banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sp u Rukomet 2011
PostPoslato: 23 Jan 2011, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Elem... Jedini igrač, koji se posljednjih godina pojavio u Srbiji na rukometnim terenima, da se može nazvati srednjim bekom, jeste Petar Nenadić, a njega ni u tragovima. Jel' povrijeđen ili šta, pošto nisam baš u toku? Nema ni Anđelkovića, a on je jedini koji se mogao nazvati srednjim bekom na prethodnim takmičenjima. Objektivno, od odlaska Neđe Jovanovića, stvarno nema tog tipa igrača...

nenadic je odigrao prilicno dobru proslu sezonu u segedinu, no onda su gazde kluba odlucile da smanje budzet i rasprodaju sve igrace, pa je nenadic otisao u neki prosjecni danski klub, ne znam ni kako se zove, a andjelkovic je otiso u tuluz. ne znam kako ove sezone igra nenadic, ali nas vrli selektor je oducio da ni on ni andjelkovic a ni uros mitrovic (jos jedan polupismen srednji bek) nisu potrebni, nego je sastavio reprezentaciju bez i jednog jedinog pravog srednjeg beka. iz nekog razloga imao je neku viziju da ce sesum i vujin da dobro pokriju tu poziciju, iako je rijec o tipicnom desnom i lijevom beku.

rezultat smo vidjeli. beskonacne improvizacije i spora i nepovezana igra.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Такође није ми јасно ни вођење Вуковића на СП као десног бека а притом се не води најбољи играч домаће лиге, Бутулија. Па не може да се очекује успех ако немамо ни једног играча из наше лиге. Није ни данска лига нешто јака (јесте јача од наше) али је већина играча из Данске.

Мора да се нађе начин да се финансирају више домаћи клубови. Такође, странац за селектора под хитно.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo sad sam malo njuškao (umjesto da idem da spavam), pa sam našao da Nenadić igra za Tvis Holstebro u danskoj ligi. Timu baš i ne ide najbolje, pošto je na osmom mjestu na tabeli, ali je Nenadić među vodećim strijelcima lige, sa 97 golova u 16 nastupa za taj klub. S tim da je na utakmicama protiv vodećih ekipa postizao nekih 8-10 golova po utakmici... No vjerovatno se bolje kotiraju igrači iz raspale srpske lige od njega...
A pozivanje Bojinovića u reprezentaciju, po milioniti put se pokazalo kao totalno samodestruktivan potez. Dotični je tipična stara škola, sirovi bek šuter, bez imalo pameti u glavi, a uz to i teška paljevina, što nekad dobro dođe, a večeras vidimo, kako se uglavnom završi... I ozbiljno mislim da je Vuković njega htio kao kreatora igre... Joj majko, dajte već jednom normalnog selektora, pa da se konačno nešto vidi od te igre, ovako će da se ponavlja isti recept. Bod ili pobjeda protiv neke jake selekcije, mrljavljenje protiv nejakih ekipa i uvijek, ali uvijek poraz od nekog autsajdera uz ostale poraze, od favorita naravno... Oproban recept za neuspjeh, koji svi selektori u posljednjih X godina, uspješno koriste...

Citiraj:
iz nekog razloga imao je neku viziju da ce sesum i vujin da dobro pokriju tu poziciju, iako je rijec o tipicnom desnom i lijevom beku.

A s obzirom da su dotični stvarno dobri igrači, uz Ilića, bi i najosrednjiji srednji bek, ali neko ko stvarno igra tu poziciju, mogao da čini dobru bekovsku liniju i da bar napravi naznake neke igre. Ovako je sva igračka filozofija, "ja tebi, ti meni i tras"
Otprlike kao da u košarci centar, ispod svog koša, zavrljači loptu prema naprijed, tamo se dva beka šutera međusobno dodaju par puta i onda jedan odvali tricu preko igrača. Tako i ja mogu da vodim tim, a poslije kažem da su sudije svojim odlukama uticale na rezultat, da zbog neiskustva, igrači u ključnim trenucima nisu pozitivno odgovorili na zahtjeve u igri, a da je bitan faktor za poraz bio i manjak sreće.

Poslednji put menjao Nitro dana 24 Jan 2011, 00:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Pitanje.
Kako sad funkcionisu ove kvalifikacije za OI?
7 prvih reprezentacija sa ovog prvenstva ide u kvalifikacije je li??

