Нова Варош je napisao:
Na poziciji tri, ako se Vrati Tomas, Skot out. Simonović sigurno kod Deje ostaje. Mada ako ne dođe Tomas, i Skot bi mogao ostati, jedino ako ne isposluju Whitea ili tako nekog "ubicu".
Pozicija dva. Rakočević i jedan isto košgeter, sve da igra slabo odbranu. Treba jedan jak šuter, a u ncaa ima dobrih šutera, koji su besplatni.
Pociija jedan: Nelson, Micić,
Dvanaesti igrač : Radivojević/Lazić/CVetković...
Ja bi lično Vuka zadržao, LAzića nekom uvalio, a Cveleta na pozajmicu.
Vuk može igrati tri pozicije, i dosta je bolji igrač od Lazića, korisniji. A ima i iskustvo.
Kad bi se vratio Omar Tomas, bila bi to premija. On i jeste tip igrača, za ono što su i Vlada i Radonjić pokušavali da urade sa Skotom. Da bude igrač, koji će bez puno poena dominirati parketom, a da može da pokrije nekoliko pozicija. Skot je ipak igrač kome je primarni zadatak i orjentacija, protivnički koš. Nešto razmatram opcije za pojačanja na pleju i nešto mi se čini da izbor nije prevelik, ukoliko ostane Nelson. Teško da će dva mjesta za strance, biti potrošena na kecu, a domaćih igrača, nema nešto u izobilju za tu poziciju. Stefan Marković, koji nije ono što bi trebalo na tom mjestu, mada ga ja lično gotivim, zbog odbrane i voljnog momenta. Njegov šut je potpuno nepouzdan i moram konstatovati da, gledajući njegovu "drvenu" ruku, sve više posmatram u kom pravcu ide i Cvele. Prije da će se ovog ljeta juriti Rašić, koji solidno koristi minute u Sijeni, ali je tamo samo vodonoša Bobiju Braunu, a u Zvezdi bi imao dosta prostora, na obe bekovske pozicije. Mada on svakako može da izbori jak ugovor u Rusiji ili slično, ali teško u Evroligaškoj ekipi.
Dakle Rašić umjesto Vuka i rokada Micić - Cvetković, s tim da se Cvele u megu pošalje na neku pozajmicu, bio bi dobar početak na bekovskim pozicijama. Ja bih ipak prije Lazića nego Vuka. Rašić je dobar šuter, i što je bitno racionalno uzima šuteve. Što će reći da protivnici neće moći olako da prepuštaju spoljne pozicije nepouzdanim šuterima, a da skupljaju reket i olako opterete visoke igrače.
Micić se zasad razvija u pravom putu i ako se odluči da ostane na ovim prostorima, Zvezda i Evroliga su mu logičan izbor. U Partizanu ne vjerujem da bi se usrećio, jer Vujošević nije baš poznat po pravljenju vrhunskih bekova, a i teško da će jednoj od svojih zlatnih koka Vestermanu, sad suziti prostor u igri, kad tek treba da se potpuno afirmiše...
Na ostalim pozucijama će biti guravo. Rašku treba podrška još jedan sličan njemu, na poziciji četiri. Neka zvijer tipa onog Robertsa, što je igrao u prvom Karijevom mandatu, borben do fanatizma, jer su svi visoki igračči, zasad mahom premekani u reketu. Znači jaka četvorka i pouzdana petica. Koga sad tu, veliko je pitanje? Ja rekoh već, pikiram Dejvida Sajmona iz Astane, ali izgleda da je on produžio ugovr sa Kazahstancima. Sviđa mi se i D'or Fišer, ali on je dosta slabiji nego iz vremena kad je igrao za Makabi. Vidim da se opet priča o Miličiću, što je velika enigma i mač sa dvije oštrice. Miličić je mogao i trebao da bude jedna od dominatnijih figura današnje košarke, ali ga je upropastila luda glava. Onolika količina sirove snage, i dalje se rijetko viđa. On, da se sad aktivira i sa par mjeseci treninga, ali ozbiljnog, može biti izuzetno koristan, ali on i u ovakvom stanju, može da izbori ugovor i u jačem klubu, jer ako onaj Džavai, može biti igrač Barselone, onda je svašta moguće.