Evo sad sam malo njuškao (umjesto da idem da spavam), pa sam našao da Nenadić igra za Tvis Holstebro u danskoj ligi. Timu baš i ne ide najbolje, pošto je na osmom mjestu na tabeli, ali je Nenadić među vodećim strijelcima lige, sa 97 golova u 16 nastupa za taj klub. S tim da je na utakmicama protiv vodećih ekipa postizao nekih 8-10 golova po utakmici... No vjerovatno se bolje kotiraju igrači iz raspale srpske lige od njega...
A pozivanje Bojinovića u reprezentaciju, po milioniti put se pokazalo kao totalno samodestruktivan potez. Dotični je tipična stara škola, sirovi bek šuter, bez imalo pameti u glavi, a uz to i teška paljevina, što nekad dobro dođe, a večeras vidimo, kako se uglavnom završi... I ozbiljno mislim da je Vuković njega htio kao kreatora igre... Joj majko, dajte već jednom normalnog selektora, pa da se konačno nešto vidi od te igre, ovako će da se ponavlja isti recept. Bod ili pobjeda protiv neke jake selekcije, mrljavljenje protiv nejakih ekipa i uvijek, ali uvijek poraz od nekog autsajdera uz ostale poraze, od favorita naravno... Oproban recept za neuspjeh, koji svi selektori u posljednjih X godina, uspješno koriste...
Citiraj:
iz nekog razloga imao je neku viziju da ce sesum i vujin da dobro pokriju tu poziciju, iako je rijec o tipicnom desnom i lijevom beku.
A s obzirom da su dotični stvarno dobri igrači, uz Ilića, bi i najosrednjiji srednji bek, ali neko ko stvarno igra tu poziciju, mogao da čini dobru bekovsku liniju i da bar napravi naznake neke igre. Ovako je sva igračka filozofija, "ja tebi, ti meni i tras"
Otprlike kao da u košarci centar, ispod svog koša, zavrljači loptu prema naprijed, tamo se dva beka šutera međusobno dodaju par puta i onda jedan odvali tricu preko igrača. Tako i ja mogu da vodim tim, a poslije kažem da su sudije svojim odlukama uticale na rezultat, da zbog neiskustva, igrači u ključnim trenucima nisu pozitivno odgovorili na zahtjeve u igri, a da je bitan faktor za poraz bio i manjak sreće.