zdero je napisao:
Pa šta misliš da je Stef Kari jedini takav lik koji je dominirao? Pa uzmi Ajversona, uzmi Stoktona, Hornaseka, Nik Van Eksela itd...
Nije poenta u tijelu, iako Bogdan ima odlično tijelo za svoju poziciju, već u prilagođavanju na ligu i ekipu koju imaš oko sebe.
Opet tu ima dosta jedinstvenosti, Ajverson je uprkos visini bio izvrstan atleta koji je mogao birati između karijere u NBA i NFL, fantastična brzina i kontrola tijela, Stokton je vjerovatno najinteligentniji igrač u istoriji košarke, a imao je i jednu "prikrivenu" fizičku superkarakteristiku, naime u mirovanju mu je puls bio oko 40 tako da mu je bilo jako teško da se umori
Hornasek, s druge strane, je nekako vrlo primjereno poređenje. Da budemo svi srećni, ako ga dostigne. Nažalost, moderna NBA pravila stavljaju akcenat na brzinu (i 20 kila mesa u ramenu da zgruvaš čuvara kad ideš na prodor), odabrali su lakši put do atraktivnosti igre i gomile novca koju to donosi... Tako da su igrači prosječnog atletizma u startu na gubitku.
Ne znam jeste li me pogrešno shvatili - ne kažem da njemu nije mjesto u NBA, već jednostavno da u Evropi može biti dominantan, a preko bare - ne, a mislim da nije igrač koji nekom treba gledati u leđa, pa zato kažem, neka tamo proba nekoliko sezona, vrati se u Evropu i bude ćaća. Vjerovatno sam upotrebio i loš izraz, "tjelesno ograničen", to je kao ona situacija kad kažeš da je Džordan bolji od Kobija pa nekako ispada da Kobi i nije neki igrač

Daleko da je ograničen, mislim u odnosu na Demara Derozana npr. jeste ali grubo je to tako reći.
Bobi Marjanović, recimo, nije nikad trebao ni probavati, sa igračke strane. Sa finansijske već...