*ebo vas Hertzog
Naime osim prve trojice i Buredea i Kubice i nemam neke pohvale za ostale, al ajde da krenem.
Trka: generalno je bila bezveze jer nije bilo puno zanimljivosti ni prestizanja, kao da su svi taktizirali. Bolidi su me iznenadili, jako su nestabilni kada se nalaze iza drugog bolida i vecina proklizavanja se desava pri pokusaju prestizanja, sam dokaz je Alonso i Kimi koji su cesto gazili travu prilikom pokusavanja da se sustignu bolidi ispred.
McLaren: Hamiltonu svaka cast, pokazao je da je dobar vozac i da mu odgovaraju nova pravila. Nije pravio greske (bar ih ja nisam video) za razliku od ostalih vozaca. Polid je brz i mada je BMW bio uvek na visaokim pozicijama nisu ih ni jednom ugrozili. Kovalainen je vozio odlicno, ali zbog konfuzne trke zavrsio je mnogo nize nego sto je zasluzio. Na kraju onaj gubitak mesta od alonsa, pa sta da kazem, izgleda da u McLarenu vole da cackaju po dugmicima na volanu. Na HRT su rekli da je izgleda sllucajno ukljucio ogranicenje brzine i da je bolid usporio. Dobro je da je to a ne neki softverski problem
BMW: Odlicno su odvezli obojica vozaca, eto Kubica je imao peh pa nje zavrsio. Da su pripremljeni jesu, ali jos im hvali brzine da bi sustigli najbolje.
Williams: Rozberg odlican u konfuznoj trci za razliku od Nakdzime koji se nije snasao ni najmanje, njegova je sreca sto je trkva bila kakva jeste pa je osvojio bodove sa krugom zaostatka. prevelika razlika izmedju njega i Rozberga, ali zbog cestih udesa stanje je bilo takvo.
Reno: Da trebaju biti zadovoljni to stoji, ali da im treba jos rada, to je definitivno. Trka je bila krajnje haoticna, cak na pocetku alonso gubi dosta mesta dok Pike odlazi napred (sto je za ocekivati kad se videlo ko je bio na kraju) Mogu da se drze pri vrhu ali po meni nije to to. Alonso je odvezao tacno onako kako treba i svakako se nije nadao ovakvim rezultatima tokom trke jer se stanje iz kruga u krug menjalo. U svakom slucaju super rezultat i cini mi se da ima napretka mada to ne mogu proceniti posle ove trke.
Honda: Sta da se kaze od pocetka do kraja su bili odlicni, zao mi glupog barikela sto udje u box i dobi 10 sekundi kazne jer je mogao i bolje, da li je bila slucajnost njegov rezultat ne znam, cini mi se da nije, od kvalifikacija je dobro vozio i nastavio je, nadam se da ce se to produziti i na ostalim trkama. Steta za Batona jer bi tako mogli da vidimo koliko je Honda spremna. Ipak Baricelo ima iskustva sa ovim bolidima bez pomagala tako daje i ocekivano da se dobro snadje prilikom pritiska od jacih bolida, ali neiskusnijih vozaca.
Toro Rosso: Pa sve pohvale za Burdea, zao mi ga je jer je sigurno zasluzio to 4. mesto na kom se nalazio. Nisu mogli da ga stignu Kovalainen i Alonso, sto je bila posledica mekise komponente guma, tako da mi je cudno kako losa prilagodba na te gume. Al ajde i jeda bod je dobar.
Farrari: Odma da kazem da se potvrdilo tacnim sto stalno pljujem masu i da za tim ima razloga. Covek se u prvoj krivini na startu korenuo, a nisam video da je bilo nekog kontakta vec da je sve posledica nedostatka TC-a i vozackog iskustva. Necu na njega ni da trosim reci. Kimi, eee Kimi xexe, odlican start na meksoj komponenti, guma i odlicno se borio ali posle one greske pri pokusaju prestizanja Kovalainena sve je krenulo nizbrdo. Pad koncentracije, ostecen bolid i promenjen setup bolida zbog toga. Nisam zadovoljan zbog zavrsetka, ali odlicno je vozio i jedina je zanimljivost bio na stazi. Ferrari jeste brz, ali nije bas pokazao da je dovoljno, mada staza nema mesta za prestizanje tako da i nismo videli pravu moc. Nepouzdan je i to je ono sto njih u timu treba da brine vise nego mene. Odbilo im se od glavu hvalisanje sa zimskih testova, kako imaju supermena od bolida, nadam se da ce te greske ispraviti do sledece trke, jer je konkurencija jako vazna i svaki bod je bitan, jer ih kao sto sam davno i rekao moze svaki tim odneti ove godine.
Red Bull: opet nije imao srece, da li su dobri, cini mi se da jesu ali videcemo u narednom periodu kako ce se ponasati, ne mogu ih nestto preterano analizirati jer su zbog pehova lose prosli. Coultard je bio dobar, ali eto i on se sjeba na glupost, ne znam zasto nije propustio Masu kad je evidntno da ga je prosao, samo je napravio glupost pokusavajuci da mu zatvori putanju.
Toyota: ma i nemam nekih komentara, nisu se ni zapazili nesto posebno.