni to nije lose jer se znaju snaci u takvim situacijama. Dalje, bunarenje je nesto sasvim drugo u odnosu na centarsuteve. Grci su bunarili zadnji 3-4 minuta u regularnom vremenu, u produzecima su imali jedan ili dva takva pokusaja. Bunariti ne mogu jer nemaju dominantnog centarfora i to naravno nisu radili.
Vidi, ja znam da ti gonis po svom, ali kad ti 20 ljudi kaze da nisi u pravu, postoji li bar promil sanse da skontas da tu ima nesto?

Nema teorije da jedan mozak moze biti pametniji od 20, nema sanse.