Dobar, dobar ovaj Amer... Za NBA ga ubilo to što je slabo agresivan, nema atleticizam i naravno slaba odbrana. Doduše, tamo slaba odbrana može i da prođe, ali da u napadu imaš kombinovan repertoar Alena, Lebrona i Vejda, kojim to kompenzuješ. Gledajući brojke, procente i pokoji klip, čini mi se da je momak stvoren za evropsku košarku. Trojka koja je dobra sa loptom u rukama, racionalna selekcija šuta, unutrašnja igra mu se bazira na leđnoj tehnici, osjećaj za asistenciju. To su, koliko sam uspio da shvatim, dobre stvari, dok su loše, slaba kretnja u napadu bez lopte, manjak eksplozivnosti, slabiji ulaz i slaba odbrana. Radonjić zna da upotrebi ovakve igrače (vidjeti igre A. Popovića iz prošle sezone) i to vrlo dobro. Kod jakog presinga, koji im je Partizan par puta servirao kroz utakmice u prošloj sezoni, trojka koja može da prenese loptu, zlata vrijedi. S obzirom na pomenutog Popovića i kako ga je Radonjić koristio u prošloj sezoni, bio sam ubijeđen da je Tepić jedna od bitnijih meta u prelaznom roku, ali sad sumnjam u to. Prije treba očekivati pravog pleja, ali sad me ubijte, ako meni ijedno ime pada na pamet, da bi bilo upotrebljivo... Još nešto za Šliba. Očito ne treba očekivati da jurca između blokova i brzo se otvara na šut, ali sa onakvom tehnikom šuta - visok, mek izbačaj, mislim da može da šutira preko koga hoće, kad hoće. Iz driblinga, po prijemu lopte, kako mu se ćefne. Inače ja ostajem pri tvrdnji da Kešelj nije upotrebljiv u Radonjićevom sistemu i da ne treba previše žaliti za njim. Kešelj je od juniorskih dana slabo napredovao u određenim segmentima i od zvijeri u koju je mogao i trebao da izraste, ostaće, bojim se, samo talenat. Jednostavno nije naučio da igra odbranu, nije naučio da uradi ništa više osim da izleti iz bloka i opali, da ćoškari čekajući loptu da šutne i eventualno da istrči kontru. Slab sa loptom u rukama, teško se odlučuje na ulaz i da ne zaboravimo da ima ogromne rupe u igri, tokom jedne utakmice. Uglavnom ispuca svoje u prvom dijelu i to je to. Za njim nimalo ne žalim... Sad iz ove perspektive gledano, Omar Tomas više nije opcija. Iduće je valjda četvorka, a vidim da mnogi spominju Šuputa kao opciju. Nije on uopšte loš, da mu nije koja godina viška... Ja bih više Robertsa lično, jer mi je ostao jedan od omiljenih stranaca, pored Omara. Bez obzira na kasniji prelazak "preko"... Mislim da će profil četvorke dosta zavisiti od Miličića (izbora petice). Jednostavno bi sa njim i Raškom na petici, izbor četvorke bio prilično raznovrsniji, jer se ne bi moralo fokusirati ne nekoga ko će raditi i prljav posao i dominirati snagom pod koševima.
Brigate pitanje za tebe... Jel' istina da je Marić jedna od opcija? Čini mi se da je negdje to ime procurilo (ne mislim na papučarev upis tri posta iznad) i da je to jedna od onih stvari koje bi Grobare prilično zabolile.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|