A da li postoje jos neki krugovi kvalifikacija u kojima bi Srbija mogla da se plasira na te OI ili definitivno nema nikakve sanse za to?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ah da, da ne zaboravimo i vodjenje pribaka, jos jednog tipicnog lijevog beka, na prvenstvo. takodje je vukovic imao viziju (mozda mu je to dosapnula vidovita baba vanga ili vidovita zorka iz sapca) da bi taj nesretni pribak mogao da bude rjesenje za srednjeg beka. rezultat - odigranih jedno 7 minuta protiv alzira, u toku kojih smo gubili 0:4, i poslije vise ni minuta na terenu. poslije dvije utakmice ga u rosteru zamijenila jednako beskorisna krampina bojinovic. sreca pa nije vodio nenadica...

jedini lik koji izgleda kao da ima tri ciste u nasem rukometu je igor butulija. mada izgleda da mu je prekipilo da ucestvuje u cirkusu od srpskog rukometa, i ucestvuje u ligi u kojoj se svake sezone na pocetku odredi sampion. bilo bi steta njega potrositi olako. zato se nadam da ce ova, sto rece nitro, buljumenta iz saveza da ode nakon sto pokradu pare od organizacije EPova 2012 i 2013, i da ce poslije toga butulija da preuzme reprezentaciju i u nju stavi ove iz sadasnje juniorske ekipe koju vodi.

inace, sto se tice plasmana na OI, ne slusajte sirotog kovinjala koji se davno rasto sa zdravim razumom i njegove "strucne" komentare. niti prvih 7 sa ovog SP ide na OI (idu u kvalifikacije, koje se odrzavaju na ljeto), niti je ovo zadnja sansa za te kvalifikacije. naime, evropa ce dati jos jedno mjesto (a mozda i dva) u kvalifikacijama za OI, koje ce se odluciti na EP u srbiji. srbija tamo samo treba da bude bolja od svih evropskih reprezentacija koje se nisu plasirale na OI preko ovog sp. dakle, tu treba biti bolje plasiran od, vjerovatno, norveske, madjarske i njemacke-poljske-hrvatske, ko god od ove tri reprezentacije se ne plasira direktno. to i nije nemoguca misija.

@harvester : ne cini li ti se da su, pocev od 2002 i ep u svedskoj kad je uveden ovaj sistem, kombinacije u kojima nasi prolaze dalje svake godine sve bizarnije i bizarnije?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
jedini lik koji izgleda kao da ima tri ciste u nasem rukometu je igor butulija. mada izgleda da mu je prekipilo da ucestvuje u cirkusu od srpskog rukometa, i ucestvuje u ligi u kojoj se svake sezone na pocetku odredi sampion. bilo bi steta njega potrositi olako. zato se nadam da ce ova, sto rece nitro, buljumenta iz saveza da ode nakon sto pokradu pare od organizacije EPova 2012 i 2013, i da ce poslije toga butulija da preuzme reprezentaciju i u nju stavi ove iz sadasnje juniorske ekipe koju vodi.

Игор Бутулија :lol:

Зајебаваш се? То је један тежак идиот. Човек који након пораза у дербију (где је водио са +5) изјави како су га покрале судије (које су приде више искључења дале Партизану него звезди) је једноставно ретардиран (притом га и председник звезде поклопи својом изјавом). Такође је ментол, неспособан да води нормалан дијалог са судијама и околином. Једном речју, пајсер (још један у низу).

Морам још да кажем и да су ова рукометна правила недефинисана и да ту коначно ИХФ мора да одради неке ствари ако неће да рукомет поједе ново време.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Игор Бутулија

Зајебаваш се?

ne uopste. u nasoj rukometnoj ligi ne mozes ni opstati ako se ne ponasas ko ulicar. butulija je radio na zapadu (doduse, u austriji, ali vidjeli smo na EP da su i oni za nas rukometna sila) i sigurno zna red. to sto se sa bagrom iz saveza ne moze drugacije nego na njihovom nivou je druga stvar.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Игор Бутулија

Зајебаваш се?

ne uopste. u nasoj rukometnoj ligi ne mozes ni opstati ako se ne ponasas ko ulicar. butulija je radio na zapadu (doduse, u austriji, ali vidjeli smo na EP da su i oni za nas rukometna sila) i sigurno zna red. to sto se sa bagrom iz saveza ne moze drugacije nego na njihovom nivou je druga stvar.

Исту ту рукометну силу су наши почистили сад пред СП. Такође рукомет у Аустрији је на нивоу нашег, значи полупрофесионални а и односи у рукометним клубовима и савезу су као код нас, дивљи. Због тога се он уклопио тамо добро а не што је он неки професионалац.

