shoole je napisao:
Штета!
Недостајало нам је мало среће или мало спретности да уђемо у осмину финала СП у Јужној Африци. Једноставно, тако је како је!
У сва три меча (Гана, Швабе, Аустралија) смо играли фудбал. Добар фудбал.
Против Гане у грчу прво полувријеме и непотребно дефанзивно. Да није било грешке (руке Кузмановића), ту би сасвим заслужено узели бод, јер Гана сигурно није била боља од нас.
Против Шваба јуначки. Имали смо и среће, али смо стварно зарадили три бода, играли фудбал, а не бранили се, били барем равноправни Нијемцима.
Против Аустралије потпуна контрола меча до првог примљеног гола. Ни једне једине замјерке нема до тог момента осим... нема ко да да го. Послије гола је пала концепција, али опет је мало фалило.
Прије само 4 године, на СП у Њемачкој смо се осрамотили након што смо у квалификацијама били први у групи испред Шпаније. Изгубили сва три меча и играли катастрофално.
Прије две године, на ЕП у Аустрији и Швајцарској нисмо ни учествовали, били смо трећи у квалификационој групи иза Пољске и Португала.
Сад смо, након првог мјеста у групи у квалификацијама испред Француске, одиграли добро три меча, али нисмо прошли групну фазу.
Ко год каже да ова репрезентација Србије под Антићевим вођством не игра боље, квалитетније, паметније, нема појма о фудбалу!
Репрезентација се ствара. Ми смо били лоши, сад смо бољи. Нисмо ми никакви кандидати за прваке Европе или свијета, ми смо мала земља са лоше организованим фудбалским савезом, са јако лошом домаћом лигом, са финансијским проблемима.
Треба бити реалан, треба наставити даље, простора за напредак има.
-Isto tako treba biti realan i reci da smo sa Ganom lose odigrali...ne zato sto ne znamo bolje nego jednostavno kao da smo u nekom grcu igrali.
-Protiv Njemacke igra je vec bila bolja ali su nas Nijemci u drugom poluvremenu nadigrali sa igracem manje.
-Protiv Australije sjajna igra u prvom poluvremenu koja nazalost nije krunisana golom...drugo poluvrijeme od samog pocetka jako lose.