Ташко je napisao:
Savin, ne kazem ja da bi neko drugi ili treci bolje odradio taj posao. Da se razumijemo, nesto i ne pratim rukometne trenere. Samo znam da je Kipranin Veselin dileja svoje vrste. Odbrana za sad dobro izgleda.
Ali kad bude trebalo mjenjati nesto, na licu mjesta, bice belaja. Taj covjek forsira nakaradnu 6-0. Izgleda, kao da jos nije siguran sta su prednosti a sta mane te odbrane.
Glavni nas problem je Veselin. On je totalno bezidejan. Niti zna motivisati ekipu. Bar tako izgleda.
Igracima svaka cast. Ne govorim o ovom prvenstvu. nego o svim nasim utakmicama do ovog prvenstva.
P.S. Ko je sve na rezervnom spisku? Tj. koga mozemo ocekivati u drugoj fazi?
Bojinovic, Rnic, Djukic... Je l' na klupu moze jos par dodatnih igraca ili moze sa njima zamjeniti nekog sa sadasnjeg spiska.
Jel se ti salis ili sta??? Ono nakaradna odbrana? Pa ono je najbolja odbrana koju je srbija ili jugoslavija odigrala od kad ja pamtim( a gledam rukomet od mladih dana nedeljka jovanovica)... Igrati odbranu 6-0 tako efikasno da ti onakva suterska ekipa poput Ceske (sadasnja danska joj nije ni do koljena sto se sutera tice) je fenomenalno. Pa svi selektori hvale odbranu Srbije a ti je nazivas nakaradnom i vrijedjas vukovica koji ju je postavio

.....
I zasto bi mjenjao tu odbranu protiv Poljaka kad je funkcionisala besprekorno? Mozda da nama dokaze da moze mijenjati na licu mjesta bez obzira sto su poljaci izgledali smijesno u napadu? A jesmo i mi srbi vjecito nesto nezadovoljni i svasta nam smeta....

Oznacio sam bitan momenat. Ne govorim o ovom prvenstvu.
Sjeti se proslog prvenstva. Koliko je nasa odbrana bila samo troma. Razbijali su nas ljudi zbog toga. Reakcija nam je bila nula. Brzi igraci su nas sahranjivali. Ova danas odbrana lici na nesto. Ima i glavu i rep. Ali ovo je samo jedna utakmica i to protiv jako oslabljenih Poljaka. Vidjece se kasnije tek kakva je nasa odbrana, dobra ili losa. Ja se nadam da ce svaki put odigrati ko protiv Poljaka.