Успут, Аустрија је одиграла за њих сјајно ЕП и пласирала се на СП (што је њима екстра). Чаробна формула: Селектор странац (тренутно је неки Сакандинавац у питању).

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Josip321 je napisao:
Ovo je ono čemuse veselim.
Ovi 15-ak dana je melem za moju dušu. Kakvo prvenstvo u nogometu.

:D

Opet su glavni favoriti Hrvati i Francuzi. Francuzi malo više od Hrvata ali ne kao prije jer ne igra im Narcis.
Od ostalih tu su Poljska, ojačana Španjolska, možda Island, .... Srbija uvijek ima dobre reprezentacije ali uvijek sami ukake, posvađajuse, bla bla, tako da nju ne mogu nigdje smjestiti. Zavisi od njih.
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 22:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
aj dobro sto smo mi tu gdje jesmo ali vidih ovih svaba koliko samo ulazu u taj rukomet a gube od onakvih madjara.

i dosadni su vise sa onim brkatim trenerom,otkad znam za sebe znam i za njega :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 22:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
mandrak je napisao:
aj dobro sto smo mi tu gdje jesmo ali vidih ovih svaba koliko samo ulazu u taj rukomet a gube od onakvih madjara.

i dosadni su vise sa onim brkatim trenerom,otkad znam za sebe znam i za njega :lol:

Dok je Brke i onog sarenog oni su moji idoli :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nažalost i ja sam prilično razočaran Igorom Butulijom, kao trenerom, jer je podbacio pedagoški, vodeći Crvenu Zvezdu. Računao sam da je on posljednji igrač, koji je ovu igru igrao glavom i imao prilično toga u istoj, te da zbog toga može da bude dobar trener, ali on, ili je još početnik u tom poslu, ili jednostavno nije kalibar za trenera... Tuga je što od tih bivših igrača, iz zlatnih vremena, nema nekog dobrog trenera ni u najavi... Doduše Vladan Matić je dobro počeo svoju trenersku karijeru u Pik Segedu, ali ne znam šta on trenutno radi. Dosta je bilo raznih polutrenera koji su odavno prevalili pet decenija života, pa sad nakon godina neuspješnog rada, pokušavaju da sebe predstave kao uspješne trenere... Treba šansu dati nekom mlađem, ko je pokazao određen potencijal i trenersko znanje, a da uz to ima i autoritet ili brate odriješiti kesu, angažovati dobrog i kraj priče...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nažalost i ja sam prilično razočaran Igorom Butulijom, kao trenerom, jer je podbacio pedagoški, vodeći Crvenu Zvezdu.

pa dobro, nisam ja mislio da je butulija novi onesta, ali ne vidim da ima nekog boljeg ni u najavama. imali smo hasanefendica, ali tu je nesto debelo skripalo, vjerovatno na relaciji trener-igraci. ako nista, butulija je bar mladji i bar je svjestan da rukomet prije 10-15 godina i rukomet danas nije ista igra. a ne ovi metuzalemi koji su igrali u vrijeme kad su se igraci po terenu vukli ko kornjace, kad su se igrale staticne odbrane i kad je rukomet licio na boks.
jedino rjesenje su ili neko mladji (tipa butulije, matica ili ako ima neko bolji) ili stranac. ali, u nasem savezu se selektor svakako bira vjerovatno preko rodbinskih veza, ili sto-jeftiniji-to-bolji...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 16:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Jan 2011, 13:29
uvijek su me rukometasi i fudbaleri posebno nervirali

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Velika je steta sto nemamo srednjeg beka a imamo takve sutere :( ...... Ovako nismo nigdje, niti smo losi niti dobri, uvijek na nekoj granici, ni gore ni dole...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
skeva je napisao:
Velika je steta sto nemamo srednjeg beka a imamo takve sutere :( ...... Ovako nismo nigdje, niti smo losi niti dobri, uvijek na nekoj granici, ni gore ni dole...

Ни ове швабе нигдје нису приспјеле имају најбољу лигу и доброг тренера ,а живи се распадају.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mirhol i Ege su ih pojeli... Norveska ima odlicnu reprezentaciju. Steta sto su se "uznedali" pa nista ne napravise.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Izgubicemo i od Argentine, o Boze..

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u divovskoj borbi dvije izjednacene reprezentacije, ipak smo pobijedili. i poslije neko kaze da nemamo pobjednicki mentalitet

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Deklasirasmo i Argentinu!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]