Pošto zbog raznoraznih obaveza, ovo svjetsko pratim na mahove, poslije prvog kruga, a da nisam odgledao nijednu utakmicu Kostarike, vidim oni prvi u svojoj grupi, a hvalopjevi za njihovu igru, pršte na sve strane. Očekujem sad neku renesansu fudbala, ono u fazonu "ovo je samo igra", pa sve mislim tu pršti od nekog fudbalskog vica, nešto kao što je onomad igrao njihov zemljak Vončop, zbog kojeg sam i gotivio tu reprezentaciju i onda odgledam ono od sinoć... Bog te vidio. Na koju su foru oni bili prvi u grupi, kakve su ih vile pronosale, meni nije jasno... Bunker i ispred tog bunkera bunker. Naprijed utrapi loptu Kembelu ili Ruizu, pa šta urade sa njom. Ja se ne mogu oteti utisku, da će njih ozbiljna selekcija, sa ozbiljnim pristupom, ipak odučiti od života i da je njihov plasman u četvrt-finale, splet okolnosti, kakav se na SP uglavnom desi, kao recimo Gana na prošlom SP, pa Ukrajina u Njemačkoj itd...
Za Grke se odavno zna. Igrau tvrdo, anti-fudbal, u skladu sa mogućnostima i onako kako su naučili one famozne 2004.
Nemaju ni oni neki kvalitet, ono što imaju koriste kako mogu i to je otprilike to. Oni će isto igrati i protiv Malte i Njemačke, gurati svoj stil, pa kako prođu. To je otprlike takav skup indijanaca, da čovjek ne može da ih ne voli. Krakati lijevi bek, koji gura naprijed do iznemoglosti, štoper taktički, tehnički i fizički stasao u Njemačkoj. Karagunis koji prehoda pola utakmice, onda baci 2-3 lažnjaka i izvadi neki potez da te baci na dupe, onda Samaras... Tehnički i taktički, reklo bi se, njihov najpotkovaniji igrač, kreće se dosta, ima ga na svakom dijelu terena, guraju ga i na krilo, vraća se po loptu na svoju polovinu, ima i voljni momenat, ali je limitiran, a opet djeluje najbolje od svih Grka. Onda onaj ludak na desnom krilu, pubertetlijskog look-a, što bi ga vjerovatno pola njegovog tima pretuklo nekom starom daskom sa sve zarđalim ekserom u njoj. Da neko onako probija stranu i u završnici bira najgora rješenja i upućuje kriminalne centaršuteve u 99 odsto slučajeva, nisam skoro vidio... I kako da ih čovjek ne gotivi

Oni sa tom igrom i pristupom osvojiše EP i skoro su pa redovni učesnici velikih takmičenja...