Ima li taj prokleti SOS kanal na Elti?
Naravno, kao i obično, stoka nam je isključila RTS, a Hrvati nisu prenosili, tako da smo morali da gledamo onog paćenika s BiH televizije, koji nas je urekao tristo šezdeset puta. Svaki put kad je on spomenuo kako neko od naših dobro izvodi slobodna, on bi promašio. Kad smo poveli sa tri ili četiri razlike opet je nešto rekao, pa su nas Slovenci prestigli. Na plus sedam je utakmicu proglasio gotovom i odmah su nam prišli na puškomet. Užas.
Tu su naravno i sudije sa svojim katastrofalnim suđenjem, kao što je neko već lijepo rekao - ne znam kakav su faktor ti Slovenci pa da se na njih ide.
I pored tih infarktnih situacija, ovo je jedna od najbizarnijih utakmica koje sam ikad gledao. Da smo izgubili, mislim da bih nešto razbio. Ili nekog ubio. Slovenci apsolutno nikakvu igru nemaju, SVE poene su postigli iz slobodnih bacanja i nekih potpuno suludih trica koje ulaze jednom u tristo šezdeset utakmica. Pomislio sam u nekoliko navrata (onda kad sam nas već prežalio) - pa zar ovi siromasi da idu na Špance, pomešće ih 40 razlike! I naravno bijes što već drugi put gubimo od tih prokletih paćenika i što igramo ko posljednji klipani. Veličković se tek na pola treće četvrtine osmjelio da uputi tricu, pogodio je i to je otprilike bilo sve što je uradio. Pred kraj utakmice spuštanje lopte na centre je rezultovalo redovnim gubljenjem lopte (ne računajući potpuno sretne koševe kad Novica promaši a pritrči Perović ili Krstić). Mi smo bili vrlo loši, Slovenci tristo puta gori, a srećom imadosmo tog mladog genija Teodosića. Njegovu partiju ne bih komentarisao jer je sve očigledno. Ako i poslije OVOGA bude grijao klupu u Olimpijakosu, neko treba ozbiljno da se zamisli. Samo da ne ode u NBA...
Naravno, nije lijepo biti cjepidlaka, naročito kad se plasiramo u finale koje valjda apsolutno niko nije očekivao. Ipak - treba priznati da je većina igrača ovu utakmicu odigrala vrlo loše, a to je posljedica očiglednog pritiska koji su sebi nametnuli ko zna iz kog razloga. Mislim da je veeeelika sreća što smo ipak igrali protiv Slovenaca, jer protiv Hrvata bi bilo... pa, čupavo. No dobro, to je prošlo. Protiv Španaca ćemo sigurno igrati mnogo bolje jer je sad kompletan pritisak na njima. Svi očekuju da nas oni nabiju 20 razlike, a zapravo ćemo mi njih da nabijemo jer će Gasol da promašuje slobodna bacanja.
Za kraj dvije zanimljivosti - prvo, pored infarktnosti kompletne situacije, u sobi gdje sam gledao utakmicu bila je prisutna i moja mama. E TO je valjalo istrpiti, mislim znate kakve su žene kad krenu da komentarišu... Jednostavno, život mi se skratio za četrdeset godina.
Drugo - iako mnogi misle da je za ovu veličanstvenu pobjedu naših najzaslužniji Miloš Teodosić, prevagu sam zapravo odnio JA. Naime, poznato je da kad ja kažem da je utakmica gotova, nju na kraju izgubi tim koji vodi. Tako sam urekao prvo Turke protiv Francuza, pa onda i Ruse protiv Hrvata. Kad su Slovenci poveli 11 razlike u trećoj četvrtini, reko sam "Bojim se da je ovo gotovo". I znamo šta se poslije toga desilo
Sutra kad pobijedimo Špance obavezno dolazim na Trg, ali nadam se da ćemo da odamo počast našima čak i ako izgube. Pa taman izgubili 30 razlike u očajnoj igri. Pa taman ne dali nijedan koš na utakmici. Bez obzira što smo ovo odigrali dosta slabo, u ovakvim infarktnim utakmicama se gradi pobjednički mentalitet, a i nastaju veliki igrači. Veliki će to u budućnosti biti pritisak na naše protivnike kad znaju da im ni plus tri pola minute prije kraja nije dovoljno jer imamo manijaka koji može da trpa tricu kad poželi.
Btw, ako je još neko iznerviran zbog prenosa na BHT - ima snimak utakmice na RTS2. Doduše, mislim da je u 4:30, ali ja definitivno ustajem i gledam Šarenca

Nije loše pogledati sve ovo još jednom bez nerviranja.
Sutra (tj. sad već danas) se vidimo na Trgu! Ajmo naši!!!