Erazmo Roterdamski je napisao:
Nitro je napisao:
Pošto zbog raznoraznih obaveza, ovo svjetsko pratim na mahove, poslije prvog kruga, a da nisam odgledao nijednu utakmicu Kostarike, vidim oni prvi u svojoj grupi, a hvalopjevi za njihovu igru, pršte na sve strane. Očekujem sad neku renesansu fudbala, ono u fazonu "ovo je samo igra", pa sve mislim tu pršti od nekog fudbalskog vica, nešto kao što je onomad igrao njihov zemljak Vončop, zbog kojeg sam i gotivio tu reprezentaciju i onda odgledam ono od sinoć... Bog te vidio. Na koju su foru oni bili prvi u grupi, kakve su ih vile pronosale, meni nije jasno... Bunker i ispred tog bunkera bunker. Naprijed utrapi loptu Kembelu ili Ruizu, pa šta urade sa njom. Ja se ne mogu oteti utisku, da će njih ozbiljna selekcija, sa ozbiljnim pristupom, ipak odučiti od života i da je njihov plasman u četvrt-finale, splet okolnosti, kakav se na SP uglavnom desi, kao recimo Gana na prošlom SP, pa Ukrajina u Njemačkoj itd...
Jest sereš brate. Ljudi imaju 4 krštena igrača i ovih ostalih sedam što se bore i trče. Šta sad očekuješ da vezu ko Barselona prije nekoliko godina?
Ne očekujem da vezu, već ne mirišem te hvalospjeve na račun ekipe koja na utakmici koju sam gledao, igra bunkerčinu protiv klasične bunkeraške ekipe. Kao da Grčka sad ima sve klasu do klase u timu, a ne hrpu veterana, golmana amatera i 2-3 solidna evropska igrača, pa su opet odigrali daleko bolje... Kao što skeva reče, ekipa koja pored Italije, Engleske i Urugvaja bude prva u grupi, valjda može bar protiv limitirane ekipe Grčke, da ne odigra kao totalni autsajder...