Citiraj:
hvala,to se samo kod nas moze desiti nazalost.nije ni cudo sto vidimo neke nase igrace sto igraju za madjarsku,spaniju....
dobro, ako cemo posteno, niko od tih iz cuvene generacije 86/87 vise ne igra u domacoj ligi. ta generacija je vazila za jednu od najtalentovanijih u istoriji naseg rukometa.
nenadicu je vazio za najveceg talenta u svijetu rukometa u to vrijeme, dosao je i do barselone, ali su ga dvije uzastopne povrede koljena, zbog kojih je pauziro skoro dvije godine, unistile. sad igra u segedinu i polako se podize, ali tesko da ce ikada biti igrac kakav su mu predvidjali da ce postati. sesum je bio MVP oba prvenstva koja smo osvojili, cini mi se, ali je njegov razvoj usporilo neigranje u vespremu. no, ove sezone je poceo da dobija vecu minutazu. rnic je odigrao odlicnu proslu sezonu u gorenju, bio uz cupica njihov najbolji igrac, postizao po 6-7 golova po utakmici, ali ova sezona mu je mnogo mnogo slabija.
problem je sto svi oni igraju na istoj poziciji, tj. lijevog beka, gdje vec imamo momira ilica. nenadic je na pocetku igrao srednjeg beka, ali poslije povrede su ga prebacili na lijevog. takodje, pored njih od mladjih tu je i petar djordjic (90to godiste), sin pase djordjica, golmana koji je uvijek bio nas 2-3 golman, iza perica i stojanovica. on igra u veclaru u njemackoj, ove sezone igra vrlo dobro (kielu je dao 5 golova, cini mi se), ali on takodje igra na lijevom beku.
mi nemamo pravog srednjeg beka jos od nedje jovanovica, i ne vidi se igrac koji bi to mogao da postane. takodje, vidjelo se koliki nam je problem pozicija desnog beka, kada se povrijedi vujin (takodje relativno mlad igrac, 84 godiste).
ako bi se pojavio dobar srednji bek, i ako bi se u savezu rascistila govna, moglo bi se nesto ocekivati u buducnosti. ali, mrka kapa.