Nitro je napisao:
Drugi problem je kretanje bez lopte. Valjda najelementarnija od svih taktičkih stvari u fudbalu, ovdje se nameća kao veoma velik problem. Jedino se najcentralniji od svih centralnih igrač u timu, a to je gotovo uvjek Milijaš, kreće bez lopte dok svi ostali čekaju da loptu dobiju u noge, čak ne ni u prostor, osim ispaćenog Anđelkovića, pa da onda krenu okomito ka golu bez građenja igre. Otud spora igra, otud neefikasnost napadača, otud nažalost i Gajove vratolomije, koji stvarno raspolaže sa oskudnom tehnikom (čitaj:dijete ispred zgrade bolje kontroliše loptu od njega), ali prečesto i previše srlja naprijed, a nije tip štopera koji zna da racionalno iznese loptu na protivničku polovinu. E to je već problem, za koji treba dugo vremena da se riješi...
Pazi bio sam na par zadnjih utakmica i to kretanje bez lopte sto spominjes jednostavno ne postoji osim u tri slucaja a to su: Koroman koji to jedino radi onako kako bi i trebalo, Andjelkovic i Basta a njih obojica samo srljaju glavom bez obzira i jednostavno to njihovo trcanje nije svrsishodno. Nasa odbrana jeste losa ponajvise zbog slabog kvaliteta 3 od 4 coveka odbrane i to: Tutorica (decko oce ali ne zna), Andjelkovica (isti slucaj kao i sa Tutoricem) i Baste (on je u svojoj glavi vec negde u inostranstvu i to je osnovni problem). Gaj je sasvim solidan.
Citiraj:
Napad je već posebna priča. Kao što rekoh, pljuvani Barkos je postigao dva gola u zadnjoj utakmici... E sad, naravno da dva gola protiv Banata na svom terenu nisu neko mjerilo kvaliteta, ali ima nešto drugo što mene fascinira kod ovih stranaca, a to je profesionalizam u čiju službu oni stavljaju i tu odanost klubu. Dok se domaći igrači busaju u prsa sa "Zvezda je svetinja" parolom i očekuju da im se na račun toga obezbjedi mjesto u timu, stranci i klupu shvataju kao normalna slijed stvari, ali istovremeno na terenu demonstriraju i borbenost i zalaganje, čak i kad im ne ide. Naši igrači, borbenost i želju iskažu kroz kartone i lomljenje nogu protivniku, odnosno kroz verbalne sukobe sa sudijama (vidi pod Koroman). Siguran sam da će vrlo brzo, ako Kosanović ne odreaguje na adekvatan način, dođi do određenog animoziteta između stranaca i domaćih igrača, jer je primjetno, da domaćim starterima iz prošle sezone, već bridi dupe od eventualnog sjedenja na klupi. Kosanović je to dosad uspio da izbalansira, ne forisrajući toliko strance, ali mu je išla u prilog i njeihova nedovoljna spremnost i neprilagođenost. Kako vrijeme odmiče, stranci pokazuju kvalitet, a naši fudbaleri nisu poznati kao baš tolerantni po tom pitanju. Kosanović je opet na potezu...
Za taj profesionalizam si aspolutno u pravu i stranci to pokazuju ovim nasima jer oni za razliku od domacih manekena znaju da se mogu dobro dalje prodati samo u slucaju da postignu uspehe sa klubom a ne da im je dovoljno samo to sto igraju u Zvezdi!
Dobili smo pretesku grupu, ali mislim da nismo bez sanse i da mozemo da budemo bolji od neke dve ekipe u grupi jer Aris, Bolton i Braga nisu nista narocito bolji od Zvezde i mislim da ako Kosan digne formu za jos 30% za vreme ove pauze i ako nakon iste pocne da igra sa dva spica za prolaz dalje ne bi trebali da brinemo![/quote]