Štimac je imao solidan potencijal, ali da je bilo pravog strpljenja i stručnjaka da radi sa njim. Da je ostao Pešić, možda bi nešto i napravio od njega, ali ovako teško. Bojim se da je ove sezone još i nazadovao i to je to... Bez leđne tehnike, slabog šuta, slabo skoča - bio i ostao. Ništa od toga nije popravio za ove dvije sezone. U principu mi je žao, jer mislim da je od njega moglo nešto da se napravi, ali za to bi trebalo dosta strpljenja i individualnog rada. Za njega bi najbolje bilo da je otišao u Partizan. Vjerovatno bi Vujošević od njega napravio solidnog centra, ali pošto više nije igrač Zvezde, ne vrijedi o njemu previše diskutovati. Srećan put i sve najbolje...
Zvezda je dužna, kao uostalom i dobar dio ostalih klubova, ali čini mi se da je Lučić izdejstvovao neki period odloženog vraćanja duga, kod komercijalnih banaka i ostalih dužnika, što bi bilo dovoljno da se odblokiraju računi. Vučićević je stavio moratorijum na svojih par miliona (3,5 ako se ne varam), koje je uložio u klub, barem dok se finansijsko stanje ne stabilizuje. Sve u svemu, konačno je plaćen danak katastrofalnoj politici u vođenju kluba u prethodnim sezonama. Opet ne vjerujem da će neko dopustiti da se klub ugasi... Prije svega, jer su povjerioci uglavnom privatne firme, koje od gašenaj kluba, ne bi imale apsolutno nikakve korosti. Ovako su spremni na odlaganje napalate potraživanja, ukoliko se daju garancije da će za par godina, postoajti mogućnost da klub vrati dugovanja. Uostalom i sam Lale Lučić je rekao da bi u slučaju eventualnog stečaja, trenutno povjerioci od kluba mogli da pokupe samo slike i trofeje. Takođe, rekao je da će sadašnja uprava obezbjediti budžet za narednu sezonu, ali sudeći po informacijama da Telekom postaje Partizanov geenralni sponzor, znači da ostaje bez značajnog dijela sredstava, što će reći da se može zaboraviti na skupa pojačanja i juriš na trofeje. Ono što je trebalo raditi prethodnih sezona, sad će vjerovatno biti napravljeno. Neafirmisani i mladi igrači, uz pokojeg iskusnog, koji bude htio da ostane i pomogne, za značajno umanjena primanja i to je to. Prodaja Kešelje, značila bi puno, po meni, to bi značilo da bi ta sredstva pokrila troškove Bjeličinog ugovora za narednu sezonu. Kešelj je po dolasku puno obećavao, ali kao i Štimac, nije napredovao ništa za ove dvije sezone i treba ga se riještit dok uz njega ide etiketa perspektivnog i mladog igrača. Bjelica sa druge strane raskošan potencijal, konstantno unaprjeđuje i pretače u kvalitet i njega bi trebalo pokušati zadržati...
I da dodam, nevezano direktno za temu, da je dolazak Telekom za sponzora Partizana, generalno dobra stvar. Tamo postoji utvrđen i definisan sistem rada, koji bi uz stabilnu finansijku konstrukciju, mogao da znači dugoročno prozivođenje kvalitetnih igrača. Što je već dokazano kroz dosadašnji Vujoševićev rad. Generalno, dobro i za srpsku košarku, pod uslovom da se orjentacija prebaci malo više na ove prostore, a ne da se afirmišu strani igrači.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|