Ja možda previše očekujem, ali opet nisam nešto pretjerano zadovoljan. Budućnost je napadački prilično limitirana ekipa, koja se oslanja na šut i snagu pod košem i to su i radili sinoć. Imali su dosta otvorenih šuteva, ofanzivnih skokova i sreća pa to nisu realizovali. Napadački uglavnom zavise od Alekse Popovića i Lija, od kojih je potonji bio neutralisan, mada mi nije najjasnije kako...
Sve u svemu, Igor je i dalje oslonac, Savović igrao racionalnije, nije divljao šutem sa distance, Raško odigrao standardno. Od sinoć ga zovem Olajdžuvon. Pred kraj susreta, ne znam je li ko upratio akciju. Finta dodavanja za igrača koji protrčava, njego igrač ostaje u raskoraku, a Raško šutira sa poludistance iz okreta i pogađa "kao kap" (by brat Edin)...
I dalje mi se ne sviđa ispadanje u odbrani i prilično nerezonska preuzimanja, ali su ona bila svedena na neku razumniju mjeru sinoć.
O lošim stvarima... Vlada u tajm autu objašnjava igračima, kako tamo gdje su pokušali, ne mogu igrati 2 na 2, jer im je sužen ugao za otvaranje. To se dođavola mora rastumačiti na treninzima. Ne razumijem zašto se više ne koristi Simonović u napadu. U posljednjim mečevima često sam ga vidio kako igra leđima ka košu. To je posrana improvizacija od koje se ništa ne može očekivati. On je opasan na izolaciji, kad mu se složi akcija za otvoren šut ili brzo utrčavanje sa sve licem prema košu. Šta ima koji moj on da se ugurava dole, kad je čist šuter i realizator, odličnih fizikalija za skok. Dakle ima ona jedna akcija, koju nisam često viđao, pa mi nije jasno, da li se to uigrava, ili je splet okolnosti. Krilo ostaje izolovano na kontra strani od lopte, bržim protokom lopta ide na njega, odbrana uglavnom kasni na tu stranu. Ako je pas pravoremen, krilo ide na prodor, a igrač koji se vraća na njega ostaje u raskoraku. Ovo je uglavnom koristio Skot, koji u dva koraka pregazi tih 5-6 metara do koša, ali to isto može da radi i Simonović jer ima dovoljno brz prvi korak i odličnu realizaciju prodora. To se međutim nije događalo često, a recimo sinoć je moglo komotno, jer je Budućnost ekipa, koja konstantno skuplja odbranu na strani lopte i drži kontrolu reketa... Još o lošim stvarima. Ekipa kojoj nasušno fali centimetara, dobila je sinoć hrpu ofanzivnih skokova. I dalje mi se čini da je Zvezda loša u građenju i da tu sav posao praktično obavlja Katić, dok Skot i Savović sakupljaju skokove. To mi se ne sviđa, jer ih i Partizan lako može dobiti u tom segmentu, s obzirom na to kako tempiraju spoljne igrače, od kojih su uvijek dvojica na ofanzivnom skoku. Kao rezultat, dobije se sinoćnja situacija, srećom Budućnost je imala jadne procente šuta, kao da ih je neko bičevao po dlanovima pred početak utakmice.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|