Popokatepetl je napisao:
Ja bih prije rekao da je obrnuto, da je za uspjehe njegove Španije zaslužna Barselona. Mislim, taj Del Boske je precijenjen, došao na gotovu ekipu koju mu je ostavio Aragones, sa druge strane primijenio sistem koji se igra u Barsi, samo ih pustio da trče i hop, titule samo kaplju.
Znaci Del Boske, koji je sa Realom osvojio sve zivo i koji je jedan od najboljih trenera na planeti, se ugledao na Gvardiolu, trenera mladjih kategorija Barselone, koji nikakve uspjehe iza sebe nema, i usvojio od Gvardiole stil igre i tako uspostavio spansku dominaciju u fudbalu?
Popo odlican si demagog ali kad lupis onda lupis, dzaba ti sve.
Prvo, jeste Aragones uveo tika taka u spanski fudbal (a ne jebeni Gvardiola, koji je nije uveo ni u Barselonu) ali njegovi uspjesi su daleko manji od Del Boskeovih. Da, osvojio je evropsko ali to je sve. Del Boske je osvojio sve zivo.
Malo pogledajte godine pa slozite kockice. Barsa je glup tako da cu morati detaljno objasniti.
2008. godine Spaniju preuzima Del Boske a Barsu Gvardiola. I sta je sada vjerovatniji scenario: Da je Gvardiola uveo neku svoju briljantnu takticku zamisao iz mladjih kategorija Barselone, koju je od njega preuzeo Del Boske, covjek koji ima iza sebe karijeru punu trofeja sa Realom, ili je Gvardiola iskoristio uspjehe Aragonesa (i kasnije uspjehe Del Boskea), preuzeo njegovu tika taka igru, prodao sve strance i postavio pola spanske reprezentacije u prvi tim Barse?
Spansku dominaciju je uspostavio Del Boske na osnovu generacije koja je sa Aragonesom osvojila prvenstvo 2008me. A od 2008me pocinje i dominacija Barselone.
Pametnom dosta, Barsi ne bas.